Neffertite, jeigu pas tave tik ta viena cista, tu tikrai neturi policistinių kaiušidžių. Tik daktaras tau gali pasakyti, kokios Kilmės ta cista, bet dažniausiai jos susidaro iš neovuliavusio folikulo. Mažesnes cistas bando gydyti kontraceptikais, bet tavo cista, mano galva, yra per didelė ir greičiausiai ją kažkokiu operaciniu būdu šalins - gal laparsakopiškai, o gal galima ir išpunktuoti - dėl šito nesu tikra, bet aš pas B. kartą klausiau, ar galėtų man išpunktuoti cistą (aš ją turėjau apie 2 cm dydžio), tai sakė, kad galima ir išpunktuoti.
Dabar bus tik mano spėjimai, taigi labai rimtai nežiūrėk į tai - aš manau, kad toje kiaušidėje, kur yra cista, ji trukdo bręsti ir ovuliuoti folikulams, bet kita kiaušidė turėtų funkcionuoti tarsi normaliai....Tačiau lyg esu girdėjusi, kad cista sukelia funkcinius sutrikimus ir išbalansuoja hormonus, todėl gali būti, kad dėl jos yra sutrikęs folikulų brendimas ar ovuliacija abiejose kiaušidėse, bet čia tik blausūs mano prisiminimai, taigi giliai į širdį neimk, bet gydytojo perklausk.
Dar dėl skydliaukės tuo pačiu - skydliaukės padidėjimas gali reikšti, kad yra ir hormonų nukrypimai, kas gali įtakoti pastojimą, tačiau tas nedidelis padidėjimas gali ir visai nieko nereikšti. Man irgi kažkada pasakė, kad padidėjusi skydliaukė ir visiškai nieko nerado - nei echoskopiškai nei padarę hormonų tyrimus, nors jau praėjo keletas metų, o su skydliauke viskas tvarkoje. Taigi šito irgi rimtai kolkas nepriimk.
Beje, Klimas nėra šeimos gydytojas, bet jis - ginekologas-endokrinologas, medicinos mokslų daktaras.
Oi, aciu Tau, Daivute... Trupuciuka isaiskinai man padeti, nes visai nezinioje buvau, dabar akyse sviesiau. Tu viska labai paprastai ir aiskiai isaiskini.
Tikrai didelis dekui Tau...
Sekmes Tau...