Paprastučiai LAZDYNŲ RIEŠUTŲ IR APELSINŲ SAUSAINIAI
Šio recepto privalumai tame, kad paruoštą tešlą galima laikyti šaldytuve (4-5 dienas susuktus folijoje) ir esant progai greit patiekt skanu desertą.. o paruošt sugaišim apie 20min. keps apie 8min. gaunasi maždaug 30 sausainiukų:
180gr sviesto
150gr cukraus
1 kiaušinis
240gr miltų sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių
1 apelsino žievė (aš naudojo šviežio apelsino žievę, tiesiog nutarkuoju ją)
120gr.pasmulkintų lazdyno riešutų
Cukrų ištrinti su sviestu kol gaunasi graži lengva masė. Sudėti kiaušinį, miltus ir apelsino žievelę su riešutais. Išminkytą tešlą padalinti į dvi dalis ir padaryt iš jų maždaug 5cm skersmens dešreles. Susukti į foliją ir palikt nakčiai šaldytuve.
Orkaitę įkaitinam iki 200C. Tešlą supjaustome poploniais griežinėliais, dedam ant kepimo popierium išklotos skardos palikdamos tarpus kilimui ir kepam apie 5-8min. kol gražiai pagelsta (būtina sekti, nes labai greitai paruduoja, o tuomet nebe tokie skanūs..). Išimtus tuoj pat atsargiai (platesniu peiliu ar lopetele, nes kol karšti - l. trapūs) perdedam į kitą plokčią indą atvėsimui.