QUOTE(Šelma @ 2008 04 14, 10:09)
Šiaip labiau daugiametės domina
Vadinasi jei pasėsiu šiemet tai persodinėt kitais metais reiks? O jei aš jas į tą vietą kur gėlyną planuoju bersiu ir išdygus silpnesnes išrausiu (nors kam jas rauti, galima gal į kitą vietą tiesiog pernešti
) tai kažkas gražaus šiemet jau nesigaus
gali ir tiesiai į gėlyną sėti, paskui retinti, tačiau šiemet jos grožio dar neatskleis. Nebent kažkaip vienmetėmis užmaskuoti, tik paskui jas atsargiai išrauti po nužydėjimo, kad daigų neiškedenti. O kitas variantas - ieškoti sodinukų ir sodinti. Nemažai visokių ir turgeliuose pas bobulytes galima rasti, kai pavasarį jos prakedena gėlynus ir atveža parduoti kas atlieka. Augalų pardavimo aikštelėse būna irgi pirkti. Reikia tik pagalvoti ko nori, pasidomėti, nes pardavimo momentu daugiametės dar įspūdžio nedaro, būna tokios prisnūdę ir jei nežinai kaip jos atrodo kai sužydi ar suveša, tai tokios vos pradėję želti gali ir visai nepelnytai nepadaryt įspūdžio.
tiesa, dar komponuodama daugiametes turėk omenyje, kad jos trumpiau žydi, ir žiūrėk kurios kada žydi, kad nebūtų taip, jog turi gėlyną žydintį tik pavasarį ar tik rudeniop. Tokiu atveju viena kita vienmetė visvien prašosi, kad pagyvintų vaizdą. Arba jei ne žiedai, tai puikiu akcentu gali tapti daugiamečiai gražius lapus turintys augalai.
QUOTE(Daivad @ 2008 04 14, 10:12)
Dar norėjau paklausti: gal žinot kur rasti Vilniuj šilauogių, noriu pirkti daug, gal kokių net 10 krūmų. Kojelavičiaus gatvėj skambinau sakė, kad neturi, Senukuose vakar buvau Ukmergės g., irgiu neturi. Skambinau į parduotuvę medžio centre Verkių g., jie turi, bet derančios labai brangios - net po 25 Lt Gal kas žinot kur pigiau? Labai jau norisi tų uogyčių...
esu mačiusi šilauogių kika flora pardavimo aikštelėse, tik dabar gal dar nedirba jos... tik va kainos neprisimenu, sakyčiau irgi ne mažiau 15 - 20 Lt sukasi