Prisiskaičiau receptų ir pati užsimaniau sausainukų.
Dabar reikia apsispręsti , kurį receptą pasirinkti
QUOTE(minik @ 2008 02 17, 16:02)
Is gerai atsaldytos teslos daryti nedidelius skrituliukus, puse is ju su ispjautu vidumi (t.y. paruostame skrituliuke su mazesne apvalia formyte isspausti maza skylute, man tam tikslui kuo puikiausiai pasitarnauja antpirstis, kuri naudojame siudamos ). Isspaustas mazas viduriukas kepamas kartu su abiem skrituliukais.
Kepti ant skardoje patiestos folijos mazdaug 175C temperaturoje apie 10-15 min (kol graziai paruduos).
Pertepti iskepusius skrituliukus kremu, uzdeti ant virsaus kiauras puseles, o ispjauta virsuje skylute uzdengti ispjautu skrituliuku (oi, kaip as cia painiai surasiau, tikiuosi, supratot ). Sausainukas gaunasi panasus i dviauksti namuka su stogeliu
Sausainuku virsu galima puosti apibarstant cukrumi (man skaniau be jo).
Skanaus
Kepti ant skardoje patiestos folijos mazdaug 175C temperaturoje apie 10-15 min (kol graziai paruduos).
Pertepti iskepusius skrituliukus kremu, uzdeti ant virsaus kiauras puseles, o ispjauta virsuje skylute uzdengti ispjautu skrituliuku (oi, kaip as cia painiai surasiau, tikiuosi, supratot ). Sausainukas gaunasi panasus i dviauksti namuka su stogeliu
Sausainuku virsu galima puosti apibarstant cukrumi (man skaniau be jo).
Skanaus
Aga, būt gerai, jei dar paaiškintum tiksliau.
Nesupratau, ar čia skrituliukus (kaip kamuoliukus) formuoti, ar tešlą pirma iškočioti, tada išspausti apskritimus, kurių pusę padaryti kaip žiedus (dar vidų išpjauti).
Ir dar tada - kaip ten juos pertepti....
nu nesupratau...
Ačiū!
Papildyta:
QUOTE(Dita @ 2004 03 30, 11:27)
paprastutis sausainiuku receptas:
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles
1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.
labai vaikai megsta. skanaus
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles
1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.
labai vaikai megsta. skanaus
AČIŪ už gerą recepta!
Išmėginom ir likom patenkinti. Mūsų merginai kol kas tik metai, bet graužė šituos sausainius labai skaniai!
Truputį paimprovizavau: kadangi nemėgstu avižinių dribsnių, ir jų namie neturiu, o labai norėjosi išbandyti receptą, dėjau grikių dribsnių (Galintos Extra, kur kartoninėj pakuotėj). Irgi skanu, tik kitą kartą grikių dribsnius turbūt reikės užpilti verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų truputį.
Šiaip dar reikės išbandyt bananus trinti su obuoliais (blenderiu).
Be to, kol šitie sausainiukai karšti, labai jaučiasi aliejus. Sau pačiai turbūt kepčiau su sveistu vietoj aliejaus. Bet vaikui gal aliejus sveikiau...
Tai va kokie atsiliepimai.
QUOTE(Kaspare @ 2008 02 17, 23:48)
Aga, būt gerai, jei dar paaiškintum tiksliau.
Nesupratau, ar čia skrituliukus (kaip kamuoliukus) formuoti, ar tešlą pirma iškočioti, tada išspausti apskritimus, kurių pusę padaryti kaip žiedus (dar vidų išpjauti).
Ir dar tada - kaip ten juos pertepti....
nu nesupratau...
Nesupratau, ar čia skrituliukus (kaip kamuoliukus) formuoti, ar tešlą pirma iškočioti, tada išspausti apskritimus, kurių pusę padaryti kaip žiedus (dar vidų išpjauti).
Ir dar tada - kaip ten juos pertepti....
nu nesupratau...
Oi, atleiskit man zioplam daiktui , zinoma, kad tesla reikia iskocioti iki mazdaug 5mm storio (storu nedaryti, nes labai issipucia), o is iskociotos su apvalia formyte daryti skrituliukus, tik puseje ju su kita mazyte formyte ispjauti skylutes. O ispjauta viduriuka irgi kepti, nes bus naudojamas kaip dangtelis. Tikiuosi, aiskiau paaiskinau . O kremas tapamas ant to skrituliuko, kuris neispjautas, tada ant virsaus dedamas tas ispjautas su skylute, o skylute uzdaroma dangteliu (paciu maziausiu skrituluku) . Matot, kai man viskas aiksu, kaip gamint, tai as automatiskai puse darbo eigos praleidau , persiprasau visu kuo nuosirdziausiai
QUOTE(minik @ 2008 02 18, 00:53)
Oi, atleiskit man zioplam daiktui , zinoma, kad tesla reikia iskocioti iki mazdaug 5mm storio (storu nedaryti, nes labai issipucia), o is iskociotos su apvalia formyte daryti skrituliukus, tik puseje ju su kita mazyte formyte ispjauti skylutes. O ispjauta viduriuka irgi kepti, nes bus naudojamas kaip dangtelis. Tikiuosi, aiskiau paaiskinau . O kremas tapamas ant to skrituliuko, kuris neispjautas, tada ant virsaus dedamas tas ispjautas su skylute, o skylute uzdaroma dangteliu (paciu maziausiu skrituluku) . Matot, kai man viskas aiksu, kaip gamint, tai as automatiskai puse darbo eigos praleidau , persiprasau visu kuo nuosirdziausiai
Na, tai viskas aišku daugmaž.
Tik dar klausimėlis - juk valanda pabuvusi šaldiklyje, tešla bus kietoka, tai kaip ją kočioti? Ir šiaip - kokia jos konsistencija turėtų būti, prieš dedant į šaldiklį? Ar tokia, kaip kočiojimui visiškai paruošta, ar gal minkštesnė, limpanti prie rankų?
QUOTE(Kaspare @ 2008 02 18, 00:06)
Na, tai viskas aišku daugmaž.
Tik dar klausimėlis - juk valanda pabuvusi šaldiklyje, tešla bus kietoka, tai kaip ją kočioti? Ir šiaip - kokia jos konsistencija turėtų būti, prieš dedant į šaldiklį? Ar tokia, kaip kočiojimui visiškai paruošta, ar gal minkštesnė, limpanti prie rankų?
Tik dar klausimėlis - juk valanda pabuvusi šaldiklyje, tešla bus kietoka, tai kaip ją kočioti? Ir šiaip - kokia jos konsistencija turėtų būti, prieš dedant į šaldiklį? Ar tokia, kaip kočiojimui visiškai paruošta, ar gal minkštesnė, limpanti prie rankų?
Na, as pradziai mazdaug pusvalandziui tesla dedu i saldytuva, o veliau dar mazdaug pusvalandi palaikau saldiklyje, nes kiekis gan nemazas, todel vien saldytuve laikoma ji gerai neatsala. Paruosta tesla turi buti minksta ir siek tiek lipti prie ranku, taciau kuo geriau ja atsaldysite, tuo maziau lips kociojant. As dar kociodama, barstau ant pagrindo siek tiek miltu. Siulau atskirti kociojimui dali teslos, is jos daryti sausainiukus, o likusia vel imesti i saldytuva, nes greit atsyla .
QUOTE(Dita @ 2004 03 30, 11:27)
paprastutis sausainiuku receptas:
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles
1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.
labai vaikai megsta. skanaus essen.gif
O man sitie sausainiai gavosi tokie minksti, truputi guminiai - ar tokie ir turi buti ?
paprastutis sausainiuku receptas:
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles
1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.
labai vaikai megsta. skanaus essen.gif
O man sitie sausainiai gavosi tokie minksti, truputi guminiai - ar tokie ir turi buti ?
Sausainiai "Roželė"
2 saldūs sūreliai
200gr margarino
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
1,5 - 2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Sūreliai, margarinas, grietinė, kiaušinių tryniai, soda ir miltai sumaišomi ir paruošta
tešla atšaldoma. Baltymai suplakami su cukrumi. Iškočiojamas iš tešlos didelis blynas ir ištepamas baltymų ir cukraus mase. Susukame kaip vyniotinį ir supjaustome griežinėliais Jie "guldomi" ant pabarstytos miltais skardos ir kepame.
2 saldūs sūreliai
200gr margarino
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
1,5 - 2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Sūreliai, margarinas, grietinė, kiaušinių tryniai, soda ir miltai sumaišomi ir paruošta
tešla atšaldoma. Baltymai suplakami su cukrumi. Iškočiojamas iš tešlos didelis blynas ir ištepamas baltymų ir cukraus mase. Susukame kaip vyniotinį ir supjaustome griežinėliais Jie "guldomi" ant pabarstytos miltais skardos ir kepame.
[quote=Boružėlė,2008 03 08, 14:45]Sausainiai "Roželė"
2 saldūs sūreliai
200gr margarino
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
1,5 - 2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Sūreliai, margarinas, grietinė, kiaušinių tryniai, soda ir miltai sumaišomi ir paruošta
tešla atšaldoma. Baltymai suplakami su cukrumi. Iškočiojamas iš tešlos didelis blynas ir ištepamas baltymų ir cukraus mase. Susukame kaip vyniotinį ir supjaustome griežinėliais Jie "guldomi" ant pabarstytos miltais skardos ir kepame.
http://i003.radikal....10322a51861.jpg
2 saldūs sūreliai
200gr margarino
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
1,5 - 2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Sūreliai, margarinas, grietinė, kiaušinių tryniai, soda ir miltai sumaišomi ir paruošta
tešla atšaldoma. Baltymai suplakami su cukrumi. Iškočiojamas iš tešlos didelis blynas ir ištepamas baltymų ir cukraus mase. Susukame kaip vyniotinį ir supjaustome griežinėliais Jie "guldomi" ant pabarstytos miltais skardos ir kepame.
http://i003.radikal....10322a51861.jpg
Bandžiau ieškoti, bet neradau dar tokio receptuko, labai nebrangus, paprastas ir puikiai tinkantis prie alaus užkandis.
Sūrūs sausainėliai su kmynais, kuminu, sezamu ir sūriu.
Reikės:
šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, nesaldytos (argi gali būti paprasčiau?)
tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinio
kmynų, kumino
sezamo sėklų
jūros druskos
Išspausti sausainėlius su formelėmis, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepti išplaktu kiaušiniu, apibarstyti jūros druska, fermentiniu sūriu, kmynais, sezamais, kiek atsargiai elkitės su kuminu - jis aitresnis. Dar galima naudoti ir pipiriukus ar papriką - super gaunasi. Kepti apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Pažiūrėti kaip atrodo sausianėliai galite ČIA.
Sūrūs sausainėliai su kmynais, kuminu, sezamu ir sūriu.
Reikės:
šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, nesaldytos (argi gali būti paprasčiau?)
tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinio
kmynų, kumino
sezamo sėklų
jūros druskos
Išspausti sausainėlius su formelėmis, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepti išplaktu kiaušiniu, apibarstyti jūros druska, fermentiniu sūriu, kmynais, sezamais, kiek atsargiai elkitės su kuminu - jis aitresnis. Dar galima naudoti ir pipiriukus ar papriką - super gaunasi. Kepti apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Pažiūrėti kaip atrodo sausianėliai galite ČIA.
Per Helovyną Irma kepa sausainukus-kauliukus.Štai jų receptas spausdintas "Magija nr.29".
Trapių sausainių receptas.
Tau reikės:250g. sviesto,1 kiaušinio,480g. miltų,140 g. cukraus pudros,druskos.
Kambario temperatūros sviestą sudėk į dubenį.Įmušk kiaušinį ir masę gerai išsuk.Miltus ir cukraus pudrą persijok per sietelį.Įmaišyk žiupsnelį druskos,ir viską supilk į sviesto masę.Vėl gerai išsuk.Padėk valandai į šaldytuvą.Paskui iškočiok tešlą,dėk ant jos kartonines kauliukų ar moliūgėlių formeles,išpjauk sausainius, sudėk juos į popieriumi išklotą skardą ir kepk orkaitėje, kol gražiai pagels.Apipilk glajumi.Jį galima padaryti su cukraus pudra ir truputėliu vandens.
Skanaus!
P.S pati dar nebandziau bet atrodo skanu gal kam pravers:)
Trapių sausainių receptas.
Tau reikės:250g. sviesto,1 kiaušinio,480g. miltų,140 g. cukraus pudros,druskos.
Kambario temperatūros sviestą sudėk į dubenį.Įmušk kiaušinį ir masę gerai išsuk.Miltus ir cukraus pudrą persijok per sietelį.Įmaišyk žiupsnelį druskos,ir viską supilk į sviesto masę.Vėl gerai išsuk.Padėk valandai į šaldytuvą.Paskui iškočiok tešlą,dėk ant jos kartonines kauliukų ar moliūgėlių formeles,išpjauk sausainius, sudėk juos į popieriumi išklotą skardą ir kepk orkaitėje, kol gražiai pagels.Apipilk glajumi.Jį galima padaryti su cukraus pudra ir truputėliu vandens.
Skanaus!
P.S pati dar nebandziau bet atrodo skanu gal kam pravers:)
gal zinot recepta migdoliniu sausainuku ( as juos vadindavau bucinukais)...?