Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

Ačiū, biškeli mane pastatėt į vėžias drinks_cheers.gif
Atsakyti
Prisiskaičiau dabar internete visko...
Parašyta, kad vos ne visada šitą ligą lydi nutukimas. Ar tiesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2006 03 21, 19:31)
Parašyta, kad vos ne visada šitą ligą lydi nutukimas. Ar tiesa?  g.gif

Kada sutrinka hormonai taip yra tokia galimybė, bet neišsigąsk taip smarkia, jai prisižiūrint, gali tai reguliuoti. Iš patirties žinau, policistinės pas mane buvo nuo pat pradžių, kada ūgis 1,68 svoris buvo 50kg, po to buvo taip sutrikusios mmm kad ištisus metus nesirgau tada va jau svoris užaugo kaip ant mielių per pusmetį nepilną priaugau apie +20kg, bet pagėrus KT ir susireguliavusi mitybą ir hormonus tas svoris nukrito apie 15kg, žinoma galėtų jis ir dar mažesnis būti, bet kažkaip jau nebesu tokia stora sau tai ir leidžiu sau pasilepinti blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2006 03 21, 20:31)

Nevisada, bet labai dažnai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2006 03 21, 15:49)
Su echoskopu nelabai ką pamatė  g.gif
Pačiupinėjo ir pasakė kad policistinės kiaušidės...
Liepė padaryt tyrimą, kad sužinot kokio hormono per mažai ar per daug. Tada pagert vaistų (tipo hormoninių) ir bandyt pastot.
Bet mergaitės, aš neplanavau dabar pastot...  ax.gif  Tai gerai, pasidarau tyrimus, geriu kontraceptikus, ir kam man to reik?

Be to mano požymiai tikrai ne tokie kaip jūsų. Mano mėnesinės reguliarios buvo. Dabar buvo pirmas kartas, kai taip vėlavo. O be to man pastoviai skauda vieną šoną (tipo kiaušidę, kaip daktarė man pasakė).

Žinau, kad nervinu jus ir kankinu kvailais klausimais...
Tiesiog nesuprantu, ar nevaisingumas yra pagrindinis PKS galutinis požymis? Juk jei net nebandžiau pastoti, kaip galiu tvirtinti, kad negalėsiu? O jei imsiu gert hormonus, tai kiek man juos gert jei kol kas ir neplanavau pastot...  g.gif

tavo vietoj -pasidaryciau hormonus ir bent issiaiskinciau, dabar jau del sventos ramybes, yra tos policistines ar ne mirksiukas.gif kad veliau, jei prireiktu, nereiktu ieskot ligu mirksiukas.gif
o jei ciklas normalus -tai negerciau ne KT (jei iki siol negerei ir nezadi)

QUOTE(Irunia @ 2006 03 21, 19:31)

nutukimas -daznas reiskinys siuo atveju, bet ne taisykle mirksiukas.gif bent jau cia forume -tai tikrai ne viena policistuke tikra smilgele mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai va, greičiausiai pasidarysiu tą tyrimą. Tik kažkodėl manau, kad man endometriozė. Nes ir simptomai atitinka, ir gimda per echoskopą sakė panaši į tokią... O tada tai...

Beje, jei skirtų gydymą hormonais... Paaiškinkit man durnai. Kiek tas gydymas vyksta ir ar tuo metu reikia bandyti pastoti? Ta prasme, jei dabar aš pastoti nenoriu, ar reikia hormoninio gydymo tam, kad sukelt ovuliaciją, jei man tos ovuliacijos dabar kaip ir nereikia. g.gif
Kiek čia paskaičiau, tai hormonais sukelia ovuliaciją ir tada bando pastoti. O juk aš net nežinau, ar negaliu pastoti. O ir neplanavau dabar...
Užburtas ratas verysad.gif
Atsakyti
Jei neplanuoji pastoti, nieko gydyti ir nereikia. Jei sergi PKS, tada visą laiką iki tų planų atsiradimo rekomenduojama vartoti KT, kad slopintų kiaušidžių veiklą. O jei jau nusprendi, kad laikas, tada bandai. Jei nepavyksta, tada jau stimuliuojama ovuliacija.
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2006 03 22, 09:02)
Jei neplanuoji pastoti, nieko gydyti ir nereikia. Jei sergi PKS, tada visą laiką iki tų planų atsiradimo rekomenduojama vartoti KT, kad slopintų kiaušidžių veiklą. O jei jau nusprendi, kad laikas, tada bandai. Jei nepavyksta, tada jau stimuliuojama ovuliacija.

Auksas tu mano, ačiū drinks_cheers.gif
Atsakei taip išsamiai, kad net man durnai aišku pasidarė. thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes merginos po ilgo laiko ir vel as cia prisijungiu, noriu paklausti ar gali buti, kad esant PKS pagerus tris ciklus dyphastona galima pastoti? ta prasme ar i manoma, ar yra toks dalykas, kaip legvas PKS? man gydytojai taip sak4e, nes atseit hormonai nezymiai pakite nuo normos, net gydymo dar neskyre, tik liepe nuemsti svori ir sake liep sustiksim ir tada ziuresim kas ir kaip. o tai aks gali pasikeisti juk PKS nesigydomas ar as klystu? kiek daug tu klausimu, bet kad butent forume randu visus man rupimus atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tunisija @ 2006 03 28, 21:01)
sveikutes merginos po ilgo laiko ir vel as cia prisijungiu, noriu paklausti ar gali buti, kad esant PKS pagerus tris ciklus dyphastona galima pastoti? ta prasme ar i manoma, ar yra toks dalykas, kaip legvas PKS? man gydytojai taip sak4e, nes atseit hormonai nezymiai pakite nuo normos, net gydymo dar neskyre, tik liepe nuemsti svori ir sake liep sustiksim ir tada ziuresim kas ir kaip. o tai aks gali pasikeisti juk PKS nesigydomas ar as klystu? kiek daug tu klausimu, bet kad butent forume randu visus man rupimus atsakymus  4u.gif

man duphastona skirdavo tik neatsiradus mmm, kad jas issaukt mirksiukas.gif , nes as praktiskai metus be jo ir nesulaukdavau ju... doh.gif
su svoriu -buna, kad numetus, kad numetus kad ir pvz 5 kg -ovuliacija atsistato ir vyksta (aisku, reik turet nors koki virsvori, nuo ko mest mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2006 03 28, 19:56)
man duphastona skirdavo tik neatsiradus mmm, kad jas issaukt mirksiukas.gif , nes as praktiskai metus be jo ir nesulaukdavau ju... doh.gif
su svoriu -buna, kad numetus, kad numetus kad ir pvz 5 kg -ovuliacija atsistato ir vyksta (aisku, reik turet nors koki virsvori, nuo ko mest mirksiukas.gif )

kaip as tikiusoi, kad viskas bus gerai, as tai turiu ir ka ir nuo ko numesti ir dziaugiuosi, kad man einasi neblogai, tik va nezinau ar tikrai man atsistatys mmm ir ovuliacija
Atsakyti
QUOTE(tunisija @ 2006 03 29, 11:36)
kaip as tikiusoi, kad viskas bus gerai, as tai turiu ir ka ir nuo ko numesti ir dziaugiuosi, kad man einasi neblogai, tik va nezinau ar tikrai man atsistatys mmm ir ovuliacija

as ir turejau, bet kad man nekrito doh.gif blush2.gif blush2.gif

o tu pakalsuk savo daktares del Metformino -gal tiktu tavo atveju ax.gif
Atsakyti