Pas mane darbe buvo (senas pastatas), atvarydavo Dezinfa ar kažkas panašaus prapurkšt, bet nepasakyčiau, kad labai jau padėjo... Aš kartą pirkau tokias kreideles-pieštukus (kaip balta rašomoji mokyklinė kreida) sodo ir daržo prekių parduotuvėje. Jie būna supakuoti kaip glaistyti varškės sūreliai mėlynuose pakeliuose, kainuoja apie 3-4 litus vienas. Jais reikia pribraižyti (aš palei sienų kraštus, plintusus, ir medinėj darbo spintoj ant sienelių) - va koks daiktas. Tarakaškės per tą perbrėžtą liniją perlipa ir kažką prie savęs prisikibina, ryte ar kitą dieną jau lavonėlius sušluodavau. Fe
va va, gerybes. Pas mus, tikslaiu po mumis atsikaruste pries kelis men. pijokeliai, nu ir buna cia kardabaletu. Va siandien 2 mazus tarakonelius pamaciau ir vienas spejo pabegti, tai daba jau pusvalandis sirdis lauk lipa kaip susinervinau. Kaskada, dar rusu laikais buvo pas mus to gerio apsciai,ko tik tševai nedare, niekaip nepavykdavo visu isnaikinti, tik po to kai atsirado Toks zaliuose, dideliuose flakonuose Karbofosas berots, 2 kart su jais ispurske ir su kaimynais man rots buvo sutarta, tai nebuvo ju iki siol. po to tetis puse virtuves iskale medinemis, smulkiomis lentelemis, jas nulakavvo, tai jai daba ten uzsiveis tai bus sakes. Tpiu tpiu tpiu. Leksiu rytp pirkt viska ka tik rasiu nuo to gerio. Su pijokais gali sutart tik buteli kartu islenkt. Uz tai ir neramu. Tiesa, kaip taisykle kasmet baigiantis mokslo metams darzelyje, vaiku rubineleje uzmusu po viena riebu tarakona.
Sveikos mamytės ir ne tik. Atšalo orai, matyt dėl to tarakonai ieško prieglobsčio, kur šilčiau lenda.
Kai atsikraustėm į butą prieš pusmetį, jų nebuvo, tik kuopdama radau lavonų, tai profilaktiškai pritaškavau tokios pastos, buvau pirkusi prieš kelis metus, kai gyvenom kitur, tai labai padėjo Buvom pirkę Maksėj, į tokią žalią dėžutę įdėta tūtelė (kaip moment klijai ).
O dabar pastebėjom prieš porą savaičių, kaip per langą įlipo. Prieš kokias tris dienas vėl matyt per virtuvės atidarytą langą įlindo, tai pagavom net keturis . Dar vieną balkone matėm, bet pabėgo Nežinau ką ir daryt, gyvenam name, kur yra tie šiukšlių vamzdžiai. Kaimynai sako, kad jau kelis metus tu gyvių nematė, bet netikiu sako, gi nesikandžioja. Gal jiems nerūpi. Aš tai žiauriai jų bijau, pamatau ir vos nesuparalyžuoja, pametu galvą , bijau eit vakare į virtuvę, visur man jie vaidenasi, jau net sapnuoju Aišku langus visur užsidarinėjom, orlaides, pieštuku apipaišėm, dar turėjau likusios tos pastos. Bet gi noris prasivėdint, langus atsidaryt, ypač kai geras oras, gryno oro įsileist, apskritai pas mus nuolat langai atidaryti būdavo. O dabar, užsibarikadavę Šiandien atidariau balkono langą, tai du gyvi įkrito ir du negyvi, pagaut nespėjom
Ir niekur neberandu tos pastos pirkti. Jei kas užmatysit kur, parašykit
Jei dar jie rodysis, teks ieškotis kito buto , nes su šiais gyventojais negaliu gyventi, net namo nesinori eit. Jei pas mus būtų po 30 per dieną, į durnyną mane turbūt reiktų vežt, paniškai aš jų bijau.
Papildyta:
O bože va čia tai košmaras, bet tokiam bordake gerai dar kad žiurkių kokių nėr
Kai atsikraustėm į butą prieš pusmetį, jų nebuvo, tik kuopdama radau lavonų, tai profilaktiškai pritaškavau tokios pastos, buvau pirkusi prieš kelis metus, kai gyvenom kitur, tai labai padėjo Buvom pirkę Maksėj, į tokią žalią dėžutę įdėta tūtelė (kaip moment klijai ).
O dabar pastebėjom prieš porą savaičių, kaip per langą įlipo. Prieš kokias tris dienas vėl matyt per virtuvės atidarytą langą įlindo, tai pagavom net keturis . Dar vieną balkone matėm, bet pabėgo Nežinau ką ir daryt, gyvenam name, kur yra tie šiukšlių vamzdžiai. Kaimynai sako, kad jau kelis metus tu gyvių nematė, bet netikiu sako, gi nesikandžioja. Gal jiems nerūpi. Aš tai žiauriai jų bijau, pamatau ir vos nesuparalyžuoja, pametu galvą , bijau eit vakare į virtuvę, visur man jie vaidenasi, jau net sapnuoju Aišku langus visur užsidarinėjom, orlaides, pieštuku apipaišėm, dar turėjau likusios tos pastos. Bet gi noris prasivėdint, langus atsidaryt, ypač kai geras oras, gryno oro įsileist, apskritai pas mus nuolat langai atidaryti būdavo. O dabar, užsibarikadavę Šiandien atidariau balkono langą, tai du gyvi įkrito ir du negyvi, pagaut nespėjom
Ir niekur neberandu tos pastos pirkti. Jei kas užmatysit kur, parašykit
Jei dar jie rodysis, teks ieškotis kito buto , nes su šiais gyventojais negaliu gyventi, net namo nesinori eit. Jei pas mus būtų po 30 per dieną, į durnyną mane turbūt reiktų vežt, paniškai aš jų bijau.
Papildyta:
QUOTE(NoSmoking @ 2011 07 08, 11:18)
O bože va čia tai košmaras, bet tokiam bordake gerai dar kad žiurkių kokių nėr
Sveiki, naikintojai ir naikintojos
Zodziu, prisiskaiciau cia visokiu "receptu" kaip atsikratyt tu bjaurybiu. Nupirko brangusis boro milteliu. Virsiu kiausinius, maisysiu su tryniais ir vaisinsiu tuos parazitus. Tik va klausimas - kiek tu kiausiniu ir kiek tu miltuku reik?
Aciu
Zodziu, prisiskaiciau cia visokiu "receptu" kaip atsikratyt tu bjaurybiu. Nupirko brangusis boro milteliu. Virsiu kiausinius, maisysiu su tryniais ir vaisinsiu tuos parazitus. Tik va klausimas - kiek tu kiausiniu ir kiek tu miltuku reik?
Aciu
QUOTE(taramdaram @ 2011 11 07, 00:29)
Mus irgi tik švirkštas išgelbėjo. Visiems laikams. Dezinfekuojančios firmos, namukai, pieštukai buvo neveiksmingi.
kas cia per svirkstai? kur ju buna?
Rasdavau Maximose,prie tualeto kvapiklių
QUOTE(Destiny73 @ 2011 11 12, 11:25)
kas cia per svirkstai? kur ju buna?
nežinau apie kokius švirkštus kalba, aš pirkau turguj pas baltaruses, žinokit pora kartų patepiau ir vsio, tarakonų nematyti
QUOTE(*Lina* @ 2011 12 09, 23:31)
nežinau apie kokius švirkštus kalba, aš pirkau turguj pas baltaruses, žinokit pora kartų patepiau ir vsio, tarakonų nematyti
Pritariu,svirkstai labai padeda !
Papildyta:
Va tie svirkstai kokie 5lt tekainuoja,bet patikekit PA DE DA
SVIRKSTAI TARAKONAMS
Kad ir kaip bebūtų gaila ir man tenka skaityti šitą tema vakar pagavom viena ilgaūsį ant spinteles. Bet tiek vieną. Apskritai jau gyvenam naujoj vietoj mėnesį, tačiau ne vieno nesutikom dar. Kai tą pagavom, naktį klaikiai miegojau, spanavosi man net tie bjaurybės Tai dabar galvoju, ar laukti dar man kokio vieno, ar čia tik šiaip atklydęs ir jų nėra... Taip neramu dabar. Šiandien sugalvojau, kad reikia būtinai visus kampelius išvalyti. Nors čia tikrai švaru, kapitalinis remontas padarytas, viskas užsandarinta... Vis ieškau - pro kur gi tas nenaudėlis galėjo įlysti? Nerandu, o tai dar labiau neramina. Palipus aukščiau radau dar vieną lavonėlį tokio pat, kokį sugavau, bet matos "nešviežias", vadinas jau ilgiau guli... Ir paskaičiau, kad tarakonus galima atsekti pagal jų paliekamus juodus taškučius, tai tokių irgi radau kampučiuose. Didelis galvos skausmas, kad tie taškučiai veda į niekur - užsandarinti plyšiai...
Galvoju, ar tu švirkštų šiai dienai vis dar yra maksimoje (kažkas minėjo, kad pirkdavo), ar tik turguj... Nelabai man iki jo išeitų nuvažiuot. Reikia kažka pirkt, kad ramiau būtų, nes man paranoja...
Kaip galvojat ar verta man sunerimti?
Galvoju, ar tu švirkštų šiai dienai vis dar yra maksimoje (kažkas minėjo, kad pirkdavo), ar tik turguj... Nelabai man iki jo išeitų nuvažiuot. Reikia kažka pirkt, kad ramiau būtų, nes man paranoja...
QUOTE(Ponichka @ 2011 12 20, 16:32)
Maximoje ? Na tiesa pasakius dar niekada nemaciau ten ju pirkti.
Manau jei ne turguose,buna ir kokiose mazuose kiuoskuose kur galima rasti ivairiu smulkmenu .