meduolius gal?
QUOTE(mėlynė @ 2007 09 17, 13:08)
meduolius gal?
Skanius meduolius kepiau pagal Bea receptą. Atrodo prie kalėdinių kepinių buvo. Tikrai šaunūs.
Štai radau Bea Meduoliai
QUOTE(crocus @ 2007 09 19, 21:52)
Skanius meduolius kepiau pagal Bea receptą. Atrodo prie kalėdinių kepinių buvo. Tikrai šaunūs.
Štai radau Bea Meduoliai
Štai radau Bea Meduoliai
aciu, reiks padandyti
Siūlau labai gardžius sausainukus. Parduotuvėje mačiau gardžių sausainių, naminių tokių, bet kai pažiūrėjau kokia sudėtis, tai nusipirkau kiaušinių ir namie išsikelpiau. Tiesa, recepto niekur ypatingo kokio, gero neradau, tad teko eksperimentuoti. Pavyko, galiu pasidžiaugti, šauniai. Labai gardūs, trapūs... Pridedu nuorodą, kur įkėliau nuotraukėlę. Gaminau tiesiog juosteles, tačiau galima išspausti gražias formeles ir dailiau padaryti. Na, patirties reikia...
[SIZE=7] Trapūs griliažiniai sausainiai[COLOR=Chocolate]
Tešlai: 100g sviesto, 3 tryniai, 2-3v.š. cukraus, truputis vanil. cukraus, 1v. š. manų kruopų, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, 1v.š. grietinės, truputis sodos, 3-4v.š. maltų riešutų.
Viršui: 0,5 stikl skaldytų riešutų, 0,5 stikl cukraus, 1 kiaušinio baltymas.
Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti išlydytą ir atvėsusį sviestą ir grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir apibarstyti griliažo gabalėliais. Išdėlioti ant riebalais pateptos skardos ir kepti orkaitėje kol pagels.
Griliažui: Į indelį suberti cukrų, užpilti šiek tiek vandens. Kaitinti maišant kol cukraus sirupas sutirštės ir parus. Kai spalva bus kaip karamelės, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir išpilti masę į riebalais pateptą lėkštę. Sustingusį griliažo gabalą susmulkinti.
http://www.foto.lt/d.../view?id=413893
[SIZE=7] Trapūs griliažiniai sausainiai[COLOR=Chocolate]
Tešlai: 100g sviesto, 3 tryniai, 2-3v.š. cukraus, truputis vanil. cukraus, 1v. š. manų kruopų, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, 1v.š. grietinės, truputis sodos, 3-4v.š. maltų riešutų.
Viršui: 0,5 stikl skaldytų riešutų, 0,5 stikl cukraus, 1 kiaušinio baltymas.
Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti išlydytą ir atvėsusį sviestą ir grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir apibarstyti griliažo gabalėliais. Išdėlioti ant riebalais pateptos skardos ir kepti orkaitėje kol pagels.
Griliažui: Į indelį suberti cukrų, užpilti šiek tiek vandens. Kaitinti maišant kol cukraus sirupas sutirštės ir parus. Kai spalva bus kaip karamelės, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir išpilti masę į riebalais pateptą lėkštę. Sustingusį griliažo gabalą susmulkinti.
http://www.foto.lt/d.../view?id=413893
sveikos
niu lb fainu receptuku cia pas jus prisiskaiciau, butinai ka nors isbandysiu...
man lb patinka sausainukai, daromi per mesmale, tik reikia turet spec dangteli, na ne su daug skiluciu, bet siaip ta tesla lb gera ir iskociojus galima bet kokius ir ne su mesmale padaryt. lb trapus ir skanus, o su pienu... mmm...
tad jei kas noresit, galesiu parasyt receptuka
niu lb fainu receptuku cia pas jus prisiskaiciau, butinai ka nors isbandysiu...
man lb patinka sausainukai, daromi per mesmale, tik reikia turet spec dangteli, na ne su daug skiluciu, bet siaip ta tesla lb gera ir iskociojus galima bet kokius ir ne su mesmale padaryt. lb trapus ir skanus, o su pienu... mmm...
tad jei kas noresit, galesiu parasyt receptuka
QUOTE(bryyla @ 2007 10 04, 17:23)
sveikos
niu lb fainu receptuku cia pas jus prisiskaiciau, butinai ka nors isbandysiu...
man lb patinka sausainukai, daromi per mesmale, tik reikia turet spec dangteli, na ne su daug skiluciu, bet siaip ta tesla lb gera ir iskociojus galima bet kokius ir ne su mesmale padaryt. lb trapus ir skanus, o su pienu... mmm...
tad jei kas noresit, galesiu parasyt receptuka
niu lb fainu receptuku cia pas jus prisiskaiciau, butinai ka nors isbandysiu...
man lb patinka sausainukai, daromi per mesmale, tik reikia turet spec dangteli, na ne su daug skiluciu, bet siaip ta tesla lb gera ir iskociojus galima bet kokius ir ne su mesmale padaryt. lb trapus ir skanus, o su pienu... mmm...
tad jei kas noresit, galesiu parasyt receptuka
aš tuos sausainukus darau su sausainių švirkštu, nes neturiu mėsmalei tos detalės - labai irgi juos mėgstu
QUOTE(bryyla @ 2007 10 04, 17:23)
tad jei kas noresit, galesiu parasyt receptuka
Parašyk, jei nesunku
Mes kažkada kepdavom per mėsmalę, turim dangtelį iš 4 skylučių Gaudavos labai skanūs, bet po to ilgai nekepėm, tai proporcijos užsimiršo, ir nebesigauna tokie faini
QUOTE(editamm @ 2007 10 04, 19:41)
aš tuos sausainukus darau su sausainių švirkštu, nes neturiu mėsmalei tos detalės - labai irgi juos mėgstu
o kaip tu tuos sausainius darai per maisisuka? gi tesla gana kietoka...
Papildyta:
butinai parasysiu tu sausainiu recepta, bet tik uz 3savaiciu, niu gal ir anksciau, jei iseis, nes ta knyga db ne pas mane, o mintinai rec nezinau...
QUOTE(bryyla @ 2007 10 06, 12:35)
butinai parasysiu tu sausainiu recepta, bet tik uz 3savaiciu, niu gal ir anksciau, jei iseis, nes ta knyga db ne pas mane, o mintinai rec nezinau...
Tai neskubu Lauksiu
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 23, 10:52)
KALEDINIAI SAUSAINUKAI
150g sviesto
125g cukraus
1 kiausinio trynys
100g,maltu riesutu
1 saukstelis kepimo milteliu
papuosimui;
pora saukstu cukraus
1 kiausinio baltymas
reisutu
suminkome tesla ir valanda paliekame saldytuve
is teslos iskocioti puse cm.,laksta ir formelemis isspausti sausainius
sudeti i sviestiniu popieriumi isklota skarda, aptepti kiausinio baltymu, pabarstyti cukrumi. papuosti riesutais.
skanaus.
150g sviesto
125g cukraus
1 kiausinio trynys
100g,maltu riesutu
1 saukstelis kepimo milteliu
papuosimui;
pora saukstu cukraus
1 kiausinio baltymas
reisutu
suminkome tesla ir valanda paliekame saldytuve
is teslos iskocioti puse cm.,laksta ir formelemis isspausti sausainius
sudeti i sviestiniu popieriumi isklota skarda, aptepti kiausinio baltymu, pabarstyti cukrumi. papuosti riesutais.
skanaus.
Gal kas galite patikslinti, kiek čia reikia miltų?