tai nupurskiau tuos amarus nuo daigeliu, ''karate'' naudojau, tikiuos tie vabalai gaus gera spyri
visa geri i siltnami istremiau, nes vaikas verandoje pasiektu lengvai, visgi chemija... raso labai nuodinga... ale ir dozuot sunku buvo, pgl instrukcija 4ml/10l, o purkstukas kokia 250ml, tai pora lasu ilasinau...
Jei viskas kaput, tai labiausiai bus gaila net ne ideto darbo, o dziugiu lukesciu
o uosvis gasdina gandais, kad siemet visi kenkejai tiesiog masiskai puls visa geri soduose, darzuose ir gelynuose....
tikekimes neissipildys tokios prognozes...
as is musu cia turbut pirmoji auka buvau..
dabar mastau, gal jau viska ir palikti tame siltnamy...
matysiu pgl orus ir daigeliu bukle...
po pavasarinio lietucio kai soktelejo viskas lauke gelyne
daugiaziedes margutes, hiacintai ir tulpes pumpurus parode, o narcizai ryt turbut zydes
, per kokia 5cm viskas per nakti... lelijos lenda, tuoj zydes ir paprastos margutes... ir tt... ir tt... o dar tas maziukas bijunelis krapiniais lapais kaip stiebias.... [veliau paklausiu, kaip vadinasi
, kai nufotkinsiu, dar aukstas panasus yra] oi...
bala nemate tu paseliu mano, bus ir taip kuo dziaugtis...
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 04 04, 10:04)
Bet kiek zinau su kurmiais yra dvi puses: kur nera kurmiu greit apsigyvena kurkliai
kurmiu neturim, o va kurkliu
kai nukerta visa braskiu kera palei zeme, nors verk.. kazkaip stiklainiais juos gaudom kartais...
QUOTE(rutulux @ 2008 04 05, 04:43)
O daugiametes gėles tai geriau turbūt į pastovią vietą iškart sodint
sakyciau ne
as taip darau: darze tam paskiriu lysve, ir dar lape susirasau ka po ko pasejau, nes pasimirsta. i nuolatine vieta sodinu rudeni [rugs] arba kita pavasari.
kodel ne iskart i vieta? - todel, kad sudygsta netolygiai, ir daigelai pirmaisiais metais tokie nedideli buna [kol akmenskele uzsiveisiau
, vos iziurima buvo netgi rugseji, saugojau kaip savo aki]. sodinant i nuolat vieta, palikt erdves, nes augalai labai greit pleciasi, jau po 1metu susigruda jei be tarpu normaliu...
Papildyta:
QUOTE(Siguciuks @ 2008 04 05, 17:05)
Labai susidomejau krokais, ar butu galima juos dabar pasisodinti? Kiek zinau sestadieni vyks muge Siauliuose, tai jei galima siuo metu sodinti, uzbegciau nusipirkti
ne sezono preke, vargu ar bus ju. juk dabar jie nuzydejo arba zydi, o ''preke''- svogunelai bus rudeni, tada ir sodinti juos reikia
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 06, 09:53)
buvau beveik apsisprendusi tą savo įvažiavimą apsodinti tokias įdomesniais šilokais su baltai apvedžiotais lapais, kad ir vasarą gražiai atrodytų kol nežydi
sedum Frosty Morn vadinasi, bet kai pradėjau žiūrinėti ir pagal pavadinimus vaizdelius googlinti, tai galva apsisuko
jei ka, tuoj atliks pas mane
SILOKU TOKIU [trakai]
, nes issiplete, mazinsiu.
tie vaizdeliai tai nerealus
iki siol viska sodindavau,bet nesedavau,tai pasakykit i koki gyli seti geguzi gelytes?[rozamunda]
ant pakeliu nurodyta, paprastai dauguma seklu 1cm gyleje. as per delno stori
[kai kurias ant zemes pavirsiaus, kai kurias 5cm]
Turiu tokią problemėję. Nusipirkau MAXIMOJ gėlių šaknų: pentinį, dyvinukės, aubretės. Bet iškilo klausymas, nes ant pakelio jokio aprašymo neradau
kada jas galima lauke sodinti, gal jau dabar, ar dar reikia palaukti. Ir ar dyvinutes ir aubretes žiemai reik iškasti ar galima palikti lauk [linjan]
negaliu patart del dyvinukiu,
bet kitus tai sodink drasiai dabar, mano pentinai jau sudyge virs 15 cm. iskasineti nereikia, pantiniai ir aubretes - daugiameciai, nereiklus. aubrete viszale, ir ziema bus zaliai sidabrine zaluma. netrukus ir zydet ji turi.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 07, 13:47)
Čia kažkokios trašos spec. kad samanas naikintų? Patarkit.
yra tokiu, senukuose esu maciusi
birios, dezutese.