sveiki,
ir as patirtim pasidalinsiu... Kiek gyvenom savo bute (7 metus) tiek tarakonu turejom, tai daugiau tai maziau, isbandem visus imanomus namelius, piestukus ir purskalus - efektas trumpalaikis o po to vel tuntai... Kol galop pradejau lauktis maziuko ir supratau kad sakes bus jei neisnaikinsim. Tada pasikvieciau profesionalus - mano atveju tai buvo UAB "Dezinfa". Gal ir kitu panasiu firmu yra, nesiaiskinau. Sumokejau (2007 pavasari) kazkur apie 115 lt, atejo berniukas ir viska ispurske nuodais. Aisku nebuvo smagu kad reikejo viska istraukiot, iskraustyt spinteles ir t.t., bet ka darysi. Pasake, kad tarakonu vis mazes bet bus dar iki dvieju menesiu. Netikejau kad galima juos isnaikint visai, bet akurat - mazejo mazejo ir galop dingo visai. Va iki siol - po beveik metu - nei vieno nera. O buvo tikrai nesvietiska daugybe.
Tai mano patarimas - negaiskit laiko su tom visom lokaliom priemonem, kvieskit profesionalus. Ir patikekit, kad isnaikinti imanoma !
Mūsų istorija tokia. Atsikraustėm į naują butą (na, mums naują, bet kitų žmonių jau gyventą), name yra šiukšliavamzdis, buto koridorius dailylentėm iškaltas - lyg ir tarakonų rojus turėtų būti... Bet tarakonų nepasakyčiau, kad būtų daug - visai pakenčiamai, vos vieną per parą pamatydavom. Susiruošiau pirkti pieštuką - iš mamos patirties žinau, kad nebloga priemonė... Staiga ateina iš firmos - "mes visame name tarakonus naikiname, reikia, kad visi sutiktų, ar sutinkate?" Aišku, sutikome, nors nelabai mus ta mintis sužavėjo. Apipurškė man butą. Po mėnesio sužinojau, kas yra tarakonų pulkai. Ankčiau tokio dalyko niekad nebuvau mačiusi - įeini į virtuvę, o vaizdas toks, lyg stalai judėtų - tiek nelegalių nuomininkų turime . Ko tik nebanžiau - ir borą, ir pieštuką, ir namelius... Na, randu po tokių priemonių rytais porą lavoniukų, bet vakarais gyvų - vėl pulkai. Virtuvėj švaru - tai jie švariais indais spintelėse ropoja .
Nebežinau, ką daryti... Jei tą vyriškį, kuris mums butą purškė, kada pamatysiu, varysiu kaip tuos tarakonus.
Išbandysiu tą švirkštą - ačiū už patarimą . Papasakosiu, ar pasiseks išsigelbėti.
Nebežinau, ką daryti... Jei tą vyriškį, kuris mums butą purškė, kada pamatysiu, varysiu kaip tuos tarakonus.
Išbandysiu tą švirkštą - ačiū už patarimą . Papasakosiu, ar pasiseks išsigelbėti.
Švirkšta ir aš rekomenduoju, tikrai geras dalykas tarakoniukai greit dingo, o kai pagalvoju kiek vargau su kreida ir nieko nepadėjo..
Jergau, net neįsivaizdavau, kokia bjaurastis yra tie tarakonai, kol pas save namie jų nepamačiau Bet aš gyvenu 9aukštyje name, kuriame dar veikia tas nelemtas smirdantis antisanitarinis šiukšlių vamzdis. Gyvenu čia kokius metus laiko, bet iki tol nei jokio tarakono nebuvau mačius, o prieš kokį mėnesį karts nuo karto pradėjo jie pas mane eit. Susinervinau nerealiai, naktį negalėjau užmigt, jie man visur vaidendavosi. Aplėkiau kaimynus, sakau, davai užvirinam kuo greičiau tą vamzdį, o tos bobos, įsivaizduojat, akis išverčia ir sako: kad pas mus jokių tarakonų nėra Toks vaizdas, kad viso namo tarakonai pas mane vieną bute gyvena Dar labiau susinervinau - pas mane gi tik kapitalinis remontas padarytas, visi makaronai sandariuose induose uždaryti, net duoną šaldytuve laikau - tai ko tiems bjaurybėms pas mane reik
Išsikviečiau dezinfekuotojus iš Dezinfektos, jie ne tik dvigubą normą išpurškė, bet dar ir kažkokią dūminę šaškę uždegė. Dar po plintusais 6 ampules su tais nuodais sušvirkščiau, dar mama atnešė iš darbo puslitruką boro rūgšties, tai beveik visą ją po plintusais suvariau. Ai, dar namukų pristatinėjau visur už spintukių, su plastelinu aplink visus vamzdžius apsilipdžiau. O kitą savaitę atvažiuos tėtis, gal dar kokią neužkištą skylę ras. Feeeeeeeeeee kaip šlykštu
Niuuuuuu, ką dar galima padaryt, kad tik tos šlykštynės pas mane nebesilankytų??
Išsikviečiau dezinfekuotojus iš Dezinfektos, jie ne tik dvigubą normą išpurškė, bet dar ir kažkokią dūminę šaškę uždegė. Dar po plintusais 6 ampules su tais nuodais sušvirkščiau, dar mama atnešė iš darbo puslitruką boro rūgšties, tai beveik visą ją po plintusais suvariau. Ai, dar namukų pristatinėjau visur už spintukių, su plastelinu aplink visus vamzdžius apsilipdžiau. O kitą savaitę atvažiuos tėtis, gal dar kokią neužkištą skylę ras. Feeeeeeeeeee kaip šlykštu
Niuuuuuu, ką dar galima padaryt, kad tik tos šlykštynės pas mane nebesilankytų??
Raportuoju:
nupirkome tą švirkštą, tai tikrai apmažėjo tų tarakonų. Vėl vos vieną kitą per parą pamatom, nebe pulkais.... Dar turiu mintį muzikos centrą į maišą įkišti ir nuodais apipurkšti - nes gi pastebėjau, kad ten tos bjaurybės būstinę įsikūrė
nupirkome tą švirkštą, tai tikrai apmažėjo tų tarakonų. Vėl vos vieną kitą per parą pamatom, nebe pulkais.... Dar turiu mintį muzikos centrą į maišą įkišti ir nuodais apipurkšti - nes gi pastebėjau, kad ten tos bjaurybės būstinę įsikūrė
QUOTE(Klim @ 2008 05 19, 10:28)
pastebėjau, kad ten tos bjaurybės būstinę įsikūrė
O kaip tu supranti, kad ten jų būstinė??
Man irgi draugė sakė, kad kol neišnaikinsi jų lizdo, nieko nebus Ale va kaip tą lizdą surasti?? Neturiu jokio noro net kartą per metus tų šlykštynių savo namuose pamatyt
nežinau ar čia kas rašė, bet man tai padėjo 100%. Šitų bjaurybių tarakonų buvo visur, nebivo įmanoma gyvent, tokie šlykštūs, riebūs, rudi, fe..... kai pagalvoji net nupurto. Tai va,man teta patarė išvirti kaišinius ir jų trynius sumaišyti su boro rūgšties mileliais, iš tos masės padaryt rutuliukus ir juos išdėliot tarakonų mėgstamiausiose vietose. Iš pradžių nebuvo jokio poveikio, bet po kelių dienų aš juos, gyvates negyvėlius, pradėjau šluot, tai kokią gerą saaitę, po nakties šiufeliuką tarakonų išmesdavau. Po gerų metų vėl pamačiau šmėžuojančius šen bei ten. Vėl pakartojau tą pačią procedūrą. Na o dabar jau gal 3 metai gyvenu be jų
turejau ir as ta problema, isbandziau ir piestukus ir lipnias lenteles, zodziu daug priemoniu. O isnaikinau su "Globol" pasta nuo tarakonų, tu pastu buna ivairiu gamintoju ir kiek girdejau tai visos veiksmingos. Zodziu uztepi tos pastos an kokio popieriuko ar siaip i kampus ir pridelioji visur, ten kur jie buriuojasi. Man labai greitai isnyko, gal ir jums pades Jie uzeda tos pastos ir uzkrecia vienas kita.
QUOTE(mikke @ 2008 05 19, 12:26)
O kaip tu supranti, kad ten jų būstinė??
Niu kaip - norėjau kompaktą įdėti, atidariau - ir pabiro jie iš ten.
QUOTE(Klim @ 2008 05 23, 14:01)
Niu kaip - norėjau kompaktą įdėti, atidariau - ir pabiro jie iš ten.
Nu, žinok, turbūt vietoj nugriūčiau, jei tokį vaizdelį pamatyčiau
O jūs kolidoriuje lentelių nenulupot?? Nes pas mane irgi iškalta dailylentėm, tai vis galvoju, gal lupt jas velniop, jei kitaip tų bjaurybių atsikratyt neina
Nors man kai tie profesionalai iš Dezinfekcijos stoties butą išpurškė, tfu tfu tfu, radau po 2 dienų kelis nudvisusius bjaurybes, i vsio, daugiau nei dieną, nei naktį jų nebematau. Tfu tfu tfu. Tfu tfu tfu.
Sakiau, geriau kartą per metus to 100 Lt nepagailėsiu, bet ramiai naktį miegosiu. Tfu tfu tfu.
QUOTE(mikke @ 2008 05 23, 17:34)
Nu, žinok, turbūt vietoj nugriūčiau, jei tokį vaizdelį pamatyčiau
O jūs kolidoriuje lentelių nenulupot?? Nes pas mane irgi iškalta dailylentėm, tai vis galvoju, gal lupt jas velniop, jei kitaip tų bjaurybių atsikratyt neina
Nors man kai tie profesionalai iš Dezinfekcijos stoties butą išpurškė, tfu tfu tfu, radau po 2 dienų kelis nudvisusius bjaurybes, i vsio, daugiau nei dieną, nei naktį jų nebematau. Tfu tfu tfu. Tfu tfu tfu.
Sakiau, geriau kartą per metus to 100 Lt nepagailėsiu, bet ramiai naktį miegosiu. Tfu tfu tfu.
Bjauru buvo... Feeee...
Bet pas mus tų bjaurybių kaip tik po tos dezinfekcijos ir atsirado. Koridorius yra dailylentėm iškaltas, norime jį sutvarkyti, bet dabar nėra iš ko.
Atidarau nauja tema nes nieko neradau apie tarakonus,pas mano tevus namuose o jie gyvena senu statybu name ,niekaip negalim atsikratyti nuo tarakonu.Gal kas gali patarti is patirties kokius chemikalus panaudot kad juos isnaikinti,nes jau slikstu darosi.