QUOTE(Andza @ 2008 05 16, 19:30)
Norėjau paklaut mamyčių, kurios maitynat vaikučius virš 9 mėnesių.
Mano mažylė nuo 9 mėnesių labai mažai laiko praleidžia prie krūtinės, kokius 3 kartus per diena ir tik po kokias 5 min. Kai jau nebevalgo, tai paspaudžiu krūtį, tai dar bėga pienukas. Kaip jums sekasi maitinti tokio amžiaus vaikelius. Aš visko prigalvojau, jau norėjau pirkti mišinuko

, nes anksčiau žizdavo ilgiau ir dažniau.
mano jauneliui dabar beveik 15 men. vis dar maitinu ir mp jam vis dar beveik pagrindinis maistas.
manau, kad tavo dukryte zinda maziau, nes gauna daug papildomo maisto ir gerimu, todel pienelio nebenori. jei nori ilgiau zindyti, gali jai kruti pasiulyti
pries maitinima kosemis. zinoma, gali buti, kad koses ji suvalgys maziau, bet tai ne beda, nes pienukas yra lengviau virskinamas ir geriau isisavinamas, negu kose.
buvimo prie kruties laikas nera reiksmingas - didesnis vaikas moka zisti efektyviai, todel ir pavalgo labai greitai.
pienukas paspaudus kruti bega visada: nes pienas gaminasi nuolat, ypac gausiai is karto po maitinimo.
beje, pieno kiekis labai greitai prisiderina prie poreikio. pvz., praejusia savaite su maziuku keliavome, ir ne visada budavo galimybe ji pamaitinti kose, todel zindziau dazniau negu namuose. kai gryzom, ir mazius vel pradejo valgyti koses, pajutau, kad pieno gaminasi per daug - vadinasi, kelioneje jis isvalgydavo daugiau, namuose - maziau, ir tie pasikeitimai ivykdavo per kelias dienas.
manau, kad misini pirkti dabar jau nebera prasminga - tavo mergytei tikrai uzteks pienuko, o netrukus ji valgys vis daugiau "kieto" maisto, kuris patenkins jos poreikius.