o ziema jos nesusala gebene nes cia maciau vieno namo tureklai ja apleisti tai tokiais lopais
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 13:08)
o ziema jos nesusala gebene nes cia maciau vieno namo tureklai ja apkeisti tai tokiais lopais
Aš šiemet patvory radau gebenę. Pati tikrai nesodinau, reiškia bent jau vieną žiemą ji ten žiemojo. O gal ir kelias, niekas dabar nebepasakys. Ir sprigę radau, reiškia irgi žeimojo lauke. Aišku, ir žiema šiemet buvo su fantazija, bet vistiek turėjom ir sniego, ir minusinę temperatūrą
Labutis
Aš dar kartą dėl aeratoriaus koks veiksmingesnis su vieliniais nagučiais ar tais ale dantytais peiliais ? Kainos panašios šiandien Klaipėdoje apžiūrėjau keleta, bet nežinau kurį pirkt , tie nagučiai tokie atrodo tik senai žolei prašukuot, o man reikia kariaut su samanom. Kokiais jūs naudojotės ir kaip kuris ?
Ačiū už atsakymus iš anksto
Aš dar kartą dėl aeratoriaus koks veiksmingesnis su vieliniais nagučiais ar tais ale dantytais peiliais ? Kainos panašios šiandien Klaipėdoje apžiūrėjau keleta, bet nežinau kurį pirkt , tie nagučiai tokie atrodo tik senai žolei prašukuot, o man reikia kariaut su samanom. Kokiais jūs naudojotės ir kaip kuris ?
Ačiū už atsakymus iš anksto
QUOTE(Melynake:) @ 2008 04 10, 15:53)
Mes pries geras pora savaiciu laukinem gebenem apsisodinom betonine tvorele, atrodo prigijo, ziuresim kaip joms seksis augti ir tanketi
Kiek zinau jos gana letai auga, ypac margalapes
O dauginasi jos paprastai - prilenki sakute prie zemes su smeigtuku ar dar kuo ir isleidzia sakneles, arba nukerpi ir pamerki, kol isleis sakneles - o tada i dirva, gal galima ir iskart i dirva, nera jos labai lepios, gal ir prigytu.
o laukines tai tos lijanos driekiasi zeme ir sakneliu kas kokia 20 cm yra, turetu nesunkiai prigyti
Kiek zinau jos gana letai auga, ypac margalapes
O dauginasi jos paprastai - prilenki sakute prie zemes su smeigtuku ar dar kuo ir isleidzia sakneles, arba nukerpi ir pamerki, kol isleis sakneles - o tada i dirva, gal galima ir iskart i dirva, nera jos labai lepios, gal ir prigytu.
o laukines tai tos lijanos driekiasi zeme ir sakneliu kas kokia 20 cm yra, turetu nesunkiai prigyti
Va ir pas mus betoninė iš vienos pusės,tai atrodo tikrai nekaip.... Pamaniau,kad užleidus gebenėm,turėtų labai neblogai atrodyt.
Skaičiau kad jos lengvai prigyja,bet turiu vieną viršūnėlę namie pamerkus,niekaip šaknelių nesulaukiu.Gal laikas netinkamas buvo
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 16:08)
o ziema jos nesusala gebene nes cia maciau vieno namo tureklai ja apleisti tai tokiais lopais
Nežinau,bet kai pamačiau kaip gražiai jos žaliuoja ir žiemą,šita mintis mane užvaldė
QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 10, 14:14)
Mūsų apleistoj pievoj, kur net rudenį lapai buvo negrėbti, puikiausiai viską metaliniai nagučiai išdraskė O su peiliukais skirtas lygaus paviršiaus, prižiūrėtai vejai
QUOTE(rokoko @ 2008 04 10, 00:23)
bet Soltroj tie medeliai, kuriuos pirkau - tokie garantuoti , auga be rupesciu, puikiai ziemoja, nuostabiai atrodo. gal taip sutapo
prraeitais metais spygliuociu uzpirkt norejom [palei tvora], tai beveik 2 men laukem, kol juos ten adaptuos, atrinks....
na gal pas mane ir yra tokia dar paberiau tu trasu daug kur - viskas arba zydi, auga, lenda ar bent jau pasirode... ryt baigsiu barstyt
ir aisku, darbeliu laukia
prraeitais metais spygliuociu uzpirkt norejom [palei tvora], tai beveik 2 men laukem, kol juos ten adaptuos, atrinks....
na gal pas mane ir yra tokia dar paberiau tu trasu daug kur - viskas arba zydi, auga, lenda ar bent jau pasirode... ryt baigsiu barstyt
ir aisku, darbeliu laukia
Atsiprasau Soltros ,nes Kika Floroj laipiojanti hortenzija net 20 Lt brangesne ir vaizdelis ne kazin koks ,
o kokiom trasom barstai? as nusipirkau Substral universalias,ar geros?
[Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 04 10, 16:07)
ir kiemeas siukslinasi nuo to stambaus mulcio....
JOLUX, tau Vrublevskiu koordinates:
Nemencines pl.Gelvodiskiu g.34, 8 687 54539
Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2008 04 10, 11:20)
TP mes pirkom pernai sita, tai jis ten toks "papudytas", jei reikia labai dekoratyvaus tai netiks. Nes visas kiemas savaite smirdejo papuvusiu medziu
As siemet zadu daugemeciu gelyna pasidaryt, bet ***** niekaip neapsisprendziu kurioj vietoj Bet kaip zeme paruost? Pas mus visur veja, tai nuimi ta velenos sluoksi ir ka toliau? Ko uzpilt? Juodzemio? Kokiu storiu?
As siemet zadu daugemeciu gelyna pasidaryt, bet ***** niekaip neapsisprendziu kurioj vietoj Bet kaip zeme paruost? Pas mus visur veja, tai nuimi ta velenos sluoksi ir ka toliau? Ko uzpilt? Juodzemio? Kokiu storiu?
Maziausiai 30 cm,nesndaug meteliu isto pacio gelales valgys...
QUOTE(rokoko @ 2008 04 10, 16:07)
Nieko joms nenutiks, tai bobučių paistalai. Sako susižydi, tulpės užsikrečia tulpių dryžlige ir pakeičia spalvą, užsikrėsti gali pjaunant tuo pačiu peiliu užkrėsta, o paskui sveiką tulpę, perneša sultis siurbiantys vabalai. Dar dažnai būna, kad persodinant atrenkami didžiausi svogūnai, o mažesni išmetami, o kadangi tulpių veislių skiriasi svogūnų dydžiai, tai būna taip, kad atrenkama viena arba kelios veislės, kurios augina didžiausius svogūnus, o kitos veislės išmetamos,mano praktikoje taip buvo ne vieną kartą. Piliarožės, gali pasisėti iš sėklų, tada, augalas gali skilti į pradines formas (jei veislė išvesta kryžminimo būdu)
Papildyta:
Čia vaizdelis skirtas nengamo rodos pernai buvau įkėlus šitą foto. ši tvoros pusė visad būna šešėlyje ir niekad neapdega nuo saulės.
Tik kystelejau nosi, fotkiu prisisaugojau ir vel dingstu
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 10, 19:29)
Čia vaizdelis skirtas nengamo rodos pernai buvau įkėlus šitą foto. ši tvoros pusė visad būna šešėlyje ir niekad neapdega nuo saulės.
Ačiū Nuostabus vaizdelis Čia jūsų tvora?
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 11:01)
man mulcas grazu pas kitus, o pas mane sklype, tai ne
tai, kad tavieji akmenukai - taip pat mulčas
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 10, 12:47)
velniažin, jazminai man kitokie, ir kvapo labai ryškaus kaip prisimenu nebuvo...
Ar panašu į tai?
Perskaiciau visa tema, na jus saunuoles kiek ideju, kiek minciu, bet pas mane zemes nemazai, tai net nezinau nuo ko pradeti