sveikos
na as norejau pasidalinti patirtimi kaip kepiau varskes ragelius, as jau pamirsau kuri is jusu idejo si recepta as dariau ne su dzemu, o su obuoliu skiltelemis, jas pabarsciau cinamonu ir suvyniojusi i tesla ant virsaus cukraus uzbrasciau, iskepus dar trup cukraus pudros labai skanus, lengvai padaromi, taciau darant su obuoliais norejosi truputuka saldumo, tai kitakart darydama i tesla idejau sauksta cukraus, nu tada tai jau nieko netruko, gavosi super beje, is visu produkti kiek parasyta recepte tai gaunasi mazokai- viena nedidele skarda, mes su vyru ja iskart per puse suvalgom
QUOTE(Dita @ 2004 03 30, 09:27)
paprastutis sausainiuku receptas:
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles
1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.
labai vaikai megsta. skanaus
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles
1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.
labai vaikai megsta. skanaus
na va ka tik kepiau situs sausainukus, greiti iri skanus, bet kaip razinos svyla jei anksciau istrauki tai vidus dar buna neiskepes
QUOTE(laumupė @ 2008 12 30, 20:06)
Sausainukai su aviečiu džemu
100 g. sviesto
100 g cukraus
kiausinis
150 g majonezo
150 g. dziovintu slyvu
400 g miltu
kepimo mlteliu (as dejau nugesinta grietineje sodos sauksteli)
avieciu dzemo
Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu. Sudėti majonezą, smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas ir gerai išmaišyti. Suberti mltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti tešlą, padaryti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti ploną lakštą, iš jo formelėmis išspausti norimos formos figūrėles. Aš neturiu formelių, tai viską atlikau su stikline. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusius sausainius pertepti aviečių džemu ir sulipdyti.
Tokie paprasti ir gana skanūs sausainiai
100 g. sviesto
100 g cukraus
kiausinis
150 g majonezo
150 g. dziovintu slyvu
400 g miltu
kepimo mlteliu (as dejau nugesinta grietineje sodos sauksteli)
avieciu dzemo
Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu. Sudėti majonezą, smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas ir gerai išmaišyti. Suberti mltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyti tešlą, padaryti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti ploną lakštą, iš jo formelėmis išspausti norimos formos figūrėles. Aš neturiu formelių, tai viską atlikau su stikline. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusius sausainius pertepti aviečių džemu ir sulipdyti.
Tokie paprasti ir gana skanūs sausainiai
kepiau vakar siuos sausainukus tikrai labai skanus ir dekui uz receptuka,bet au trapus siaubingai trupa,gal viesto per dauk idejau nors dejau kiek ir recepte nurodyta o gal jie tokie ir uri buti
sveikos,
visur ieškau tokių sviestinių (sakyčiau ) sausainių recepto, tradiciniai škotiški "butter fingers" - kvepia lyg kondensuotu pienu, lyg grietinėlės sviestu... Jų perku visada ir visur kur randu... Aišku, talijos tai nelieknina, užtat piniginę - tikrai
Gal kas kur užtikot receptą?
Aš ant pakučio duomenis turiu, tai ten praktiškai nieko nėr - miltai, cukrus, sviestas... Turėtų būt nesudėtinga...
visur ieškau tokių sviestinių (sakyčiau ) sausainių recepto, tradiciniai škotiški "butter fingers" - kvepia lyg kondensuotu pienu, lyg grietinėlės sviestu... Jų perku visada ir visur kur randu... Aišku, talijos tai nelieknina, užtat piniginę - tikrai
Gal kas kur užtikot receptą?
Aš ant pakučio duomenis turiu, tai ten praktiškai nieko nėr - miltai, cukrus, sviestas... Turėtų būt nesudėtinga...
QUOTE(*B.A* @ 2009 01 26, 15:13)
iskepiau ka tik ir as siuos sausainukus...skanumas neapsakomas
del tu razinu tai sutinku,dega jos rupuzes,kita karta nedesiu
del tu razinu tai sutinku,dega jos rupuzes,kita karta nedesiu
Manieji jau irgi kepa, tik vietoj sezamų dėjau kapotų riešutų Atrodo tai skaniai, bet reik sulaukt, kol iškeps
QUOTE(bliuskė @ 2009 01 26, 16:43)
Manieji jau irgi kepa, tik vietoj sezamų dėjau kapotų riešutų Atrodo tai skaniai, bet reik sulaukt, kol iškeps
bus skanu,pamatysi
QUOTE(Mrs. R @ 2009 01 26, 15:28)
sveikos,
visur ieškau tokių sviestinių (sakyčiau ) sausainių recepto, tradiciniai škotiški "butter fingers" - kvepia lyg kondensuotu pienu, lyg grietinėlės sviestu... Jų perku visada ir visur kur randu... Aišku, talijos tai nelieknina, užtat piniginę - tikrai
Gal kas kur užtikot receptą?
Aš ant pakučio duomenis turiu, tai ten praktiškai nieko nėr - miltai, cukrus, sviestas... Turėtų būt nesudėtinga...
visur ieškau tokių sviestinių (sakyčiau ) sausainių recepto, tradiciniai škotiški "butter fingers" - kvepia lyg kondensuotu pienu, lyg grietinėlės sviestu... Jų perku visada ir visur kur randu... Aišku, talijos tai nelieknina, užtat piniginę - tikrai
Gal kas kur užtikot receptą?
Aš ant pakučio duomenis turiu, tai ten praktiškai nieko nėr - miltai, cukrus, sviestas... Turėtų būt nesudėtinga...
Škotiški sviestiniai sausainiai
2 stiklines sviesto
1 stikline rudojo cukraus
4,5 stiklines miltu
Viska sumaisyti ir kepti 20-25 min 165 laipsniu temperaturoje.
plateau - labai dekui, bandysiu
Mergaites, jusu klausimus apie sausainiu receptus, net neperziurejus temos butu galima vadinti grynu spamu. Na, nepatingekite perversti ir paieskoti. "Juostiniai", "Smeliniai" "Naminiai" ar dar kaip uzvadinami sausainiai per mesmale - vos ne kas 5psl klausimas ir is naujo - atsakymas. Arba tie patys sveikuoliski, aviziniai....
Gal dar noretumete, kad juos uz jus kas ir iskeptu - is vis paprasta butu, ane?
Gerbkime viena kita ir nesiukslinkime be reikalo
Mergaites, jusu klausimus apie sausainiu receptus, net neperziurejus temos butu galima vadinti grynu spamu. Na, nepatingekite perversti ir paieskoti. "Juostiniai", "Smeliniai" "Naminiai" ar dar kaip uzvadinami sausainiai per mesmale - vos ne kas 5psl klausimas ir is naujo - atsakymas. Arba tie patys sveikuoliski, aviziniai....
Gal dar noretumete, kad juos uz jus kas ir iskeptu - is vis paprasta butu, ane?
Gerbkime viena kita ir nesiukslinkime be reikalo
QUOTE(plateau @ 2009 01 26, 17:28)
Škotiški sviestiniai sausainiai
2 stiklines sviesto1 stikline rudojo cukraus
4,5 stiklines miltu
Viska sumaisyti ir kepti 20-25 min 165 laipsniu temperaturoje.
2 stiklines sviesto1 stikline rudojo cukraus
4,5 stiklines miltu
Viska sumaisyti ir kepti 20-25 min 165 laipsniu temperaturoje.
Tas sviestas turi buti islydytas ar kaip cia atmatuoti tas 2 stiklines?
Del "butter fingers" - nemanau, kad sviestas turi but lydomas, stikline bus apie 200g, reikia sumikseriuot viska salta, iskociot storoka tesla ir supjaustyt pirsteliais. bet keista, kad visai ner kep milteliu... gal jie nuo sviesto trapus...
Sausainiai,kuriuos dazniausiai kepu:
200g margarino/sviesto
200g grietines
500g miltu
Tesla iskociojam,virsu aptepam kiausinio tryniu,apibarstom cukrumi su cinamonu,pjaustom kaip norim ar spaudziam norimas formeles ir kepam
200g margarino/sviesto
200g grietines
500g miltu
Tesla iskociojam,virsu aptepam kiausinio tryniu,apibarstom cukrumi su cinamonu,pjaustom kaip norim ar spaudziam norimas formeles ir kepam