ar bereikia formuoti apvalu konkorezio tesla ?
QUOTE(gytenis @ 2007 01 21, 03:02)
Na gal ir padesiu,sie sausainiai vadinasi SAUSAINIAI SU MAJONEZU arba kaip mociute sakydavo per MESMALE.Reikes 200g.margarino,1kiausinis,1st.majonezo,2saukstai grietines,1st.cukraus,1saukstelis kepimo milteliu,4st.miltu.I istirpinta margarina sudeti paeiliui likusius produktus ir atsaldyti tesla 2-3 val.Ir paleisti per mesmales formeles.Sis receptas nuo sovietiniu laiku.SKANAUS.
Dėkui, agam, žinau, jog jis senas, bet tie sausainiukai tokie super
QUOTE(Sira @ 2007 01 23, 19:40)
Dėkui, agam, žinau, jog jis senas, bet tie sausainiukai tokie super
Su majonezu O tai kas ten per skonis gaunasi?
QUOTE(satin @ 2007 01 25, 03:10)
Su majonezu O tai kas ten per skonis gaunasi?
nesijaucia visai majonezo,tikpriduoda trapumo,o eigu desi su prieskoniais tai gal ir jausis.
Papildyta:
QUOTE(dute1 @ 2006 11 13, 12:43)
Šiandien prikepiau labai paprastų, bet skanių sausainukų
Tešlai
200 g šalto sviesto
200 g grietinės
2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
Sausainuko viršui: 1 kiaušinis, cukrus ir aguonos
Tešlos produktus sudėti į didesnį dubenį ir sukapoti ilgu peiliu, o kai neliks sausų miltų suminkyti tešlą ir 1 val šaldyti. Po to iškočioti ir su formelėmis spausti sausainukus. Kiekvieną patepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukraus ir aguonų mišiniu. Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
Tešlai
200 g šalto sviesto
200 g grietinės
2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
Sausainuko viršui: 1 kiaušinis, cukrus ir aguonos
Tešlos produktus sudėti į didesnį dubenį ir sukapoti ilgu peiliu, o kai neliks sausų miltų suminkyti tešlą ir 1 val šaldyti. Po to iškočioti ir su formelėmis spausti sausainukus. Kiekvieną patepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukraus ir aguonų mišiniu. Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
as prisimenu situos saisainius mokykloje kepdavom per darbu pamokas,o po to su drauge namuose kepdavom susimetusios produktus,net dabar pasijuokiam is musu kepiniu ir produktu gadinimo.
Sausainėliai:
1/2kg miltų;
200g sviesto;
3 tryniai;
200g cukraus;
1pakelis kepimo miltelių;
1 pakelis vanilinio cukraus.
Sviestas išmušamas iki purumo, mušama po trynį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniauži ir cukrus.Tada suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu sukrumi.Išminkyta tešla iškočiojama 3mm storio lakštu, aptepama kiaušiniu ir formelėmis išspaudžiami įvairūs sausainėkiai.Kapami, kol pagelsta.Skanaus
1/2kg miltų;
200g sviesto;
3 tryniai;
200g cukraus;
1pakelis kepimo miltelių;
1 pakelis vanilinio cukraus.
Sviestas išmušamas iki purumo, mušama po trynį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniauži ir cukrus.Tada suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu sukrumi.Išminkyta tešla iškočiojama 3mm storio lakštu, aptepama kiaušiniu ir formelėmis išspaudžiami įvairūs sausainėkiai.Kapami, kol pagelsta.Skanaus
QUOTE(rona @ 2007 02 13, 18:20)
Sausainėliai:
1/2kg miltų;
200g sviesto;
3 tryniai;
200g cukraus;
1pakelis kepimo miltelių;
1 pakelis vanilinio cukraus.
Sviestas išmušamas iki purumo, mušama po trynį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniauži ir cukrus.Tada suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu sukrumi.Išminkyta tešla iškočiojama 3mm storio lakštu, aptepama kiaušiniu ir formelėmis išspaudžiami įvairūs sausainėkiai.Kapami, kol pagelsta.Skanaus
1/2kg miltų;
200g sviesto;
3 tryniai;
200g cukraus;
1pakelis kepimo miltelių;
1 pakelis vanilinio cukraus.
Sviestas išmušamas iki purumo, mušama po trynį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniauži ir cukrus.Tada suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu sukrumi.Išminkyta tešla iškočiojama 3mm storio lakštu, aptepama kiaušiniu ir formelėmis išspaudžiami įvairūs sausainėkiai.Kapami, kol pagelsta.Skanaus
Kepiau, labai skanus
Arteja Velykos. Labai noreciau issikepti sausauniu - zuikuciu, gelyciu ir pan., t.y. spaustu formelemis ir nudazytu glajumi.
Pasidalinkite prasau, koks receptas geriausiai tinka siems sausainiams. Tikriausiai reikia maziau cukraus, nes bus uztepti baltymu su cukrumi.
Ir kur gauti maistiniu dazu..? Aciu labai ir linskmu artejanciu svenciu.
Pasidalinkite prasau, koks receptas geriausiai tinka siems sausainiams. Tikriausiai reikia maziau cukraus, nes bus uztepti baltymu su cukrumi.
Ir kur gauti maistiniu dazu..? Aciu labai ir linskmu artejanciu svenciu.
Gal yra kokiu receptuku, kad greitai galima butu pasigaminti sausainiu
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 29, 19:43)
Ką tik išsikepiau skanių ragelių
VARŠKINIAI RAGELIAI
200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų
200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)
Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.
P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu
VARŠKINIAI RAGELIAI
200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų
200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)
Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.
P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu
jau kaip skaniai atrodo jie nuotraukoje as dariau vakar, tik man neisejo taip graziai juos susukti
Dariau su apelsininiu, braskiniu marmeladu o kitus su svieziu obuoliu gabaliukais ir cinamonu, tai skaniausi jie man buvo
Merginos, o kaip jūs sukat sviestą? Rankom ar kokiu prietaisu?