Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 20

QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 14, 12:19)
Buvau Ermitaže pirkus spriges, dabar jau žydi  g.gif o tai kada jas išnešti į lauką, kambariuos +24 , nužydės jos man į lauką neišnešus  doh.gif ar jau ankščiau reikėjo nešti ? blush2.gif

Ir dar noriu prie iėjimo į vazonus pasisodinti kažkokius medelius, kad žaliuotų visus metus. Turėjau pasodinus puskiparisius, vazonai plastmasiniai  Palangos botanikos sode sakė peršals šaknys, žiemą nešiau į garažą, o į kokius vazonus galima sodinti, kad nereikėtų nešiot ir puikiai augtų ir atrodytų ?

sprigės bijo šalnų, taigi lauke jos dar neišgyventų, o normaliom sąlygom jos žydi visą vasarą, taigi šitie žiedukai nužydės, sukraus naujus mirksiukas.gif
gali sodinti į keraminius, neglazūruotus tokius, paprastus ir jei turi galimybę žiemai su visu vazonu įkask kur darže, kad žiemotų sąlygomis, panašiomis į "laukines", o jei nori, kad stovėtų toj pačioj vietoj lauke per žiemą, tai visvien gausi šiltinti žiemai, aprišinėti kažkuo, nes šiaip tai kaži ar šaknims patiks atviras šaltis... g.gif

QUOTE(Dimpolina @ 2008 04 14, 12:26)
serencius, nasturtas ir astrus galiu seti tiesiai i dirva  g.gif  ar tikrai normaliai bus? jei taip, tai kada mazdaug ta daryti?  blush2.gif

tikrai bus normaliai mirksiukas.gif sėk, kai jau stiprių šalnų nebenusimatys, kol sudygs tos šalnos ir nueis, tačiau metai metams nelygu... jei prognozuos šalnas, galima daigiukus pridengti nakčiai
serenčiai apskritai mažiausiai įnoringa gėlė, net ir pradedantiesiems, nors ir žydinčią gali persodinti ir kuo puikiausiai prigyja. nasturtos nemėgsta persodinimo, geriau jau iš karto į nejudinamą vietą sėti, astrai žydės rudeniop, taigi numatyk tokią vietą, kur vasarą kažkas kitas greta gražiai atrodys.

QUOTE(meskule @ 2008 04 14, 12:52)
sveikos,gal kuri turi įdėją kaip daržiuką atskirt nuo vejos.ne sdaržiuko tai toks mažiukas plotelis,gal kokie 3 m ant 3,o daugiau pievytė.kažkaip  norėtųsi atskirt g.gif

visai neseniai apie tai kelbėjom - pabandyk paskaitinėti viną-dvi temas atgal. nuorodos - pirmame šios temos psl. mirksiukas.gif
va, pati suradau kur kalbėjom, beliko tik pakaityt mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(tanni @ 2008 04 14, 13:10)
man padovanojo roziu, jos jau nuvito ir sudziuvo, ir kai norejau ismesti pastebejau, kad stiebuose pradejo dygti jaunos sakeles, lapukai. Gal kas zino kaip galima (ar apskritai galima) pasodinti tas rozytes, gal jos toliau vazone galetu augti?  g.gif

mano brolienė yra taip prisiauginusi rožių ir dabar jau daug metų jos lauke gyvena, žydi ir vargo nemato, taigi gali pabandyti, o galgi ir pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 14 balandžio 2008 - 12:27
aciu labai uz atsakymus 4u.gif
dar prisiminiau ko norejau paklausti- ar verta dabar balinti medelius (kazkada atsimenu buvo diskusija sia tema tik niekaip nesuradau dabar kur)? ar bus kazkas geriau, jei nubalinsiu? ar kas blogo nutiks, jei nenubalinsiu?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 04 13, 23:17)
O as galvojau, kad tai daugiau zolinis augalas  blink.gif
Aciu  4u.gif Kadangi ji uzauga apie 1 m aukscio, ikisau ja vejon. Kazin kaip ji ten jausis  g.gif Maciau pas vienus zmones panasiai padaryta. Tik va MB tai burbejo kaip zole reikes pjaut  doh.gif

Pasitaisau del erikos savo uzrasuose visam laikui  doh.gif

gaure ir yra zolinis ax.gif . Geriausiai auga dregnose vietose, trashioje dirvoje, toleruoja pusiau pavesi, saules atokaitoje vasara nuvysta - reikia daznai laistyti.. Raudonlapei pavesis gali ir nepatikti (cia as taip galvoju) - kad lapai nepazaliuotu g.gif . Tinka auginti prie vandens telkiniu.

erika po zydejimo reikia stipriai nugeneti, tada augalas labiau sakojasi, krumelis buna tankesnis, gausiau zydi. Nugeneti reiketu maziausiai 10 cm (jei augalas dar mazas), didesnius - iki 1/3 - 1/2 krumelio, bet ne per daug, kad nepaliktu tik sumedejusios sakeles, tada nebeatzels.Po nugenejimo patresti mineralinemis trasomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 14 balandžio 2008 - 13:02
Sveiki,

nežn, ar čia tik man ar ir jums. Prisisėjau, prisisodinau visokių gėlyčiu ir taip sunkiai šiais metais auga g.gif . Jau net susidariau augalų priežiūros kalendorių pagal mėnulį ir ženklus doh.gif

Gal saulės permažai, ar žemė ne ta???
Pirkau senukuose gruntą "šiltnamis". Tik vėliau įsiskaičiau, kad jis ten pagal kažkokias techn. pagamintas. Tai tokia keista žemė - viršui atrodo išdžiuvusi, o viduje visą laiką drėgna. Ir pelyja labai. Net begonijos supuvo. verysad.gif
Durnaropes gal dar išgelbėjau, persodinau i žeme iš po kaliforn. sliekų, gal tiks. g.gif

Ar kas naudojat augimo stimuliatorius? ar pasiteisina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klee: 14 balandžio 2008 - 13:10
QUOTE(Wolke @ 2008 04 12, 21:18)
bandysiu ikelti filmuka aie davido budlejos,lavandu ir hortenziju apkarpyma (atsiprasau kad vokiskai)
filmukas

blink.gif pasirodo levandas reikia geneti 2 x per metus - po zydejimo ir anksti pavasari, nes negenimos greitai sumedeja, o nugenetos sumedejusios sakos praktiskai nebeatzelia...

Wolke, ar hibiska irgi reikia iki zemes nurezt blink.gif (jei teisingai supratau)? Tik nepagavau esmes - kodel, jis ir taip labai kompaktiskas krumas auga g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 14, 11:19)
Ir dar noriu prie iėjimo į vazonus pasisodinti kažkokius medelius, kad žaliuotų visus metus. Turėjau pasodinus puskiparisius, vazonai plastmasiniai  Palangos botanikos sode sakė peršals šaknys, žiemą nešiau į garažą, o į kokius vazonus galima sodinti, kad nereikėtų nešiot ir puikiai augtų ir atrodytų ?

Aš patarčiau bukmedžius - pati savo du vazonus pasistačiau prie įėjimo, man gražu. Auga lėtai, bet jeigu nereikia medžių, tai ar problema? Vazonus pirkau gerus, specialiai laukui (Shetelig'e), tai jokių problemų. Krūmeliai nei padžiūvę, nei pageltę, kaip nauji thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 14, 13:23)
gali sodinti į keraminius, neglazūruotus tokius, paprastus ir jei turi galimybę žiemai su visu vazonu įkask kur darže, kad žiemotų sąlygomis, panašiomis į "laukines", o jei nori, kad stovėtų toj pačioj vietoj lauke per žiemą, tai visvien gausi šiltinti žiemai, aprišinėti kažkuo, nes šiaip tai kaži ar šaknims patiks atviras šaltis... g.gif
]

g.gif turiu mintį sodinti į dydelius betoninius vazonus, vidų jų išdengti putų polistiroliu o žiemai tik iš viršaus dar uždengti žemę blush2.gif , jaučiu prisifantazavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meskule @ 2008 04 14, 12:52)
sveikos,gal kuri turi įdėją kaip daržiuką atskirt nuo vejos.ne sdaržiuko tai toks mažiukas plotelis,gal kokie 3 m ant 3,o daugiau pievytė.kažkaip  norėtųsi atskirt g.gif

pas mane atskirta tokiu žaliu plastiku-juostele. Yra jo visose sodo ar daržininkystės parduotuvėse, labai patogu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 14, 14:24)
Wolke, ar hibiska irgi reikia iki zemes nurezt  blink.gif (jei teisingai supratau)? Tik nepagavau esmes - kodel, jis ir taip labai kompaktiskas krumas auga  g.gif ?

nu jo,tas diedas ten taip ir aiskina...apie koki jis ten hibiska sneka nezinau,as esu tai tik puode ant terasos auginus...bet iki krumo man jis ir neuzaugo,po dvieju vasaru pasimire unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Daivad @ 2008 04 14, 14:51)
pas mane atskirta tokiu žaliu plastiku-juostele. Yra jo visose sodo ar daržininkystės parduotuvėse, labai patogu  4u.gif

gal ir patogu,bet man nelabai grazu kai tas daiktas is zemes kyso ax.gif jau geriau kokiais augaliukais - kad ir kanomis ar buksmedziais ar....nebesugalvoju smile.gif
Atsakyti
serenciukus as pasisejau i dezute ir jau kita savaitele pikiuosiu thumbup.gif
astru dar nesejau, bet jau reikia drinks_cheers.gif
nasturku ir kvapniuju zirniuku jau pasejau dali vakar, kita dali dar turiu baigti seti sia savaite biggrin.gif sesiu aplink tinkline tvora ax.gif

va mano ankstyvasis rododendras 4u.gif
user posted image

as kol dar planuoju gelynus viska sodinu vazonuose biggrin.gif patogu, nes galiu kad ir kasdien juos delioti, komponuoti

user posted image

user posted image

aisku, reikes jau siemet ir normalius gelinukus susiformuoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 04 14, 14:56)
nu jo,tas diedas ten taip ir aiskina...apie koki jis ten hibiska sneka nezinau,as esu tai tik puode ant terasos auginus...bet iki krumo man jis ir neuzaugo,po dvieju vasaru pasimire  unsure.gif
Papildyta:

gal ir patogu,bet man nelabai grazu kai tas daiktas is zemes kyso  ax.gif jau geriau kokiais augaliukais - kad ir kanomis ar buksmedziais ar....nebesugalvoju smile.gif

taigi galima padaryti, kad nekyšotų biggrin.gif svarbu, kad žolė neitų į gėlyną
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 14, 14:34)
g.gif turiu mintį sodinti į dydelius betoninius vazonus, vidų jų išdengti putų polistiroliu o žiemai tik iš viršaus dar uždengti žemę  blush2.gif , jaučiu prisifantazavau  doh.gif

nu ką aš žinau, gal ir gana padoriai skamba g.gif pagaliau mūsų žiemos šiltėja....
Atsakyti