Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Anasko @ 2008 04 18, 22:18)
Gaziulka, man atrodo 3 ir 5, o 4 baladis biggrin.gif

supratau pioneer.gif nu net nepagalvoji apie tokius dalykus po veidrodinio su keiciamais objektyvais, aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Koala,as tai tau patarciau geriau ziureti daugiau analogu, ziureti ziureti grozetis grozetis, paskui meginti kopijuoti, kurti atitinkama aplinka, stengtis ne saunius kadrus gaudyt, bet atlikt teisingai techniskai. po to su laiku imsi tobuleti pati is saves, atsiras supratimas, nes dabar labai jau buitiskos nuotraukos ax.gif
tiktu tik kokiam supersunu forumui 4u.gif

as zinoma pati dar nieko nemoku, bet mano supratimu viska reik daryt po truputi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 18, 19:57)
Aciu visiems uz komentarus. Va, kas del erdves, sutinku 100proc. O kas del tvarkos..... g.gif Ar jus tikrai manot, kad grazi nuotrauka, turi but tik sterili be jokio bardakelio unsure.gif ten gi autoivykis... viskas aplink metosi smile.gif Ar butina panaikint(klonuot, retusuot) esamas detalias, kurios yra naturoj, vien tam, kad kadras butu sterilus?

QUOTE(Grethenn @ 2008 04 18, 20:09)
Bet ta netvarka turi buti "tvarkinga" turi jaustis zaismas, turi buti akcentas, jei jo nera, tuomet tai atrodo va kaip musu tema - "ritmas" biggrin.gif zaidziama arba spalvomis, arba formomis, fakturomis, kokiomis nors detalemis, o ne viskuo vienu metu. kitaip gaunasi "sviestas sviestuotas". va toj nuotraukoj nera ne vienos svarios vietos, daug spalvu, daug detaiu, daug formu, viskas susilieja i visuma, mergaite ir ta nusisukus beveik  ax.gif

tokia mano nuomone smile.gif

Stebukle, nebuciau geriau atsakius nei Grethen sioje zinuteje mirksiukas.gif
Na tikrai, negi tau paciai akiai mielas toks haosas g.gif I seimynini albuma dek, net negalvodama daug, bet daugiau jokios vertes sioje nuotraukoje nera. As asmeniskai tokiu bordakeliu stengiuosi isvengti fotografuodama, o jei nusifotografuoja, tai net is fotiko tiesiai trinu lauk kai pamatau. Arba jei jau ipatinga kazkas pagauta- kaip vaiko nuotaika,emocija, ar zvilgsnis...tada pasilieku seimos albumui. Ir visada stengiuosi apziureti, net seimyniniam albumui fotografuodama, kad nesivoliotu bereikalingu objektu aplinkui. Tavuoju atveju- visuotinis bordakas, mergaite nusisukus...as net nesustoju prie tokiu fotkiu. Tik nesupyk prasau 4u.gif
Paziurejau ir tavo nuotraukytes parasiuke.... ax.gif Siulyciau mazinti visus spalvotus, plastmasinius ir kt. "dzingaliukus" studijinese nuotraukose unsure.gif Maziau dazniausiai yra daugiau mirksiukas.gif 4u.gif Draugiskas patarimas, bet nebutina jo klausyti aisku 4u.gif

Ir dar turiu pasiulyma duoti slaptazodi Grethen ax.gif (Jiegu dar neturi g.gif ) Tikrai matosi zmogus stengiasi, fotografuoja, dalyvauja, komentuoja nuotraukas. Kas uz??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 18 balandžio 2008 - 23:56
QUOTE(californiagirl @ 2008 04 19, 01:34)
Stebukle, nebuciau geriau atsakius nei Grethen sioje zinuteje mirksiukas.gif
Na tikrai, negi tau paciai akiai mielas toks haosas g.gif  I seimynini albuma dek, net negalvodama daug, bet daugiau jokios vertes sioje nuotraukoje nera. As asmeniskai tokiu bordakeliu stengiuosi isvengti fotografuodama, o jei nusifotografuoja, tai net is fotiko tiesiai trinu lauk kai pamatau. Arba jei jau ipatinga kazkas pagauta- kaip vaiko nuotaika,emocija, ar zvilgsnis...tada pasilieku seimos albumui. Ir visada stengiuosi apziureti, net seimyniniam albumui fotografuodama, kad nesivoliotu bereikalingu objektu aplinkui. Tavuoju atveju- visuotinis bordakas, mergaite nusisukus...as net nesustoju prie tokiu fotkiu. Tik nesupyk prasau 4u.gif
Paziurejau ir tavo nuotraukytes parasiuke.... ax.gif  Siulyciau mazinti visus spalvotus, plastmasinius ir kt. "dzingaliukus" sesijinese nuotraukose unsure.gif  Maziau dazniausiai yra daugiau mirksiukas.gif  4u.gif Draugiskas patarimas, bet nebutina jo klausyti aisku 4u.gif
Ir dar turiu pasiulyma duoti slaptazodi Grethen ax.gif (Jiegu dar neturi g.gif ) Tikrai matosi zmogus stengiasi, fotografuoja, dalyvauja, komentuoja nuotraukas. Kas uz??

Kadangi sita nuotrauka eis i Dukrytes dienorasti su aprasymu... tai as jos netrinu. Kad uzsisukus, taip turi but, kaip ji kitaip pasirupins suneliu atsisukus i objektyva, ten demesis suneliui 4u.gif As gi pati klausiu, nera ko pykt 4u.gif
100 % drinks_cheers.gif tik ten nuotraukos nuo pasaulio sutverimo iki dabar

As uz.
Atsakyti
trumpai apie tai, ką prisimenu smile.gif

Degutės medelis puikios kokybės foto. nėra ko ir kabinėtis. koks objektyvas čia buvo naudotas? nes piešimas super ryškus thumbup.gif miestų panoramų aš nemoku fotografuot ir nelabai jos mane traukia, kaip foto rūšis, todėl visada susilaikau nuo komentarų 4u.gif

kooala, na tragiška kokybė užmuša visus tavo gaudomus momentus.

grethenn, puikūs auto thumbup.gif galima kabinėtis, bet pati žinau, kaip sunku su auto pagauti fokusą doh.gif netgi pasirinkus tašką ir su distanciniu niekas negarantuoja jo pagavimo doh.gif man patiko pirmoji ale glamūras ir su skėčiu thumbup.gif tiesa tas kabaliokas ant skėčio man netrukdo, jis plevesuoja kaip ir plaukai, todėl netgi gyvumo suteikia. jei ten tavo natiurmortas buvo su citrina, va ten tai jau fokusas turėjo būt mirksiukas.gif

pasiklydusi, puikūs ieškojimai. puikus potencialas. puiki akis mirksiukas.gif medžiai baloje tikrai gerai pamatyta (pati vis fotografuoju balose). keliaujantys akmenys puiki idėja. ir stulpelių ritmas pakankamai ryškus 4u.gif šaunuolė
katinukas irgi neblogai pagautas. man nekliūva kilimukas, jis tarsi atkartoja kačiuko margumą. tik pirmoje trūko fokuso, o antrą pakontrastinus visai gerai žiūrisi. be to, puiku kad turi nuomonę savo apie vieno ar kito objekto buvimą kadre 4u.gif 4u.gif

apie Stebukles foto jau pasakyta viskas. tik pritariu visiems. net nesitiki, kad čia tavo foto blush2.gif

Gaziulka, puikus Paryžiaus reportažas. tavo ta foto su vynu ND albume, gal ritmas ir ne toks aiškus, bet foto pati thumbup.gif gražus tavo Paryžius. sveikinimai su pirmom juostom 4u.gif

Elina, vėl matau tik dukriuką nuotraukose... tavo ieškojimai buvo puikūs prasidėję, dabar vėl nieko įdomaus nematau. nors kokybė nuotraukų puiki, jau perpratai savo "žvėrį" fotoaparatą 4u.gif

jei dar ką prisiminsiu, parašysiu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 04 19, 00:34)
[Ir dar turiu pasiulyma duoti slaptazodi Grethen ax.gif (Jiegu dar neturi g.gif ) Tikrai matosi zmogus stengiasi, fotografuoja, dalyvauja, komentuoja nuotraukas. Kas uz??
As pries bigsmile.gif
Argumentai tokie biggrin.gif bijau kad ir Grethen po to nesirodis pas mus rolleyes.gif o man pvz. jos komentarai ir foto labai patinka, matosi kaip zmogus tobuleja ax.gif

Nu va, paburbejau bigsmile.gif ir sakau aisku UZ 4u.gif
Atsakyti
Ai, dėl slaptažodžio, tai aišku UŽ thumbup.gif
trys UŽ yra, tai persiunčiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 19 balandžio 2008 - 09:28
nors pavėluotai , bet ir aš už smile.gif
Atsakyti
As vis prasaunu su ritmais doh.gif Noriu istrinti savo foto is ND, bet kadangi ten buvo komentarai, tai pasakysiu aciu uz kritika bigsmile.gif Planeta-bardakas mano bigsmile.gif Trinu nes vis tikuosiu ka nors geresnio ten ideti ax.gif O cia rodau dar viena ritma ax.gif ten nededu nes man apacia nepatinka, lyg prie isdeginimo ribu gavosi. Kaip jus manot, cia ritmas 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(WildFire @ 2008 04 19, 07:12)

Gaziulka, puikus Paryžiaus reportažas. tavo ta foto su vynu ND albume, gal ritmas ir ne toks aiškus, bet foto pati  thumbup.gif gražus tavo Paryžius. sveikinimai su pirmom juostom  4u.gif

4u.gif is ND vyna isemiau, nes 1) ritmo stoka 2) idejau ta foto ir kitur, o pagal taisykles iki ND pabaigos taip negalima mirksiukas.gif Prisiruosiu sutvarkyti iki galo, tada ir "normalius" skaitmeninius kadrus pademonstruosiu, bus galima kritikuot is peties be nuolaidu juostai, triuksmui, pirmam kartui ir pan biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sansara hihihi.gif tikisi tikisi, kad tas bardakelis mano smile.gif Kadangi mano kieme vaiku zaislu tiek, kad praeit neimanoma... tai tokios bardakines nuotraukos ir gaunasi smile.gif Eisiu kiemo tvarkyt smile.gif
Siaip as pritariu del "svaros" nuotraukose, bet klausiau ne to. c-girl atsake. Kad ji tokias nuotraukas is kart trina arba nefotografuoja.
As klausiau, ar fotografuojat, bet po to dirbtinu budu isvalot.... arba paliekat, jei manot, jog tai grazus ir geras kadras? As suprantu, kad kai ruosiesi fotkint, tai tu ta aplinka susitvarkai, kad butu viskas liuks, bet jei tai akimirka, kuri nepasikartos? smile.gif
Nes pvz. as.... Jei fotografuoju atsitiktini ivyki, as nematau aplinkos, as ziuriu i ivyki, kuri reik iamzint kuo geriau ir taip kaip noriu, o turiu tik kelias sekundes laiko...
pvz. sitas kadras:
user posted image
Tas ruzavas arkliukas kaip ir nereikalingas g.gif: geltonas arkiukas noretusi kad butu visas kadre, islaikymas kad butu truputi trumpesnis, kad zandukuose neliktu tu mazu isdegimu.... Keist i j/b? (Bet tai bus niuri nuotrauka, kuri mano manymu... i vaikiska albuma nelabai tinka). Ar trinti lauk? (Nors tokio pat kadro tikrai nepadarysi sutvarkius aplinka, nes liezuvio neiskis kai paprasysiu, nes nesupranta)
Atsakyti
Pavarčiau jūsų forumą ir TAIP užsikabinau, todėl neiškenčiu neparašiusi... Viską perskaitysiu nuo pirmos temos (jau skaitau). Kelias mažas pamokėles jau išmokau, ačiū jums. Būtinai dar prisijungsiu su savo foto ir lauksiu komentarų. Beje, nuotraukų kritika nepaprastai įdomu ir padeda daug išmokti smile.gif
Atsakyti