Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 20

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 07, 18:31)
Merginos,kaip pasalint dar viena tema namo aplinka Nr  20???? fool.gif nemaciau,kad jau yra ir uzvedziau................................

brūkštelk moderatorei až su tos temos nuoroda, kad pratrintų, o gal pastebės pati ir pratrins
Atsakyti

tai nupurskiau tuos amarus nuo daigeliu, ''karate'' naudojau, tikiuos tie vabalai gaus gera spyri ax.gif
visa geri i siltnami istremiau, nes vaikas verandoje pasiektu lengvai, visgi chemija... raso labai nuodinga... ale ir dozuot sunku buvo, pgl instrukcija 4ml/10l, o purkstukas kokia 250ml, tai pora lasu ilasinau...
Jei viskas kaput, tai labiausiai bus gaila net ne ideto darbo, o dziugiu lukesciu verysad.gif
o uosvis gasdina gandais, kad siemet visi kenkejai tiesiog masiskai puls visa geri soduose, darzuose ir gelynuose.... doh.gif tikekimes neissipildys tokios prognozes... unsure.gif as is musu cia turbut pirmoji auka buvau.. blush2.gif
dabar mastau, gal jau viska ir palikti tame siltnamy... g.gif matysiu pgl orus ir daigeliu bukle...

po pavasarinio lietucio kai soktelejo viskas lauke gelyne bigsmile.gif wub.gif daugiaziedes margutes, hiacintai ir tulpes pumpurus parode, o narcizai ryt turbut zydes thumbup.gif , per kokia 5cm viskas per nakti... lelijos lenda, tuoj zydes ir paprastos margutes... ir tt... ir tt... o dar tas maziukas bijunelis krapiniais lapais kaip stiebias.... [veliau paklausiu, kaip vadinasi blush2.gif , kai nufotkinsiu, dar aukstas panasus yra] oi... wub.gif bala nemate tu paseliu mano, bus ir taip kuo dziaugtis...

QUOTE(Zaneta75 @ 2008 04 04, 10:04)
Bet kiek zinau su kurmiais yra dvi puses: kur nera kurmiu greit apsigyvena kurkliai 

drinks_cheers.gif kurmiu neturim, o va kurkliu doh.gif kai nukerta visa braskiu kera palei zeme, nors verk.. kazkaip stiklainiais juos gaudom kartais... unsure.gif

QUOTE(rutulux @ 2008 04 05, 04:43)
O daugiametes gėles tai geriau turbūt į pastovią vietą iškart sodint 

sakyciau ne schmoll.gif
as taip darau: darze tam paskiriu lysve, ir dar lape susirasau ka po ko pasejau, nes pasimirsta. i nuolatine vieta sodinu rudeni [rugs] arba kita pavasari.
kodel ne iskart i vieta? - todel, kad sudygsta netolygiai, ir daigelai pirmaisiais metais tokie nedideli buna [kol akmenskele uzsiveisiau doh.gif , vos iziurima buvo netgi rugseji, saugojau kaip savo aki]. sodinant i nuolat vieta, palikt erdves, nes augalai labai greit pleciasi, jau po 1metu susigruda jei be tarpu normaliu...

Papildyta:

QUOTE(Siguciuks @ 2008 04 05, 17:05)
Labai susidomejau krokais, ar butu galima juos dabar pasisodinti? Kiek zinau sestadieni vyks muge Siauliuose, tai jei galima siuo metu sodinti, uzbegciau nusipirkti

ne sezono preke, vargu ar bus ju. juk dabar jie nuzydejo arba zydi, o ''preke''- svogunelai bus rudeni, tada ir sodinti juos reikia mirksiukas.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 04 06, 09:53)
buvau beveik apsisprendusi tą savo įvažiavimą apsodinti tokias įdomesniais šilokais su baltai apvedžiotais lapais, kad ir vasarą gražiai atrodytų kol nežydi sedum Frosty Morn vadinasi, bet kai pradėjau  žiūrinėti ir pagal pavadinimus vaizdelius googlinti, tai galva apsisuko

jei ka, tuoj atliks pas mane SILOKU TOKIU [trakai] mirksiukas.gif , nes issiplete, mazinsiu.
tie vaizdeliai tai nerealus wub.gif

iki siol viska sodindavau,bet nesedavau,tai pasakykit i koki gyli seti geguzi gelytes?[rozamunda]
ant pakeliu nurodyta, paprastai dauguma seklu 1cm gyleje. as per delno stori ax.gif [kai kurias ant zemes pavirsiaus, kai kurias 5cm]

Turiu tokią problemėję. Nusipirkau MAXIMOJ gėlių šaknų: pentinį, dyvinukės, aubretės. Bet iškilo klausymas, nes ant pakelio jokio aprašymo neradau
kada jas galima lauke sodinti, gal jau dabar, ar dar reikia palaukti. Ir ar dyvinutes ir aubretes žiemai reik iškasti ar galima palikti lauk [linjan]

negaliu patart del dyvinukiu,
bet kitus tai sodink drasiai dabar, mano pentinai jau sudyge virs 15 cm. iskasineti nereikia, pantiniai ir aubretes - daugiameciai, nereiklus. aubrete viszale, ir ziema bus zaliai sidabrine zaluma. netrukus ir zydet ji turi.

QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 07, 13:47)
Čia kažkokios trašos spec. kad samanas naikintų? Patarkit.

yra tokiu, senukuose esu maciusi mirksiukas.gif birios, dezutese.

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 08, 01:09)
as taip darau: darze tam paskiriu lysve, ir dar lape susirasau ka po ko pasejau, nes pasimirsta. i nuolatine vieta sodinu rudeni [rugs] arba kita pavasari.
kodel ne iskart i vieta? - todel, kad sudygsta netolygiai, ir daigelai pirmaisiais metais tokie nedideli buna [kol akmenskele uzsiveisiau doh.gif , vos iziurima buvo netgi rugseji, saugojau kaip savo aki]. sodinant i nuolat vieta, palikt erdves, nes augalai labai greit pleciasi, jau po 1metu susigruda jei be tarpu normaliu...

tai tada labai gerai, nes planuojam nemažas permainas kitais metais, tai bus kaip tik.

Dar norėjau paklaust Augalų pasaulis tik prenumeratoriam, nes pirkt kažkaip nemačiau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif O klausykit, ar galėčiau jau tiesiai į žemę sodinti melsvę? Irgi maximoje nusipirkau tokią šaknį, tai žiūrinėju, gal dar namuose viduj pasodint, bet gal galiu tiesiai dirvon aš ją? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 08, 01:09)
jei ka, tuoj atliks pas mane SILOKU TOKIU [trakai]  mirksiukas.gif , nes issiplete,  mazinsiu.

tokių klasikinių šilokų aš turiu, ten kur nužiūrėjau yra lapai baltais pakraščiais, kita atmaina ax.gif
QUOTE(rutulux @ 2008 04 08, 05:56)
Dar norėjau paklaust Augalų pasaulis tik prenumeratoriam, nes pirkt kažkaip nemačiau.

tai kad ne tik prenumeratoriams schmoll.gif kaip suprantu naujausias šios serijos žurnalas yra mano nusipirktas ir jau anksčiau paminėtas "Sodo genėjimas"

QUOTE(_vetra_ @ 2008 04 08, 07:55)
Sveikos  4u.gif  O klausykit, ar galėčiau jau tiesiai į žemę sodinti melsvę? Irgi maximoje nusipirkau tokią šaknį, tai žiūrinėju, gal dar namuose viduj pasodint, bet gal galiu tiesiai dirvon aš ją?  ax.gif

aš tai irgi pirkau ir įkišau į vazoną, pastačiau nešildomoj verandoj, tipo greičiau sužaliuos cool.gif bet neturint sąlygų ar tingint žaist, tai manau jas galima ir tiesiai į dirvą, tik kad šoko didelio nebūtų kol labiau sušils gal viršų dar pamulčiuoti verta, na užpilti durpių šiek tiek, kad pridengtų rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=rokoko,2008 04 08, 01:09]
SILOKU TOKIU [trakai] mirksiukas.gif , nes issiplete, mazinsiu.
tie vaizdeliai tai nerealus wub.gif

aš prie tako pasisodinus; vienas krūmas šilokų, kitas virgininių astrų (žemaūgių) ir vėl vienas šilokų, vienas astrų ir taip visu taku, gaila foto nepasidarius, bet gražu ir vasara, o jau rudeniop.....be žodžių wub.gif
Papildyta:
QUOTE(_vetra_ @ 2008 04 08, 07:55)
Sveikos  4u.gif  O klausykit, ar galėčiau jau tiesiai į žemę sodinti melsvę? Irgi maximoje nusipirkau tokią šaknį, tai žiūrinėju, gal dar namuose viduj pasodint, bet gal galiu tiesiai dirvon aš ją?  ax.gif

Melsves auginu jau seeenai thumbup.gif , jos tokios stiprios, nereiklios, kad aš jas sodinu ir šlaitams puošti ir pavėsiuos ir praėjusį savaitgalį dar sode persodinėjau, nes Žemkėj prisipirkau gėlių ir norėjau keisti "dekoracijas" biggrin.gif , taip kad drąsiai sodink į nuolatinę vietą, nieks joms nenutiks.
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2008 04 08, 05:17)
Melsves auginu jau seeenai thumbup.gif , jos tokios stiprios, nereiklios, kad aš jas sodinu ir šlaitams puošti

Tai kad jos lapus supūdo jau rugsėjį, kame grožis? g.gif Ar yra kažkokių super veislių, kurios ilgiau išsilaiko?
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
o jau pliurpejimas bigsmile.gif kada spejat dirbt g.gif biggrin.gif

siemet pievu neturiu, tai ner ka ir ajeruoti schmoll.gif tik zliugynas pas mane doh.gif nzn ka cia daryt g.gif ar raut ar laukt biski sausesnio oro ir rondapa naudot g.gif
Atsakyti
Po raundapo bus lengviau raut, pakentėk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 08, 08:39)
Po raundapo bus lengviau raut, pakentėk  mirksiukas.gif

ta pati ir MB sako g.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 08, 08:39)
Po raundapo bus lengviau raut, pakentėk  mirksiukas.gif

Klausykit mergaites, aš randapu purškiu takiukus, plytelėmis išklotus, bet yra prie vienos tvoros senos obelys ir kuomet subujoja lapija ten tikras šabakštynas, o jeigu aš jį randapu, tai ką likusią vasaros dalį ten bus plika g.gif , po kiek laiko galėčiau žolytės pabarstyti, vieta mažai vaikštoma tik MB su vėjapjove prasieina.
Atsakyti
Labutis 4u.gif
doh.gif na ir oras pas mus lyja kiaurą naktį, o planavau šiandien dekoratyvinius medelius sodint ir veją pasisėt doh.gif
Tikiuosi, kad nurims, tai bus tinginio diena blush2.gif

Dar kartą dėl mugės Klaipėdoje. g.gif nete info nėra tai gal bus šią savaitę kartu su statybos paroda ledo arenoje, o su augalėliais priešais mėsos kombinatą žolynuos ax.gif , ar kada kitą dieną ir kur ?
Atsakyti