Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai basomis, be kepuriu...

QUOTE(agnita @ 2008 04 24, 13:47)
Man tai baisu, neatsakinga, kaip jos taip gali...įdomu kodėl pačios apsirengia? g.gif
Viena moteris perka ten rūbus ir čia pardavinėja, tai sakau man reikia kepurės dabar į lauką, tai sako, kad ten tokių nėra pirkti lotuliukas.gif
o žiemą brolis buvo UK, tai su paltuku, o sakė, kad matė vaikus be batų ir pusplikius doh.gif , nu idiotai ir viskas doh.gif

niu aš tai mačiau praeitą pavasarį Lietuvoj, kai karštis buvo nežmoniškas, plikom kojom ir trumpom rankovėm jau buvo per karšta, mergytė sėdėjo pardutovėj mamytės vežimėly laukė - kailine striukyte, kailinėm kelnytėm ir stora žiemine kepure. niu raudona kaip burokas.
Man tai čia tiesiog kitas kraštutinumas, nei jūs aprašėte, bet nedarau išvadų apie visas lietuves/lietuvius. Pas mus vienokių kraštutinumų daugiau, UK - kitokių, gi daug kas priklauso nuo to, kaip mes ir mūsų tėvai buvo mokomi ir auklėjami.

Be to, priklauso nuo stebėtojo nuostatos - kad ir mano anytai yra baisu matyti kaip jos anūkas basas laksto visą dieną bute, kur 23-25 laipsniai pastoviai net žiemą, ir sunku net išssivėdinti, kad vėsiau būtų. jos akimis aš irgi vaiką kankinu ir šaldau.
jei reikia tik iki mašinos nueiti, kai lauke ~+10, aš nerengiu vaikui striukės, nes žinau, kad paskui mašinoj vis tiek reikės nusirenginėt, tai jau turbūt prie UK mamyčių kategorijos priklausysiu smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irongė: 30 balandžio 2008 - 21:39
Niu gyvenom ir mes airijoj... Vaikiuka rengdavau tarp airiu ir lietuviu mados - su batukais plona kepuryte, be pirstiniu blush2.gif Namie vaikas su bodziu ir trumpais sortukais budavo. Dabar jau gyvenam lietuvoje ir tpfu tpfu tpfu nesam ne karto sirge . Siaip man asmeniskai tragiskai atrodo vaiko vedimas i lauka be batu, bet ir suvyniojimas i stora vilnoni pleda kai +12 tragedija g.gif
Atsakyti
mes gyvenam siuo metu skotijoj,daugiau nei pries du metus teko pagyvent ir anglijoj-kai tik atvaziavau-tikrai,buvau pasiurpus vaiku aprengimu ir netgi tuo metu,kai buvau,buvo pasnige(kas labai reta ),o vaikus veziojosi butent taip,kaip parasyta buvo-be batuku,kai kurie net basi ir pan. tada taip issigandus buvau-kad pamaniau,jog ne i ta sali atvykau doh.gif blink.gif lotuliukas.gif
dabar,jau visi kitaip ziuriu i viska,mano mergina(4m) irgi taikosi prie apsirengimo paprociu,tad kazkaip su ligomis didelemis atsisveikinom thumbup.gif kad pakosti ir pasloguoja-jau nekreipiu didelio demesio,jei jau baisiau isiserga-turiu is LT vaistu atsivezus,bet... kaip cia visi sako,kad gyd zino tik viena Calpol ir ji skiria visais atvejais,teko isitikint,nors kai turejom ausyciu uzdegima,buvom gave ir nuo ju antibijotiku.manau,kad reikia kartais tikrai priimt taip,kaip yra,juk nieko nepakeisim,kartais tikrai gaila ziuret i tuos maziukus,bet cia,skotijoj tokiu nuogaliu as beveik nepastebejau,nes cia gal siek tiek kitaip jie priziurimi ir rengiami,nors tai-juk ta pati UK.
del gimdymu-kiek man teko girdet-jei tu nepasirasai dokumente,kad noresi epiduro ir pan-tai nieks tau jo ir nesiulys,o kai jau matys,kad negali isgimdyt-tada padarys cezari-cia mano brolienes patirtis.bet atvirai pasakius,man cia sveikatos prieziuros sistema labiau patinka-darzelyje vaikams ir pastos su dantu sepetukais dalinamos,vaikai mokomi nuo mazu dienu valytis dantis,nesneku apie kita higiena,iki 16m vaikui gali gauti vaistus nemokamai-ko LT tikrai nerasi,jei nelisi gyd i akis su kompensuojamu vaistu knygele ir kysiu-pati niekada nepasiulys -bent mano patirtis tokia buvo LT.ir tas pats calpol-jis pritaikytas sitam klimatui ir teko isitikint,kad pvz is LT atsiveztas panadol sirupas ne taip veikia,kaip calpol,nors irgi daugiau nuo temp.skiriamas.
o batuku su stipinatoriais manau reikia paieskot-neatmenu dabar as to gyd pavadinimo-yra gaminama daug jo vardu batu,butent su tais stipinatoriais ir kitokiais padukais,zinoma,jie nera pigus.
Atsakyti