Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 20

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 11, 12:34)
Vel eilini karta prisiminiau ir susinervijau - kaip jus savo tuose ispuoseletuose gelynuose ir alpinariumuose su piktzolem kovojat ? Mane uzknisa is suzelusiu ciobreliu ar pan. rankioti taji anaji ( doh.gif  uzmirsau tos ilgasaknes zoles pavadinima,kur vis atzelia, pajudinus saknis) O jei kiek tik apsileidi ir psio, taip isigali, kad nors dantim grauzk...

Jolaxus gerą mint buvo pasakius - apsimauni gumines prištines, padažai ranką į raundapą ir glostai, glostai nekviestąsias... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 04 11, 17:53)
Pasirodau kaip mano kaufmano tulpytes suzydo, o vilkdalgiai - tai pokstininkai. Taip netiketai issisiepe  bigsmile.gif

Kazkaip niekur neuzmatau tu ankstyvuju pavasario gelyciu, tokiu kaip vilkdalgiai ir krokai, lb noreciau ivairiu spalvu, bet nzn kur galeciau isigyti, snd buvau uztikusi kroku, bet baltu, o man margesniu norisi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(makka @ 2008 04 11, 10:05)
Labas rytas, gėlininkės!
Atsiprašau, kad lendu su klausimu nelabai į temą, bet nesugalvoju kur pasiklaust, todėl kreipiuosi pagalbos pas profesionalus  4u.gif
Kamuoja mane jau kurį laiką toks klausimas, o dabar  tai rūpi jau ne vien man... Galbūt kam nors teko būti Olandijoje balandžio mėnesį ir pirkti maišą tulpių iš gėlių turgaus? Kad jos šiemet nežydės tai tiek suprantu, bet ar jos nenunyksta iki kito pavasario?  g.gif  Man teko pernai būti tame turguje, bet kažkaip nesusigundžiau, o va šiemet važiuoju vėl (prisideda dar keletas kolegų) ir kyla klausimas- pirkti ar nepirkti?  g.gif Šiaip kiek pirkau tame turguje - gėlės kaip gėlės, žydėjo, žiemojo, bet tulpių nebandžiau, o dabar va gundomės.. blush2.gif
Gal kas bandėt arba girdėjot kaip kam nors pasisekė arba nepasisekė (mačiau, kad turguje žmonės pirko  blush2.gif
P.S. Suprantu, kad 5-6 eurai už 100 svogūnų nėra daug, bet tempti iki namų tokį maišą ir išmest...    g.gif

Nepirk, tik suvargsi, o vaizdelio ilgai lauksi. Dauguma jų būna apipelijusios.
Papildyta:
QUOTE(nengamo @ 2008 04 11, 15:38)
Na ką,buvau mugėj.Pirmą ratą apsukau balto passato ieškodama  lotuliukas.gif  Neradau doh.gif  lotuliukas.gif  Tada jau ėjau augalų žiūrėt smile.gif Nusipirkau forsitiją ir agrastą.Nežinau kokia ten veislė,jau pamiršau,kol namo parvažiavau.... doh.gif Sakė didelės geltonos uogos.Lauksim  bigsmile.gif O šiaip didvyriškai laikiausi ir nieko daugiau nenusipirkau lotuliukas.gif
thumbup.gif  Malonu.Aš Ginkūnuose gyvenu  mirksiukas.gif
Ačiū 4u.gif pasiėmiau telefoniuką moteriškės,kuri gebenių turėjo,tai kai paruošiu žemę,nuvažiuosiu ir parsivešiu jau įšaknydintų,taip greičiau pasidauginsiu  smile.gif

Šį kartą stoviu be mašinos, mėlynai dryžuota palapinė. įėjus dešinėj pusėj už didelių žalių palapiniųpati pirma. Šiandien dar prieš mane stovėjo mikriukas su dešrom, nežinau ar ryt jis bus.
Atsakyti
Pasirodau kaip mano kaufmano tulpytes suzydo, o vilkdalgiai - tai pokstininkai. Taip netiketai issisiepe  bigsmile.gif

Kazkaip niekur neuzmatau tu ankstyvuju pavasario gelyciu, tokiu kaip vilkdalgiai ir krokai, lb noreciau ivairiu spalvu, bet nzn kur galeciau isigyti, snd buvau uztikusi kroku, bet baltu, o man margesniu norisi blush2.gif
Papildyta:

Papildyta:
Nepykir uz tas nesamones, intikas jau antra diena svaigsta... Tai taip ir gavosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 09, 18:14)
Tai jau kaip nors susiderinsim. Mes Sudervėj esam, už Avižienių 5 minutės kelio (nors nežinantiems žmonėms atrodo kaip pasaulio kraštas). Jeigu atvažiuotum pati, galėtum išsirinkti gražiausias  mirksiukas.gif

Liux, nes as taip pat Avizieniu seniunijoj – Klevinej, kitaip sakant kitoj plento pusej mirksiukas.gif parasysiu i az kai sumislysiu uzsukt ax.gif
As dabar dar ir prie kompo tik papinuke uzmigdzius nakciai prieisiu kuri laika, nes ir si mb prihvatizavo kuriam laikui doh.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 09, 19:14)
Apskritai sipavasari askaip be galvos . Pasodinu, tuoj ziurek persigalvoju ir iskasu, keliu i kita vieta

as visuomet taip… doh.gif dar mokausi tai tokius praliotus sau atleidziu

QUOTE(Vilioja @ 2008 04 09, 21:05)
O žinai, Zaneta75, pas Tave nieko neblogiau nei tose kataloginėse fotkėse. Skirtumas tik, kad augalai jauni, nėra stambių akmenų ir žydinčių gėlių.
Man  Tavo plotai labai patinka thumbup.gif
Ir man gražu, kai augalo yra daug, bet pradžioje perkam ar gaunam tokį mažą daigelį...

tai vat spoksau it a darzeli is visu kampu ir nzn ka is ten iskraustyti doh.gif 100% kalnine iskelsiu kur i pievute, kazokini kadagi mesiu lauk, nes suzinojau kad visos jo dalys zmogui nuodingos; dalinsiu vienus augalus i didesnes grupes, nes jau per metus suaugo, dasodinsiu kokiu zydinsiu vienos-dvieju rusiu daugiau daigu ir turetu zemele pasislepti

QUOTE(Knifofija @ 2008 04 10, 09:51)
juk augalai dabar importuojami su pasais, taigi galima atsekti, kas kada įvežė ir iš kokio medelyno. Mano gėlytės  irgi turi pasus.

na nieko sau… blink.gif

QUOTE(Reklamiste @ 2008 04 10, 10:16)
Mano nuomone, tau būtinai bortelių reikia - nuplaus smėlis žemes, augalai tikrai nesulaikys tokio aukščio Pagal savo skonį tai daryčiau akmeninį arba iš dolomitų Kad būtų gražu ir ilgam.

dar pernai liutis mano akmenu griovelius ant trinkeliu nuplove… doh.gif dabar jau biski kitaip ten padaryta
o dolomitiniu akmenu as nemegstu… mano nuomone jie musu gamtoj nesiziuri… schmoll.gif apzeldintojams gal ir patogu su juo dirbti, bet as mieliau lietuvisku akmenu prisirenku

QUOTE(Knifofija @ 2008 04 10, 14:05)
Man rodos turiu mažų daigelių, [...]

Na Knifofija tai priam vaiksciojanti augalu enciklopedija smartass.gif thumbup.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 04 10, 19:29)
ši tvoros pusė visad būna šešėlyje ir niekad neapdega nuo saulės.

grazu rolleyes.gif
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 11, 08:22)
Auginu, patinka, visi rajono drugeliai pas mane saskrydzius rengia 
Daugiau informacijos:

oj kaip aciu uz informacija thumbup.gif Neatsilaikysiu as pries budleja davido… Kai tik isikelem i nama viena patvori (o jo cieli 45 metrai) numaciau zydinciais krumais uzveisti; tik reik susiplanuot kad ne visas patvorys vienu metu zydetu g.gif

QUOTE(makka @ 2008 04 11, 10:05)
Suprantu, kad 5-6 eurai už 100 svogūnų nėra daug, bet tempti iki namų tokį maišą ir išmest...

Jei as gerai suprantu, dabar isigytus tulpiu svogunelius reiktu padeti tamsiai sausai vesiai ir laikyti lig rudens, kada sodinsim; tad as tai pirkciau

Bet jau pamaciau kad Knifofija kitos nuomones, tad i manaja gali nekreipti demesio hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 10, 18:11)
o kokiom trasom barstai? as nusipirkau Substral universalias,ar geros?

negaliu atsakyt...
as perku ir naudoju pagal paskirti, neziuredama i pavadinima. Pvz: zydincioms gelems, spygliuociams, lapiniams augalams....

QUOTE(Knifofija @ 2008 04 10, 18:29)
Nieko joms nenutiks, tai bobučių paistalai.
\Piliarožės, gali pasisėti iš sėklų, tada, augalas gali skilti į pradines formas (jei veislė išvesta kryžminimo būdu)

Aciu 4u.gif , labai aisku, Knifofija smile.gif

QUOTE(veronika1 @ 2008 04 10, 19:21)
Aš galvoju šliaužianti čiobrelį pritaikyti kapų apželdinimui.Ojeigu pasodinus kartu ,margalapę ar geltonlapę formą,gautusi, kaip gražus margaspalvis kilimas.Noriu paklausti ar jis sparčiai plečiasi?Kiek metų išlieka dekoratyvus?

na pries keleta psl kalbejom, kaip citrininis ciobr. nuskursta po ziemos [as auginu toki kilima iaviriaspalvi]. Ir mano patirtis, jei as neleisdavau zydet ir nukarpydavau ziedelius, tai jis islikdavo grazus.
Beje ir as turiu toki marga , tik jis nuo saules ar ko kito mutavo i tamsiai zalia, t.y. prarado marguma. pasodinus gabaliuka i pavesiuka, margumas laikosi. bet beveik isgyvendinau ji, nes tik is arti grazus, o is keliu metru vaizdo ner schmoll.gif
pagal Knifofija, ciobreliams nereikia derlingos dirvos, prie smelio jie..

QUOTE(raganele @ 2008 04 11, 09:42)
tik aš silauogėms miške spyglius ir konkorėžius vakar grėbiau,o pabandžiusi įbristi į dirvą atidėjau sodinimą šiandienai

ar tiks dekor. sidabrines egles spygliai??? blush2.gif
Ju kaip tik byra dabar doh.gif , o silauogiu giraite ir pas mane... rugscias durpes naudojom, bet va spygliu ir kokoreziu ne g.gif
O ka su konkoreziais??? bigsmile.gif
bert?
beje, ar yra skirtumas, kokie spygliai ir konkoreziai - egliu, pusu??? 4u.gif

QUOTE(rasa32 @ 2008 04 11, 12:19)
Noreciau paklausti patyrusiu sodininkiu  Noriu apsodinti sklypa pagal tvora tuju gyvatvore,bet bijau,kad pas mus per plonas juodzemio sluoksnis
Ar ilgos tuju saknys?Ar joms reikia kokios ypatingos zemes?.

as nesu patyrusi, bet salia musu tuju gyvatvores, kai ji paaugo, viskas nuskurdo [zemuoges].
siand prie kitos tujos iskasiau pavargusi silokiuka - tai net neisisaknijes per 2-3 metus, nes po juo - tuju saknys.
taigi manau, kad negiliai tuju saknynas g.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 04 11, 16:53)
Pasirodau kaip mano kaufmano tulpytes suzydo, o vilkdalgiai - tai pokstininkai. Taip netiketai issisiepe

ir maniskes kaufmanytes t.p. suzydo wub.gif
O sie vilkdalgiukai pas mane siais metais neisdygo verysad.gif , bet labai jau mindomoj vietoj buvau sukisusi, be to, jiems ten per dregna [ko jie nemegsta].

QUOTE(Siguciuks @ 2008 04 11, 20:18)
Kazkaip niekur neuzmatau tu ankstyvuju pavasario gelyciu, tokiu kaip vilkdalgiai ir krokai, lb noreciau ivairiu spalvu, bet nzn kur galeciau isigyti, snd buvau uztikusi kroku, bet baltu, o man margesniu norisi

Rudeni bus didesnis pasirinkimas, pries sodinima.
Papildyta:

ne i tema, bet ppasidalint norisi...
vakar temstant vaziavau is treniruotes i namus, kokia 4 km, pakeliui 4 ezerai, tai jie atrode kaip milziniski indai, pilni tirstos baltos mases - toks rukas buvo nuostabus wub.gif , pakranciu nesimate...
O siand vakare toks zaibas blink.gif kambariuose balta!... [aisku, liutis, griaustinis..]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 12 balandžio 2008 - 00:08
QUOTE(rokoko @ 2008 04 12, 01:21)

ar tiks dekor. sidabrines egles spygliai??? blush2.gif
Ju kaip tik byra dabar doh.gif , o silauogiu giraite ir pas mane... rugscias durpes naudojom, bet va spygliu ir kokoreziu ne  g.gif
O ka su konkoreziais??? bigsmile.gif
bert?
beje, ar yra skirtumas, kokie spygliai ir konkoreziai - egliu, pusu??? 4u.gif
as nesu patyrusi, bet salia musu tuju gyvatvores, kai ji paaugo, viskas nuskurdo [zemuoges].
siand prie kitos tujos iskasiau pavargusi silokiuka - tai net neisisaknijes per 2-3 metus, nes po juo - tuju saknys.
taigi manau, kad negiliai tuju saknynas  g.gif

O siand vakare toks zaibas blink.gif  kambariuose balta!... [aisku, liutis, griaustinis..]

tikriausiai tiks bet koks spyglys ir kankorezis- juk jas rekomenduoja sodinti durpes sumaisius su pjuvenomis-o siu taigi neisrusiuosi kur nuo kokio medzio nudrozta bigsmile.gif O kankorezius gali kur grazesnius po paciu krumeliu pabert-ir kaip dekora ir kaip mulcio sluoksni.

Tuju saknys tikrai negiliai,is spygliuociu giliai sakni leidzia kenis kiek zinau.

As va net miegot negaliu----klausausi lietaus kaip graziausios meliodijos- mat vakar baigiau migracinius sodinimo darbus...

yahoo.gif

Ir kilo toks grynai praktinis klausimas---kaip pasejus gelytes i dirva atskirt nuo piktzoliu vos sudygusiu ir nenuravet g.gif
Papildyta:
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 04 11, 23:31)

oj kaip aciu uz informacija  thumbup.gif Neatsilaikysiu as pries budleja davido… Kai tik isikelem i nama viena patvori (o jo cieli 45 metrai) numaciau zydinciais krumais uzveisti; tik reik susiplanuot kad ne visas patvorys vienu metu zydetu  g.gif

tik prisimink,kad is ju jokio grozio schmoll.gif ziema ir pavasari,nes atgyja velai,tik geguzi,o iki tol -stagariukai . Irdar- jas nugenejus ,ziemai reikia butinai pamulciuot ,nebent ziema tokia butu kaip siemet. biggrin.gif
Atsakyti

Nu žinokit visai galva susisuko. Norėjau paklaust dėl naujo gėlyno formavimo. Jolaxus minėjo, kad reik piešt ką nori susodint. Bet reikia žinoti kas prie ko tinka, kada žydi, kokio ūgio ir t.t. Tai kaip tinkamai tą darbą atlikt g.gif ( dėl info apie augalus jau užsisakiau keletą Augalų pasaulio žurnalų ir užsiprenumeravau metams. Tikrasis gėlynas bus tik kt pavasarį, bet ruošiuos jau dabar smile.gif )
Atsakyti
[quot rutulux,2008 04 12, 06:13]Nu žinokit visai galva susisuko. Norėjau paklaust dėl naujo gėlyno formavimo. Jolaxus minėjo, kad reik piešt ką nori susodint. Bet reikia žinoti kas prie ko tinka, kada žydi, kokio ūgio ir t.t. Tai kaip tinkamai tą darbą atlikt  g.gif ( dėl info apie augalus jau užsisakiau keletą Augalų pasaulio žurnalų ir užsiprenumeravau metams. Tikrasis gėlynas bus tik kt pavasarį, bet ruošiuos jau dabar  smile.gif )
[/quote]

Plano tikrai reikia,as be jo tai prisisodinau bele ko ir bele kur-po to vienas vargas migruot blink.gif

http://www.bhg.com/g...n-plans/?page=4 pasiknaisiok cia,rasi tikrai geru minciu,jei prisiregistruosi,gausi planus ir augalu sarasus 4u.gif
dar gali nusipirkt buna tokie spec. zurnaliukai ,berods Zaliam centre ar rojuj ar kaip ji ten,salia Shetelling ir Tomo Philips Vilniuje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 12 balandžio 2008 - 05:43

Dėkui, nuoroda thumbup.gif, jau daug aiškiau viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 11, 16:48)
Paprastai ir dviskiltės, ir vienaskiltės piktžolės naikinamos herbicidais – raundapu, glifosu. bigsmile.gif

Suprantu, kai tu dviskilciu ar vienaskilciu turi visa pieva, kuria nori isnaikint. Bet kai jos isiterpe i gelyciu sazalyna ... mad.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 11, 21:12)
Jolaxus gerą mint buvo pasakius - apsimauni gumines prištines, padažai ranką į raundapą ir glostai, glostai nekviestąsias...  rolleyes.gif

Gal ir mintis g.gif .... Tik paskui susilietusios zoles g.gif gali raundapu ir gelytes "ispurvinti"...
Atsakyti