Įkraunama...
Įkraunama...

Palmės

Prieš kokius 3 metus gavau dovanų pora palmės sėklelių ir jas pasėjau. Išdygo ir labai sėkmingai auga dvi nedidelės palmytės... Tik vat visa bėda tema kad jos auga viename vazonėlyje. Tada tiesiog pasėjau jas daug negalvodama, o ir dabar prižiūrėti jų nelabai prižiūriu blush2.gif Tačiau jos ganėtinai paaugusios ir jas jau reiktų perkelti į didesnius vazonus... Tik vat apie palnių auginimą aš visai nieko nežinau... Gal kas galit duoti kokių patarimų, nes bijau kad pradėjusi jas krapštyti, galiu numarinti cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Senti @ 2005 04 23, 23:13)
Prieš kokius 3 metus gavau dovanų pora palmės sėklelių ir jas pasėjau. Išdygo ir labai sėkmingai auga dvi nedidelės palmytės... Tik vat visa bėda tema kad jos auga viename vazonėlyje. Tada tiesiog pasėjau jas daug negalvodama, o ir dabar prižiūrėti jų nelabai prižiūriu  blush2.gif Tačiau jos ganėtinai paaugusios ir jas jau reiktų perkelti į didesnius vazonus... Tik vat apie palnių auginimą aš visai nieko nežinau... Gal kas galit duoti kokių patarimų, nes bijau kad pradėjusi jas krapštyti, galiu numarinti cry.gif

Pati turiu palmę ir kiek tuo domėjausi, tai jos nemėgsta perdžiūti....ir dar, kad nedžiūtų ir neruduotų lapų galiukai-dažnai purškiu. Tiesa, jos nemėgsta tiesioginės saulės, pietinė pusė joms būtų bloga, nes nudegintų lapus, pas mane palmė stovi prie rytinio lango ir dar už pusiau kiaurų romanečių, tai pusiau šešėlis, šį pavasarį išleido didelį sveiką lapą, dar laistydama naudoju trąšas.Nemanau, kad palmių priežiūrai reikia kažkokios sudėtingos priežiūros....O kokia tavo palmės rūšis?
Atsakyti
siaip palmes megsta kad butu silta ir dregna.
jeigu parasytum kokia pas tave palme, gal net surasciau aprasyma. as pati pries 4 men. pasisejau "tik" ax.gif 9 palmes, is kuriu 4 isdygo. ta proga nusipirkau kazkoki zurnaliuka su palmiu aprasymais.
Atsakyti
Kur jūs tų palmių sėklų gaunat? Pieš kelis metus buvau prisirinkus Ispanijoj, bet nesudygo unsure.gif , o kur dabar gauti nė neįsivaizduoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 05 29, 23:47)
Kur jūs tų palmių sėklų gaunat? Pieš kelis metus buvau prisirinkus Ispanijoj, bet nesudygo  unsure.gif , o kur dabar gauti nė neįsivaizduoju  g.gif

Jei norite finikinės palmės (tokie smaili lapai)-tai nusipirkite parduotuvėje datulių (liaudiškai finikų) tokie pailgi rudi džiovinti vaisiai,panašus į džiovintas slyvas-tik rudi .Jų viduje yra pailgi kauliukai.Juos kurį laiką palaikykite užmerkę vandens stiklinėje.Po to siūlau sudėti i kokį indelį,užberti medžio pjūvenomis,sudrėkinti jas ,pridengti celofaniniu maišeliu ir pastatyti šiltoje vietoje (galima balkone-ant saulės).Po kurio laiko pamatysite išleistą šaknelę-tada ir pasodinkite.Palmės mėgsta aukštus (gilius )vazonus,nes jų ilgos šaknys.Sėkmės.
Atsakyti
Reiks pabandyti. Ačiū Braške.
Atsakyti
Siauliuose yra tokia parduotuve "Darzininkas". va ten ir radau palmiu seklu. viename pakelyje buvo 2 rusiu seklos. viena - finikine, kita, atrodo nykstukine (panasi i vasingtonija).
Atsakyti
QUOTE(daimar @ 2005 06 01, 12:05)
Siauliuose yra tokia parduotuve "Darzininkas". va ten ir radau palmiu seklu. viename pakelyje buvo 2 rusiu seklos. viena - finikine, kita, atrodo nykstukine (panasi i vasingtonija).

Aišku..o aš naivuolė jau apie didelius tikrus palmių medžius užsisvajojau doh.gif laugh.gif
Bet tą variantą irgi vertą išbandyti (nors avokadų dar niekaip nepavysta sudaigint blush2.gif ) - pamenu mano senelis taip turėjo užsiauginęs didžiulę finikinę palmę smile.gif
Atsakyti
Mano palmei pas mane patinka, tik vienas klausimas , ką reiškia, kai naujas lapas išsiskleidžia bordo spalvos, kiek lapų skleidė, visi žalios spalvos, dabar ėmė ir vieną lapą bordo išskleidė blink.gif ...nieko nesuprantu, gal kuri su tuo susidūrus? g.gif
Atsakyti
laba diena,

Gavau dovanu gele, deja nezinau tikslaus pavadinimo. Ji yra palmes tipo, aukstas kotas ir ant koto virsunes lapai. Si gele pradejo dziuti... atrodo ir laistau kiekviena savaitgali ir tresiu... o lapai ir sekmingai toliau dziuna...

arba gal kas zinote internetini puslapi , kuriame butu ivairiu geliu foto. Jei ten rasciau savo gele, parasyciau tikslensni pavadinima smile.gif
Atsakyti
gal cikas? pažiūrėk čia forume prie cikų temos
Atsakyti

Abejoju ar tai cikas, jei aukštas kotas, nebent jau labai didelis senas augalas būtų. Kažkodėl man atrodo, kad tai galėtų būti dracena, esu girdėjus jas palmėm vadinant rolleyes.gif
Atsakyti