Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 20

QUOTE(Šelma @ 2008 04 14, 10:24)
Aš irgi dar paklausiu, o kaip vijokliai  g.gif  Kažkokiais  (nežinau kokiais dar tik ) norėčiau sieną užleist kada sodinti ir kaip-jie sėjami ar daigų reikia ieškoti kur nors?

aš turiu sėjamų, bet auga greitai, pas mus visa verandoj pusę nuo laiptų užstoja thumbup.gif tik nežinau kaip vadinasi - žydi violetinias žiedeliais. jei nori, galėčiau sėklyčių parduoti už 1 ct biggrin.gif (augaliukus reik parduoti, o ne dovanoti, tada gerai auga biggrin.gif )
p.s. rasyk i a.z.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2008 04 14, 10:58)
Pats populiariausias vijoklis penkialapis vinvytis,atkaklus neįnoringas ,lipa ir vargo nemato,atramų nereikia.O kitokių tai turguj galima paieškot ,jei neapgaus .Galima ir vynuoges augint ir grožis ir nauda,raganių daugelio spalvų.

Tai ieškoti daigelių ? O jei pati pasisėčiau ar kas gero bus?
Dar dėl sienos...Ar be atramos vijoklis sienos negadina? Na troba sena, medinė, dar kitą ant murinuko leisiu-ar geriau visgi kokią atramėle sukonstruot?
Aš ilganosė varvara su begale klausymų blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 14 balandžio 2008 - 10:02
QUOTE(Šelma @ 2008 04 14, 10:09)
Šiaip labiau daugiametės domina  smile.gif  Vadinasi jei pasėsiu šiemet tai persodinėt kitais metais reiks? O jei aš jas į tą vietą kur gėlyną planuoju bersiu  ir išdygus silpnesnes išrausiu (nors kam jas rauti, galima gal į kitą vietą tiesiog pernešti  g.gif ) tai kažkas gražaus šiemet jau nesigaus  g.gif

gali ir tiesiai į gėlyną sėti, paskui retinti, tačiau šiemet jos grožio dar neatskleis. Nebent kažkaip vienmetėmis užmaskuoti, tik paskui jas atsargiai išrauti po nužydėjimo, kad daigų neiškedenti. O kitas variantas - ieškoti sodinukų ir sodinti. Nemažai visokių ir turgeliuose pas bobulytes galima rasti, kai pavasarį jos prakedena gėlynus ir atveža parduoti kas atlieka. Augalų pardavimo aikštelėse būna irgi pirkti. Reikia tik pagalvoti ko nori, pasidomėti, nes pardavimo momentu daugiametės dar įspūdžio nedaro, būna tokios prisnūdę ir jei nežinai kaip jos atrodo kai sužydi ar suveša, tai tokios vos pradėję želti gali ir visai nepelnytai nepadaryt įspūdžio.
tiesa, dar komponuodama daugiametes turėk omenyje, kad jos trumpiau žydi, ir žiūrėk kurios kada žydi, kad nebūtų taip, jog turi gėlyną žydintį tik pavasarį ar tik rudeniop. Tokiu atveju viena kita vienmetė visvien prašosi, kad pagyvintų vaizdą. Arba jei ne žiedai, tai puikiu akcentu gali tapti daugiamečiai gražius lapus turintys augalai.

QUOTE(Daivad @ 2008 04 14, 10:12)
Dar norėjau paklausti: gal žinot kur rasti Vilniuj šilauogių, noriu pirkti daug, gal kokių net 10 krūmų. Kojelavičiaus gatvėj skambinau sakė, kad neturi, Senukuose vakar buvau Ukmergės g., irgiu neturi. Skambinau į parduotuvę medžio centre Verkių g., jie turi, bet derančios labai brangios - net po 25 Lt  Gal kas žinot kur pigiau? Labai jau norisi tų uogyčių...

esu mačiusi šilauogių kika flora pardavimo aikštelėse, tik dabar gal dar nedirba jos... tik va kainos neprisimenu, sakyčiau irgi ne mažiau 15 - 20 Lt sukasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 14 balandžio 2008 - 10:13
QUOTE(Daivad @ 2008 04 14, 09:12)
Dar norėjau paklausti: gal žinot kur rasti Vilniuj šilauogių, noriu pirkti daug, gal kokių net 10 krūmų. Kojelavičiaus gatvėj skambinau sakė, kad neturi, Senukuose vakar buvau Ukmergės g., irgiu neturi. Skambinau į parduotuvę medžio centre Verkių g., jie turi, bet derančios labai brangios - net po 25 Lt  Gal kas žinot kur pigiau? Labai jau norisi tų uogyčių...

"Jūsų sodui" aikštelėje prie RIMI pirkau didesnes po 25, mažesnės yra po 9. Dar Maximose mačiau dabar akcija - tokios irgi paaugintos jau po 16 Lt smile.gif
Papildyta:
O gal kas žinot,kur ieškoti normalaus dydžio obelų? Na nežemaūgių? g.gif
Atsakyti
Tai kaip manot - ar augs ta mano gaure vejoj? Ar neptinka jai taip?
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2008 04 14, 11:28)
O gal kas žinot,kur ieškoti normalaus dydžio obelų? Na nežemaūgių? g.gif

prieš pora metų kai rinkomės obelis, tai man patiko pavasarinė sodinukų mugė Šiaurės miestelyje, buvo privežta visokiausių obelų iš įvairių medelynų. O ir turguje pavasarį stovi iš medelynų privežę, vienais metais tėvams pirkom tai visai normaliai prigijo, jau ir vaisius veda smile.gif Šiemet galvojam kaulavaisių ir kriaušių nusipirkti, reikės gauyt žinias, kad vėl ta mugė bus rolleyes.gif
Atsakyti
jolaxus, tu auksas 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kas belieka ieškoti bobučių ir proektuoti žydėjimo laiką biggrin.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Iš karto su klausimu, nes patirties su jumis nėr ko dalintis jūs čia lobynas thumbup.gif

Buvau Ermitaže pirkus spriges, dabar jau žydi g.gif o tai kada jas išnešti į lauką, kambariuos +24 , nužydės jos man į lauką neišnešus doh.gif ar jau ankščiau reikėjo nešti ? blush2.gif

Ir dar noriu prie iėjimo į vazonus pasisodinti kažkokius medelius, kad žaliuotų visus metus. Turėjau pasodinus puskiparisius, vazonai plastmasiniai Palangos botanikos sode sakė peršals šaknys, žiemą nešiau į garažą, o į kokius vazonus galima sodinti, kad nereikėtų nešiot ir puikiai augtų ir atrodytų ?
Atsakyti
sveikos gamtos myletojos ir puoseletojos 4u.gif

noriu jusu nuomones- geliu parduotuveje konsultante sake, kad serencius, nasturtas ir astrus galiu seti tiesiai i dirva g.gif ar tikrai normaliai bus? jei taip, tai kada mazdaug ta daryti? blush2.gif
Atsakyti
sveikos,gal kuri turi įdėją kaip daržiuką atskirt nuo vejos.ne sdaržiuko tai toks mažiukas plotelis,gal kokie 3 m ant 3,o daugiau pievytė.kažkaip norėtųsi atskirt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dimpolina @ 2008 04 14, 13:26)
sveikos gamtos myletojos ir puoseletojos  4u.gif

noriu jusu nuomones- geliu parduotuveje konsultante sake, kad serencius, nasturtas ir astrus galiu seti tiesiai i dirva  g.gif  ar tikrai normaliai bus? jei taip, tai kada mazdaug ta daryti?  blush2.gif

Sveika, isvardinai pacias nereikliausias gelytes, jos puikiai auga pasetos tiesiai i dirva, del sejimo laiko reikia labiau i orus orientuotis, siaip tai manau balandzio pabaigoj galima jau drasiai bus sodinti.
Galima ir veliau sodint tai atitinkamai veliau ir zydes, o jei labai norisi ankstyvu zieduku tai galima ir dabar serencius su astrais dezutej pasiset, o paaaugusius daigelius jau gelyne lauke sodinti, o nasturtes kiek zinau persodinimo nemegsta.
Daug prirasiau, nezinau ar naudingai ar ne blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,

as truputuka ne i tema... blush2.gif

man padovanojo roziu, jos jau nuvito ir sudziuvo, ir kai norejau ismesti pastebejau, kad stiebuose pradejo dygti jaunos sakeles, lapukai. Gal kas zino kaip galima (ar apskritai galima) pasodinti tas rozytes, gal jos toliau vazone galetu augti? g.gif

Atsakyti