Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai basomis, be kepuriu...

Nu zinokit, mamytes, ar cia as kazko nesuprantu, ar cia (t.y. Anglijoj) pediatrai ir mamos biski fool.gif

DAUGUMA mamu savo vaikus (pradedant kudikiais ir baigiant 5metuku) vezimuose vezioja basomis (arba su plonom koinytem), be kepuriu, kartais net be striukyciu, kai oras tikrai SALTAS, ruduo - ziema. Zinoma, cia jos skiriasi nuo Lt sezonu, bet vistiek buna tikrai salta. As kazko nepagaunu blink.gif . Atrodo, kad mamos cia to primokytos - pediatru ar mociuciu - tipo grudina, bet taip izuliai vaikus isrengti ar net isnuoginti (saltu oru!!!), tai mano akimis - absurdas. As uz grudinima, nu bet sis budas apgailetinas. Vaikuciai sedi susiguze, net tos nuogos kojytes paraudonave, vejas pucia... Nieko keisto, kad Anglijoj skiepu kalendoriuje yra meningito skiepas, nes taip mazuosius isrengus, be kepuryciu tikrai sia liga turetu kiekvienas apturet.

Kai pamatai normaliai - su gerais siltais batais, kepure!, striuke aprengta vaika, tai tik isgirsti, kad teveliai sneka kokia tai rusu, lenku ar lietuviu kalba. good.gif

Ar jus taip mamytes darot? Gal bent suprantat, kas cia do per do??? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 07, 21:35)
Nu zinokit, mamytes, ar cia as kazko nesuprantu, ar cia (t.y. Anglijoj) pediatrai ir mamos biski  fool.gif

DAUGUMA mamu savo vaikus (pradedant kudikiais ir baigiant 5metuku) vezimuose vezioja basomis (arba su  plonom koinytem), be kepuriu, kartais net be striukyciu, kai oras tikrai SALTAS, ruduo - ziema. Zinoma, cia jos skiriasi nuo Lt sezonu, bet vistiek buna tikrai salta. As kazko nepagaunu blink.gif . Atrodo, kad mamos cia to primokytos - pediatru ar mociuciu - tipo grudina, bet taip izuliai vaikus isrengti ar net isnuoginti (saltu oru!!!), tai mano akimis - absurdas. As uz grudinima, nu bet sis budas apgailetinas. Vaikuciai sedi susiguze, net tos nuogos kojytes paraudonave, vejas pucia... Nieko keisto, kad Anglijoj skiepu kalendoriuje yra meningito skiepas, nes taip mazuosius isrengus, be kepuryciu tikrai sia liga turetu kiekvienas apturet.

Kai pamatai normaliai - su gerais siltais batais, kepure!, striuke aprengta vaika, tai tik isgirsti, kad teveliai sneka kokia tai rusu, lenku ar lietuviu kalba.  good.gif

Ar jus taip mamytes darot? Gal bent suprantat, kas cia do per do???  mastau.gif

niu reix pusseseres paklaust kaip ten yra... g.gif na siaip maciau lialiu ir LT veziojos..va tokiu metu laiku ,pavaari..be pirstinyciu,koki 3 menesiu..ir tvarkinga mama,nera jau ten is paziuros kad netureti kuo vaika aprengt..nzn,gal sakau cia tox grudinimas..gal; tikrai vaikai neserga tada jokiomis ligomis...as pati ir neprimatoju to maziuko..normaliai aprengiu,per siltai nerengiu,nes jie maziukai greit susyla..kiek kartu esu slapia nugaryte istarukus is kombinzono,o atrodo tiek nedaug prirengiau....na nzn kaip ten toj anglijoj..........g.gif
Atsakyti
Tai baika, jei tik be pirstinyciu. Cia tai isvis, tokiu tai net turbut pirkt nera g.gif
As taip pat nesakau, kad vaikus reikia yyyypac siltai aprengti. Nu bet basomis vaikutis (ne tai kad 5 min paliktas palakstyt, tarkim ant sniego, bet visa laika vezime, nejudantis) saltu laiku - jei tai grudinimas, tai tada fanatiskas!
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 08, 13:12)
Tai baika, jei tik be pirstinyciu. Cia tai isvis, tokiu tai net turbut pirkt nera  g.gif
As taip pat nesakau, kad vaikus reikia yyyypac siltai aprengti. Nu bet basomis vaikutis (ne tai kad 5 min paliktas palakstyt, tarkim ant sniego, bet visa laika vezime, nejudantis) saltu laiku - jei tai grudinimas, tai tada fanatiskas!

blink.gif blink.gif blink.gif
o kaip vaikšto tos mamos? irgi pusplikės?
Atsakyti
Mum teko Airijoj pabuvot beveik metus.As ir tokiu bajeriu maciau,ziema mano vaikas vezime aprengtas,apklotas adialu einam gatve ir matau mama su 4vaikais(kaip ten yprasta) visi be striukiu valgo savo burgerius,vezime gal kokiu 1m vaikutis basas,su trumpom rankovem marskinukas,kojytes pamelusios,liulis iki keliu-atrodo kraupiai! blink.gif o pati motka apsirenguse net kepure uzsimetusi!!!Poliklinikoj kai nueidavom tai vaikai ten su tokiais kosuliais blink.gif kaip gerai rukantis diedas,sedi vaikas 5metu!vezime buteliukas rankose,soske dantyse ir duoda galva nukirsti kad su pampersu! lotuliukas.gif ir siaip kraupu ten daug isigimusiu vaiku gimsta(ten abortai uzdrausti)gimdo daug jaunu mergaiciu(nepilnameciu)Kai gryzom i LT man buvo beveik 5men nestumas,nei sykio manes neapziurejo tik sakydavo kad viskas normal doh.gif ir jai ka skaudedavo pasiulydavo paracetamolio thumbup.gif lotuliukas.gif vaista stebuklinga nuo visu ligu doh.gif
Atsakyti
Maciau ir as pereita savaite( termometras rode 12 silumos), pute pavasario vejas - vis dar saltokas, Lietuvoj mama vezes vaika vezime ( gal iki metu), su plona striukyte, be batu ir be KEPURES. Na man tai kraupiai atrodo, kad vos tik saulei pasvietus isivaizduojama, kad vasara, ir taip isrengia mazus vaikus. Na nesakau, kad reikia perrengti, bet aprengti sveiko proto ribose - batukai ir plona kepuryte - manau butini.
Atsakyti
nu ragas... man net šalta pasidarė unsure.gif o sakykit,tos,kurios gyvenat Airijoj, Anglijoj - gal ten kokia metodika yra propaguojama ar dar kažkas? nu kaip sumasyt taip plonai vaiką rengt? g.gif
žinau,kad LT gyd padaria lelius rengti vienu rūbeliu daugiau nei save rolleyes.gif
Atsakyti
niu nieko sau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2008 04 10, 14:21)
nu ragas... man net šalta pasidarė unsure.gif o sakykit,tos,kurios gyvenat Airijoj, Anglijoj - gal ten kokia metodika yra propaguojama ar dar kažkas? nu kaip sumasyt taip plonai vaiką rengt? g.gif
žinau,kad LT gyd padaria lelius rengti vienu rūbeliu daugiau nei save rolleyes.gif

Nėra čia tokios tragedijos kaip nupasakojo.Taip, vaikai rengiami skirtingai nei lietuviukai. Bet jie ir gimę kitokiame klimate, maitinasi ir auga kitomis sąlygomis. Neaišku, kurie iš mūsų yra teisingesni, nes sergančių vaikų yra abejose pusėse. Štai pvz. mes prieš atvykstant i UK, labai mažai sirgę. UK, atvykus, žinoma rengdavau vaikus pagal lietuvišką madą: pvz.parke angliukai laksto su trumpomis rankovėmis, be kepurių ir beveik basi rudenį, maniškiai - su kepurėmis, liemenėmis ir pan. biggrin.gif Ir ką jūs manot? Maniškiai be sustojimo prasirgo visą rudenį ir žiemą. Sukandau dantis, ir pradėjau rengti savo vaikus taip, kaip anglai, ir tikrai sirgti nustojo.
Čia žmonės siekia daugiau natūralumo: sloga, kosulys - nėra baisi liga. schmoll.gif Ir nebūtina jų gydyti specialiais vaistais.

O, va, kai teko Airijoje gyventi, tai vaikučiai, ypač kūdikiai, tikrai baisiai atrodė. Sušalę, vargani, ir akytės jų mažai džiaugsmu švyti ir pan. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 04 11, 00:44)
Nėra čia tokios tragedijos kaip nupasakojo.Taip, vaikai rengiami skirtingai nei lietuviukai. Bet jie ir gimę kitokiame klimate, maitinasi ir auga kitomis sąlygomis. Neaišku, kurie iš mūsų yra teisingesni, nes sergančių vaikų yra abejose pusėse. Štai pvz. mes prieš atvykstant i UK, labai  mažai sirgę. UK, atvykus, žinoma rengdavau vaikus pagal lietuvišką madą: pvz.parke angliukai  laksto su trumpomis rankovėmis, be kepurių ir beveik basi rudenį, maniškiai - su kepurėmis, liemenėmis ir pan.  biggrin.gif Ir ką jūs manot? Maniškiai be sustojimo prasirgo visą rudenį ir žiemą. Sukandau dantis, ir pradėjau rengti savo vaikus taip, kaip anglai, ir tikrai sirgti nustojo.
Čia žmonės siekia daugiau natūralumo: sloga, kosulys - nėra baisi liga.  schmoll.gif Ir nebūtina jų gydyti specialiais vaistais.

O, va, kai teko Airijoje gyventi, tai vaikučiai, ypač kūdikiai, tikrai baisiai atrodė. Sušalę, vargani, ir akytės jų mažai džiaugsmu švyti ir pan.  unsure.gif

is esmes sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
bet kai pati keleris metus gyvenau uk, tai irgi labai buvau nustebusi, pati dar mazylio neturejau, ziurejau iraikciojau biggrin.gif nesbuvaupripratusi lt matyti uzkutotus mazylius rolleyes.gif
o ten kaip dabar vaizda pamenu, leliukas, vezimeli, tokio tipo kaip autokedute, lelius dar kokia 5men, buvo velyvas ruduo, su antklode balta plonyte, kepouriukas ale gandonke liaudiskai vadinama nedengianti ausyciu + plonom kojinytem, niu tada suprasti negalejau kaip cia taip doh.gif
dabar ramiaui tai ziuriu tongue.gif
Atsakyti
Turejau nuostabius draugus, kurie sausio men Prancuzijoj savo vaikuta 1metu leido visur vaikscioti basomis - na tik lauke ne per daugiausiai. Siaip vaikas budavo siltai aprengtas, tik kojytes basos ant saltu plyteliu nuolat trepsedavo. Mane ir zavejo, ir baugino (tada dar vaiku neturejau). Sutinku, kad tai grudinimas, nes ir tai laikas nuo laiko vaikuti matydavau su siltom koinem lauke, bet pats jis budavo "razumnai" aprengtas.
Nu bet UK variantas tai man nesuprantamas. Gi cia sala, nuolat pucia vejas, o tie vargsiukai nejudantys vezimeliuose vaikuciai man tik sukelia gailesti. Zinoma, susirgs ir anglu ir mano vaikai persalimo ligom, bet net ne tame klausimas - gi toks isrengimas, tai vaiko kankinimas, nu gi jam akivaizdziai SALTA! O kaip cia kazkas rase, mamytes tai nepasikuklina silciau negu vaikuciai apsirengti.
Nesuprantu - kur cia ta ju logika! pomidorai2.gif

Nejau cia vel kaltas mano lietuviskas mentalitetas, kad vaika siltai rengiu???
liezuvis.gif
Atsakyti
Mes Uk gyvenam septynis metus ir iki siol nenustoju stebetis...gal but sitas vaiku isrengimas susijes su gydytoju poziuriu i ligas? Jie negydo nei slogos nei kosulio, vaikai loja laringitiniu kosuliu, bet vistiek laksto po kiema pusplikiai ar (kas dar blogiau) tampomi po supermarketus. Kazkaip jie ignoruoja komplikaciju rizika, nezinau. Kai mano vaikas suserga, net nebenesu jo pas gydytoja, zinau, kad negydys, gydau pati. O visu baisiausia, kad tos apsituloje motkos, su keturiais nuogais vaikuciais vaikstineja po miesta leisdamos ju pasalpu pinigelius ir net nepagalvoja, apie siltesnias kojnytes, pirstinytes ir tt. Cia ir mentaliteto reikalas, manau. blink.gif
Atsakyti