Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(Mia @ 2005 05 03, 11:17)
O kas tau netinka?  g.gif  biggrin.gif

Aš nepriklausau Centro poliklinikai.
Atsakyti
Mergaitės, ar galite mane "apšviesti". Pradėjau lankytis pas normalius gydytojus, t.y. pas Klimą. Pačios pirmos konsultacijos metu jis su echoskopu pastebėjo, jog dešinėje kiaušidėje yra "guzelis" 3,7 x 3,4 cm. Davė siuntimą į Geromedą, ten paėmė kraują ir nustatė, jog tai ne onkologiniai pakitimai, tada tai turbūt cista. Dar pas Klimą su atsakymu nebuvau, nes darėme spermogramą, dabar dar laukiu kitų tyrimų atsakymų (bendras tepinėlis, chlamidijos, mykoplasma). Tai jeigu tai cista (nes kitaip kas per guzelis gali egzistuoti mano kiaušidėje), tai reiškia kad ir aš priklausau policistukėms? Ar kaip? Nepykite už tokį kvailumą. Kaip suprantu, cistukė jau nemaža, kaip tokiu atveju ją gydo? Operuoja? Na, apšvieskite mane prašau ir nepykite, jog nežinau... blush2.gif
Ir dar, čia tik mano pamąstymai, noriu žinoti jūsų nuomonę. Jei kiaušidėje cista, reiškia, ji neleidžia kiaušinėliams išeiti iš kiaušidės ir susitikti su spermiukais, taip? Tada galėčiau pastoti su kiaušinėliais, kurie išeina iš kairės kiaušidės, nes su ja viskas čiki. Bet gal ji mažiau funkcionuoja, arba negamina reikiamo dydžio kiaušinėlius?!
Ačiū visoms, kas atsakys... 4u.gif
Atsakyti
Neffertite, jeigu pas tave tik ta viena cista, tu tikrai neturi policistinių kaiušidžių. Tik daktaras tau gali pasakyti, kokios Kilmės ta cista, bet dažniausiai jos susidaro iš neovuliavusio folikulo. Mažesnes cistas bando gydyti kontraceptikais, bet tavo cista, mano galva, yra per didelė ir greičiausiai ją kažkokiu operaciniu būdu šalins - gal laparsakopiškai, o gal galima ir išpunktuoti - dėl šito nesu tikra, bet aš pas B. kartą klausiau, ar galėtų man išpunktuoti cistą (aš ją turėjau apie 2 cm dydžio), tai sakė, kad galima ir išpunktuoti.
Dabar bus tik mano spėjimai, taigi labai rimtai nežiūrėk į tai - aš manau, kad toje kiaušidėje, kur yra cista, ji trukdo bręsti ir ovuliuoti folikulams, bet kita kiaušidė turėtų funkcionuoti tarsi normaliai....Tačiau lyg esu girdėjusi, kad cista sukelia funkcinius sutrikimus ir išbalansuoja hormonus, todėl gali būti, kad dėl jos yra sutrikęs folikulų brendimas ar ovuliacija abiejose kiaušidėse, bet čia tik blausūs mano prisiminimai, taigi giliai į širdį neimk, bet gydytojo perklausk.

Dar dėl skydliaukės tuo pačiu - skydliaukės padidėjimas gali reikšti, kad yra ir hormonų nukrypimai, kas gali įtakoti pastojimą, tačiau tas nedidelis padidėjimas gali ir visai nieko nereikšti. Man irgi kažkada pasakė, kad padidėjusi skydliaukė ir visiškai nieko nerado - nei echoskopiškai nei padarę hormonų tyrimus, nors jau praėjo keletas metų, o su skydliauke viskas tvarkoje. Taigi šito irgi rimtai kolkas nepriimk.
Beje, Klimas nėra šeimos gydytojas, bet jis - ginekologas-endokrinologas, medicinos mokslų daktaras.
Atsakyti
sveikos, mergaitės,
kaip jūs manot ar man gali būti policistinės, jei hormonai normos ribose (išskyrus prol, jis nežymiai padidėjas), o man gydytoja įtaria PKS? Per apžiūra ekrane matėsi daug cistukių. Bet galutinės diagnozės nepasakė, kad PKS. Ar hormonai turi parodyti, ar nebūtinai?
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2005 05 05, 17:29)
Neffertite, jeigu pas tave tik ta viena cista, tu tikrai neturi policistinių kaiušidžių. Tik daktaras tau gali pasakyti, kokios Kilmės ta cista, bet dažniausiai jos susidaro iš neovuliavusio folikulo. Mažesnes cistas bando gydyti kontraceptikais, bet tavo cista, mano galva, yra per didelė ir greičiausiai ją kažkokiu operaciniu būdu šalins - gal laparsakopiškai, o gal galima ir išpunktuoti - dėl šito nesu tikra, bet aš pas B. kartą klausiau, ar galėtų man išpunktuoti cistą (aš ją turėjau apie 2 cm dydžio), tai sakė, kad galima ir išpunktuoti.
Dabar bus tik mano spėjimai, taigi labai rimtai nežiūrėk į tai - aš manau, kad toje kiaušidėje, kur yra cista, ji trukdo bręsti ir ovuliuoti folikulams, bet kita kiaušidė turėtų funkcionuoti tarsi normaliai....Tačiau lyg esu girdėjusi, kad cista sukelia funkcinius sutrikimus ir išbalansuoja hormonus, todėl gali būti, kad dėl jos yra sutrikęs folikulų brendimas ar ovuliacija abiejose kiaušidėse, bet čia tik blausūs mano prisiminimai, taigi giliai į širdį neimk, bet gydytojo perklausk.

Dar dėl skydliaukės tuo pačiu - skydliaukės padidėjimas gali reikšti, kad yra ir hormonų nukrypimai, kas gali įtakoti pastojimą, tačiau tas nedidelis padidėjimas gali ir visai nieko nereikšti. Man irgi kažkada pasakė, kad padidėjusi skydliaukė ir visiškai nieko nerado - nei echoskopiškai nei padarę hormonų tyrimus, nors jau praėjo keletas metų, o su skydliauke viskas tvarkoje. Taigi šito irgi rimtai kolkas nepriimk.
Beje, Klimas nėra šeimos gydytojas, bet jis - ginekologas-endokrinologas, medicinos mokslų daktaras.

Oi, aciu Tau, Daivute... Trupuciuka isaiskinai man padeti, nes visai nezinioje buvau, dabar akyse sviesiau. Tu viska labai paprastai ir aiskiai isaiskini. thumbup.gif Tikrai didelis dekui Tau... 4u.gif Sekmes Tau...
Atsakyti

Neffertite,

svarbiausia, kad onkologinis žymuo, kurį tau darė įtardami kiaušidžių vėžį, yra nepadidėjęs. Kalbu tiesiai šviesiai, nes kitaip nemoku. Dabar manau, kad Klimas kurį laiką tą cistą stebės, jeigu nesikeis, tada operuos, galbūt prieš tai išbandęs kontraceptikus.

Daiva teisi, sakydama, kad cista gali įtakoti pastojimą, išbalansuodama hormoninį fomą. Tada kad ir kokia sveika kita kiaušidė būtų, pastot šansai mažėja.

Dėl skydliaukės......skydliaukė buvo ta grandis, kuri kėlė daugiausia įtarimų dėl mano nepastojimo. Mano skydliaukė padidėjusi, joje yra 1 mazgiukas, hormonai - TTH normalus, o LT4 toks paribinis. Klimas atsimenu vaipėsi maivėsi, bet nelabai aš jam leidau ginčytis, nes su koelgom endokrinologais pasikonsultavau, tai jie sakė, kad svarbiausias yra TTH, o LT4 įtakoja daug faktorių, todėl į jį mažiau dėmesio kreipt. Todėl jeigu kyla neramumas dėl skydliaukės, pasidaryk TTH hormono tyrimą. Jį galima darytis bet kurią ciklo dieną. Jei jis bus normalus - tada nusiramink.
Atsakyti
QUOTE(Lorika @ 2005 05 05, 19:15)
sveikos, mergaitės,
kaip jūs manot ar man gali būti policistinės, jei hormonai normos ribose (išskyrus prol, jis nežymiai padidėjas), o man gydytoja įtaria PKS? Per apžiūra ekrane matėsi daug cistukių. Bet galutinės diagnozės nepasakė, kad PKS. Ar hormonai turi parodyti, ar nebūtinai?

Labas, tau tikrai viskas gerai. Mane mokė, kad PKS echoskopija nenustatomas ir tuo labiau jokia gydymo "schema" remiantis echoskopijos rezultatais nesudaroma. PKS atveju turi būti LG/FSG=2,5 (LH/FSH=2,5). Norma LG/FSG=1. Tai, vadinasi tau viskas gerai:) Tik tam tikri niunsai dėl laboratorijos, ji turi būti patikima:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vicky: 05 gegužės 2005 - 21:26
QUOTE(vicky @ 2005 05 05, 21:18)
Labas, tau tikrai viskas gerai. Mane mokė, kad PKS echoskopija nenustatomas ir tuo labiau jokia gydymo "schema" remiantis echoskopijos rezultatais nesudaroma. PKS atveju turi būti LG/FSG=2,5  (LH/FSH=2,5). Norma LG/FSG=1. Tai, vadinasi tau viskas gerai:) Tik tam tikri niunsai dėl laboratorijos, ji turi būti patikima:)

Ačiū 4u.gif man ir neskyrė jokio gydymo, nes tik "įtaria". Ir jeigu aš gerai supratau, tai jei yra policistinių sindromas, tai ovuliacija nevyksta? man liepė matuotis BT, ką aš ir darau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorika @ 2005 05 06, 19:12)
Ačiū  4u.gif man ir neskyrė jokio gydymo, nes tik "įtaria". Ir jeigu aš gerai supratau, tai jei yra policistinių sindromas, tai ovuliacija nevyksta? man liepė matuotis BT, ką aš ir darau  tongue.gif

Gali BT nesimatuoti. Čia prie PKS nei patvirtins, nei paneigs. Nepasidomėjau, ar esant PKS vyksta ovuliacija. Šiaip galima pasižiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2005 05 06, 21:19)
Gali BT nesimatuoti. Čia prie PKS nei patvirtins, nei paneigs. Nepasidomėjau, ar esant PKS vyksta ovuliacija. Šiaip galima pasižiūrėti.

Aisku, kad ovuliacija vyksta esant policistinem 4u.gif kitos juk ne neizno, kad tas policistines turi... 4u.gif as ir juk kazkaip pastojau... g.gif - tada pertrauka buvo nuo daktaru... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2005 05 09, 11:59)
Aisku, kad ovuliacija vyksta esant policistinem 4u.gif  kitos juk ne neizno, kad tas policistines turi... 4u.gif  as ir juk kazkaip pastojau... g.gif - tada pertrauka buvo nuo daktaru... doh.gif

Kaip faina:))) Galima su policistinėmis pastoti?
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2005 05 09, 16:44)
Kaip faina:))) Galima su policistinėmis pastoti?

Aišku, kad galima mirksiukas.gif. Ir dar kaip! Va, šiandien perskaičiau užsienio policistukių forume kad viena 34 m. moteris pastojo po stimuliacijos gonadotropinais 150iu 6 dienas + IUI ir paaiškėjo kad laukiasi.....ketvertuko blink.gif blink.gif blink.gif Dabar ji pradėjo 10 nėštumo savaitę.
Eina sau wacko.gif

Vat kuom gali baigtis policistukėm tongue.gif
Atsakyti