QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 14, 12:19)
Buvau Ermitaže pirkus spriges, dabar jau žydi o tai kada jas išnešti į lauką, kambariuos +24 , nužydės jos man į lauką neišnešus ar jau ankščiau reikėjo nešti ?
Ir dar noriu prie iėjimo į vazonus pasisodinti kažkokius medelius, kad žaliuotų visus metus. Turėjau pasodinus puskiparisius, vazonai plastmasiniai Palangos botanikos sode sakė peršals šaknys, žiemą nešiau į garažą, o į kokius vazonus galima sodinti, kad nereikėtų nešiot ir puikiai augtų ir atrodytų ?
Ir dar noriu prie iėjimo į vazonus pasisodinti kažkokius medelius, kad žaliuotų visus metus. Turėjau pasodinus puskiparisius, vazonai plastmasiniai Palangos botanikos sode sakė peršals šaknys, žiemą nešiau į garažą, o į kokius vazonus galima sodinti, kad nereikėtų nešiot ir puikiai augtų ir atrodytų ?
sprigės bijo šalnų, taigi lauke jos dar neišgyventų, o normaliom sąlygom jos žydi visą vasarą, taigi šitie žiedukai nužydės, sukraus naujus
gali sodinti į keraminius, neglazūruotus tokius, paprastus ir jei turi galimybę žiemai su visu vazonu įkask kur darže, kad žiemotų sąlygomis, panašiomis į "laukines", o jei nori, kad stovėtų toj pačioj vietoj lauke per žiemą, tai visvien gausi šiltinti žiemai, aprišinėti kažkuo, nes šiaip tai kaži ar šaknims patiks atviras šaltis...
QUOTE(Dimpolina @ 2008 04 14, 12:26)
serencius, nasturtas ir astrus galiu seti tiesiai i dirva ar tikrai normaliai bus? jei taip, tai kada mazdaug ta daryti?
tikrai bus normaliai sėk, kai jau stiprių šalnų nebenusimatys, kol sudygs tos šalnos ir nueis, tačiau metai metams nelygu... jei prognozuos šalnas, galima daigiukus pridengti nakčiai
serenčiai apskritai mažiausiai įnoringa gėlė, net ir pradedantiesiems, nors ir žydinčią gali persodinti ir kuo puikiausiai prigyja. nasturtos nemėgsta persodinimo, geriau jau iš karto į nejudinamą vietą sėti, astrai žydės rudeniop, taigi numatyk tokią vietą, kur vasarą kažkas kitas greta gražiai atrodys.
QUOTE(meskule @ 2008 04 14, 12:52)
sveikos,gal kuri turi įdėją kaip daržiuką atskirt nuo vejos.ne sdaržiuko tai toks mažiukas plotelis,gal kokie 3 m ant 3,o daugiau pievytė.kažkaip norėtųsi atskirt
visai neseniai apie tai kelbėjom - pabandyk paskaitinėti viną-dvi temas atgal. nuorodos - pirmame šios temos psl.
va, pati suradau kur kalbėjom, beliko tik pakaityt
Papildyta:
QUOTE(tanni @ 2008 04 14, 13:10)
man padovanojo roziu, jos jau nuvito ir sudziuvo, ir kai norejau ismesti pastebejau, kad stiebuose pradejo dygti jaunos sakeles, lapukai. Gal kas zino kaip galima (ar apskritai galima) pasodinti tas rozytes, gal jos toliau vazone galetu augti?
mano brolienė yra taip prisiauginusi rožių ir dabar jau daug metų jos lauke gyvena, žydi ir vargo nemato, taigi gali pabandyti, o galgi ir pavyks