Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(bonda @ 2005 10 05, 11:35)
tai tau turi paskirti vaistuku, kad folikulai ovuliuotu -sprogtu g.gif kodel nepaskyria? g.gif

Du menesiu leidausi po stimuliacijos pregnylio 10000, deja neovuliavo, nunaikinau su duphastonu folikulus cry.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikutės. Norėjau paklausti kaip jum įtarė policistines kiaušides?Ar tai ištikrųjų įgimta(kaip forumo gyd.ginekologė atsakė), ar echoskopijos būdu pamatė, gal plaukuotumas padidėjęs ar kt.??? Ir dar. Jei aš nueisiu pas ginekologą antroje ciklo pusėje, kad pvz. 20 ciklod dieną, ar ginekologė galės pasakyti, kad šį mėnesį buvo ovuliacija???
Labai dėkui už atsakymą, nes matau, kad merginos pasikaustę daugiau nei tie ginekologai.
Atsakyti
na del igimimo -tai cia labai toks diskutuotinas dalykas g.gif g.gif

man policistines itare pirmiausia del labai nereguliaraus ir ilgo ciklo, o kai padare hormonus bei dar su echoskopu patikrino -tai isitikino galutinai 4u.gif
Atsakyti
Nustato pagal hormonų tyrimų rezultatus ir parodo echoskopija(bet pagrindinis dalykas -hormonai).Man gydytojas taip pat minėjo ,kad gali būti įgimtas dalykas(kažkokio geno mutacija g.gif ),bet labai nesigilinau.Pačios policistinės kiaušidės nei gerai ,nei blogai.Blogai ,jei kartu yra ir anovuliacija
Atsakyti
kiek žinau policistinės tikrai gali būti įgimtos, kažkoks genas paveldimas,girdėjau, kad jis gaunamas iš tėvo, o tėčiai, arba diedukai tokių merginų kurios turi policistines, dažniausiai būna linkę jau jaunystėje plikti
Nežinau kiek tame tieos, bet esu apie tai skaičiusi internete

O man jau 18metų nustatė, kad policistinės, iš hormonų tyrimų ir echoskopijų
Atsakyti
QUOTE(estrela @ 2005 10 16, 19:12)
Sveikutės. Norėjau paklausti kaip jum įtarė policistines kiaušides?Ar tai ištikrųjų įgimta(kaip forumo gyd.ginekologė atsakė), ar echoskopijos būdu pamatė, gal plaukuotumas padidėjęs ar kt.??? Ir dar. Jei aš nueisiu pas ginekologą antroje ciklo pusėje, kad pvz. 20 ciklod dieną, ar ginekologė galės pasakyti, kad šį mėnesį buvo ovuliacija???
Labai dėkui už atsakymą, nes matau, kad merginos pasikaustę daugiau nei tie ginekologai.

Man nutraukus kontraceptines sutriko menesiniu ciklas, pradejau po 15 dienu kraujuoti, tada pamaciau, kad nera ovuliacijos, nors kiausides buvo grazios ir nerode policistiniu, taip pat hormonu tyrimai isskyrus progesterona buvo geri. Man pasimate el anovuliacijos cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2005 10 16, 19:43)
kiek žinau policistinės tikrai gali būti įgimtos, kažkoks genas paveldimas,girdėjau, kad jis gaunamas iš tėvo, o tėčiai, arba diedukai tokių merginų kurios turi policistines, dažniausiai būna linkę jau jaunystėje plikti
Nežinau kiek tame tieos, bet esu apie tai skaičiusi internete

O man jau 18metų nustatė, kad policistinės, iš hormonų tyrimų ir echoskopijų

as ir girdejus ir skaicius apie paveldimuma -bet visur labai priestaringai ax.gif uz tai nelabai tikiu...o manao tete ne biski net neplyktelejes... tongue.gif tongue.gif

ai, prie visu anksciau isvardintu poymiu dar mane labai spuogai kankino ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 17 spalio 2005 - 10:03
QUOTE(estrela @ 2005 10 16, 18:12)

Policistinių kiaušidžių sindromą nustato įvertinę visą kompleksą dalykų - hormonus, kiaušidžių vaizdą, o plaukuotumas, spuogai, antsvoris - nebūtinai bus nuo PKS, nors dažnai lydi šį sindromą.
20 c.d. ginekologė galės matyti geltonkūnį, kuris rodys, kad įvyko ovuliacija. Arba jei ciklas labai ilgas folikulas gali būti dar neovuliavęs ir puikiai matytis.

Dėl paveldimumo tai kaip ir Paidukė sakė, gali būti paveldima, aš dar skaičiau kad PKS gali prasidėti nuo vaikystėje (iki brendimo) patirto didelio streso. Kiek tai teisybė - nežinau, bet daugiausia rašo kad PKS paveldima.
Atsakyti
Man dar daktare sake, kad policistines gali buti be policistiniu, na kazkaip panasiai blush2.gif blush2.gif blush2.gif Kiek prisimenu. Na kaip man, policistozes nesimato, o ovuliacija nevyksta cry.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2005 10 17, 12:52)
Man dar daktare sake, kad policistines gali buti be policistiniu, na kazkaip panasiai blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif Kiek prisimenu. Na kaip man, policistozes nesimato, o ovuliacija nevyksta cry.gif

Philipuks,

ir man taip buvo - policistinių vaizdo nėra, hormonai 3 c.d. idealūs, o ovuliacija vykdavo, kada jai užeidavo. Bet aš vieną tokią turbūt atsitiktinai pagavau smile.gif Po šiai dienai su vyru nesuprantam, kaip čia mums pavyko. Pasirodo įmanoma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 10 17, 12:55)
Philipuks,

ir man taip buvo - policistinių vaizdo nėra, hormonai 3 c.d. idealūs, o ovuliacija vykdavo, kada jai užeidavo. Bet aš vieną tokią turbūt atsitiktinai pagavau  smile.gif Po šiai dienai su vyru nesuprantam, kaip čia mums pavyko. Pasirodo įmanoma  mirksiukas.gif

Is tikro labai sveikinu, tai suteikia ir man vilties 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
philipuks, as is vis normaliu mmm neturejau visus metus schmoll.gif tik su duphastono pagalba arba po klostylbegyto ... doh.gif paskui viena menesi netiketai susirgau pati, kai pertrauka dariau gydyme... o kita menesi nesusirgau, nes patapau nestuke.gif -ir pati nelabai suprantu kaip doh.gif wub.gif
Atsakyti