Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(bonda @ 2006 06 01, 08:20)
as lygiai taip pat drinks_cheers.gif sakau, jei netycia pacios mm ateitu, tai begu is kart KT pirkt ax.gif  bet kazko man nesitiki... ax.gif
o tu kai grisi is daktares -parasyk, ka patare...vis tiek pasikalbesit apie tolimesne ateiti... blush2.gif

Nu tai linkiu kad tau siurprizą mmm padarytų biggrin.gif Jaučiu tik policistukės džiaugiasi mėnesinėm, nes gali manyti kad gal ir ovuliacija buvo... smile.gif
Gerai, papasakosiu ką patarė drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mia @ 2006 06 01, 09:26)
Nu tai linkiu kad tau siurprizą mmm padarytų  biggrin.gif Jaučiu tik policistukės džiaugiasi mėnesinėm, nes gali manyti kad gal ir ovuliacija buvo...  smile.gif
  Gerai, papasakosiu ką patarė  drinks_cheers.gif

tikiuos 4u.gif
vat ta nezinia nervuoja -nezinau, kiek cia laukt ir kentet... nes po gimdymo taigi kaip ivairiai ir neturinciom jokiu problem -vienom tik nustojus maitint ar net bemaitinant atsiranda, kitom vos ne po metu doh.gif ir suprask doh.gif na, reik dar pakentet... 4u.gif lauksiu ziniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2006 05 29, 17:25)
esu kažkur skaičiusi, kad negydomos policistinės "progresuoja", o nenorinčioms pastoti gydymas vienas - kontraceptinės tabletės 4u.gif

As irgi ta pati esu skaiciusi internete...

Bet va gydytoja sake, kad nenorincioms pastoti policistukems reikia gerti KT tik del ciklo reguliacijos ir tam kad sureguliuoti plaukuotuma ir spuogus. Jei situ problemu nera, gali ir negerti KT, o cikla palaikyti su Duphastonu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varliukas: 02 birželio 2006 - 09:03
Aš tai būčiau linkusi pagerti KT, nes jei kiaušidžių neslopinsi, ilgainiui jos perauga jungiamuoju audiniu, išdidėja. Vėliau gali kilti rimtų problemų norint pastoti.
Atsakyti
merginos norejau jusu paklasuti, aisku bus cia toks itin ne kuklus klausimas 4u.gif kiek kainuoja lietuvoje ovuliacijos skatinimas vaistukais? ir ar tikrai jeigu jau karta buvau apstojus be jokiu gydymo, tai ir kita karta jeigu ir reikes gydymo tai truks laba ineilgai? as tokia pasimetus, man irgi kraujo tyrimas nerode, kad didelio hormonu nuokrypio, bet skanas parode, tai gydytojas tik pasake, kad tai lengvo laipsnio ir kol kas liepe tik mesti svori, ir dabr jau po kiek mensiu liepos 12 vaziuoju vel pas juos ir ziuresiu ka jie man sakys unsure.gif labai biju unsure.gif
o paie plaukuotuma ir spuoguotuma tai is vis nenoriu net galvoti, jau bloga man nuo ju, as irgi svajoju, kad kai tik turesiu leliuka pradesiu vartoti Kt, tik v vel biju del svorio, kad vel nepradetu augti as taip sunkiai ji naikinu doh.gif nuo sausio pabaigos iki dabar tik 12 kg, panaikinta, tiksliau prazdzioj daugiausiai panaikinta, o dabr tai striges ir ne psakt is vietos doh.gif
Atsakyti
Iš simptomų pas tave tikrai panašu į policistines... O stimuliacija kainuoja nuo 50Lt iki 800 Lt panasiai. Priklauso kaip reaguoja organizmas ir kokiu vaistu reikia. Man kainavo viena kartą 400, kitą virš 500Lt.
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2006 06 02, 09:47)
merginos norejau jusu paklasuti, aisku bus cia toks itin ne kuklus klausimas  4u.gif  kiek kainuoja lietuvoje ovuliacijos skatinimas vaistukais? ir ar tikrai jeigu jau karta buvau apstojus be jokiu gydymo, tai ir kita karta jeigu ir reikes gydymo tai truks laba ineilgai? as tokia pasimetus, man irgi kraujo tyrimas nerode, kad didelio hormonu nuokrypio, bet skanas parode, tai gydytojas tik pasake, kad tai lengvo laipsnio ir kol kas liepe tik mesti svori, ir dabr jau po kiek mensiu liepos 12 vaziuoju vel pas juos ir ziuresiu ka jie man sakys  unsure.gif labai biju  unsure.gif
o paie plaukuotuma ir spuoguotuma tai is vis nenoriu net galvoti, jau bloga man nuo ju, as irgi svajoju, kad kai tik turesiu leliuka pradesiu vartoti Kt, tik v vel biju del svorio, kad vel nepradetu augti as taip sunkiai ji naikinu  doh.gif nuo sausio pabaigos iki dabar tik 12 kg, panaikinta, tiksliau prazdzioj daugiausiai panaikinta, o dabr tai striges ir ne psakt is vietos  doh.gif

Pas mane policistins kiaušidės, didelių hormonų nuokrypių nėra, tačiau stimuliacijos vyksta gan sunkiai, tad vieno ciklo metu vaistukams ir konsultacijoms, echoskopijoms, sekant folikulų augima, išeina apie 1100 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Kojines2 @ 2006 05 31, 23:16)
Hm, kaip viskas panašu į mane  smile.gif  Vat įdomumas tame ir yra - aš klausiau gyd. kodėl hormonai man nerodo PKS, o jis - yra? Sunku suprast kodėl ta nelaiminga kiaušialąstė pro kiaušidės "luobą" neprasikrapšto...  schmoll.gif 
Gyvenimas būt paprastesnis be šitos "dovanėlės' - ir vaikų jau kokią porytę turėčiau ir į pliažą einant nereikėtu nusipešt plaukus nuo ten kur pas daugumą nieko nėr, ech...

Nu pasirodo yra ir be manes tokiu babauziuku doh.gif Bet tame ir reikalas kad esu plaukuota nuo pat mazumes, todel tai is tikruju gali buti paveldeta o ne sutrikimas. Nu bet gydytojas nelinkes tuom tiketi kaip ir as pati.
Dabar tai is vis graziausiai mmm ateina kas 18 dienu po laporaskopijos, temperatura nekyla. O pries operacija ir temperatura kilo ir mmm buvo reguliarios. Vaikstau kaip makaka nosim ir rankom nutysusiom verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(elijete @ 2006 06 02, 15:19)
Nu pasirodo yra ir be manes tokiu babauziuku  doh.gif Bet tame ir reikalas kad esu plaukuota nuo pat mazumes, todel tai is tikruju gali buti paveldeta o ne sutrikimas. Nu bet gydytojas nelinkes tuom tiketi kaip ir as pati.
Dabar tai is vis graziausiai mmm ateina kas 18 dienu po laporaskopijos, temperatura nekyla. O pries operacija ir temperatura kilo ir mmm buvo reguliarios. Vaikstau kaip makaka nosim ir rankom nutysusiom  verysad.gif

o tai buvasi pas gydytojus, del tu 18 dienu? ar sake ka nors? as tai vis dar tikiuosi , ogal man dar nereisk tu skatinmu, bet kazakip jau nesitiki verysad.gif tik tiek ,akd cia jie nemokami ar sake gal ir gali reikiti sumoketi 20 - 50 euru ir viskas, jeigu reiktu lietuvoje, tai is kur tokius pinigus paiimti doh.gif siaubas kazkoks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2006 06 03, 12:27)
o tai buvasi pas gydytojus, del tu 18 dienu? ar sake ka nors? as tai vis dar tikiuosi , ogal man dar nereisk tu skatinmu, bet kazakip jau nesitiki  verysad.gif tik tiek ,akd cia jie nemokami ar sake gal ir gali reikiti sumoketi 20 - 50 euru ir viskas, jeigu reiktu lietuvoje, tai is kur tokius pinigus paiimti  doh.gif siaubas kazkoks  doh.gif

Kol kas dar nebuvau, sakau dar viena cikla palauksiu ir jei vel tas pats tada jau kreipsiuosi. Man reikia pasidaryti kai kuriuos hormonus 26 ciklo diena, o mano ciklas tik 18 dienu!
As taip svajoju kad iseitu pagaliau pasidaryti tuos hormonus, gal pavyks isaiskinti realia situacija ir gal prades koki gydyma taikyti.
Atsakyti
QUOTE(elijete @ 2006 06 03, 11:02)
Kol kas dar nebuvau, sakau dar viena cikla palauksiu ir jei vel tas pats tada jau kreipsiuosi. Man reikia pasidaryti kai kuriuos hormonus 26 ciklo diena, o mano ciklas tik 18 dienu!
As taip svajoju kad iseitu pagaliau pasidaryti tuos hormonus, gal pavyks isaiskinti realia situacija ir gal prades koki gydyma taikyti.

as tai vietoj taves is kart nelaukus nieko kreipciausi, tau paciai bus ramiau 4u.gif
Vat įdomumas tame ir yra - aš klausiau gyd. kodėl hormonai man nerodo PKS, o jis - yra? Sunku suprast kodėl ta nelaiminga kiaušialąstė pro kiaušidės "luobą" neprasikrapšto... 

man tai gydytoja sake, kad ta itakoja ne hormoninio pobudzio policistiniu kiausidziu sindromas, o fizinio, tai gali buti pvz per didelis svoris, bent jau pas mane taip, tai ziuresiu stengiuosi dabar ji numesti, jau nukraciau 12 kg, tai ziuresiu, ka nors itakos ti ar ne, nes irgi paskaiciau, kad jeigu laabai greitai numesi svori tai irgi gali neigiamai itakoti ovulaicija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2006 06 05, 10:42)

man tai gydytoja sake, kad ta itakoja ne hormoninio pobudzio policistiniu kiausidziu sindromas, o fizinio, tai gali buti pvz per didelis svoris, bent jau pas mane taip, tai ziuresiu stengiuosi dabar ji numesti, jau nukraciau 12 kg, tai ziuresiu, ka nors itakos ti ar ne, nes irgi paskaiciau, kad jeigu laabai greitai numesi svori tai irgi gali neigiamai itakoti ovulaicija  doh.gif

Žinai, tai kad svorio man dar kiek ir būtų trūkumas, o ne perteklius. Aišku kad niekas neaišku. Ilgai dar reiks laukti kol daktarai šitą reikalą įveiks.
Atsakyti