
329, 01 Gru 2009 - 13:48, para�ė:
329, 01 Gru 2009 - 13:48, para�ė: ![]()
sonatinos sausainukų tešla jau šaldytuve šąla,tik dabar galvoju ar nepagadinau įdėjus pusę šaukštelio kep.miltelių
recepte tai nerašo,kad reikia

kepimo milteliu panasiai ir as idejau


Sausainiai su zemes riesutu sviestu

*120 g juodo sokolado
*120 g zemes riesutu sviesto
*120 g minksto sviesto
*150 g cukraus
*ziupsnelis vanilinio cukraus
*1 kiausinis
*180 g miltai
*2 a.s. keppimo milteliu
Zemes riesutu sviesta, sviesta ir cukru bei van.cukru plakti mikseriu apie ~ 5 min, kol susidarys puri vientisa mase, tada imaisyti kiausini.
Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir imaisyti i mase.
Sokolada peiliu susmulkinti ( as daraiu drozleles) ir taip pat imaisyti i mase.
Mase padeti saltai 1 val.
Tada formuoti graikisko dydzio rutuliukus, juos suspausti ir deti ant kepimo popieriaus, paliekant nemazus tarpelius. Kepti ikaitintoj orkaitej 190° 17 min.
P.S. kepiau is puses normos, tai gavos ~ 30 sausainuku.kas megsta zemes riesutus, tai situos ir myles

leandre, 30 Lap 2009 - 17:38, para�ė:
leandre, 30 Lap 2009 - 17:38, para�ė: ![]()
Na va issikepiau Leningrado sausainius.Koxamte tikrai skanus ir gerai gavosi.Mano pastebejimai:kepiau is puses normos,gavosi tikrai ne 0,5kg,o apie 300g,nezinau kodel tokia receptura 1kg.Na bet jie lengvi tikrai nemazai.Skardoje reikia tarp ju palikti apie 1,5cm tarpus,nes jie pasilieja ,o kepant siek tiek pasipucia.Kepiau 170C ikaitintoje orkaiteje 10min.na atrodo viska paaiskinau,kas bandys kepti sekmes kepant.Gaila nemoku ikelti nuotraukos,bet tokie kaip Koxamtes nuotraukoje.
Labai ačiū.


nera uz ka dekoti,gal gausis nevisai tokie kokiu tikiesi,nes as nepirkus ju 100m,tai nezinau ir skonio,antra diena kazkokie kietesni patapo,bet trapus.Mano seimai tai labai patiko.Dabar apie skardas.Man tilpo i 2,bet kai kurie susiliejo,nes palikau per mazus tarpus,tai ir parasiau,kad tarpai butu,kokie 1,5cm,bet tada netilps.Ir dar, gal bandyk kepti 180C ir trumpiau,gal bus dar minkstesni.Sekmes.
Tesla:
1 stikline alaus,
250g margarino ar sviesto,
250ml aliejaus,
180g cukraus,
1 pakelis kepimo milteliu,
800-900g miltu.
Idarui:
graikisku riesutu.
sirupui:
600g cukraus,
250ml vandens.
maltu riesutu,arba kokosu drozliu apvoliojimui.
Margarina arba sviesta istirpinti,supilti alieju,alu.MIltus,kepimo miltelius sumaisyti ir supilti i aliejaus-alaus mase.Uzminkyti minksta tesla.
Imti po gabaliuka teslos,padaryti blynuka,deti riesuto pusele ir suvolioti rutuliuka.
Rutuliukus sudeti i kepimo popieriumi isklota skarda,kisti i ikaitinta orkaite 180C ir kepti,kol graziai pagels(apie 15min).
Isvirti sirupa.
Cukru uzpilti vandeniu ir uzvirinti,ant vidutines ugnies kaitinti 15min.isjungti.
Po kelis sausainius sumerkti i i sirupa ir palaikyti pora min.Kiaurasamciu isgriebti ir dar karstus apvolioti maltuose riesutuose.
Gavosi laaabai daug riesuteliu.4 dideles skardos,is puses normos butu pats tas.
Bet labai skanus,riebalu tikrai nera per daug,nesijaucia,trapi tesla,nepersaldus

leandre, 01 Gru 2009 - 22:57, para�ė:
leandre, 01 Gru 2009 - 22:57, para�ė: ![]()
nera uz ka dekoti,gal gausis nevisai tokie kokiu tikiesi,nes as nepirkus ju 100m,tai nezinau ir skonio,antra diena kazkokie kietesni patapo,bet trapus.Mano seimai tai labai patiko.
Manau ilgai neuztruks kol vel juos iskepsiu

Tik dabar pamirsau su svirkstu svirkstet ar rutuliukus plokscius daret?

Tik dabar pamirsau su svirkstu svirkstet ar rutuliukus plokscius daret?
tesla skysta,tai tikrai nepadarysi rutuliuku,reikia per antgali daryti.
leandre, 02 Gru 2009 - 20:46, para�ė:
leandre, 02 Gru 2009 - 20:46, para�ė: ![]()
Tik dabar pamirsau su svirkstu svirkstet ar rutuliukus plokscius daret?
tesla skysta,tai tikrai nepadarysi rutuliuku,reikia per antgali daryti.
tesla skysta,tai tikrai nepadarysi rutuliuku,reikia per antgali daryti.
O tai bus proga svirksta isbandyt tada

daividija, 02 Gru 2009 - 15:29, para�ė:
daividija, 02 Gru 2009 - 15:29, para�ė: ![]()
Karaliski riesuteliai
1 stikline alaus,
1 stikline alaus,
nezinociau jog Anglijoj gyveni, tai klausciau is kur tokiu receptu trauki

atrodo skaniai, betr nedrysiu pasigaminti





Papildyta:
Norėjau štai ko paklausti: žinau, kad meduoliams kept jau pats laikas, bet va, ar galima jau būtų kept pvz., Nėrytės įtrūkusius šokoladinius sausainius, Vienuolynų raguolius, imbierinius sausainėlius




aguonele, 04 Gru 2009 - 05:33, para�ė:
aguonele, 04 Gru 2009 - 05:33, para�ė: ![]()
nezinociau jog Anglijoj gyveni, tai klausciau is kur tokiu receptu trauki
![]()
atrodo skaniai, betr nedrysiu pasigaminti

atrodo skaniai, betr nedrysiu pasigaminti


Alus nesijaucia

