Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(Irina777 @ 2006 06 27, 22:17)
Seveikos mergaites,

As naujoke. Situacija tokia: jau 6 men. nepavyksta pastoti. Kad veltui negaisti laiko ir nelaukti ko nepavyks 1,5 metu nulekiau pas gyd. Apziurejo echoskopu ir pasake kad panasu kad policistines kiausides. 4 men. matavau BT 2 is ju neivykdavo O. Siap mmm visada budavo reguliarios, tik per paskutini pusmeti 2 kartus buvo uzsilaikymas po 20d. Dabar pridaviau krauja hormonu tyrimams. 3 c.d. - LH ir FSH o kokia 45 c.d. (kadangi neprasidedavo mmmm) kazkokius tai dar kitus hormonus (man atrodo proloktina ir dar kazkokius). Kadangi gyvenu Svedijoje, cia nelabai aiskina kas kaip veikia ir kokie tyrimai yra daromi.

nebutinai ir kraujo tyrimai parodys policistines, kartais ultragrasas rodo,o kraujoas ne, bent jau man tip buvo ir lietuvos ir cia airijos gydytojai pasake, kad tai reiksia, kad yra mechaninio ar kokio ten tipo policistines kai tai itakoja ne hormonai o kiti veiksniai, man pvz virssvoris
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2006 06 28, 11:52)
nebutinai ir kraujo tyrimai parodys policistines, kartais ultragrasas rodo,o kraujoas ne, bent jau man tip buvo ir lietuvos ir cia airijos gydytojai pasake, kad tai reiksia, kad yra mechaninio ar kokio ten tipo policistines kai tai itakoja ne hormonai o kiti veiksniai, man pvz virssvoris

Kiek suprantu nustatyti policistines tiksliausiai galima padarius diagnostinę laparaskopiją.
Atsakyti
QUOTE(rugiagėlė @ 2006 06 28, 09:57)
Kiek suprantu nustatyti policistines tiksliausiai galima padarius diagnostinę laparaskopiją.

as tai nesidarysiu jokiu operaciju, bent jau kol kas schmoll.gif geriau gal bandysiu jeigu jau nieko neiseis su vaistais, pora metu bandysti numesti svpori normaliai (ka darau ir daabr), ojeigu ir tada jau nieko darysiuosi IVF, pasitaupysim pinigeliu ir ziuresim kaip eisis, beje liepos 12 vaziuoju pas gydytojus, tai ziuresiu ka jie man sakys, nes buvau tik pries tris menesius, tai buvom sutatre, kad metu svori ir paskiau ziuresim ,kaip ten viskas einasi unsure.gif biski bijau, tiksliau jau ne biski unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2006 06 28, 12:15)
as tai nesidarysiu jokiu operaciju, bent jau kol kas  schmoll.gif geriau gal bandysiu jeigu jau nieko neiseis su vaistais, pora metu bandysti numesti svpori normaliai (ka darau ir daabr), ojeigu ir tada jau nieko darysiuosi IVF, pasitaupysim pinigeliu ir ziuresim kaip eisis, beje liepos 12 vaziuoju pas gydytojus, tai ziuresiu ka jie man sakys, nes buvau tik pries tris menesius, tai buvom sutatre, kad metu svori ir paskiau ziuresim ,kaip ten viskas einasi  unsure.gif biski bijau, tiksliau jau ne biski  unsure.gif

na kad tu bijai operacijos tai visai be reikalo. manau, IVF reikėtų labiau bijoti nei eilinės laparaskopijos.
Atsakyti
QUOTE(rugiagėlė @ 2006 06 28, 10:26)
na kad tu bijai operacijos tai visai be reikalo. manau, IVF reikėtų labiau bijoti nei eilinės laparaskopijos.

gal tiesa sakant bijau, nes nezxinau kas tai per daiktas ir nelabai pasitikiu is tikruju vietiniais daktarais, gal ir be reikalo, bet nepasitikiu ir viskas, po liepos12 dienos zinosiu daugiau kas ir kaip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagėlė @ 2006 06 28, 11:57)

o kam ta laparaskopija diagnozavimui -juk jei is keliu pozymiu kazkiek atitinka (dabar neturiu kada ieskot, kazkada buvo imesta cia) -tai ir skaito, kad policistines...
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2006 06 28, 13:41)
o kam ta laparaskopija diagnozavimui -juk jei is keliu pozymiu kazkiek atitinka (dabar neturiu kada ieskot, kazkada buvo imesta cia) -tai ir skaito, kad policistines...

Aha, juo labiau, kad gydymo schema nelabai ir keičiasi dėl diagnozės. Nėra ko čia gultis po peiliu. Nebent jeigu visiškai nesistimuliuoja arba įtarimai dėl kiaušintakių yra, tada tiktai rekomenduojama laparaskopija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglužė: 28 birželio 2006 - 13:30
QUOTE(bonda @ 2006 06 28, 13:41)

Aš manyčiau, kad vis tik gydytojas norėdamas galutinai įsitikinti nevaisingumo priežastys pasiūlo pacientei laparaskopiją, kurios metu gi viską pamato: kiaušintakių praeinamumą, kiaušidžių būklę, gimdą ir t.t ir pan. ir tada diagnozė būna tiksliausia. nors aišku policistines galima diagnozuoti ir iš hormoninių tyrimų, bet aš kažkaip ryžausi laparaskopijai negalvodama, nebijodama man buvo svarbiausia viską kuo greičiau sužinoti kas ir dėl ko. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2006 06 28, 12:27)
Aha, juo labiau, kad gydymo schema nelabai ir keičiasi dėl diagnozės. Nėra ko čia gultis po peiliu. Nebent jeigu visiškai nesistimuliuoja arba įtarimai dėl kiaušintakių yra, tada tiktai rekomenduojama laparaskopija.

gerai, kad nuraminai, nes tikrai nenoriu as jokiu narkoziu, jokiu pjaustymu doh.gif mane visi gydytojai labai optimistiskai nuteikia, nes as jau buvau karta pastojusi, tai jie sako, kad turetu skatinitis su vaistukais, jeigu ju reiks,
Atsakyti
Aciu mergaites uz atsakymus. Bet kokiu atveju lauksiu hormonu rezultatu. Nes kol kas jokio gydymo nepaskyre ir net nepasake, kad mesciau svori - aplamai nieko.

O kaip tai yra gydoma???? Ir ar butinai stimuliuoti O, nes as skaiciau kad kiausides imanoma tik 4, maks. 5 kartus per gyvenima stimuliuoti, nes po 5 stimuliaciju kiausides visai praranda savo funkcija. schmoll.gif

Ir ar imanoma ovuliuoti su policistinen kiausidem be jokiu vaistu??? Nes man is 4 ciklu 2 buvo su O. (nu bent pagal mano BT grafikus, tik II faze gal trumpoka).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irina777: 28 birželio 2006 - 16:22
Stimuliuoti kiaušides galima tiek kiek reikia. Tavo informacija neteisinga.
Jeigu nori, gali dar metelius pabandyti natūraliai, gal pavyks, gal ir ne, kartais įvyksta spontaninė ovuliacija. Bet jei nori rezultato, tai be stimuliavimo neapseisi. Nėra tai jau tokia baisi procedūra biggrin.gif Nereikia jos taip sureikšminti.
Atsakyti
QUOTE(Irina777 @ 2006 06 28, 17:18)

Ir ar imanoma ovuliuoti su policistinen kiausidem be jokiu vaistu??? Nes man is 4 ciklu 2 buvo su O. (nu bent pagal mano BT grafikus, tik II faze gal trumpoka).

buna visko 4u.gif 4u.gif asstimuliavaus du men is eiles, paskuid ariau pertrauka ir per ta pertrauka pastojau ax.gif , aisku vartojau tokius vaistus per ta laika, plius gal ir tos stimuliacijos biski buvo isjudine kiausides -nezinau, bet svarbu rezultatas thumbup.gif wub.gif thumbup.gif wub.gif

cia tikrai yra ne viena su panasia istorija :ax:bet manyciau, akd bent mano atveju -tos stimuliaicjos ir uzvede ten viska... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 29 birželio 2006 - 07:18