Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 20

QUOTE(Zaneta75 @ 2008 04 09, 15:03)
Aciu dideliukas Jolaxus  4u.gif  ir tau 4u.gif
Kartais rodos elementariausius dalykus zinai, bet kai reik pradeti daryti tai nors verk, nezinai nuo kurio galo pradeti  doh.gif

Bergenijas mielai priglausciau  bigsmile.gif Sunes rupuzes sias aplauze per ziema  doh.gif vieno kelmo tik keli ziedai kyso, kito dar like pora lapu  verysad.gif
Kur tamsta randates  rolleyes.gif Tik man biski beda dabar su masina, nes mb darba keicia tai kol kas prihvatizavo manaja, aisku kai reiks duos - bet reikia derintis man prie jo  doh.gif

Tai jau kaip nors susiderinsim. Mes Sudervėj esam, už Avižienių 5 minutės kelio (nors nežinantiems žmonėms atrodo kaip pasaulio kraštas lotuliukas.gif ). Jeigu atvažiuotum pati, galėtum išsirinkti gražiausias mirksiukas.gif
Tiesa, man su mašina dabar irgi bėda. Vieną iš dviejų pardavėm. Kol kitos nenusipirksim, aš nuo vyro priklausau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 04 09, 14:06)
O kokiu veisliu tokios raganes butu?

Pvz. Ville de Lyon. Kaip tik nusipirkau tokia. Rojaus Soduose yra straipsnis apie raganiu grupes. Jeigu teisingai prisimenu, 3 grupei priklauso tos raganes,kurias reikia nupjaut paliekant labai ne daug nuo zemes. Bet as niekaip nesugalvoju kokius zemus augalus pasodit prie tos raganes ir rozes.
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 09, 10:26)
Pritariu Rokoko, kam tau tą vargšę rože ragane pvynioti? Tegu gražiai sau šalia auga. Takim kokia baltažiedė super atrodytų. Ir dar levanda (melsva spalva)pasodinčiau greta, gautūsi gražus trijų spalvų derinys  thumbup.gif
Jeigu reikia dar daugiau augalų, gal bergenijų sodinčiau  g.gif

Levanda tikriausiai neaugs, nes pavesis, o bergenija net nezinau g.gif .Gal augtu.
Roze tai tokia tankumu nepasizyminti. Todel ir noriu apaugint ragane
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 09, 01:41)
kam ta roze ragane apvyniosi? blink.gif ..... schmoll.gif  schmoll.gif
pas mane irgi  ''rozyte''   auga - tai vienoje puseje aukstas gelynas [pentiniai, piliarozes, ''batukai''],
kitoje - daugiameciu gelynas zemejancia tvarka - bijunai, skaisteniai, ramunes, katileliai [placialapis, karpatinis, dar kazkoks], gostautines gaisrenos, raudonoji eziuole, dar kazkas, vel dar kazkas blush2.gif , lelijos, vilkdalgiai, rudbekijos, rodzersija, siaip rozes, andersono tradeskantes, na dar yra - nzn visu augalu pavadinimu... iki pat zemiausiu raktazoliu ''bordiuro''.
Manau, neliesk tulpiu [jei joms ten gerai ir zydi normaliai] - juk jos kai nuzydes, pasisleps. Tame vardytame gelyne, tarpuose - pas mane pavasari karaliauja svoguniniai - leukojos, narcizai, hiacintai, paprastos ir daugiaziedes margutes, velyviai...

jei ten visiskas garantuotas seselis [gal ''kiauras'' - pusseselis, tada tikrai daug ka gali sodint] - tai melsvems tinka puikiai, tik ju saknynas galingas pasidaro - svoguninius atokiau kist,
is sezoniniu - begonijos.
dar karta perziurejau tavo posta - taigi sakai sviesu ten bigsmile.gif  - tai daug ka gali sodint 4u.gif , nebent saulegrazoms nepatiktu be tiesiogines saulutes..

Tavo roze tikra grazuole ir labai vesli. Mano kitokia. Labai auksta ir reta. Pritvirtinta prie sienos , kad augtu kaip veduokle. Pavadinimas Zephirine drouhin. Nete radau, kad tai senovine roze. Labai tikiuosi, kad isgyvens, nes buvo parasyta,kad megsta saule. O toje vietoje ji net pro plysius tiesiogines saules nematys. Tvora meta didziuli seseli. O del melsviu tai bijau, kad jos gali laikyt dregme. Ir taip zeme ten labai slapia. Del tulpiu, tai net nezinau ar joms ten patinka. Prie roziu augo lelijos, tai iskasiau visas, o i ju vieta sukisau tulpes. Kai tulpes perkeliau prie rozes jos jau buvo pumpurus sukrove. Atrodo, kad nepakenkiau, toliau auga. Reikia kazka tokio pasodint prie tos rozes, kad gerai jaustusi pavesy ir dregmes nelaikytu, nes pernai visi rozes lapai buvo nueje juodom demem. Tai nusprendziau, kad del per dideles dregmes. Va koks galvosukis blink.gif Apskritai sipavasari askaip be galvos . Pasodinu, tuoj ziurek persigalvoju ir iskasu, keliu i kita vieta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 09 balandžio 2008 - 18:17
Nu va, pasigirsiu, kad "nukoviau" tokį šiltamiuką, kurį ryte rodžiau, už 35 Lt yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 04 09, 20:29)
Nu va, pasigirsiu, kad "nukoviau" tokį šiltamiuką, kurį ryte rodžiau, už 35 Lt yahoo.gif

išduok medžioklės plotus mirksiukas.gif kaip ir buvai sakiusi - JYSK'e?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 09, 16:14)
Tavo roze tikra grazuole ir labai vesli. Mano kitokia. Labai auksta ir reta. Pritvirtinta prie sienos , kad augtu kaip veduokle. Pavadinimas Zephirine drouhin. Nete radau, kad tai senovine roze. Labai tikiuosi, kad isgyvens, nes buvo parasyta,kad megsta saule. O toje vietoje ji net pro plysius tiesiogines saules nematys.

Tai gal verta to augalo atsisakyti ir pasisodinti tokį, kuris mėgsta šešėlį? g.gif
Manau, su kuo nors iš forumiečių tikrai rastum į ką pasimainyti. Net ir aš mielai tą rožę priglausčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 09, 17:59)
Levanda tikriausiai neaugs, nes pavesis, o bergenija net nezinau g.gif .Gal augtu.
Roze tai tokia tankumu nepasizyminti. Todel ir noriu apaugint ragane

bergenija tikrai augs, viszaliai rododendrai (pavesis, dregme thumbup.gif ), hortenzija, rodzersija (rodgersia) megsta dregme ir pavesi, astilbes...
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 09, 20:47)
Tai gal verta to augalo atsisakyti ir pasisodinti tokį, kuris mėgsta šešėlį?  g.gif
Manau, su kuo nors iš forumiečių tikrai rastum į ką pasimainyti. Net ir aš mielai tą rožę priglausčiau  ax.gif

Tai kad as UK. ax.gif O jeigu ir būčiau LT tai abejoju ar ją taip paprastai būtų galima iškast. Ji jau dabar virš 2 metrų. Kai įsikėlėm į šitą namą ji jau buvo. Labai norėčiau ją išsaugot. Ir dar obelaitė "Malus Discovery" pasodinta. Dabar ji bus koks 160 cm. Galvoju ar galėčiau ją apaugint kokiu gražiai žydinčiu vijokliniu augalu, ar dar per jauna ?hm
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 04 09, 15:59)
mergikes, patarkit kokia augmenija pavesingam "paradiniam" gelyne galeciau sodinti (is siaurines namo puses)? dabar visokio velnio ten esu prikisus ir noriu ta mirsraine sutvarkyti  :

O žinai, Zaneta75, pas Tave nieko neblogiau nei tose kataloginėse fotkėse. Skirtumas tik, kad augalai jauni, nėra stambių akmenų ir žydinčių gėlių.
Man Tavo plotai labai patinka thumbup.gif
Ir man gražu, kai augalo yra daug, bet pradžioje perkam ar gaunam tokį mažą daigelį...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 09, 20:41)
išduok medžioklės plotus mirksiukas.gif  kaip ir buvai sakiusi - JYSK'e?

Nea, ERBI radau tokia kaina, Jyske dvigubai brangiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 09, 18:05)
Tai kad as UK.  ax.gif O jeigu ir būčiau LT tai abejoju ar ją taip paprastai būtų galima iškast. Ji jau dabar virš 2 metrų. Kai įsikėlėm į šitą namą ji jau buvo. Labai norėčiau ją išsaugot. Ir dar obelaitė "Malus Discovery" pasodinta. Dabar ji bus koks 160 cm. Galvoju ar galėčiau ją apaugint kokiu gražiai žydinčiu vijokliniu augalu, ar dar per jauna ?hm

Vieną augalą želdinti ant kito gyvo augalo yra prasta mintis. Tada vienas iš kito maisto medžiagas atiminėja ir abu skursta. Jeigu leistum vijoklį ant mirusio medžio, kitas reikalas. Bet tik ne ant gyvo schmoll.gif

o apie rozes rekomenduoju pasiskaityti cia
http://www.roziu-sod...lt/turinys.html

Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 09, 17:41)
išduok medžioklės plotus mirksiukas.gif  kaip ir buvai sakiusi - JYSK'e?

Thomas Philipse tokius irgi maciau, tik kaina nesidomejau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 09 balandžio 2008 - 20:27
Knifofijos norėjau paklausti, kodėl šis čiobrelis taip vargsta? Praktiškai kas du metus persodinu. Ogal aš neturiu kantrybės? Kokių paslapčių turi šis augalas? g.gif

http://i022.radikal....b43f52d4c2a.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 09 balandžio 2008 - 20:57