Labas mergaites

Na as rigi pasidalinsiu savo patirtimi. Nors esu dar gana zalia mamyte, bet...

Man nuo pat nestumo pradzios nebuvo net mintis kitokia kilusi kaip maitinti krutimi. Aisku, kai mergyte gime, pradzia nebuvo labai lengva - turejau idubusius spenelius ir maze negalejo normaliai valgyti. Bet aciu Dievui, dabar yra tiek visokiu priemoniu. Su silikoniniais antspeniais mergyte ne tik ismoko valgyti, uzauginome spenelius, bet ir neturejome jokiu problemu su nugrauztais speneliukais ir pan. Nors su jais siuloma nepiktnaudziauti, nes tuomet leliukas nenori naturaliu imti

Kaip bebutu, mums viskas sekasi gerai- stai jau beveik 4 menesiukai mano maziukei ir ji vis dar su dideliu malonumu valgo pieneli ir tikrai dar kol kas nesiruosiame duoti kitokio maisto.
Privalumu maitinimo krutimi labai daug, kaip nera uzkietejusiu ar suskystejusiu viduriuku, vaikiukas praktiskai neserga, o mamos pieniukas geras vaistas ne tik uzsikimsusiai nosytei ar puliuojancioms akytems. O maitinant kudiki apima tokia palaima, toks neapsakomas jausmas... nors pradzioje tikrai taip nepasijusite, tam reikia laiko kad vaikiukas ismoktu valgyti ir jums maitinimas nebutu skausmingas...
Na ir suprantama, daug mamu tirkiausiai labiausiai nepatenkintos jog reikia labai atsargiai rinktis maista, daug ko atsisakyti. Mano maziuke labai reaguoja i 'bloga' maista, taciau jei as valgau gerai ir tinkama maista, tai maziukei nera jokiu pilvo problemeliu.
Ir dar is mano patirties. As gyvenu ne LT, ir man cia labai patiko, jog bunant tas tris dienas ligonineje po gimdymo, labai gerai ismoke kaip maitinti, kaip paduoti papuka, kaip isimti, kaip pazadinti kudiki, kai uzmiega bevalgant (mano maziuke buvo miegaliuke, tai tekdavo budinti kad pavalgytu gerai), ka daryti kad uztektu pienuko, ir dar daug geru patarimu. Labiausiai dekinga esu, kad ispejo apie kritines ribas, kai mamos daznai issigasta jog pienuko neuztenka - 3dienu, 3 ir 6 savaiciu, ir 3 ir 6 menesiu. Tuomet vaikiukas apie 1-2 dienas valgo labai daznai, ir daug mamyciu issigasta, kad gal peinuko per mazai, ar ka, ir pradeda primaitinti misinukais. Man taip pat buvo -buvau issigandus kai maziuke buvo 6 savaiciu. Ji staiga viena diena pradejo valgyti kas valanda diena ir nakti - issigandau kad gal pienukas dingo ar ka, bet pasirodo tai normalu, tiesiog dazniau valgydamas maziukas stimuliuoja didesne pienuko gamyba
Tai ir prirasiau. Na tikiuosi siek tiek prisidejau prie pasidalijimo patirtimi

Nors galeciau rasyti ir rasyti apie tai