Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Anasko @ 2008 04 19, 12:33)
As vis prasaunu su ritmais doh.gif  Noriu istrinti savo foto is ND, bet kadangi ten buvo komentarai, tai pasakysiu aciu uz kritika bigsmile.gif  Planeta-bardakas mano bigsmile.gif Trinu nes vis tikuosiu ka nors geresnio ten ideti ax.gif  O cia rodau dar viena ritma ax.gif ten nededu nes man apacia nepatinka, lyg prie isdeginimo ribu gavosi. Kaip jus manot, cia ritmas 4u.gif
user posted image

Matosi ritmas, o klaidas pati matai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 19, 10:58)
Siaip as pritariu del "svaros" nuotraukose, bet klausiau ne to. c-girl atsake. Kad ji tokias nuotraukas is kart trina arba nefotografuoja.
As klausiau, ar fotografuojat, bet po to dirbtinu budu isvalot.... arba paliekat, jei manot, jog tai grazus ir geras kadras?
Ar trinti lauk? (Nors tokio pat kadro tikrai nepadarysi sutvarkius aplinka, nes liezuvio neiskis kai paprasysiu, nes nesupranta)

hmmm pas mane niekada nebūna vieno momento 1 nuotraukos, aš visada darau 3-7, kartais ir 20 jei užeina (na išskyrus akimirkas, kaip su liežuvuku). vat jei vaikas taip gydytų šuniuką, aš aplink tupinėčiau 10-30 sekundžių ir fotografuočiau...
suprantu, kad toks dalykas kaip liežuvio iškišimas tėra akimirka, ją palikčiau betkokiomis sąlygomis, jei ji vienintelė.
per mėnesį pas mane prisirenka pakankamai gerų nuotraukų, tvarkingų, techniškai tobulesnių, kad tuos bardakėlius nukonkuruotų, o šie nukeliauja užmarštin į n-tąjį DVD, o po to graužiuosi po kelių mėn žiūrinėdama tuos prastus kadrus, kad neištryniau, nes tik vietą užima lotuliukas.gif
šeimyninėm foto atleidžiu tikrai daug daugiau. kartais akimirka yra daug svarbesnė, be tokių foto nerodau čia blush2.gif nes pati matau tas esmines klaidas.
maskuot nemaskuoju nieko.
man patiko fotolamos požiūris, kad gale metų atrenka vaiko 100 nuotraukų, o visas likusias ištrina suvisai. nes 100 nuotraukų yra tikrai daug, kad vėliau prisiminimui liktų, o kitos vis tiek gulės ir irs kokiam kompakte doh.gif deja, man jų dar gaila. nors pati matau, kad prasmės palikti nėra jokios
tokią su liežuvukų palikčiau. mirksiukas.gif tik pakontrastinčiau iš dūšios. kokybiška ji bent jau daugmaž ir bardako nedaug. man ružavas arkliukas čia svarbiau nei geltonas unsure.gif jei mesčiau lauk, tik geltoną g.gif kodėl tau atvirkščiai norisi?

QUOTE(Vataitau @ 2008 04 19, 13:02)
Pavarčiau jūsų forumą ir TAIP užsikabinau, todėl neiškenčiu neparašiusi...

bigsmile.gif Vataitau, junkis drąsiai. Šaunu, kad ir tu žadi prisijungti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 19 balandžio 2008 - 14:39
QUOTE(Sansara @ 2008 04 19, 16:38)
hmmm pas mane niekada nebūna vieno momento 1 nuotraukos, aš visada darau 3-7, kartais ir 20 jei užeina (na išskyrus akimirkas, kaip su liežuvuku). vat jei vaikas taip gydytų šuniuką, aš aplink tupinėčiau 10-30 sekundžių ir fotografuočiau...
suprantu, kad toks dalykas kaip liežuvio iškišimas tėra akimirka, ją palikčiau betkokiomis sąlygomis, jei ji vienintelė.
per mėnesį pas mane prisirenka pakankamai gerų nuotraukų, tvarkingų, techniškai tobulesnių, kad tuos bardakėlius nukonkuruotų, o šie nukeliauja užmarštin į n-tąjį DVD, o po to graužiuosi po kelių mėn žiūrinėdama tuos prastus kadrus, kad neištryniau, nes tik vietą užima  lotuliukas.gif
šeimyninėm foto atleidžiu tikrai daug daugiau. kartais akimirka yra daug svarbesnė, be tokių foto nerodau čia  blush2.gif nes pati matau tas esmines klaidas.
maskuot nemaskuoju nieko.
man patiko fotolamos požiūris, kad gale metų atrenka vaiko 100 nuotraukų, o visas likusias ištrina suvisai. nes 100 nuotraukų yra tikrai daug, kad vėliau prisiminimui liktų, o kitos vis tiek gulės ir irs kokiam kompakte doh.gif  deja, man jų dar gaila. nors pati matau, kad prasmės palikti nėra jokios
tokią su liežuvukų palikčiau.  mirksiukas.gif  tik pakontrastinčiau iš dūšios. kokybiška ji bent jau daugmaž ir bardako nedaug. man ružavas arkliukas čia svarbiau nei geltonas  unsure.gif jei mesčiau lauk, tik geltoną  g.gif kodėl tau atvirkščiai norisi?

Labai smagu skaityt tavo komentara 4u.gif

del ruzavo arkliuko, jis ruzavas ir kaip nedera spalva prie visumos, ir atkreipiamas demesis i ruzava arkiuka pirma, ne todel, kad jis pirmas plane, o todel, kad jis ruzavas ir tai daro nuotrauka per daug marga. O Geltonas, jis tiesiog atsirado nevietoj, jei butu jie sukeisti vietom, tada geltonas butu liuks pirmam plane, o ta ruzava kuris uz vaiko, tiesiog klonuociau smile.gif ech....

kas liecia rodyma nuotrauku blogu ir nerodyma.... kai pasiziuriu, ateina tik ka paeme fotika i rankas cia ir kelia tokias.... nuotraukas, kad nera net ka ir komentuot, nes viskas blogai, tai nera ka ir mokintis. Tie kurie cia ar kitur tupi su fotiku rankose... jie cia kelia tik geras nuotraukas wink.gif (pati sakei), todel, kaip ir nera ka ir is ko mokintis. Nes ideta gera nuotrauka, tikrai neduoda tiek rezultato, kai komentaras buna thumbup.gif; o jei idedi gera, bet negera nuotrauka, kai klausai daug komentaru ir tokiu paciu... manau ilgam isimeni, kokiu klaidu nereikia daryti. O gal as klystu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 19 balandžio 2008 - 15:19
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 18, 21:57)
Pasiklydus, tu gal is Kauno smile.gif Labai matyti stulpeliai smile.gif

Iš Kauno. smile.gif Na va, dar pasirodys, kad kaimynės esam. hihihi.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 04 18, 23:16)
Pasiklydusi, patiko tavo bordiurai biggrin.gif  man irgi norisi erdve is kaires pakirpti. O Ritmas, labiau Westos variantas patiko.

Man irgi Westos variantas gražiai žiūrisi 4u.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 04 19, 10:21)
pasiklydusi, puikūs ieškojimai. puikus potencialas. puiki akis  mirksiukas.gif medžiai baloje tikrai gerai pamatyta (pati vis fotografuoju balose). keliaujantys akmenys puiki idėja.  ir stulpelių ritmas pakankamai ryškus  4u.gif šaunuolė
katinukas irgi neblogai pagautas. man nekliūva kilimukas, jis tarsi atkartoja kačiuko margumą. tik pirmoje trūko fokuso, o antrą pakontrastinus visai gerai žiūrisi. be to, puiku kad turi nuomonę savo apie vieno ar kito objekto buvimą kadre  4u.gif  4u.gif

Ačiū. bigsmile.gif Dar gerai ne tik balas fotografuoti bet ir atspindžius tamsiuose (arba veidrodiniuose) languose. mirksiukas.gif Dabar kur tik einu, ieškau įdomesnių atspindžių. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 19, 17:48)
Iš Kauno.  smile.gif  Na va, dar pasirodys, kad kaimynės esam.  hihihi.gif

unsure.gif Niu jei dar ir partizanai tai ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 19, 18:01)
unsure.gif Niu jei dar ir partizanai tai ohmy.gif

Ne partizanai. Bet labai netoli... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 19, 18:03)
Ne partizanai. Bet labai netoli...  biggrin.gif

ziauriai matytas kiemas ir tikrai as ten kur tie stulpeliai ne karta ejus unsure.gif Kai atvaziuosiu i Kauna, eisiu stulpeliu ieskot lotuliukas.gif zinau kad toj atkarpoj tarp "berzelio"- "parko"- "ridiko" rasiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 19, 18:13)
ziauriai matytas kiemas ir tikrai as ten kur tie stulpeliai ne karta ejus unsure.gif Kai atvaziuosiu i Kauna, eisiu stulpeliu ieskot lotuliukas.gif zinau kad toj atkarpoj tarp "berzelio"- "parko"-  "ridiko" rasiu  cool.gif

Seklė. cool.gif Taip, tie stulpeliai netoli buvusio "Ridiko". tongue.gif biggrin.gif

O kaip jums tokios foto? g.gif Įdėjau tik, kad paklausti, nes suprantu, kad čia jau vien su ryškumu tragiška. doh.gif Bet šiaip, jums sako ką nors tokios nuotraukos ar atrodo bevertės? Tiesiog įdomi nuomonė. 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 19, 18:35)
Seklė.  cool.gif  Taip, tie stulpeliai netoli buvusio "Ridiko".  tongue.gif  biggrin.gif 

O kaip jums tokios foto?  g.gif  Įdėjau tik, kad paklausti, nes suprantu, kad čia jau vien su ryškumu tragiška.  doh.gif  Bet šiaip, jums sako ką nors tokios nuotraukos ar atrodo bevertės? Tiesiog įdomi nuomonė.  4u.gif

user posted image

smile.gif pramones pr. cool.gif

Man patinka, tu dvieju figuru santykis, BET... noretusi kad tos figuros nesipjautu, t.y. abi butu vertikalios ar horizontalios. Ir zinoma norisi matyt aiskuma tunelio gale smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 19, 18:48)
smile.gif pramones pr. cool.gif

Man patinka, tu dvieju figuru santykis, BET... noretusi kad tos figuros nesipjautu, t.y. abi butu vertikalios ar horizontalios. Ir zinoma norisi matyt aiskuma tunelio gale smile.gif

Krėvės pr. cool.gif

Ačiū už nuomonę. 4u.gif Tenai langas daugiabučio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 19, 11:58)
Siaip as pritariu del "svaros" nuotraukose, bet klausiau ne to. c-girl atsake. Kad ji tokias nuotraukas is kart trina arba nefotografuoja.
As klausiau, ar fotografuojat, bet po to dirbtinu budu isvalot.... arba paliekat, jei manot, jog tai grazus ir geras kadras? As suprantu, kad kai ruosiesi fotkint, tai tu ta aplinka susitvarkai, kad butu viskas liuks, bet jei tai akimirka, kuri nepasikartos? smile.gif
Nes pvz. as.... Jei fotografuoju atsitiktini ivyki, as nematau aplinkos, as ziuriu i ivyki, kuri reik iamzint kuo geriau ir taip kaip noriu, o turiu tik kelias sekundes laiko...
pvz. sitas kadras:
Stebukle, man tiesa sakant irgi visai nemaiso ruzavas arkliukas bigsmile.gif o vat geltono galejo ir nebut. Ryskumo man truksta unsure.gif Ka as darau su "nesvariom"seimos albumui nuotraukom- arba bandau apkirpti arba palieku kaip yra. Klonuoju tik mazas detales, toki arkli tikrai neklonuociau.
As kaip atrinkineju foto- visai nekokybiskas trinu, tokias kur akimirka nepakartuojama palieku apgalvojimui, veliau arba istrinu arba palieku, kol atsiranda grazesne foto. O kai susikaupia daug foto, tada jau geriausias darau ant poperiaus.
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Daug foto pridėta, ką prisiminsiu pakomentuosiu smile.gif
Gaziulka , smagu kad parodei Paryžiaus, rodyk dar mirksiukas.gif Man iš visų pirma labiausiai įstrigo, tik kirpčiau dešinę pusę, kad pagrindiniais kadre liktų ta porelė gilumoje. Tada butu grynai foto iš Paryžiaus, nes man jis pimiausiai asocijuojasi su kavinukėmis ir porelėmis jose wub.gif

Pasiklydusi, patinka ir tavo bala ir stulpiukai. Beje tavo kadravimas man geriau žiūrisi nei Westos apkirptas, nes foto gyvesnė ir gyvatvorės taip pat sudaro ritmą ir jis dar labiau pabrėžia tą stulpiukų ritmą ax.gif O akmenys, idėja gera, bet bandyčiau kaip nors kitaip pakadruot smile.gif Paskutinė foto jau per daug juodos man, pakirps ki horizontalios daug geriau žiūrisi, na ir vaizdo mažame langelyje jau pati rašei kad kokybiškesnio reikia smile.gif

Ansako, nugi kirpk apačia ir visai nebloga geometrija pasidaro mirksiukas.gif Ir ritmo šiek tiek yra smile.gif

Degute, patinka tavo šakelė, aš ir vis ruošiuosi kieme nusifotografuot besiskleidžiančius pumpurus, bet vis neišeina unsure.gif

QUOTE(Stebukle @ 2008 04 19, 16:11)
kas liecia rodyma nuotrauku blogu ir nerodyma.... kai pasiziuriu, ateina tik ka paeme fotika i rankas cia ir kelia tokias.... nuotraukas, kad nera net ka ir komentuot, nes viskas blogai, tai nera ka ir mokintis. Tie kurie cia ar kitur tupi su fotiku rankose... jie cia kelia tik geras nuotraukas wink.gif (pati sakei), todel, kaip ir nera ka ir is ko mokintis. Nes ideta gera nuotrauka, tikrai neduoda tiek rezultato, kai komentaras buna thumbup.gif; o jei idedi gera, bet negera nuotrauka, kai klausai daug komentaru ir tokiu paciu... manau ilgam isimeni, kokiu klaidu nereikia daryti. O gal as klystu unsure.gif

neklysti drinks_cheers.gif Aišku neturiu omeny tokių foto kaip vat koala dėjo doh.gif Koala, tu jau nepyk, bet aš asmeniškai tikrai ignoruosiu ateity tokias foto schmoll.gif O šiaip aš jau anksčiau rašiau, kad kartelė skyreliui labai aukštai užkelta ir gal ne visiškai pagrįstai. Nu kad ir Grethen įdėjo savo auto, tai aišku aš ir pati rašiau trūkumus, bet tai kad ji fotografuoja ir rodo, ir turim ką paanalizuoti, pasitarti tai tik jos dėka. Ir jos foto kad ir be fokuso , tikrai ne blogiausios, netgi atvirkščiai sakyčiau, visai neblogos kompoziciškai, idėja ir t.t. Kas bandė auto fotografuot tikrai žino, kad tai nėra lengva smile.gif Taip kad Grethen dėk ir toliau mirksiukas.gif ir mes visi matysim kaip tu tobulėji thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 19 balandžio 2008 - 17:49