QUOTE(buzhiukas @ 2006 02 22, 19:43)
Gal galėtumėt paaiškinti kaip iškepti teisingus morengus
Šiandien bandžiau daryti, bet kažką ne taip padariau, nes susmego. Suplakiau baltymus iki standžiu putų, po to po kelis šaukštus pyliau cukrų ir plakiau. Baltymai suskystėjo, bet pastovėję šiek tiek patapo standūs
Kepiau mažus sausainiukus. Kepant gražiai išsipūtė, kepiau 35min, išjungus viršus dar buvo minkštas. Palikau padžiūti 15min orkaitėje, ir radau susmegusius saldžius blyniukus su kramtoške viduj
Dar klausimas: kokio standumo turi būti su cukrumi išplakti baltymai? Gal per mažai išplakiau?

Šiandien bandžiau daryti, bet kažką ne taip padariau, nes susmego. Suplakiau baltymus iki standžiu putų, po to po kelis šaukštus pyliau cukrų ir plakiau. Baltymai suskystėjo, bet pastovėję šiek tiek patapo standūs


Dar klausimas: kokio standumo turi būti su cukrumi išplakti baltymai? Gal per mažai išplakiau?
Nesu specė, bet manau, kad kaip tik plakei per ilgai, jei baltymai suskystėjo. Įdėjus cukraus svarbu neperplakti. Ir kiek žinau, morengus reikia kepti žemoje temperatūroje, beveik džiovinti. O "kramtoške" gavosi gal dėl to, kad per trumpai kepei.