Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 20

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 15, 22:27)
Ir as siandien tresiau tresiau  -  rupus miltai, tos trasos is barstytuvo per smarkai pabiro- mat labai smukios,tai ranka barstant,gali visa  burnela pridulketi.Teko vel su grebliu makaluoti doh.gif  doh.gif  doh.gif Matyt dievulis ,pamates mano kancias, pasigailejo- eme ir gerokai , bet protingai pakrapnojo rolleyes.gif

Ir apskritai, kodel niekas cia manes nepasigedo- arimus isdirbus vos i lova iropodavau- ir taip visa savaite .Taigi gal jau guliu visa atvesus ?A?

O apskritai tai tris paras sprendziau super problema-ar pirmiau po aeravimo patresti ir po kokiu 2 savaiciu atseti ar atvirksciai. Mat su veja nepasiseke-greiciausiai tie kas sejo ,seklos pagailejo ,nepatrese ir trest neleido( atseit taip pirmais metais vejai geriau),o be viso to- MB per trumpai kirpo - zodziu pavasariop liko kazkoks semsius nuretejes(nesikeikiant).Siandien nutariau- pirmiau patresiu. O kokios ten seklos yra is su trasom ? ar taip sumakalavus neapdega seklytes?Tik nemiegokit ir man patarkit ar teisingai padariau???????

Jeigu ta žolė neseniai tik pasėta, tai kam ją ajeruoti? Mano žolytei jau 10 metų, bet dar nesykio neajeravau ir dar gražiai atrodo, aplinkiniai klausinėja kaip aš ją prižiūriu ir, matyt, netiki tongue.gif tuo, kad aš ją tik 2 kartus patrešiu, o pavasarį su paprastu grėbliu prašukuoju rolleyes.gif Bet reikės su tokiomis krėblėmis giliomis ją supjaustyti, nes šiais metais jau susmulkėjusi.

Aš pasisėjusi esu "Golfmaster", tai tikrai atrodo, kaip golfo laukas, o ir atspari midž., ir dygsta gan greit. Super žolytė, kaip kilimas.

Boružėle, koks gražus tavo alpinariumas thumbup.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Bagira 2 @ 2008 04 16, 08:30)
Kiek auksciau as siuliau  blush2.gif

blush2.gif Oi kažkaip praleidau ir nepastebėjau vaje, tik va bėda kad aš sodyboje tik kuriuosi ir naujokė, nelabai turiu dar ką padovanoti, tik pirkinėjuosi iš visur. Vėliau kai viskas išsibujos tai liuks galėčiau.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 16, 08:01)
man tai gražiau, kai ta juosta nešviečia labai virš žemės ax.gif aš ją sukišau palikdama vos vos ribą virš žemės, va jau trys metai ji ten "sėdi" ir savo paskirtį neleisti vejai brautis į gėlyną puikiai atlieka, na kartais koks žolynėlis pervirsta per ją, sutvarkau, bet nepalyginti, kaip nevaldoma veja užaugtų

As irgi taip noriu, kad beveik nesimatytu. Nes kai kur gi ir su zoliapjove vyras gali uzvaziuoti, tai reiktu, kad nenukirstu.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 15, 07:44)
Gali buti rododendras. RS forume jau zmones gyresi, kad zydi, nuo violetiniu ziedu akys raibsta  bigsmile.gif
Paziurek, ne tokie ziedai?
http://www.rojaussod...i...56&start=45
Nors , jei 2 m. krumas, tai gal rododendrui ir per aukstas...  g.gif

Tavo prikabintoje nuotraukoje rododendras toks aukstas neauga . Pas mane jis jau 4 metus auga ir jau buvo pasodintas nejaunas, bet siuo metu max 90 cm.

Šis rododendras pats ankstyviausias biggrin.gif , jau geras 3 savaites žydi pas mane, tik tos pavasarines šalnos dažniausiai žiedukus sugadina verysad.gif, turiu dengti
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 15, 19:41)
Pernai pasisodinau Leucothoe walteri Rainbow
Pagrindiniai momentai: mėgsta rūgštesnę dirvą, visžalis krūmiukas, rudeniop ir žiemą lapai nusidažo bordo spalva ( t.y. žali ploteliai tampa bordiniais) ir žiemoja nedengtas smile.gif

Apie sitas radau nete, o kokio jis mazdaug aukscio? Zydi? Ir ar lengva gaut nusipirkt ar gerai paieskot reik? Kur isigijot? blush2.gif

Boruzele, grozis pas tave thumbup.gif Ir kur tiek akmenu prikaupei? biggrin.gif

Tai niekas man nieko is patirties negali pasakyt apie kinine purkve blush2.gif

Siaip grazi ji man visai, kilimine tokia

user posted image

bet gal daug peckiones ir pradedanciai neverta uzsiimt.

Ir dar toks parktinis klausimukas, pas mus laistymo sistema isvedziota tai planuojant gelyna dar ir pagal ja taikytis reik, bet esme, kad laistomi visi plotai, kur as bedaryciau gelyna ant jo vistiek purks, o nieko blogo tas purskimas is virsaus ant gelyciu g.gif Nu ta prasme nebus paskui lapai ar ziedai demeti blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 15, 23:49)
Merginos, padėkit atpažinti iš aprašymo gėlę. Daugiametė. Paprastai auga kompaktišku kupsteliu, lapai tamsiai žali, žydi mėlynais/violetiniais žiedais, panašiais į rugiagėles, nuo vasaros iki šalnų. Žiedai paprastai užauga ant aukšto stataus koto, kone 1 metro aukščio...

tai galėtų būti bajorė (centaurea)
http://images.google...a...sa=N&tab=wi
Atsakyti
QUOTE(klee @ 2008 04 16, 08:01)
Jeigu ta žolė neseniai tik pasėta, tai kam ją ajeruoti? Mano žolytei jau 10 metų, bet dar nesykio neajeravau ir dar gražiai atrodo, aplinkiniai klausinėja kaip aš ją prižiūriu ir, matyt, netiki  tongue.gif  tuo, kad aš ją tik 2 kartus patrešiu, o pavasarį su paprastu grėbliu prašukuoju rolleyes.gif  Bet reikės su tokiomis krėblėmis giliomis ją supjaustyti, nes šiais metais jau susmulkėjusi.

Aš pasisėjusi esu "Golfmaster", tai tikrai atrodo, kaip golfo laukas, o ir atspari midž., ir dygsta gan greit. Super žolytė, kaip kilimas.
Boružėle, koks gražus tavo alpinariumas  thumbup.gif  4u.gif

koks sutapimas,pas mane tokia pati rusis,tik vaji susokus kupstais ir nuplikus,seta pries metus...kaip tycia fotika vaikai kazkur nukiso,negaliu jums ikelti ir parodyt-katastrofa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 16 balandžio 2008 - 08:06
Merginos, vel saukiuosiu pagalbos, ka sodinti, kad slaitas nenuslinktu. Sodui 30 metu, o mes ji turim treti metai, bandom kiekviena kampa savaip sutvarkyti, bet su tuo slaitu baisu, labiausiai neramu del mano sunelio, jis toks zingeidus ir landus, bet jau viena tvora (senuju seiminiku) nuciuozus, tai gal sakau kokiais krumais, augalais pristabdyti. Gal turit kokiu minciu? g.gif user posted image

user posted image

niekaip su foto neiseina verysad.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Mes praėjusią savaitę veją "Golfmaster" pasėjom, g.gif nedygsta . Per kiek laiko pradeda dygt ? Širdis jaučia, kad trūksta drėgmės reikės eiti laistyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 16, 05:55)
tai galėtų būti bajorė (centaurea)

Lyg ir panašu... DĖKUI hi.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 15, 23:49)
Merginos, padėkit atpažinti iš aprašymo gėlę. Daugiametė. Paprastai auga kompaktišku kupsteliu, lapai tamsiai žali, žydi mėlynais/violetiniais žiedais, panašiais į rugiagėles, nuo vasaros iki šalnų. Žiedai paprastai užauga ant aukšto stataus koto, kone 1 metro aukščio...

As Centaureja siemet pasejau, bet kolkas jokiu gyvybes zenklu nerodo. Gal reikejo kambary i vazoniuka set. Ir rusmenes lauke pasetos nerodo gyvybes zenklu, o namie vazoniukuose tai, kad pridygo doh.gif . Reikia praretint, bet bijau, nes jau tokios plonos blink.gif
Atsakyti
Laba,

Paskaiciau kad augalelius reik persodint rudeni, tai klausimas patyrusioms: tikrai negalima dabar? Man reiktu sauleni padalinti ir persodint.
Atsakyti