sveikos,
apie vazonus, lauke laikomus, galiu pasakyti,kad savo pušeles laikau būtent tuose plasmasiniuose,bet jie (pirkti senukuose) yra pritaikyti laikyti lauke iki-30,atrodo ale terakotinai ir visai nepigūs,bet man patogūs nes gali juos perkelti iš vietos į vietą,tikrų su žemėm tiesiog fiziškai negalėčiau.Jie yra berods Italų gamybos. Nei įskilo,nei išvaizda pasikeitė per 3 metus, Aš jais džiaugiuosi
Turiu kazkokia knygele, kur parodyta, kaip pasigaminti betoninius vazonus - paimti dideli plastikini kibira, ant dugno papilti smulkaus betono skiedinio, tada i vidu istatyti tokios pat formos, tik mazesni kibira, ir tarpa tarp abieju kibiru uzpildyti tuo skiediniu... palaukti kol sustings, ir vazonas gatavas . Is isores galima dekoruoti pagal kiekvieno fantazijos galimybes, galima i skiedini ideti spalvos (dazu), galima palikti a la natur..., ir galima aisku palaistyti kefyru .
QUOTE(vida777 @ 2008 04 14, 16:30)
Turiu kazkokia knygele, kur parodyta, kaip pasigaminti betoninius vazonus - paimti dideli plastikini kibira, ant dugno papilti smulkaus betono skiedinio, tada i vidu istatyti tokios pat formos, tik mazesni kibira, ir tarpa tarp abieju kibiru uzpildyti tuo skiediniu... palaukti kol sustings, ir vazonas gatavas . Is isores galima dekoruoti pagal kiekvieno fantazijos galimybes, galima i skiedini ideti spalvos (dazu), galima palikti a la natur..., ir galima aisku palaistyti kefyru .
ir ko tik mes čia neišmoksim
Nieks manes nepastebi
Na, pasisveikinkit bent kas nors
Na, pasisveikinkit bent kas nors
QUOTE(klee @ 2008 04 14, 17:23)
LABAS
QUOTE(klee @ 2008 04 14, 13:09)
Ar kas naudojat augimo stimuliatorius? ar pasiteisina?
Naudojau pernai, kai persodinėjau kažkokius augalėlius, laistyt tekdavo gan dažnokai ( pagal instrukciją). Rezultatas - prigijo ir auga sau patenkinti toliau
QUOTE(holiday @ 2008 04 14, 14:20)
(jazus, kaip laukiu kada jau ir pas mane teiksis žydėt )
QUOTE(Tina* @ 2008 04 14, 14:46)
Vida 777, aciu uz atsakymus O tai jau galvojau nusvaigau su ta gaure vejoj. As tai nmatau vizijoje grazu, dideli, iskerojusi, raudonlapi augala su geltonais ziedais. Kontrastas vejai turetu but geras. O vieta tai sauleta - teks ja tada daznai liet.
labai vargau pernai su ta gaure, jau tokia ištruoškus ir taip negražiai atrodydavo "neprisigėrus" - kibirais vandenį pyliau. Taigi, teko persodint į šiokį tokį pavėsį
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 14, 18:52)
Naudojau pernai, kai persodinėjau kažkokius augalėlius, laistyt tekdavo gan dažnokai ( pagal instrukciją). Rezultatas - prigijo ir auga sau patenkinti toliau
labai vargau pernai su ta gaure, jau tokia ištruoškus ir taip negražiai atrodydavo "neprisigėrus" - kibirais vandenį pyliau. Taigi, teko persodint į šiokį tokį pavėsį
O aš jau spėjau jį apkaltinti, kad man visą augalų ritmą sumakalavo
aš irgi gaure (ligulariją dygioji) turiu, bet niekaip nenutaikau vietos, tai per šlapia buvo-supuvo , o dabar antri metai, bet nežydi, gal šiemet žydės.
Man dar beprotiškai patinka ligularija stenocephala, tokia žydi geltonom žvakėm nuo apačios . Tai nepretenzinga, greit dauginasi, apsisodinau visur kur įmanoma
Atsiprašau,kad čia įsikišu O garšvas įmanoma išnaikinti tik du roundapu? Jis brangus?
QUOTE(klee @ 2008 04 14, 14:09)
Sveiki,
nežn, ar čia tik man ar ir jums. Prisisėjau, prisisodinau visokių gėlyčiu ir taip sunkiai šiais metais auga . Jau net susidariau augalų priežiūros kalendorių pagal mėnulį ir ženklus
Gal saulės permažai, ar žemė ne ta???
Pirkau senukuose gruntą "šiltnamis". Tik vėliau įsiskaičiau, kad jis ten pagal kažkokias techn. pagamintas. Tai tokia keista žemė - viršui atrodo išdžiuvusi, o viduje visą laiką drėgna. Ir pelyja labai. Net begonijos supuvo.
Durnaropes gal dar išgelbėjau, persodinau i žeme iš po kaliforn. sliekų, gal tiks.
nežn, ar čia tik man ar ir jums. Prisisėjau, prisisodinau visokių gėlyčiu ir taip sunkiai šiais metais auga . Jau net susidariau augalų priežiūros kalendorių pagal mėnulį ir ženklus
Gal saulės permažai, ar žemė ne ta???
Pirkau senukuose gruntą "šiltnamis". Tik vėliau įsiskaičiau, kad jis ten pagal kažkokias techn. pagamintas. Tai tokia keista žemė - viršui atrodo išdžiuvusi, o viduje visą laiką drėgna. Ir pelyja labai. Net begonijos supuvo.
Durnaropes gal dar išgelbėjau, persodinau i žeme iš po kaliforn. sliekų, gal tiks.
matai, kaip kartais šauksmas tyruose padeda net susiradau tavo ankstesnį šauksmą ir sakau reikia gi kažką parašyt, kad atstumta nesijaustum žinai, čia chebra gana konkretii pastebėjau lankosi - jei turi ką pasakyt taio sako, jei neturi, tai tuščiai žodžiais nesimėto
dėl žemės tai vienais metais irgi buvau ant panašios pataikius, (kad antireklamos nepadaryčiau, bet berods buvo "Suniflor" substratas, tai daugiau jo nebeperku...), labai blogai drėgmę sugerdavo, o paskui stovėdavo šlapia...
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 14, 21:28)
o bet tačiau pasirinko garšvą, vaidinau, kad nematau jos
be proto protinga strategija
QUOTE(Evanescene @ 2008 04 14, 21:36)
Atsiprašau,kad čia įsikišu O garšvas įmanoma išnaikinti tik du roundapu? Jis brangus?
kažkada kažkas rašė, kad pirma su rondapu, o vėliau su lontreliu (atrodo)