Norintys išmokti fotografuoti renkasi čia
Kaip visi pastebėjome yra sukurta nauja tema pažengusiems fotografijoje. Šią temą paliekame fotografijos pradžiamoksliui. Jei pasijusite "laipteliu" aukščiau pakilę - prašome nesikankinti ir žingsniuosi tolyn naujoje temoje.
Prašom skaityti ir prisidėti: BLOG'AS
ANKSTESNĖS TEMOS APIE FOTOGRAFIJĄ
1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema 6 tema 7 tema 8 tema 9 tema 10 tema 11 tema 12 tema 13 tema 14 tema 15 tema 16 tema 17 tema18 tema 19 tema 20 tema 21 tema 22 tema 23 tema 24 tema 25 tema 26 tema 27 tema 28 tema 29 tema 30 tema 31 tema 32 tema 33 tema 34 tema 35 tema 36 tema 37 tema 38 tema 39 tema 40 tema 41 tema 42 tema 43 tema 44 tema 45 tema 46 tema 47 tema 48 tema 49 tema50 tema
Ieškome neatrastų talentų
Visi naujokai ir pažengę fotografijoje laukiami išskėstomis rankomis.
Skyrelyje laukiami visi, kurie jau turi nors pirminį supratimą apie diafragmą, išlaikymą, ISO ir kitus pagrindinius terminus, naudojamus fotografijoje.
Siūlome peržvelgti senas temas, aktyviai dalyvauti pokalbiuose, rodyti savo darbelius, komentuoti kitų nuotraukas ir panašiais būdais užsitarnauti pasitikėjimą
Apie nuotraukas prieš dedant nuotrauką pravartu būtų pagalvoti, ką ja nori parodyti ar kokį patarimą gauti. Nepageidaujamos ,,tiesiog gražu'' nuotraukos, tam yra trečia fotografijų tema. To išvengti padės Blog'o ir ansktesnių temų studijavimas.
Apie kritiką - perskaityti privaloma
Mes išsakom tik savo nuomonę, jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo, sulauksite tokios ar panašios kritikos: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia ir bandom įvaldyt). O jei nuotrauka yra tiesiog nuotrauka kur joks pataisymas techninis nepadės (nei apkarpius, nei pakontrastinus) - siužetas nuobodus nepasikeis - tą irgi deja išgirsite.
Kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmeninės išmonės, noro išmokti ir pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk. Juk taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip fotografuojamus objektus parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau". Mes galime padėti vieni kitiems ir pasiūlyti, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turi pajusti pats fotografuojantysis.
Šioje temoje vyksta
NAMŲ DARBAI
Taisyklės:
Yra atliekami 2 Namų darbai. Vieni - grynai techniniai (pvz., baltas/juodas fonas, makro, panningas ir t.t) Kiti - platesni, kur įmanoma tiek techniškai tobulintis, tiek plačiau, įdomiau pažvelgti, pagal kiekvieno fantaziją ir galimybes (pvz., Medis, Saldainiai, Portretas, Reportažas ir pan.) Techninių ND albumas yra viešas, su viešu slaptažodžiu, kitas - užrakintas. Slaptažodis suteikiamas per až (temos senbuvių žiniai - slaptažodis nepasikeitė ).
Slaptažodžio suteikimo tvarka:
- naujai prisijungęs žmogus dalyvauja (komentuoja, rodo nuotraukas, skaito) temoje bent dvi savaites
- yra įdėjęs viešam aptarimui bent 2 savo darbus
- yra atlikęs (bent vieną kartą) techninius, visiems prieinamus ND
- viešai temoje išreiškė norą gauti slaptažodį ir gavo bent dviejų temos senbuvių pritarimą.
1) į namų darbų albumą dedami TIK per tas dvi savaites atlikti darbai
2) jiems atlikti duodamas 2 sav. laikotarpis.
3) darbai talpinami iki antradienio 20 val.
4) balsavimas iki trečiadienio 20 val. (Lietuvos laiku)
5) balsuojam už namų darbų foto 5 balų sistema: geriausia foto 5 balai (rašoma komentare po foto), antra pagal gerumą - 4 balai ir t.t.
6) naują temą skelbia daugiausiai balų surinkusios foto autorius
7) balsuoti gali ir nariai nedalyvavę namų darbų temoje su savo foto.
8) darbai skirti namų darbams neturėtų būti rodomi kituose tinklapiuose (po namų darbų savaime suprantama tas negalioja).
Techninių namų darbų puslapis - ČIA slaptažodis - mokomes
Mokomės toliau
patarimas naujokams!! visada prieš pradedant fotografuoti pravartu išsamiai perskaityt fotoaparato instrukciją!!!
QUOTE(Stikline @ 2008 04 03, 23:28)
Dar viena foto iš Tytuvėnų. Tiesą sakant apie pastatų fotografavimą neišmanau dar kol kas...įdedu foto kritikai ir ieškosiu info šia tema
Nepatinka spalvos, niūru. Ir tas pastato virtimas atgal atrodo, iškreipia kadrą - atrodo, kad apačia yra siauresnė, viršus platesnis, nors realiai to nėra.
QUOTE(westa @ 2008 04 04, 00:04)
Aha, matyta jau Smagus klaustuko žvilgsnis
QUOTE(Elina @ 2008 04 04, 14:49)
Man netrukdo, kad pistoleto nesimato. Kadras pritraukia akį ir nesinori klaidžiot, smulkmenų ieškot. Visas dėmesys į veidelį.
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 04, 15:24)
O kaip jums šita foto?
Norėjau, kad kamienas būtų ryškesnis ir tarsi atidengtų tą miško takelį...
Norėjau, kad kamienas būtų ryškesnis ir tarsi atidengtų tą miško takelį...
Žvilgsnis iš karto nukeliauja takeliu tolyn bet man visai patinka toks pateikimas. Tas ryškus medis lyg ir saugo, kad kad nieks nenuklystų šonan Tik rėmelio gal ne tokio reiktų.
QUOTE(Anasko @ 2008 04 04, 19:23)
1. kirpčiau šiek tiek kairėj pusėj - tą išdegintą plotelį ir šiek tiek apačios. Gal taip ir kompoziciškai geriau būtų?
2. spalvos gražios. Tik man su pavadinimu nesiriša. Ji labiau panaši į akmenį, ne į strutį
3. nžn
4. patiko tik vienas fragmentėlis - kaklo kilpa su atspindžiu daro įdomų ratą. Gal reiktų tai kaip nors akcentuoti?
QUOTE(westa @ 2008 04 05, 23:18)
Na net nžn, ką pasakyt. Atrodo pavargęs ir rimtas modeliukas Bet gal dėl spalvų, gal dėl tokio fotkinimo tiesiai iš priekio, man nesižiūri.
QUOTE(westa @ 2008 04 06, 14:41)
1. gėlės ir tiek
2. kodėl toks pasukimas?
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 06, 14:43)
1. visą dėmesį atima neįdomi siena. O tai, ką norėjai parodyti, nustumta šonan ir nukirpta.
2. gal ryškumo trūksta. Ir šiaip nekabina.
3. kirpčiau kairės ir apačios. Įdomi šita.
4. nepatinka, kad vamzdis viršuje prasideda per kadro centrą.
5. man trūksta šiek tiek erdvės porelei iš kairės. Ir kadangi bažnyčia vistiek netilpo, daryčiau horizontalų kadrą.
QUOTE(Cinside @ 2008 04 06, 15:31)
O man prastai sekėsi fotografuoti tiek Vilniuje, tiek Kaune neturiu ką parodyt Gal tik šita patinka, bet nesu tikra, ar nenušviesinau aš jos.. Su kitu monitoriumi gal visai blanki atrodys
Fragmentas. Bet man kažkaip neįdomus.
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 06, 15:33)
1. laidai kerta bokštus. Gadina čia jie viską. Ir ryškumo trūksta.
2. žmogus paskęsta pgl mane visumoje.
Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 06, 17:16)
Labutis
Sveika sugrįžus
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 06, 18:34)
Degute ---> Labai įdomi foto, dėl pasvirimo ir kopėčių, atrodo, tarsi vaikas stengtųsi jomis kopti, lipti į viršų, t.y. siekti savo tikslo (išmokti važiuoti riedučiais). Bent aš taip suprantu šitą nuotrauką.
Iš tikro jis moka gerai važiuot. Tik čia vaikėsi triušį ir neleidau su riedučiais lipti ant pievelės. Tai jis bandė eiti tokiu siauru borteliu. Ir kadangi buvo kopėčios, man kilo mintis padaryti būtent tokį kadrą
QUOTE(Rida_R @ 2008 04 06, 18:44)
1. norėtusi dangaus aplink įdomesnio.
2. gal reikėjo įtalpinti kryžiaus horizontalią liniją ir imti siauresnę ryškumo zoną? Kad išryškinti patį Kristų?
3. įdomiai žiūrisi. Žibutės labai pagyvina. Tik aš kirpčiau viršaus, kad visos žibutės tilptų, bet tos žolės tiek nebūtų viršuj.
QUOTE(Sansara @ 2008 04 06, 20:52)
degute, dar nežinau kaip komentuot tavo foto. sunku, bet ar reikėjo tiek pasunkinti
Kad nepasirodytų per lengva
QUOTE(Cinside @ 2008 04 06, 20:53)
Degutės foto man nelabai. Nepatinka kad pasvira. Galvą išsisukt bežiūrint galima
Horizontalioj nesigauna kritimo nuo kopėčių
QUOTE(Mylia @ 2008 04 06, 21:04)
Sveiki, o man cia iskilo toks klausimas... pasakykit, jei nesunku, kokias photoshopo versijas jus turit?
Jokios. Turiu tik PS Elements 2.0.
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 06, 21:15)
Man labai patinka momentas : Kopeciom lipa tik va nuotraukoj pusiausvyros reiktu. Nes desine puse labai sunki... gal spalvota geriau atrodytu
gal turėjai omeny - kairė sunki? Nesugalvojau, kad atsvertų.
QUOTE(Cinside @ 2008 04 06, 21:23)
Skanu
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 06, 22:20)
Kad vaikis be rieduciu butu, tai tikrai sunku, o dabar norisi apsukti foto horizontaliai ir duoti pavadinima "lengva"
QUOTE(Anasko @ 2008 04 06, 22:25)
1. ... pamaciau Degutes matyta zmogu savo paprikoje jie ten kortom zaidzia
2. Degute kiek per daug pasukai foto, jei butu mazesnis pasisukimo kampas butu geriau. Nors, sakyciau ir taip galima iziureti idomybiu tikrai sunku su rolikais lipti laiptais tai kad gal ir nereikia nieko keisti
2. Degute kiek per daug pasukai foto, jei butu mazesnis pasisukimo kampas butu geriau. Nors, sakyciau ir taip galima iziureti idomybiu tikrai sunku su rolikais lipti laiptais tai kad gal ir nereikia nieko keisti
1
2. Pagal tokį judesį, geriausiai atrodo kritimas nuo kopėčių. Turiu mintį dar visai vertikalų kadrą pabandyt.
QUOTE(Stikline @ 2008 04 06, 22:26)
Ar čia visi tokie seni atrodo?
QUOTE(westa @ 2008 04 06, 22:31)
Degute mintis tikrai kabinanti, bet iki galo neišbaigta, lyg prie kažko prisikabinti norisi
Prie ko? kabinkis gi
QUOTE(Degutė @ 2008 04 06, 23:17)
va nežinau..tiesiog žiūriu į foto ir suvokiu, kad kažkas vis tiek jai ne taip.. tiesiog tokia emocija. kaži man vienai taip būna
Dar kelios is tos serijos, zinoma is juosteles butu geriau
ir tie remai gal nereikalingi? jei but juostele tai tikrai nereiktu, bet siuo atveju lyg kzko truksta
ir tie remai gal nereikalingi? jei but juostele tai tikrai nereiktu, bet siuo atveju lyg kzko truksta
QUOTE(westa @ 2008 04 06, 22:41)
nu nu
Grethen, man patiko pirmoji-savo formomis ir paskutine, jei nebutu vamziu ir butu daugiau erdves seseliui, priskirciau prie topu
o kodel jus patys nekomentuojat savo nuotrauku kai ikeliat? Ar jum jos be jokiu trukumu? Viskas ok?
p.s. mano objektyva taisymui paeme... tamron'us LT netvarko siuncia i Vokietija
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 07, 11:15)
o kodel jus patys nekomentuojat savo nuotrauku kai ikeliat? Ar jum jos be jokiu trukumu? Viskas ok?
Pakomentuojamt karts nuo karto. Aš tai savąsis stengiuos komentuoti, bet kartais nžn kaip, nes būna tokių atvejų, kad man labai gražu, o kiti mato visai kitaip foto
na va, likau be fotoaparato lauksiu kol sutaisys
nuotaika nekokia, nes nesugebu pažabot Aperture programos konvertavimą į JPG. šarpinimas savotiškas, o ir suspaudimo žymės man rėžia akis bet taip nenoriu grįžti prie PS ar Nikon Capture programa pati patogi kaip jokia kita, bet tas suspaudimas rrrrrrrrrr niekaip galutinio varianto web'ui tinkamo neparuošiu normaliai.
mano vakarykštė fotomedžioklė. laiko taikytis ir kadruot nebuvo ir kol antrą k paspaudžiau užraktą, jie jau buvo kitur bet mane žavi ir ši.
nuotaika nekokia, nes nesugebu pažabot Aperture programos konvertavimą į JPG. šarpinimas savotiškas, o ir suspaudimo žymės man rėžia akis bet taip nenoriu grįžti prie PS ar Nikon Capture programa pati patogi kaip jokia kita, bet tas suspaudimas rrrrrrrrrr niekaip galutinio varianto web'ui tinkamo neparuošiu normaliai.
mano vakarykštė fotomedžioklė. laiko taikytis ir kadruot nebuvo ir kol antrą k paspaudžiau užraktą, jie jau buvo kitur bet mane žavi ir ši.
sansara, o jei bandytum tuos pastatus demaskuot apacioj...
uzjauciu del fotiko kada pataisys?
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 07, 13:24)
sansara, o jei bandytum tuos pastatus demaskuot apacioj...
nenoriu aš jų maskuot. tokia foto su kabliukais vis tiek liks, vis tiek šakos sparnus lies ir erdvės skrydžiui nekils
jis nerimtai sugedo. tik objektyvas problematiškai nusiima (tiksliau nenusiima). mechaninis gedimas, su kuriuo galima gyvent neįsileidžia pilnai spygliukas, kuris laiko prijungtą objektyvą. o atiduos ryt-poryt
QUOTE(Sansara @ 2008 04 07, 15:29)
nenoriu aš jų maskuot. tokia foto su kabliukais vis tiek liks, vis tiek šakos sparnus lies ir erdvės skrydžiui nekils
jis nerimtai sugedo. tik objektyvas problematiškai nusiima (tiksliau nenusiima). mechaninis gedimas, su kuriuo galima gyvent neįsileidžia pilnai spygliukas, kuris laiko prijungtą objektyvą. o atiduos ryt-poryt
gal... bet as vis vien kirpciau bent kaires puses pastata, visai bent man kitaip nuotrauka ziurisi. Kad sakos liecia, naturalu, ziurint ka tu nuotraukoj nori pavaizduot... ar tik skridi, ar is medziu isskridima
pavydziu tau kad taip greit atgausi savaji
Sansara, klausei manęs apie polaraizerį. Saviškį pirkau Londono oro uoste, nes mirtinai reikėjo, o Lietuvoj nespėjau nusipirkti. Kokį padavė, toks ir tiko, nzn geras jis ar ne. Kenko firmos circular polariser, 52 mm (ant mano kitinio). Filter factor: 3~4 or 1 2/3 to 2 stops. Kainavo apie 132 Lt