QUOTE(AŠA @ 2008 04 15, 07:05)
Sveikos, aš tai kaip Pilypas iš kanapių
noriu paklausti, ar tinkamas ir vertas dėmesio prie Nikon D50 objektyvas Nikon AF Nikkor 70-300mm 1:4-5,6G O 62? Poreikis - fotografuoti toli esančius objektus, pvz., kalnus, krioklius... Iki šiol turimas kit'inis 18-55mm... Ačiū.
Aš matau, kad vertas. Turiu tokį jau daugiau, negu metus, ir atsidžiaugti negaliu. Pernai Norvegijoj man reikėjo arba ekstremaliai plataus kampo, arba ekstremalaus tele. 70-300 puikiai susitvarkė. Statiniams objektams fotografuoti jis puikiai tinka net esant prastam apšvietimui dėl įmontuoto vibrostabilizatoriaus.
QUOTE(Anasko @ 2008 04 15, 21:35)
Ir dar viena klausima tiems kas turi tele paprasta be navorotu (f3,5-5,6) (nesvarbu ar canon ar nikon) ar imanoma lauke fotografuoti prie didelio zoomo be blykstes, kai nesviecia saule, ar oras debesuotas?
Įmanoma statinius objektus, jeigu objektyve yra VR. Jei objektai judantys, VR nepadės - reikia šviesesnio, pvz. nikkor 70-200 VR.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso