Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Grethenn @ 2008 04 22, 10:38)

Elina, ale ir pagauk tu man tokia akimirka  doh.gif  Mergaites zvigsnis NUOSTABUS! ir dar sunekas liezuvi iskises, gaila tik kad jis issiliejes smile.gif
Zodziu grazu smile.gif tik gal galva kiek per daug nukapota  g.gif  bet net nzn..

Dėkui labai, pati džiaugiausi, kuomet spėjau pykštelt, kai Arrigo liežuvėlį iškišo smile.gif . Tiesa, čia jau fotkiko privalumas, greit spaudosi biggrin.gif . O galvą Andrėjai pati apkapojau, nes buvo kapišonas aukštas, norėjosi kiek kitaip pakadruot. Gal be reikalo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 22, 02:15)
Matosi kad desinysis krastas buvo drastiskai kirptas, norint pasalint kokia tai detale, matyt ta raudona, o ji vis tik liko  tongue.gif
kompoziciskai mergaite visiskai nugrusta i desine, kairej per daug erdves ir dar fokusas kazkur ne vietoj  blink.gif

Buvo ne tam kirpta smile.gif
O reikia butinai vaika iremint ir nepalikt nikur erdves? O kur fokusas? Fokusas yra i akyte smile.gif
Ka patartum?

QUOTE(Mylia @ 2008 04 22, 09:59)

Stebukle, noretusi kad mergaite nebutu taip prie krasto prispausta ir kad nuotrauka butu ryskesne. O mergaites veiduko israiska patinka, net jei butu fotkintas vien veidukas is arti butu grazi nuotrauka smile.gif

Kaip suprasti ryskesne blink.gif cia buvo fotografuota ne portretas smile.gif o mergyte su arkliuku, kuri is smelio dezes islipa.
QUOTE(Elina @ 2008 04 22, 11:04)
Nuotraukos nedidinau g.gif . Dėl prastos kokybės nustebinai unsure.gif . Įpratau, kad kokybė nuotraukų visada gera, tik jau visa kita nuo manęs priklauso g.gif

Žinai, nuotrauka graži, bet vėl gi...šeimyniniam albumui blush2.gif . Man, tarkim, iki GERO kadravimo trūksta visur kampų: dėžės kampo, medžių viršūnių, net mergytei už nugaros norisi kiek daugiau erdvės g.gif . Dar trukdo paradinėje arkliuko pusėje užrašai unsure.gif . Aš , kaip visad doh.gif , turbūt būčiau traukusi mergytę iš arčiau smile.gif

bent mano kompe, ta nuotrauka kvadratukais isirus...

i kitur ir netaikau smile.gif
kam medziu virsuniu? Jei ten ne fokusas? Del dezes kampo gal sutinku. Arkliukas visas toks is abieju pusiu, nieko nepakeisiu. Cia ne portretine smile.gif

Tavo nuotraukyte faina. grazi savo spalvomis. O va visa kita man nepatinka. Kliuva isdegimas, kliuva kad per arti fotografuota, kliuva kad tik viena akis matosi unsure.gif (truputi kraupiai atrodo), kliuva sunelio leteneles likuciai....
Atsakyti
Dėkui už komentarus. Antrą nuotrauką įkėliau šiaip, pavaizdavimui, kad "sutinka kaip šuo su kate" ne visad tik blogąja prasme smile.gif
Pirmoje specialiai tas pasvirimas darytas, kaip kažkas sakė - šuo sapnuoja smile.gif Gal tik nepavyko pabrėžti, kad šuo - jau senukas.

QUOTE(Grethenn @ 2008 04 21, 14:59)
Aciu smile.gif
dedu spalvota.. truputi gaunasi makalyne mano manymu, nebelieka tos romantiskos dvasios smile.gif

Jei pakirpus apačią iki kol baigsis tas spalvotas betonas, manau, irgi žiūrėtusi smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 04 21, 18:48)
mano kiek pabrandinta foto.
man nelabai patinka kai kurie aspektai. kadravimas kiek apačios kliūna.
bet sužavėjo beržai  blush2.gif

Gražiai dangus susišaukia su žemės spalva. Kirpt tai nesinori apačios, bet norėtusi, kad nebūtų bent jau pušaitės.

QUOTE(Elina @ 2008 04 21, 20:29)
Patiko spalvos wub.gif , pavadinimas, nuotaika
Puiki nuotrauka, man- labai 4u.gif
Mano vaiko šiandieninis portretas

Kodėl JB? Man nepatinka lūpų-dantukų linija. Gal verčiant taip pagrubėjo?

QUOTE(kooala @ 2008 04 21, 21:32)
Sutikau štai tokį šunelį su šiaudu burnoj biggrin.gif

Ne, nei šitas, nei "pataisytas" nesižiūri. Per monotoniškas, šuo niekuo neišsiskiria, aplinka blaško.

QUOTE(Elina @ 2008 04 21, 21:46)
O kaip šita ritmui? blush2.gif

Labai suspausta ir užjuodinta. Bet gal ir gerai g.gif sunku pasakyt.

QUOTE(Stebukle @ 2008 04 21, 23:58)
Niu ir as keliu nuotrauka, kad buciau ne tik kritike bet ir dalyve cool.gif

Pgl mane, šeimos albumui. O joms kritikos juk nereik wink.gif

QUOTE(Elina @ 2008 04 22, 10:04)
Tuoj įkelsiu šitą foto, įdomu pačiai pasidarė unsure.gif

Nuotaikinga smile.gif
Atsakyti
stebukle, ir šiai, ir visoms prieš tai tavo buvusioms foto trūksta ryškumo ir spalvų sodrumo. arba neparuoši gerai internetui, arba nesukalibruotas monitorius, ar nekokybiška foto.... nes jos yra blankios... vien levelių pastumdymas padėtų ištraukti spalvas. ar tu to nedarai, ar tiesiog nematai to, dėl monitoriaus. ir
fokuso į akytę nėra. ar jo nėra dėl sujudėjimo, ar dėl per mažo šarpinimo, ar dėl fokuso nebuvimo. pasakyt sunku, bet tikrai jo aiškaus nėra šioje foto ten kur tu sakai.... žinok nežinočiau su kuo fotografuoji ir kiek ilgai, pagal įkeltą foto sakyčiau - pradedanti su muiline.
nes spalvų sodrumo nebuvimas, ryškumo trūkumas, o dar ir siužeto neįdomumas verčia daryt tokias išvadas g.gif
atsiprašau už kritiką, bet gal tai tik techniniai neskalndumai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 balandžio 2008 - 12:41
Ačiū, kad tiek daug prikomentavot bigsmile.gif 4u.gif Pbandysiu ir daiktus fotografuot ne tik gyvūnus biggrin.gif Kažkas siūlė dalyvauti namų darbuose unsure.gif Bet nelabai susigaudau, kaip jie vyksta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2008 04 22, 13:43)
Ačiū, kad tiek daug prikomentavot bigsmile.gif  4u.gif Pbandysiu ir daiktus fotografuot ne tik gyvūnus biggrin.gif  Kažkas siūlė dalyvauti namų darbuose unsure.gif  Bet nelabai susigaudau, kaip jie vyksta doh.gif

Laikas paskaityti pirmą puslapį wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 22, 13:05)
Kliuva isdegimas,

Noriu paklausti dėl termino "išdegimas" 4u.gif . Ar saulės apšviesta vieta, mano atveju, mergaitės kapišonas- išdegimas ar atspindys, atšvaitas, šviesenė vieta natūraliai? Ir jei tai- išdegimas, kokiu būdu jį pašalinti. Ir ar reikia g.gif . Juk šiuokart tai- natūralus išdegimas, nes su PS nuotraukos netaisiau, spalvų ir levelių netvarkiau, tik pakadravau
Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2008 04 22, 13:36)
Kodėl JB? Man nepatinka lūpų-dantukų linija. Gal verčiant taip pagrubėjo?

Tikra tiesa dėl lūpų. Spalvotoje to nėra schmoll.gif . O spalvas nuėmiau, nes mažė niekaip naujo bliuzono nepersivelka, jau antra savaitė su juo vaikšto doh.gif , atrodo, kad visos nuotraukos tą pačią dieną darytos doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 22 balandžio 2008 - 12:56
QUOTE(Sansara @ 2008 04 22, 14:40)
stebukle, ir šiai, ir visoms prieš tai tavo buvusioms foto trūksta ryškumo ir spalvų sodrumo. arba neparuoši gerai internetui, arba nesukalibruotas monitorius, ar nekokybiška foto.... nes jos yra blankios... vien levelių pastumdymas padėtų ištraukti spalvas. ar tu to nedarai, ar tiesiog nematai to, dėl monitoriaus. ir
fokuso į akytę nėra. ar jo nėra dėl sujudėjimo, ar dėl per mažo šarpinimo, ar dėl fokuso nebuvimo. pasakyt sunku, bet tikrai jo aiškaus nėra šioje foto ten kur tu sakai.... žinok nežinočiau su kuo fotografuoji ir kiek ilgai, pagal įkeltą foto sakyčiau - pradedanti su muiline.
nes spalvų sodrumo nebuvimas, ryškumo trūkumas, o dar ir siužeto neįdomumas verčia daryt tokias išvadas  g.gif
atsiprašau už kritiką, bet gal tai tik techniniai neskalndumai  unsure.gif

Sitos fotkintos nuotraukos ne su veidrodiniu unsure.gif ano monitorius sukalibruotas ir spalvas tokias turiu kompe kaip ir ant popieriaus. Leveliai stumdyti unsure.gif Ir turiu ant opieriaus nuotrauka, spalvos nera blankios, gal kiek per ryskios pagal naturalias... Del fokuso, tai man visada ta pati sakydavot, kai dedavau nuotraukas darytas situ fotoaparatu. Sarpo papidomai nedejau. tik tiek, kiek fotike.
Del siuzeto pasitaisysiu smile.gif O va del visu techniniu unsure.gif Idomiai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 22, 12:05)
Kaip suprasti ryskesne blink.gif

Sansara labai gera parase apie ryskuma ir paie kitka

Beje, praleidau Sansaros berzus (netycia...). Tai noriu pasakyti kad patiko, gal tik spalvos kiek nenaturalios atrodo, bet tikriausiai sioje nuotraukoje taip ir turi buti. jei taip, tada daugiau pastabu neturiu smile.gif
Atsakyti
Na ką. Bandau komentuoti. hihihi.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 04 20, 19:39)
Na si ta rodau is Traku kazkaip man nesiseka i j/b versti, lyg tamsoka.. gal reikejo pasviesint?arba nereikejo balto remo, nes dabar tai tikrai kontrastas nuotrauka padaro tamsia.

Nuotrauka patiko visai, tik vis dėlto norėtųsi mažiau pagrindo pirmame plane, nes jis šiek tiek atitraukia žvilgsnį nuo porelės ir Trakų pilies, o ir atsibosta tiiek daug. Patiko pati foto akimirka, pagautas kadras. Gražiai žiūrisi ir tie trys juodi stulpeliai dešinėje pusėje. bigsmile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 04 20, 20:17)
o cia dar sis bei tas, truputi keiciau spalvas, ar nenusigrybavau?

Paprasta nuotrauka, Nesukelia emocijų... blush2.gif mirksiukas.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 20, 20:24)
Nu įdedu dar vieną, užsikabliavau ant vertimo j/b

Gražu.Bet gal norėtųsi, kad paprikos apačia būtų kiek šviesesnė, nes dabar ten juoda dėmė ir dingsta paprikos forma. g.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 20, 20:42)
Dar vieną foto noriu parodyti Žinau , nelabai gerai kad žmogus išeina iš kadro, bet šiuo atveju man labai nemaišo :

Nežinau kodėl, bet man dar geriau atrodytų, jei matytusi horizontas, būtų fotografuota iš žemiau. Nuotrauka įdomi, jau kelintą kartą į ją žiūriu. bigsmile.gif Patiko bangos ir vamzdio sunkumas, dydis, atrodo, tarsi jis prislėgtų visą foto savo svoriu. wub.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 04 20, 20:55)
na jei jau tokie pageidavimai kontrastingai "paskenduolei" (kaip anasko pavadino  ). prašau. jb variante galėjau palikti ir buteliukus šampūno fone, čia jie per daug atitraukia dėmesį.

Taip tikrai geriau žiūrisi. bigsmile.gif Tik gal gražiau atrodytų jei nukirptum nuotraukos viršų, paliekant vien rožę? Nors nežinau, kad geriau taip, kaip ir yra. g.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 04 20, 21:05)
Jusu teismui 

Man gražiau atrodo apkarpytasis variantas. Šešėlis lyg dėmė, apsunkina visą nuotrauką. Gėlytė labai daili. wub.gif Kaip Tu taip nufotografavai, kad vazos beveik nesimatytų? Kad ji būtų tokia šviesi, o gėlė išliktų normalaus apšvietimo? blush2.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 04 20, 21:26)
O as prie sitos foto sedejau sedejau ir nebesuprantu ar ji bent kiek verta jusu demesio. tiesiog labai norejau parodyti tuos spindulius besiverziancius pro debesis. bet atrodo gavosi kazkokia padjelka

Mano manymu, spinduliai per toki ir nebeatkreipia į save tiek dėmesio. Paryškintas variantas labiau patiko. mirksiukas.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 04 21, 15:28)
Sunku jau tarnyboje

Draugeliai

Pirma patiko. Tik atrodo šuniukas per daug prie krašto. Patiko spalvos, pasvirimas, šunukio snukutis. Iškart prisiminiau "Brisiaus galą" blush2.gif . Matosi, kad šuo senas, tai sukuria gailesčio bangelę, bet spalvos neleidžia per daug nusiminti.
Antroji nuotrauka ne tokia įdomi. mirksiukas.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 04 21, 19:48)
mano kiek pabrandinta foto.

Gražiai tie beržai atrodo. Kaip veidrodinis atspindys. wub.gif Spalvos įdomios, tik tas rudas krūmas viduryje labai blaško dėmesi. Patiko, pati idėja, vaizdas. Originalesnė nuotrauka, išsiskiria iš kitų.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 04 22, 14:55)
Noriu paklausti dėl termino "išdegimas" 4u.gif . Ar saulės apšviesta vieta, mano atveju, mergaitės kapišonas- išdegimas ar atspindys, atšvaitas, šviesenė vieta natūraliai? Ir jei tai- išdegimas, kokiu būdu jį pašalinti. Ir ar reikia g.gif . Juk šiuokart tai- natūralus išdegimas, nes su PS nuotraukos netaisiau, spalvų ir levelių netvarkiau, tik pakadravau

tai yra naturalus isdegimas saules. Balta vieta. Tokiu atveju reikia vengti fotografuoti prie tiesiogines saules arba naudoti blykste smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 22, 13:40)
... vien levelių pastumdymas padėtų ištraukti spalvas.

o kaip tuo levelius stumdot blush2.gif

Stebukle, šiaip pritariu Sansarai smile.gif Nes nu man irgi taip pat atrodo g.gif Gal tikrai arba pas tave su kompu kas nors arba net nežinau g.gif Arba nukenčia kokybė dedant čia, bet tada ir pati matytum , kad ne vėjus čia rašom unsure.gif
Atsakyti