QUOTE(rozamunda @ 2008 04 10, 19:11)
Atsiprasau Soltros
,nes Kika Floroj laipiojanti hortenzija net 20 Lt brangesne ir vaizdelis ne kazin koks
,
o kokiom trasom barstai? as nusipirkau Substral universalias,ar geros?
[
Papildyta:
ir kieme siukslinasi nuo to stambaus mulcio....
Vrublevskiu koordinates:
Nemencines pl.Gelvodiskiu g.34, 8 687 54539
Papildyta:
Maziausiai 30 cm,nes daug meteliu is to pacio gelales valgys...
Vakar juodai striginejo kompas,tai siandien kai pamaciau savo teksta
- silpna patapo-atsiprasau uz kruva klaidu
,stengiaus jas istaisyti...
Papildyta:
QUOTE(une @ 2008 04 10, 21:57)
Knifofija, as ta vaizdeli jau pernai issisaugojau
taip paprasta, subtilu ir taaaip grazu man
norejau paklaust-ar auginat kuri DAVIDO BUDLEJA-'drugeliu kruma'
?
Auginu, patinka, visi rajono drugeliai pas mane saskrydzius rengia
Daugiau informacijos:
Tvarkingų ir tikslių geometrinių formų mėgėjams budlėjos gali nepatikti - jų stiebai reti, nuo žiedų svorio išlinksta, o po lietaus neretai ir išgula. Gražiausiai jos atrodo erdviose sodybose ar parkuose, pasodintos didelėmis grupėmis. Sodinama ne tankiau kaip kas 1-2 m, kad krūmai nestelbtų vieni kitų. Tiktų ir vienas krūmas prie baseinėlio, fontano ar dekoratyvinės skulptūros, bet ne vejos viduryje. Budlėjos nereiklios žemei, geriausia auga vidutinio drėgnumo arba sausokame, vidutinio derlingumo, nesunkiame ir neužmirkstančiame priemolyje arba priesmėlyje. Joms reikia atviros, saulėtos vietos - pavėsyje skursta ir menkai žydi. Persodinama atsargiai, nes šaknys auga giliai, be to, nuo jų lengvai nubyra žemė. Auga sparčiai, todėl į nuolatinę vietą galima sodinti mažus augaliukus, o jei reikia persodinti, iškasama su dideliu žemės grumstu. Lengva dauginti vasaros auginiais. Lietuvoje sėklų paprastai nespėja subrandinti. Budlėjos ilgiau žydi, jeigu peržydėję žiedynai nukerpami. Vasarą negenima, bet prieš žiemą stiebai nupjaunami per 10-20 cm nuo žemės. Kai pradeda šalti, likę stuobriukai mulčiuojami durpėmis, smulkinta žieve, kompostu arba pjuvenomis, uždengiama eglišakėmis. Jeigu paliksite žiemoti nenukirptus stiebus, jie vis tiek nušals, o negyvuose audiniuose pradės veistis grybinių ligų sukėlėjai. Ligoms ir kenkėjams budlėjos atsparios. Pavasarį sprogsta palyginti vėlai (paprastai gegužės mėnesį, po šaltos žiemos - dar vėliau). Deja, labai šaltos žiemos, kai spaudžia -30oC speigai, šiems nuostabiems krūmams pražūtingos.
Papildyta:
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 10, 23:13)
Aš auginau.
Džiaugiaus du metus.
Trečių metų pavasarį gyvybės nerasta.
Norėčiau ir aš apie ją sužinoti daugiau.
Papildyta:
Kai sustojome prie magdonaldo,MB nuėjo paklausti prie kito vairuotojo ką jo mašinoje rodo, galvojome kad pagedo mūsų prietaisai.
O pas mus vakar buvo salta ir lietinga---kaip naslaite ,per lietu ,baigiau silauoges sodinti