SHBG, tai mano manymu lietuviškai LHSG(lytiškus hormonus sujungiantis globulinas), man atrodo tokį tyrimą darėsi Mia ir lygtais Bonda, mes apie tai truputį esam diskutavę forume
QUOTE(garnelis @ 2005 06 08, 16:36)
Paiduke, as viska perskaiciau forume.....
teisingai, tai lytinius hormonus jungiantis globulinas.
bet ka reiskia, kai jis pas mane 22 kartus (ne vnt, o kartus) didesnis uz norma...
teisingai, tai lytinius hormonus jungiantis globulinas.
bet ka reiskia, kai jis pas mane 22 kartus (ne vnt, o kartus) didesnis uz norma...
na, pas mane jis buvo ant ribos zinau, kad nera geria, jei per daug... tada ten kazkokiu hormonu per daug gamina... ir tada buvau nete radusi info... jei rasiu, mestelsiu ir Zilaitiene man aiskino, bet nebepamenu...
QUOTE(bonda @ 2005 06 13, 14:51)
na, pas mane jis buvo ant ribos zinau, kad nera geria, jei per daug... tada ten kazkokiu hormonu per daug gamina... ir tada buvau nete radusi info... jei rasiu, mestelsiu ir Zilaitiene man aiskino, bet nebepamenu...
Sveikos merginos - issiaiskinau. Pasikartosiu - pas mane SHBG 2532, kai norma 18-114.
Rgls. man pasake, kad jei yra daugiua normos - tai viskas ok. Svarbu, kad nebutu zemiau normos. Jis taip pat minejo, kad cia gana mistinis hormonas. viena kart pacientei nustate 25 000, po valandos dar karta eme krauja ir tas hormonas jau iki 2000 nukrites buvo. esme - kad tik jo nebutu maziau, nes tada rodys, kad testosteronas padidejes.
QUOTE(garnelis @ 2005 06 13, 14:46)
Jei idomu - galiu savo hormonus parasyti:
SHBG - 2532
TSH - 0.8
LT4 - 20
FSH - 5.92
LH - 8.79
Test - 0.26
Dheas - 2.84
Pas mane blogas LH ir FSH santykis...
SHBG - 2532
TSH - 0.8
LT4 - 20
FSH - 5.92
LH - 8.79
Test - 0.26
Dheas - 2.84
Pas mane blogas LH ir FSH santykis...
na, reiks savo tyrimus issiknist...arba as kazka maisau...
Merginos, SHBG kaip tik ir neturi būti žemas. Kai jis žemas, paprastai būna padidėję androgenai. Dėl per didelio SHBG nieko nežinau, bet manau į gera , gyddytojas juk paaiškino kad gerai - reiškia gerai
Garneli, tavo LH/FSH santykis tik 1,5. Nu nėra gerai, toks ant ribos. Gal pabandyk dar kartą šiuos du hormonus išsitirt? O gal bus geri?
Garneli, tavo LH/FSH santykis tik 1,5. Nu nėra gerai, toks ant ribos. Gal pabandyk dar kartą šiuos du hormonus išsitirt? O gal bus geri?
nu pasiziuresim, gal bonda ras ka nors apie tai...
Mia, o ta LF ir FSH santyki ne dalinti, o atimti reikia... Tokiu budu jis gaunasi 2.87.
Sako dar ant ribos, kai skirtumas iki 2...
Ir tuos tyrimus dariau 2 cd, man taip gydytojas buvo uzrases. O forume radau, kad visos 3-5 cd eina darytis. gal dar cia ta 1 d iskraipe....
Mia, o ta LF ir FSH santyki ne dalinti, o atimti reikia... Tokiu budu jis gaunasi 2.87.
Sako dar ant ribos, kai skirtumas iki 2...
Ir tuos tyrimus dariau 2 cd, man taip gydytojas buvo uzrases. O forume radau, kad visos 3-5 cd eina darytis. gal dar cia ta 1 d iskraipe....
Nu ne atiminėti reikia Negi gydytoja taip sakė . Kai aiškiniesi kiek kartų tavo FSH mažesnis už LH, išeina 1,5. Tai ir yra šių hormonų santykis.
Mano pvz. 2,5, ir tikrai žinau kad buvo dalinama .
Nu pabandyk dar kartą pasitikrint, aš taip daryčiau
Mano pvz. 2,5, ir tikrai žinau kad buvo dalinama .
Nu pabandyk dar kartą pasitikrint, aš taip daryčiau
Nu geras, jei atimti reikia, tai rezultatas butu visai kaip ir nieko...
As kaip tik dar kt. temoje klausiau merginu - atimti ar dalinti reikia. daiva atsake - kad atimti reikia....
Ir norma is tikruju yra nuo 1-1.5. jei dalimu 1.48, kaip ir telpu i norma.
Bet jei atimu... jau nebetelpu.
Ir gydytojas sake, kad per didelis skirtumas, reikes pradeti mastyti apie stimuliacija.
bet as ko gero kt. cikla vel pasidarysiu tyrima, kad 100 proc isitikinti...
As kaip tik dar kt. temoje klausiau merginu - atimti ar dalinti reikia. daiva atsake - kad atimti reikia....
Ir norma is tikruju yra nuo 1-1.5. jei dalimu 1.48, kaip ir telpu i norma.
Bet jei atimu... jau nebetelpu.
Ir gydytojas sake, kad per didelis skirtumas, reikes pradeti mastyti apie stimuliacija.
bet as ko gero kt. cikla vel pasidarysiu tyrima, kad 100 proc isitikinti...