Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 20

QUOTE(nengamo @ 2008 04 10, 20:15)
Ačiū 4u.gif  Nuostabus vaizdelis  bigsmile.gif  thumbup.gif  Čia jūsų tvora?

Ne, čia iš pernykščių sodybų apžiūrų, aš vis nusifotkinu geras idėjas.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 10, 20:16)
user posted image
Ar panašu į tai?  ax.gif

žiedai primena tokius, bet va ten buvo rimtas medis, ne liana unsure.gif žodžiu reikalas lieka neišrištas... unsure.gif
Atsakyti
Knifofija, as ta vaizdeli jau pernai issisaugojau ax.gif taip paprasta, subtilu ir taaaip grazu man wub.gif

norejau paklaust-ar auginat kuri DAVIDO BUDLEJA-'drugeliu kruma' wub.gif ?
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 04 10, 13:40)
Tai jūs šiaulietė  bigsmile.gif  Kuriam rajone gyvenat? smile.gif

Šiaulietė. bigsmile.gif Pabaliai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 04 10, 14:12)
ko tu dejuoji, dziaugtis turetum tokia grazia turedama... wub.gif

Aš pagalvojau gal per daug apgenėjau? g.gif
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 14:29)
Boruzele, tavo lb grazi blinde wub.gif  wub.gif  wub.gif

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 09, 22:15)
Kar noriu paklausti, tik nežinau jo pavadinimo. Ar galima pačiam pasidauginti? g.gif
http://i016.radikal....31b49873038.jpg

Parašykit kaip reikia dauginti? blush2.gif bigsmile.gif

Ne į temą. Šiandien buvome Vilniuje. Nepatikėsit oro temperatūra 22C, o Šiauliuose tik 3C. Koks kontrastas. schmoll.gif Jei būtų kas pasakęs būčiau tikrai nepatikėjusi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 10, 23:05)
Šiandien buvome Vilniuje. Nepatikėsit oro temperatūra 22C, o Šiauliuose tik 3C. Koks kontrastas. schmoll.gif Jei būtų kas pasakęs būčiau tikrai nepatikėjusi. mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif aš pati nustebau, kai iš namų lauk nosį iškišau tik gerokai įdienojus, kai lietus nulijo, ir pasijaučiau kone į pirtį pataikius, taip netikėta buvo tokia aukšta temperatūra
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 04 10, 21:57)

norejau paklaust-ar auginat kuri DAVIDO BUDLEJA-'drugeliu kruma'  wub.gif ?

Aš auginau. bigsmile.gif Džiaugiaus du metus. 4u.gif Trečių metų pavasarį gyvybės nerasta. schmoll.gif Norėčiau ir aš apie ją sužinoti daugiau. g.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 10, 23:10)
drinks_cheers.gif aš pati nustebau, kai iš namų lauk nosį iškišau tik gerokai įdienojus, kai lietus nulijo, ir pasijaučiau kone į pirtį pataikius, taip netikėta buvo tokia aukšta temperatūra

Kai sustojome prie magdonaldo,MB nuėjo paklausti prie kito vairuotojo ką jo mašinoje rodo, galvojome kad pagedo mūsų prietaisai. g.gif
Atsakyti
jolaxus pas mus lyja ir lyja doh.gif o zolyna praajeruoti jauciu kol zeme slapia negalima g.gif ir gal pirma nupjaut su zolepjove,paskui su aeratorium praeit g.gif nes kol zeme isdzius zole nebemaza bus,nes dabar jau ugtelejus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 10, 19:11)
Atsiprasau Soltros blush-anim-cl.gif ,nes  Kika Floroj laipiojanti hortenzija net 20 Lt brangesne ir vaizdelis ne kazin koks schmoll.gif ,
o kokiom trasom barstai? as nusipirkau Substral universalias,ar geros?
[Papildyta:

ir kieme siukslinasi nuo to stambaus mulcio....

Vrublevskiu koordinates:
Nemencines pl.Gelvodiskiu g.34, 8 687 54539
Papildyta:

Maziausiai 30 cm,nes daug meteliu is to pacio gelales valgys...

Vakar juodai striginejo kompas,tai siandien kai pamaciau savo teksta doh.gif - silpna patapo-atsiprasau uz kruva klaidu 4u.gif,stengiaus jas istaisyti...
Papildyta:
QUOTE(une @ 2008 04 10, 21:57)
Knifofija, as ta vaizdeli jau pernai issisaugojau   ax.gif  taip paprasta, subtilu ir taaaip grazu man  wub.gif

norejau paklaust-ar auginat kuri DAVIDO BUDLEJA-'drugeliu kruma'  wub.gif ?

Auginu, patinka, visi rajono drugeliai pas mane saskrydzius rengia mirksiukas.gif

Daugiau informacijos:
Tvarkingų ir tikslių geometrinių formų mėgėjams budlėjos gali nepatikti - jų stiebai reti, nuo žiedų svorio išlinksta, o po lietaus neretai ir išgula. Gražiausiai jos atrodo erdviose sodybose ar parkuose, pasodintos didelėmis grupėmis. Sodinama ne tankiau kaip kas 1-2 m, kad krūmai nestelbtų vieni kitų. Tiktų ir vienas krūmas prie baseinėlio, fontano ar dekoratyvinės skulptūros, bet ne vejos viduryje. Budlėjos nereiklios žemei, geriausia auga vidutinio drėgnumo arba sausokame, vidutinio derlingumo, nesunkiame ir neužmirkstančiame priemolyje arba priesmėlyje. Joms reikia atviros, saulėtos vietos - pavėsyje skursta ir menkai žydi. Persodinama atsargiai, nes šaknys auga giliai, be to, nuo jų lengvai nubyra žemė. Auga sparčiai, todėl į nuolatinę vietą galima sodinti mažus augaliukus, o jei reikia persodinti, iškasama su dideliu žemės grumstu. Lengva dauginti vasaros auginiais. Lietuvoje sėklų paprastai nespėja subrandinti. Budlėjos ilgiau žydi, jeigu peržydėję žiedynai nukerpami. Vasarą negenima, bet prieš žiemą stiebai nupjaunami per 10-20 cm nuo žemės. Kai pradeda šalti, likę stuobriukai mulčiuojami durpėmis, smulkinta žieve, kompostu arba pjuvenomis, uždengiama eglišakėmis. Jeigu paliksite žiemoti nenukirptus stiebus, jie vis tiek nušals, o negyvuose audiniuose pradės veistis grybinių ligų sukėlėjai. Ligoms ir kenkėjams budlėjos atsparios. Pavasarį sprogsta palyginti vėlai (paprastai gegužės mėnesį, po šaltos žiemos - dar vėliau). Deja, labai šaltos žiemos, kai spaudžia -30oC speigai, šiems nuostabiems krūmams pražūtingos.
Papildyta:
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 10, 23:13)
Aš auginau. bigsmile.gif  Džiaugiaus du metus. 4u.gif Trečių metų pavasarį gyvybės nerasta. schmoll.gif Norėčiau ir aš apie ją sužinoti daugiau. g.gif
Papildyta:

Kai sustojome prie magdonaldo,MB nuėjo paklausti prie kito vairuotojo ką jo mašinoje rodo, galvojome kad pagedo mūsų prietaisai. g.gif

O pas mus vakar buvo salta ir lietinga---kaip naslaite ,per lietu ,baigiau silauoges sodinti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 11 balandžio 2008 - 07:23
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 10, 19:11)
JOLUX, tau Vrublevskiu koordinates:
Nemencines pl.Gelvodiskiu g.34, 8 687 54539

ale, mat, vos nepražiūrėjau doh.gif jau maniau šiandien kažką už gerklės reikės griebti, kad pažadų nevykdo lotuliukas.gif ačiū aciuks.gif

QUOTE(damute31 @ 2008 04 11, 08:01)
jolaxus pas mus lyja ir lyja  doh.gif o zolyna praajeruoti jauciu kol zeme slapia negalima  g.gif ir gal pirma nupjaut su zolepjove,paskui su aeratorium praeit  g.gif nes kol zeme isdzius zole nebemaza bus,nes dabar jau ugtelejus  doh.gif

iš principo manau, kad su aeratorium gali kad ir vidury vasaros praeit, na gal tik ne sausromečiu, kai iškedentum ir būtų sunku žolei atsigauti be drėgmės. O kai šlapia tai ir technika paprasčiausiai strigs, nesugebės išspjauti šlapio "šieno".
Pas mus taip gražiai žolytė pradėjo žalsventi po šilto lietaus smile.gif dar prisiderinus planuojam trąšų pabarstyti, rekomendavo iš Schetelig'o trąšas iš COMPO serijos Blaukorn vadinasi (viskas vokiškai, tai nė velnio daugiau neišskaičiau blush2.gif ), ten kaip suprantu universalios, ne vejų trąšos, bet sakė labai geros, žadėjo, kad veja bus net mėlyna, biggrin.gif Jei kas dairysitės, tai tokios žydram maiše, pripaišyta ir daržovių ir gėlių ant maišo, po 25 kg, kainos nežinau, vyras pirko, bet lyg už 50 kg apie 150 Lt sumokėjo
Atsakyti
Labas rytas, gėlininkės!
Atsiprašau, kad lendu su klausimu nelabai į temą, bet nesugalvoju kur pasiklaust, todėl kreipiuosi pagalbos pas profesionalus 4u.gif
Kamuoja mane jau kurį laiką toks klausimas, o dabar tai rūpi jau ne vien man... Galbūt kam nors teko būti Olandijoje balandžio mėnesį ir pirkti maišą tulpių iš gėlių turgaus? Kad jos šiemet nežydės tai tiek suprantu, bet ar jos nenunyksta iki kito pavasario? g.gif Man teko pernai būti tame turguje, bet kažkaip nesusigundžiau, o va šiemet važiuoju vėl (prisideda dar keletas kolegų) ir kyla klausimas- pirkti ar nepirkti? g.gif Šiaip kiek pirkau tame turguje - gėlės kaip gėlės, žydėjo, žiemojo, bet tulpių nebandžiau, o dabar va gundomės.. blush2.gif
Gal kas bandėt arba girdėjot kaip kam nors pasisekė arba nepasisekė (mačiau, kad turguje žmonės pirko blush2.gif
P.S. Suprantu, kad 5-6 eurai už 100 svogūnų nėra daug, bet tempti iki namų tokį maišą ir išmest... g.gif
Atsakyti
Kai pasiziuriu, kokius jus cia gelynus,alpinariumus uzsiveisiat, tai man galva apsisuka, akys apspangsta... wub.gif Neitikima.... As pati net suplanuot neistengiu - neturiu tam fantazijos absoliuciai blush2.gif O ir tie "gelynieliai", kurie yra - tokie apsiure, nugeibe pas mane, pavienes geleles sukaisiotos... verysad.gif Tokiai namu darkytojai kaip as, tai geriausias gelynas - veja thumbup.gif
Atsakyti