QUOTE(AusraR @ 2008 08 29, 09:19)
ech...o as taip su pavydu skaitau prie bendraamziu kaip vaikai po 10 valandu nakti ismiega neatsikele....mano tai max yra ismiegoje 4.5 val...bet cia retenybe....
nu o tada dar klausimas. Mano vaiaki i menesi vis mazdaug po 1 kg priauga. Iki kada jie taip auga, ta prasme kada jau maziau pradeda priauginet?
Aš irgi visoms pavydėjau. Bet visada suvedu viską į tai, kad vaikas sveikas, gerai vystosi ir tai ilgainiui vis tiek praeis. Nors, prisipažįstu, labai išvargau būtent dėl tų naktinių sūnaus kėlinėjimųsi.
Maniškiai irgi pradžioj po kilogramą priaugdavo. Kažkur apie 6 mėn. pradėjo mažėt. Teoriškai prieaugis sumažėja 3-4 mėn., o po to dar kartą apie 6 mėn.
Ritukasx, nedaviau krūties ir raminau kitais būdais: nešiodama, čiulptuku. Dabar jau neesu įsitikinusi, ar gerai dariau - visgi buvo dar maža, o toks krūties kategoriškas nedavimas man dabar atrodo drąstiškas.
Tik tiek, kad ji pakankamai sėkmingai pasidavė tam raminimui. O va su sūnum jokiais būdais taip negalėjau padaryti. Tai tiesiog elgiaus pagal situaciją: pabandau neduot ir jei 'nepasirašo', tai tuomet maitinu. Kartais nusiramindavo be krūties ir tie kartai su laiku padažnėjo. Taip ir baigėm maitintis naktį. Bet jam jau beveik pusantrų buvo. Ir tą paskutinį pusmetį jis man dar kartais kas valandą ar dvi keldavos (aišku, turėjo įtakos gyvenamosios vietos pakeitimas per Atlantą, daug kelionių, tad drąstiškų priemonių sąžinė neleido imtis).