Ziurau koks pas jus visas maza diafragma, ar as kazko nesuprantu, ar gali buti kad pas mane maziausia 4,5?
QUOTE(Anasko @ 2008 04 20, 21:45)
Smiltis man kaip tik norejosi kad butu lengvumas, todel ir balinau su kontrastu ta buteliuka
tai aš taip ir supratau Tik gal mano akiai truputuką perbalinai
Grethen , gali Čia nuo objektyvo priklauso
QUOTE(Anasko @ 2008 04 20, 23:22)
Gali, pas mane objektyvas 50mm su f1,8
Mano 18-55, nesitikejau kad bus tik 4,5 QUOTE(Grethenn @ 2008 04 20, 21:35)
Mano 18-55, nesitikejau kad bus tik 4,5
man irgi atrode, kad tokiu 3,5 standartas yra. Tu tikrai ant 18 zidinio ziuri, gal pazoominus?
QUOTE(Gaziulka @ 2008 04 21, 00:58)
man irgi atrode, kad tokiu 3,5 standartas yra. Tu tikrai ant 18 zidinio ziuri, gal pazoominus?
ne as nezinojau kad yra skirtumas, matyt del to kad istrukcija ne iki galo perskaiciau begu ziuret...
3,5 aciu
Dekoju visiems komentavusiems mano nuotrauka. Erdves originale buvo daugiau, tai gerai, kad dar is korteles nebuvau istrynus. Dabar ziuriu i kadra su daugiau erves virsuje ir sutinku su visais kam jos truko
Si labai patinka. Pavasariska, gaivi
Gal kiek kitaip kadruociau, bet emocija labai patinka, kaip ir pats portretas
Kirpciau visa apacia iki mazdqug ten kur baigiasi geles kotelis, daryciau kvadrata. Tas kleckas apacioj nesiziuri man KLecka uzdengus- sauni nuotrauka
QUOTE(Mylia @ 2008 04 20, 11:42)
Si labai patinka. Pavasariska, gaivi
QUOTE(Mylia @ 2008 04 20, 17:50)
Gal kiek kitaip kadruociau, bet emocija labai patinka, kaip ir pats portretas
QUOTE(Anasko @ 2008 04 20, 19:05)
Kirpciau visa apacia iki mazdqug ten kur baigiasi geles kotelis, daryciau kvadrata. Tas kleckas apacioj nesiziuri man KLecka uzdengus- sauni nuotrauka
kitinis objektyvas visada prizoominus padidina diafragma jei diafragma 3.5-5.6, tai prizoominus maksimaliai minimali diafragma bus net 5,6... o 3,5 tik su 18 mm atitraukimu tebus. tas mane nervino, tai įsigijau 50tuką, bet atsirado kita problema. 50tuko gana didelis minimalus fokusuojamas atstumas. aš tos rožės negalėjau iš tokio atstumo nufotografuot, kaip demonstravau. reikia gerokai atitraukt fotoaparatą nuo objekto, kad sufokusuot... ten su kit'u daryta
Labas rytas ,
Pasiklydusi, nelabai man tie foto gelbėjimai sendinant , nors tos kur su močiute, momentas tikrai neblogas
Sansaros, pirma rožė Tikrai tokia gaivi ir patinka kad gerai išryškinta forma Antra spalvota geriau, o vaikiukui trūksta erdvės ir tas pilkumas man irgi nelabai Vat vaiko išraiška labai patinka
Californiagirl, vaikiuko foto kaip labai patinka, ypač susidaręs ritmas tarp šešėlio apačioje, marškinukų laivelių ir šešėlio viršuje Įdomu būtų pamatyti ir su daugiau erdvės viršuje
Bald.nomad , na pirmos foto pirmiausia tai centravimas šiuo atveju nelabai ir abiejose foto trūksta spalvų ryškumo
Mylios, pirma Spalvos, kadravimas , viskas patinka. Antra tiesiog neįdomi, o trečios kirpčiau dešinį išplaukusį šoną, kad labiau išryškėtų raštas.
Vataitau, trūksta ryškumo, ir fono paieškok kad nesimaišytų pašaliniai daiktai
Pasiklydusi, Pažaislis viasai patinka, o vat antra vėl gi nelabai Dar jei toje su močiute įdomus pats momentas, tai šitos nematau dėl ko ją reikėtų gelbėti
Grethenn Trakus jau gyriau, patinka jau vien tai kad pilį parodei kitaip, o ir kompozicijai priekaištų jokių neturiu
Mylia, dėl portreto pritariu jau pasisakiusiems dėl kadravimo, o šiaip tikrai šiltas ir jaukus
Ačiū Grethen, Myliai ir Anasko už komentarus mano nuotraukoms
Pasiklydusi, nelabai man tie foto gelbėjimai sendinant , nors tos kur su močiute, momentas tikrai neblogas
Sansaros, pirma rožė Tikrai tokia gaivi ir patinka kad gerai išryškinta forma Antra spalvota geriau, o vaikiukui trūksta erdvės ir tas pilkumas man irgi nelabai Vat vaiko išraiška labai patinka
Californiagirl, vaikiuko foto kaip labai patinka, ypač susidaręs ritmas tarp šešėlio apačioje, marškinukų laivelių ir šešėlio viršuje Įdomu būtų pamatyti ir su daugiau erdvės viršuje
Bald.nomad , na pirmos foto pirmiausia tai centravimas šiuo atveju nelabai ir abiejose foto trūksta spalvų ryškumo
Mylios, pirma Spalvos, kadravimas , viskas patinka. Antra tiesiog neįdomi, o trečios kirpčiau dešinį išplaukusį šoną, kad labiau išryškėtų raštas.
Vataitau, trūksta ryškumo, ir fono paieškok kad nesimaišytų pašaliniai daiktai
Pasiklydusi, Pažaislis viasai patinka, o vat antra vėl gi nelabai Dar jei toje su močiute įdomus pats momentas, tai šitos nematau dėl ko ją reikėtų gelbėti
Grethenn Trakus jau gyriau, patinka jau vien tai kad pilį parodei kitaip, o ir kompozicijai priekaištų jokių neturiu
Mylia, dėl portreto pritariu jau pasisakiusiems dėl kadravimo, o šiaip tikrai šiltas ir jaukus
Ačiū Grethen, Myliai ir Anasko už komentarus mano nuotraukoms
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 20, 21:05)
Ziurau koks pas jus visas maza diafragma, ar as kazko nesuprantu, ar gali buti kad pas mane maziausia 4,5?
Gali gali... pas mane panasiai yra f 3.5-5.6, ir jauciu kad jau baigiu pribresti pirkti 50 mm f 1.8 objektyva
Beje, paziurejau dabar per darbini kompa savo ta portretuka... zymiai ryskesni seseliai namie per kompa ta nuotrauka daug geriau atrodo, tai va ir suprask zmogus, koki vaizda per koki monitoriu kas mato...
labas rytas
nespėju Jūsų tempais .. bet kiek permečiau akimis , yra kuo pasidžiaugti.. Grethenn, Mylia, Pasiklydusi - puikus progresas... Trakai, Mylios pavasario ieškojimai, Pasiklydusios dviratukas .. šaunuolės !
Sansaros rožė pirmoji .. labai patiko.. vonioje ne itin.. nei spalvotas nei jb.. Vaikiuko portretukas labai mielas..
Californiagirl puikiai pagautas momentas.. gal kiek šešėliukas dešinėj viršuj mažiau noėtųsi..
Anasko gėlytė.. pati idėja super.. nors gražiau atrodo be apačios, bet man ir jos labai gaila.. tas bandymas pagaut sąskambį tarp atspindžio ir daikto .. gaila jos
užėjau į Ritmo albumą.. o jau kokie gausūs ..na labai džiugu
Klaipėdietės , gal kada visgi jau galim surengt kokį išvažiuojamąji fotoplenerą .. laikas būtų jau ir man į rankas fotoaparatą paimt .. o gal kas, jei savatgaliui susibėgtume, ir iš kitų miestų prisijungs
nespėju Jūsų tempais .. bet kiek permečiau akimis , yra kuo pasidžiaugti.. Grethenn, Mylia, Pasiklydusi - puikus progresas... Trakai, Mylios pavasario ieškojimai, Pasiklydusios dviratukas .. šaunuolės !
Sansaros rožė pirmoji .. labai patiko.. vonioje ne itin.. nei spalvotas nei jb.. Vaikiuko portretukas labai mielas..
Californiagirl puikiai pagautas momentas.. gal kiek šešėliukas dešinėj viršuj mažiau noėtųsi..
Anasko gėlytė.. pati idėja super.. nors gražiau atrodo be apačios, bet man ir jos labai gaila.. tas bandymas pagaut sąskambį tarp atspindžio ir daikto .. gaila jos
užėjau į Ritmo albumą.. o jau kokie gausūs ..na labai džiugu
Klaipėdietės , gal kada visgi jau galim surengt kokį išvažiuojamąji fotoplenerą .. laikas būtų jau ir man į rankas fotoaparatą paimt .. o gal kas, jei savatgaliui susibėgtume, ir iš kitų miestų prisijungs
QUOTE(westa @ 2008 04 21, 10:59)
aš tai labai norėčiau, bet bijau kad iki semestro pabaigos, o tas bus tik birželio pab., man nelabai jau išeis