Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

gal kad esate kepe sausainius su medumi. pasidalykite patirtimi smile.gif
Atsakyti
meduolius gal?
Atsakyti
QUOTE(mėlynė @ 2007 09 17, 13:08)
meduolius gal?

Skanius meduolius kepiau pagal Bea receptą. Atrodo prie kalėdinių kepinių buvo. Tikrai šaunūs.

Štai radau Bea Meduoliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 19 rugsėjo 2007 - 20:56
QUOTE(crocus @ 2007 09 19, 21:52)
Skanius meduolius kepiau pagal Bea receptą. Atrodo prie kalėdinių kepinių buvo. Tikrai šaunūs.

Štai radau Bea Meduoliai

aciu, reiks padandyti smile.gif
Atsakyti
Siūlau labai gardžius sausainukus. Parduotuvėje mačiau gardžių sausainių, naminių tokių, bet kai pažiūrėjau kokia sudėtis, tai nusipirkau kiaušinių ir namie išsikelpiau. Tiesa, recepto niekur ypatingo kokio, gero neradau, tad teko eksperimentuoti. Pavyko, galiu pasidžiaugti, šauniai. Labai gardūs, trapūs... Pridedu nuorodą, kur įkėliau nuotraukėlę. Gaminau tiesiog juosteles, tačiau galima išspausti gražias formeles ir dailiau padaryti. Na, patirties reikia...

[SIZE=7] Trapūs griliažiniai sausainiai[COLOR=Chocolate]

Tešlai: 100g sviesto, 3 tryniai, 2-3v.š. cukraus, truputis vanil. cukraus, 1v. š. manų kruopų, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, 1v.š. grietinės, truputis sodos, 3-4v.š. maltų riešutų.
Viršui: 0,5 stikl skaldytų riešutų, 0,5 stikl cukraus, 1 kiaušinio baltymas.

Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti išlydytą ir atvėsusį sviestą ir grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir apibarstyti griliažo gabalėliais. Išdėlioti ant riebalais pateptos skardos ir kepti orkaitėje kol pagels.
Griliažui: Į indelį suberti cukrų, užpilti šiek tiek vandens. Kaitinti maišant kol cukraus sirupas sutirštės ir parus. Kai spalva bus kaip karamelės, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir išpilti masę į riebalais pateptą lėkštę. Sustingusį griliažo gabalą susmulkinti.
http://www.foto.lt/d.../view?id=413893

Atsakyti
bandziau pagal jusu recepta, tikrai skanus. laukiu daugiau skanumynu receptu smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
niu lb fainu receptuku cia pas jus prisiskaiciau, butinai ka nors isbandysiu...
man lb patinka sausainukai, daromi per mesmale, tik reikia turet spec dangteli, na ne su daug skiluciu, bet siaip ta tesla lb gera ir iskociojus galima bet kokius ir ne su mesmale padaryt. lb trapus ir skanus, o su pienu... mmm... 4u.gif
tad jei kas noresit, galesiu parasyt receptuka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2007 10 04, 17:23)
sveikos  smile.gif
niu lb fainu receptuku cia pas jus prisiskaiciau, butinai ka nors isbandysiu...
man lb patinka sausainukai, daromi per mesmale, tik reikia turet spec dangteli, na ne su daug skiluciu, bet siaip ta tesla lb gera ir iskociojus galima bet kokius ir ne su mesmale padaryt. lb trapus ir skanus, o su pienu... mmm...  4u.gif 
tad jei kas noresit, galesiu parasyt receptuka  ax.gif

aš tuos sausainukus darau su sausainių švirkštu, nes neturiu mėsmalei tos detalės - labai irgi juos mėgstu
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2007 10 04, 17:23)
tad jei kas noresit, galesiu parasyt receptuka  ax.gif

Parašyk, jei nesunku 4u.gif
Mes kažkada kepdavom per mėsmalę, turim dangtelį iš 4 skylučių ax.gif Gaudavos labai skanūs, bet po to ilgai nekepėm, tai proporcijos užsimiršo, ir nebesigauna tokie faini ax.gif
Atsakyti
QUOTE(editamm @ 2007 10 04, 19:41)
aš tuos sausainukus darau su sausainių švirkštu, nes neturiu mėsmalei tos detalės - labai irgi juos mėgstu

o kaip tu tuos sausainius darai per maisisuka? gi tesla gana kietoka... g.gif
Papildyta:
butinai parasysiu tu sausainiu recepta, bet tik uz 3savaiciu, niu gal ir anksciau, jei iseis, nes ta knyga db ne pas mane, o mintinai rec nezinau... schmoll.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2007 10 06, 12:35)
butinai parasysiu tu sausainiu recepta, bet tik uz 3savaiciu, niu gal ir anksciau, jei iseis, nes ta knyga db ne pas mane, o mintinai rec nezinau...  schmoll.gif  unsure.gif

Tai neskubu mirksiukas.gif Lauksiu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 23, 10:52)
KALEDINIAI SAUSAINUKAI
150g sviesto
125g cukraus
1 kiausinio trynys
100g,maltu riesutu
1 saukstelis kepimo milteliu
papuosimui;
pora saukstu cukraus
1 kiausinio baltymas
reisutu
suminkome tesla ir valanda paliekame saldytuve
is teslos iskocioti puse cm.,laksta ir formelemis isspausti sausainius
sudeti i sviestiniu popieriumi isklota skarda, aptepti kiausinio baltymu, pabarstyti cukrumi. papuosti riesutais.
skanaus. clap.gif

Gal kas galite patikslinti, kiek čia reikia miltų?
Atsakyti