Sveikos! Kiek maciau, cia niekas neidejo Brownies receptuko. Cia gal panasiau i pyraga, bet valgomas mazomis porcijomis (mazdaug 4*5 cm), nes matyt per skanu pasidaro nuo daug Siandien pagaliau prisiruosiau ji iskepti, tai visiems Dideliai patiko pienukas butu labai tikes, bet nenorejau maximos eileje stoveti
BROWNIES arba Rudziukai P
1.
Pasiruosiat inda kepimui - kvadrata 20*20 cm arba kita su panasiu plotu. Isklojat dugna kepimo popierium, sonus patepat su sviestu. Orkaite ikaitinat iki 190 laipsniu.
2.
2 kiausiniai
250g cukraus
-> issukti gerai, kad balta kremine mase gautusi ir cukrus patirptu
3.
60g juodo sokolado
75g sviesto/ kepimo margarino
-> islydyti inde, istatytame i kita inda su verdanciu vandeniu. Tada supilti i kiausiniu ir cukraus mase
4.
90g miltu
1/2 saukstelio kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
-> viska sumaisyti ir susijoti i ruda mase, atsargiai sumaisyti - nepersistengti kad burbuliukai neissilakstytu. Ir nelaukiant nieko supilti i forma ir kisti i orkaite.
Kepti 30min. Patikrinti su lazdele ar iskepo, BET jie turi buti dregnoki per viduri, slapesni nei paprastas pyragas. Aisku lazdele vis tiek turetu islysti svari.
Kai atves, iskrapstyti is formos ir supjaustyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 29, 20:43)
VARŠKINIAI RAGELIAI
200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų
200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)
Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.
P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu
200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų
200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)
Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.
P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu
Šiandien žadu kepti ragelius, tik kilo klausimas O į pačią tešlą cukraus dėti nereikia
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 22, 23:15)
Šiandien kepiau štai tokius skanius sausainius
Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"
200 g šokolado, sulaužyto gabaliukais
90 g sviesto
110 g cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
200 g miltų
25 g nesaldžios kakavos miltelių
1/2 a. š. kepimo miltelių
3/4 st. cukraus pudros
Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"
200 g šokolado, sulaužyto gabaliukais
90 g sviesto
110 g cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
200 g miltų
25 g nesaldžios kakavos miltelių
1/2 a. š. kepimo miltelių
3/4 st. cukraus pudros
Vakar kepiau šiuos sausainiukus "Triufeliukus" pagal šį receptą, gavosi labai skanūs Tik pirmą skardą matyt perkepiau, tai sausoki gavos o antra - tiesiog pasaka
Sonatina, ačiū už receptą
Dar norėjau paklausti kam reikia dėti kakavos miltelių, ar jie ką nors keičia?
QUOTE(Eliza @ 2006 10 06, 09:25)
Šiandien žadu kepti ragelius, tik kilo klausimas O į pačią tešlą cukraus dėti nereikia
ne, i tesla visiskai nereikia cukraus-nuo dzemo saldumo pakanka..naudojau apelsinu dzema,kad nebutu labai saldu, bet buvo labai super
QUOTE(Skirte @ 2006 10 03, 21:38)
BROWNIES arba Rudziukai P
skamba tai labai skaniai, tik ar tokai neprityrus seimininke sugebetu visak tinkamai paruosti? kazkaip nerimauju ar nesugadinsiu visko
Sveikos kepejeles,
Kazkuri ryta pabudus uzsimaniau grietinecio !!! 100 metu apie ji jau buvau pamirsus. Inete bandziau ieskoti jo recepto, bet neradau Gal kuri is jusu kartais ji zino?? Buciau dekinga
Kazkuri ryta pabudus uzsimaniau grietinecio !!! 100 metu apie ji jau buvau pamirsus. Inete bandziau ieskoti jo recepto, bet neradau Gal kuri is jusu kartais ji zino?? Buciau dekinga
Paprastas receptas toms, kurios nemėgsta ilgai "zaisti".
šalsyta sluoksniuota tešla bemielė
obuoliai
cukrus, cinamonas
kiaušinis
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėm (aš pjaustau didelėm skiltelėm - man taip skaniau). Kiekvieną skiltelę apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Prieš tai sluoksniuotą tešlą reikia atšildyti, supjaustytį maždaug 1 cm juostelėmis. Kiekvieną cukruotą obuolio skiltelę reikia apvynioti šaldytos tešlos juostele. Gaunasi tokis ragelis. Tą ragelį dėti į skardą, pabarstytą miltais. Kai visi rageliai pabaigti, juos reikia aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti cukrumi. Ir kepti 30-40 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Labai skanu, ypatingai skanūs dar šilti. Net mano vyrui patiko, kuris tokių saldumynų nemėgsta.
šalsyta sluoksniuota tešla bemielė
obuoliai
cukrus, cinamonas
kiaušinis
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėm (aš pjaustau didelėm skiltelėm - man taip skaniau). Kiekvieną skiltelę apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Prieš tai sluoksniuotą tešlą reikia atšildyti, supjaustytį maždaug 1 cm juostelėmis. Kiekvieną cukruotą obuolio skiltelę reikia apvynioti šaldytos tešlos juostele. Gaunasi tokis ragelis. Tą ragelį dėti į skardą, pabarstytą miltais. Kai visi rageliai pabaigti, juos reikia aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti cukrumi. Ir kepti 30-40 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Labai skanu, ypatingai skanūs dar šilti. Net mano vyrui patiko, kuris tokių saldumynų nemėgsta.
QUOTE(Comma @ 2006 10 31, 07:28)
Sveikos kepejeles,
Kazkuri ryta pabudus uzsimaniau grietinecio !!! 100 metu apie ji jau buvau pamirsus. Inete bandziau ieskoti jo recepto, bet neradau Gal kuri is jusu kartais ji zino?? Buciau dekinga
Kazkuri ryta pabudus uzsimaniau grietinecio !!! 100 metu apie ji jau buvau pamirsus. Inete bandziau ieskoti jo recepto, bet neradau Gal kuri is jusu kartais ji zino?? Buciau dekinga
GRIETINIECIU receptas yra tikrai idetas,jeigu neklystu tai prie NUBEZDZIONIAUTI RECEPTAI.Pajieskok jis tikrai yra.
o kaip iskepti "smelines" juostelesI(nepamenju kaip tiksliai vadinasi tie sviestiniai skanus sausainukai)
mazhulia
Gaudyk
Trapi juostelė
Receptūra 1 kg juostelių
430 g miltų
30 g miltu pabarstymui
245 g margarino
155 g cukraus
40 g kiaušinių
0,5 g esencijos
1 g amonio karbonato
1 g druskos
40 g vandens
20 g kiaušinio patepimui
185 g marmelado sluoksniavimui
30 g riešutu
Pagaminti trapią tešlą. Miltai išsijojami ant stalo, viduryje padaryti duobutę, į ją sudėti visus ingredientus išskyrus marmeladą ir riešutus. Greitai viskas suminkoma. Tešla iškočiojama 3 - 5 mm storio lakštais ir supjaustoma juostelėmis, kurių plotis 38 - 42 mm. Išilgai ant pusės juostelių pro konditerinį maišelį užspaudžiama marmelado, kuris uždengiamas neapteptąją juostele. Paviršius patepamas kiaušiniu, apibarstomas kapotais riešutais. Juostelės kepamos 220 - 240 C temperatūroje.
I.Čereškienė
Miltiniai konditerijos gaminiai
mokymo priemonė prekybos-kulinarijos mokykloms
1978 m.
Ar tai tokios reikėjo?
Gaudyk
Trapi juostelė
Receptūra 1 kg juostelių
430 g miltų
30 g miltu pabarstymui
245 g margarino
155 g cukraus
40 g kiaušinių
0,5 g esencijos
1 g amonio karbonato
1 g druskos
40 g vandens
20 g kiaušinio patepimui
185 g marmelado sluoksniavimui
30 g riešutu
Pagaminti trapią tešlą. Miltai išsijojami ant stalo, viduryje padaryti duobutę, į ją sudėti visus ingredientus išskyrus marmeladą ir riešutus. Greitai viskas suminkoma. Tešla iškočiojama 3 - 5 mm storio lakštais ir supjaustoma juostelėmis, kurių plotis 38 - 42 mm. Išilgai ant pusės juostelių pro konditerinį maišelį užspaudžiama marmelado, kuris uždengiamas neapteptąją juostele. Paviršius patepamas kiaušiniu, apibarstomas kapotais riešutais. Juostelės kepamos 220 - 240 C temperatūroje.
I.Čereškienė
Miltiniai konditerijos gaminiai
mokymo priemonė prekybos-kulinarijos mokykloms
1978 m.
Ar tai tokios reikėjo?
aha, aciukas!!! Butinai meginsiu issikepti
Sveikos,
Neseniai suzinojau nauja sausainiuku recepta.Jei megstate marcipana,tai jum patiks.Cia nera labai brangus produktai Stai receptukas :
Reikes :
150 gramu miltu
100 gramu cukraus
250 gramu paprasto marcipano
cukraus pudros.
Vieno kiausinio
250 gramu sviesto
150 gramu sokolado
Kaip gamint.
Kiausini imusate ,tik tryni,o baltymus palikit,po to prireiks.
iberiate 150 gramu miltu.
tai pat 100 gramu cukraus.Idedate 250 gramu sviesto.
Isminkote is visko tesla ir susukate tesla ir rutuli ir idedate i saldikli pusei valandos.
Taigi,kol tesla sala pradekim su marcipanu. Marcipano idedate 250 gramu ir iberiat mazdaug stikline cukraus pudros ir kiausinio likusio baltymo. viska trinate ,kol truputi suminksteja. tada,is marcipano mases darote su rankomis mazus burbuliukus.
kai pasibaigia pusvalandis istraukiate tesla ir ja iskociojate. tada,su normalia stikline ar puoduku darote tokius blynelius. paimate viena teslos blyna(apskritas) ir i ji dedate marcipano rutuliukus.(p.s. rutuliukai jusu norimo dydzio). Suglaudziate,kad teslose blyne marcipanas,vos matytusi ir ,kai padarrete visus sausainiukus (arba pyragiukus,kaip pavadinsi). Idedate i ikaitinta 220 laipsniu orkaite.Ir paliekate,kepti 10-15 minuciu.Sausainiukai turi vos paruduoti. Tada,juos atsargiai isimate,kad nesutrupetu(nes jie buna labai trupus) ir idedate i saldikli.Paliekate visa nakti. Kita diena uzvirinate sokolada(jis turi buti siltas) ir pamerkiate i sokolada po viena sausainiuka.Kai visi simirkyti sudekite sakykim ant lekstes ir palikit 5-10 -ciai minuciu. Po to idekite vel i saldikli sausainiukus ir issimkit po valandos! Na,stai! Jusu sausainiukai baigti!!
Beje,darbas ilgokas,bet lengvas.Sie sausainiukai Kaledoms skirti! Bet galima ir bet kada valgyt! Taigi,skanaus!
Neseniai suzinojau nauja sausainiuku recepta.Jei megstate marcipana,tai jum patiks.Cia nera labai brangus produktai Stai receptukas :
Reikes :
150 gramu miltu
100 gramu cukraus
250 gramu paprasto marcipano
cukraus pudros.
Vieno kiausinio
250 gramu sviesto
150 gramu sokolado
Kaip gamint.
Kiausini imusate ,tik tryni,o baltymus palikit,po to prireiks.
iberiate 150 gramu miltu.
tai pat 100 gramu cukraus.Idedate 250 gramu sviesto.
Isminkote is visko tesla ir susukate tesla ir rutuli ir idedate i saldikli pusei valandos.
Taigi,kol tesla sala pradekim su marcipanu. Marcipano idedate 250 gramu ir iberiat mazdaug stikline cukraus pudros ir kiausinio likusio baltymo. viska trinate ,kol truputi suminksteja. tada,is marcipano mases darote su rankomis mazus burbuliukus.
kai pasibaigia pusvalandis istraukiate tesla ir ja iskociojate. tada,su normalia stikline ar puoduku darote tokius blynelius. paimate viena teslos blyna(apskritas) ir i ji dedate marcipano rutuliukus.(p.s. rutuliukai jusu norimo dydzio). Suglaudziate,kad teslose blyne marcipanas,vos matytusi ir ,kai padarrete visus sausainiukus (arba pyragiukus,kaip pavadinsi). Idedate i ikaitinta 220 laipsniu orkaite.Ir paliekate,kepti 10-15 minuciu.Sausainiukai turi vos paruduoti. Tada,juos atsargiai isimate,kad nesutrupetu(nes jie buna labai trupus) ir idedate i saldikli.Paliekate visa nakti. Kita diena uzvirinate sokolada(jis turi buti siltas) ir pamerkiate i sokolada po viena sausainiuka.Kai visi simirkyti sudekite sakykim ant lekstes ir palikit 5-10 -ciai minuciu. Po to idekite vel i saldikli sausainiukus ir issimkit po valandos! Na,stai! Jusu sausainiukai baigti!!
Beje,darbas ilgokas,bet lengvas.Sie sausainiukai Kaledoms skirti! Bet galima ir bet kada valgyt! Taigi,skanaus!