Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas ir nėštumas

Sveikutės 4u.gif
Kaip laikotės?
O aš per visus viduriavimus tris dienas iš eilės aspirino neišgėriau blink.gif kažin čia labai blogai? g.gif
Nu va ir pasibaigė gražus pavasaris.... vėl lyja verysad.gif O aš tiek veiklos susiplanavus - baseinas, nėščiųjų kursai, ispanų kalbos kursai, dar kraitelį pradėsiu supirkinėt rolleyes.gif Na nieko, tikiuosi čia tie lietūs neilgam....
Atsakyti
QUOTE(Eglynius @ 2008 04 07, 08:14)
Labas rytas  rolleyes.gif

Labai gaila, kad nekokios naujienos - Sauda - laikykis mergyt, visos čia suprantam kaip sunku tokiu momentu, bet taip pat linkiu stiprybės, kurios pasisemti lengviau kai turi aiškų tolimesnį planą  4u.gif  mirksiukas.gif  todėl linkiu greitai vėl prisijungti su kuo geriausiomis naujienomis  rolleyes.gif
Na ne vien Rola vartojo padidintas dozes - aš irgi šiek tiek savavališkai geriau iki pastojimo po 200 mg, o po to iki 8 savaitės po 150 mg aspirino, kadangi pas mane diagnozė berods AFS sunkiausia iš visų jūsų, plius pasiskaičiau užsienio ir kt literatūr

Bet va kad ir neaisku, kiek mums tos aspirino reikia, ir kokia doze per didele, nemanau, kad visoms uztenka 100 mg., kiekviena gi individuali, be to ir AFS formos bei sunkumo lygis skirtingas.
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 04 07, 08:34)
Eglyniuk  4u.gif ot būtų,jei ir tavo vaikučiui pimpaliukas užaugtų  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Tuomet dar pasikonsultuok su A ir manau kitą kartelį su vaistukais jau tikrai pavyks, juk šiaip ar taip šitie vaistukai nepatenka vaikučiui pro placentą, todėl tikrai manau gydymą tau dabar jau su vaistukais paskirs - žinau vieną forumietę - kuriai AFS nenustatė bet kadangi jau kelintas kartas kaip leliukas nesivysto - sekantį kartą jai skiria tiek aspiriną tiek leidžiamus ax.gif
Dideliausios sėkmės ir dažniau apsilankyk net planuodama - tikiu kad su mūsų palaikymu greičiau viskas pavyks mirksiukas.gif
p.s. nu jei ir maniškei užaugtų - vot būtų bajeris - tikriausiai šokas man jau būtų doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Rola @ 2008 04 07, 09:19)
Bet va kad ir neaisku, kiek mums tos aspirino reikia, ir kokia doze per didele, nemanau, kad visoms uztenka 100 mg., kiekviena gi individuali, be to ir AFS formos bei sunkumo lygis skirtingas.

va, va ir aš kiek skaitinėjau tai susidariau įspūdį kad visdėlto gydymą turėtų skirti kiekvienai individualiai - nes pas mane iš trijų AFS rodiklių du teigiami - vienas jų labai agresyvus nestuke.gif atžvilgiu - lupus antikoguliantas, kitas įgimtas - Leideno faktorius ir beto abu rodikliai žymiai viršija ribas - o gydo mane taip pat kaip ir tas kurioms pakitimai nedideli ir ne tokių pavojingų nėštumui rodiklių atveju g.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Artemide, sveikinu papildžius berniukų būrelį drinks_cheers.gif
QUOTE(sauda @ 2008 04 04, 18:41)
Dabar jau bandau gyventi naujom viltim,nes labai noriu  2.gif

Užjaučiu, dėl to ką tau teko išgyventi. Bet didžiuojuosi tavim, kad vėl rimtai ėmeisi planuoti 4u.gif Stiprybės tau dabar ir linkiu, kuo greičiau vėl pastoti

QUOTE(bafyte @ 2008 04 04, 20:20)
priimkit ir mane. Pirma nestuma turejau neisystanti, dabar yra 8 savaites, tos akuserines, pradzioje tepliojo, pradejau gerti duphastona, praejo. Dare echo, atitinka kaip 6 sav, bet gydytojas neleido nusimnti, liepe ateiti po savaites ir jei bus paauges, tai vadinasi viskas gerai.Turiu nedarbinguma jau antra savaite, guliu namuose ir tikiuosi laimingos pabaigos.  nestuke.gif
O kokius vaistus cia leidziates ir nuo ko?

Sveika, laikau už jus kumščiu, kad viskas būtų gerai. O gal profilaktiškai aspirino pagerk, gal ir pas tave kraujas tirštėja g.gif Kaip suprantu tu dar nesityrei AFS?

QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 06, 12:46)
net 2kavos puodeliai gali sukelti persileidima,tai taip ziauriai nuskambejo  doh.gif .Ar tik ne SM portale skaiciau  g.gif .Bet kartu negalima ir arbatos,kakavos,kokakolos(na paskutiniu dvieju ir nemegstu).Tai man visai neliktu ka gert.Kai laukiausi savo berniuko-tai istisai gerdavau arbata su pienu,juoda,nestipria,bet pasirodo vistiek negerai  doh.gif

Žinai dėl kofeino yra labai daug skirtingų nuomonių. Vieni siūlo visai atisakyti, kiti kaip tik sako, kad 2 puodeliai per dieną net gi rekomenduojami toms, kurių žemas kraujo spaudimas. Aš kavos jau negeriu 3 metus, kad nepakenkčiau leliui. Bet va prieš mėn. buvo labai kritęs spaudimas ir labai skaudėjo galvą, tai per prievartą gerdavau vieną puodelį, vis geriau nei tabletė nuo skausmo. o ginė stebisi, kad aš visai negeriu kavos, jos nuomone tikrai nekenkia, kaip ir brendis. O aš literatūroje skaičiau, kad kofeinas, alkoholis, jei didesnės jų dozės, tai kakažkai net keliom valandom užslopima vaikučio kvėpavimą, todėl ir kenkia. Bet jei gerisim silpną žalią ar juodą arbatą (ne čefyrą) ar kavos puodelį per dieną tikrai nieko nenutiks. Na pirmas 12 savaičių gal geriau ir jų pasisaugoti.
O va dėl maisto produktų, tai dabar aš visai pasimetusi. Šiaip tai dėl žalios žuvies, pelėsinio sūrio ir vytintų produktų žinau, kad negalima. Bet šiaip tai žuvies kaip ir reikia. O ir šiaip kai paskaitai maisto sudėtį tai nėra ką valgyti, nes visuose produktuose (jei ne pačio užauginta) tiek pridėta konservantų, kad net baisu. O dar kai pasigilinau, tai vos ne pagrindinis visur dedamas gali sukelti vėžinius susirgimus, kiti vėl ten begales ligų. Tai kaip ir nelieka ką valgti, kaimo neturiu, nėr iš kur daržovių ir mėsos parsivešti doh.gif Kai pradėjau gilintis, tai kokias 2 savaites nieko negalėjau parduotuvėj nusipirkti, na nerasdavau ką, bet dabar aprimau, supratau, kad kitaip nebus, vis tiek teks valgyti, kad ir žiauriai nesveiką maistą verysad.gif

QUOTE(Artemidė @ 2008 04 06, 17:48)
Kaip suprasti jūrų gėrybių nevelgai - aš ajs dabar kaip tik priverstinai valgau, nes daug kur rašo ir gydytojai sako, kad geriausia dieta nėščiąjai - žuvis, jūros gėrybės ir daržovės su vaisiais (tik negalima nedavirtų žuvų ir t.t..., bet virtų, keptų - netgi būtina!!!)

Šakės, aš pamiršau ir valgiau sumuštinių su sūdyta lašiša, ir silkę valgau, o ji irgi termiškai neapdirbta blink.gif Bet aš taaaaiiip mėgstu silkę verysad.gif O jūs visai nevalgot nei silkės nei lašišos?
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 04 07, 10:51)
Labas rytas,

Artemide, sveikinu papildžius berniukų būrelį  drinks_cheers.gif

Užjaučiu, dėl to ką tau teko išgyventi. Bet didžiuojuosi tavim, kad vėl rimtai ėmeisi planuoti  4u.gif  Stiprybės tau dabar ir linkiu, kuo greičiau vėl pastoti
Sveika, laikau už jus kumščiu, kad viskas būtų gerai. O gal profilaktiškai aspirino pagerk, gal ir pas tave kraujas tirštėja  g.gif  Kaip suprantu tu dar nesityrei AFS?
Žinai dėl kofeino yra labai daug skirtingų nuomonių. Vieni siūlo visai atisakyti, kiti kaip tik sako, kad 2 puodeliai per dieną net gi rekomenduojami toms, kurių žemas kraujo spaudimas. Aš kavos jau negeriu 3 metus, kad nepakenkčiau leliui. Bet va prieš mėn. buvo labai kritęs spaudimas ir labai skaudėjo galvą, tai per prievartą gerdavau vieną puodelį, vis geriau nei tabletė nuo skausmo. o ginė stebisi, kad aš visai negeriu kavos, jos nuomone tikrai nekenkia, kaip ir brendis. O aš literatūroje skaičiau, kad kofeinas, alkoholis, jei didesnės jų dozės, tai kakažkai net keliom valandom užslopima vaikučio kvėpavimą, todėl ir kenkia. Bet jei gerisim silpną žalią ar juodą arbatą (ne čefyrą) ar kavos puodelį per dieną tikrai nieko nenutiks. Na pirmas 12 savaičių gal geriau ir jų pasisaugoti.
O va dėl maisto produktų, tai dabar aš visai pasimetusi. Šiaip tai dėl žalios žuvies, pelėsinio sūrio ir vytintų produktų žinau, kad negalima. Bet šiaip tai žuvies kaip ir reikia. O ir šiaip kai paskaitai maisto sudėtį tai nėra ką valgyti, nes visuose produktuose (jei ne pačio užauginta) tiek pridėta konservantų, kad net baisu. O dar kai pasigilinau, tai vos ne pagrindinis visur dedamas gali sukelti vėžinius susirgimus, kiti vėl ten begales ligų. Tai kaip ir nelieka ką valgti, kaimo neturiu, nėr iš kur daržovių ir mėsos parsivešti doh.gif Kai pradėjau gilintis, tai kokias 2 savaites nieko negalėjau parduotuvėj nusipirkti, na nerasdavau ką, bet dabar aprimau, supratau, kad kitaip nebus, vis tiek teks valgyti, kad ir žiauriai nesveiką maistą  verysad.gif
Šakės, aš pamiršau ir valgiau sumuštinių su sūdyta lašiša, ir silkę valgau, o ji irgi termiškai neapdirbta  blink.gif  Bet aš taaaaiiip mėgstu silkę  verysad.gif  O jūs visai nevalgot nei silkės nei lašišos?

Ne manau, kad maistas turi svarbiausia reiksme. Silke tai kiek zinau visos nestukes megsta, tad gal geriau valgyti ta, ko organizmas nori.. mirksiukas.gif
Atsakyti
labas rytelis. kaip laikotes?mes gerai katik is lovytes tik nestuke.gif lotuliukas.gif siandiena ikopeme i 38sav ui kaip laikelis bega, ir pilvukas vis maudzia ir maudzia ir nugaryte, kazin kada mazius jau pasibels g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 04 07, 10:56)
Ne manau, kad maistas turi svarbiausia reiksme. Silke tai kiek zinau visos nestukes megsta, tad gal geriau valgyti ta, ko organizmas nori.. mirksiukas.gif

Tu sakei sveikai maitiniesi, turi kaimą, kas tau ekologiškus produktus augina? Aš jau beveik pasiryžus kur nors pati bent daržoves auginti, bet, kad šiais laikais neįpirksti sodo prie Kauno doh.gif
Kam bus įdomu paskaitykite apie tai ką valgome kartu su maistu doh.gif
konservantai ir maisto priedai

Pažiūrėjau, net ir sveriami maisto produktai mažose parduotuvėse būna apdoroti konservantais, jau nekalbu apie didžiuosius prekybos centrus doh.gif
Na bet kai žinai, tai gali rinktis maistą, kur pridėta mažiau kenksmingų priedų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(raasula @ 2008 04 07, 11:07)
labas rytelis. kaip laikotes?mes gerai katik is lovytes tik nestuke.gif  lotuliukas.gif siandiena ikopeme i 38sav ui kaip laikelis bega, ir pilvukas vis maudzia ir maudzia ir nugaryte, kazin kada mazius jau pasibels g.gif

Sveika, jau visai visai nedaug liko wub.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Artemide, sveikinu papildžius berniukų būrelį  drinks_cheers.gif

O va dėl maisto produktų, tai dabar aš visai pasimetusi. Šiaip tai dėl žalios žuvies, pelėsinio sūrio ir vytintų produktų žinau, kad negalima. Bet šiaip tai žuvies kaip ir reikia. O ir šiaip kai paskaitai maisto sudėtį tai nėra ką valgyti, nes visuose produktuose (jei ne pačio užauginta) tiek pridėta konservantų, kad net baisu. O dar kai pasigilinau, tai vos ne pagrindinis visur dedamas gali sukelti vėžinius susirgimus, kiti vėl ten begales ligų. Tai kaip ir nelieka ką valgti, kaimo neturiu, nėr iš kur daržovių ir mėsos parsivešti doh.gif Kai pradėjau gilintis, tai kokias 2 savaites nieko negalėjau parduotuvėj nusipirkti, na nerasdavau ką, bet dabar aprimau, supratau, kad kitaip nebus, vis tiek teks valgyti, kad ir žiauriai nesveiką maistą  verysad.gif
Šakės, aš pamiršau ir valgiau sumuštinių su sūdyta lašiša, ir silkę valgau, o ji irgi termiškai neapdirbta  blink.gif  Bet aš taaaaiiip mėgstu silkę  verysad.gif  O jūs visai nevalgot nei silkės nei lašišos?

Man irgi zemas spaudimas doh.gif .Kai uzeina galvos migrena-isgeriu kavos puodeli su pienu,kazkiek padeda,nes vaistai-tai neikiek schmoll.gif nenuima skausmo(na tokie eiliniai kaip citramonas,paracetamolis).
As tai labai megstu pelesini suri,vytinta desra,Juros gerybes,silke,lasisa t.p.Apie lasisa tai skaiciau,kad galima,nes joje nebuna suikaupe sunkiuju metalu,bet tada turbut tik termiskai apdorota tinka.Ir dar vakar skaiciau Nesciosios Vadove,kad geriausia valgyti kuo liesesnes zuvis,nes sunkieji metalai kaupiasi riebaluose,kepenyse.Dar nederetu daug valgyt gyvunu kepeenu,inkstu ir kt.subproduktu,nes juose irgi kaupiasi visos nuodingosios medziagos.Dar apie gliutamata rase,kad negalima,bet gi jo dabar visur pilna,ypac daug buljono kubeliuose,o as vis sriubas su juo verdu doh.gif
Bet tiesa pasakius visur vien chemija doh.gif
labas rytelis. kaip laikotes?mes gerai katik is lovytes tik nestuke.gif  lotuliukas.gif siandiena ikopeme i 38sav ui kaip laikelis bega, ir pilvukas vis maudzia ir maudzia ir nugaryte, kazin kada mazius jau pasibels g.gif

Kaip faina,kad Jums jau tiek nedaug liko iki susitikimo su mazyliu wub.gif .
Atsakyti

Nu baikit jūs taip smulkmeniškai reaguot į tokius dalykus irnesakyk.gif Termiškai neapdorotos mėsos ir žuvys negerai dėl taxoplazmozės, salmaneliozės ar kitų ligų... bet jei jau taxoplazmoze kažkada yra prasirgta tai tikrai nereikia taip paniškai to maisto bijoti... aš tai ir Sushi su lašiša, ir vytintos dešros ir rukytos žuvies suvalgau kartais... o pelėsinis sūris visai mano silpnybė tongue.gif manau svarbiausia VISKAS SU SAIKU... nes geriau pagalvojus, tai ir kvėpuot tokiu oru kenkia biggrin.gif

Na pakentėk truputuką, jau visai nebedaug jums liko wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 07, 11:43)
1. Man irgi zemas spaudimas  doh.gif .Kai uzeina galvos migrena-isgeriu kavos puodeli su pienu,kazkiek padeda,nes vaistai-tai neikiek  schmoll.gif nenuima skausmo(na tokie eiliniai kaip citramonas,paracetamolis).
2. Dar nederetu daug valgyt gyvunu kepeenu,inkstu ir kt.subproduktu,nes juose irgi kaupiasi visos nuodingosios medziagos.

1. Aš nė dienos be kavos smile.gif įdomu kaip galima būtų dieną jaustis normaliai kai spaudimas vos 90/50 būna (o kartais ir tiek nesiekia)... blink.gif Man akušerė pati liepė gerti rytais kavą....
2. Aha, o kai būna trūkumas geležies, tai kaip tik rekomenduoja valgyt kiaulių kepenėles, nes ten labaaaaai daug geležies.... g.gif nu ir supaistyk čia žmogau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 07, 11:43)
Dar apie gliutamata rase,kad negalima,bet gi jo dabar visur pilna,ypac daug buljono kubeliuose,o as vis sriubas su juo verdu  doh.gif
Bet tiesa pasakius visur vien chemija  doh.gif

Aš kai paskaičiau nustojau naudoti sultinio kūbelius ir prieskonių mišinius su gliutamatu (nors tiek galiu padaryti sveikatos labui). Dabar geriau mėsytės kūdos supjaustau ir i sriubą primetu, kad nebūtų vien vandens skonis, arba svieste svogūną, morką, papariką patroškinu, natūralaus pipiriuko, baziliko ar kokios žolės įmetu ir į sriubą supilu, visai nieko skonis gaunasi, ir sveikiau.
O šiaip tai jei dabar ir kažkiek apsisaugosim nuo chemijos, bet paskui vaikai tai niekaip nuo jos neišvengs kai pradės eiti į darželius, mokyklas. Gal tik blogiau jiem bus kai organizmai nebus pripratę g.gif Tikrai, kuo toliau tuo mažiau natūralių dalykų belieka, gal ir žmogaus organizmas pasitobulins, kad geriau sintetiką virškins unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 04 07, 08:34)
Na o dėl padidintos dozės,tai ir aš gėriau po 200 aspirino,tik pas mane vistiek kraujukas tirštėjo,aš pagal paprastą kraujo tyrimuką mačiau,juk nėštumo metu hemoglobinas po truputį turi mažėti,nes vaikutis pasiima,o pas mane ir hemoglobinas,ir trombocitai didėjo,tai tikrai,jei būčiau vaistukus leidusis,tai būtų prasiskiedęs kraujukas normaliai  :

verysad.gif suprasta, aspirina nedydinsiu. o koks tavo Hb buvo? mano 136, bet as geriau 6d pries tyrima gelezies preparatus, ir siand isgeriau, nuo silpnumo, pagulejau pusdieni, lyg geriau pasidare.

QUOTE(Diija @ 2008 04 07, 09:13)

O aš per visus viduriavimus tris dienas iš eilės aspirino neišgėriau  ::  kažin čia labai blogai?  :

aisku geriau nepraleisti, bet kai maisto negavai, tai ko skrandi gadinti? svarbu leidaisi vaistukus. gal gi viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(Rola @ 2008 04 07, 10:44)

hihihi.gif o man visai patiko, cia ziurek ir masina nusipirksim lotuliukas.gif

Labas rytas,

O va dėl maisto produktų, tai dabar aš visai pasimetusi. Šiaip tai dėl žalios žuvies, pelėsinio sūrio ir vytintų produktų žinau, kad negalima. Bet šiaip tai žuvies kaip ir reikia. O ir šiaip kai paskaitai maisto sudėtį tai nėra ką valgyti, nes visuose produktuose (jei ne pačio užauginta) tiek pridėta konservantų, kad net baisu. O dar kai pasigilinau, tai vos ne pagrindinis visur dedamas gali sukelti vėžinius susirgimus, kiti vėl ten begales ligų. Tai kaip ir nelieka ką valgti, kaimo neturiu, nėr iš kur daržovių ir mėsos parsivešti doh.gif Kai pradėjau gilintis, tai kokias 2 savaites nieko negalėjau parduotuvėj nusipirkti, na nerasdavau ką, bet dabar aprimau, supratau, kad kitaip nebus, vis tiek teks valgyti, kad ir žiauriai nesveiką maistą  ::
Šakės, aš pamiršau ir valgiau sumuštinių su sūdyta lašiša, ir silkę valgau, o ji irgi termiškai neapdirbta  blink.gif  Bet aš taaaaiiip mėgstu silkę  ::  O jūs visai nevalgot nei silkės nei lašišos?

mano spaudimas siaip zemas budavo, nuo pastojimo - noramlus, nebend krenta kartais tai ir silpna darosi g.gif
del kavos tokia pletka girdejau, kava varo skyscius is organizmo, todel tirstina krauja. jo endidelis kiekis tonizuoja, bet skysti reika palaikyti. tiek ziniu. dar jo negeriu, jau 2 men kaip meciau. g.gif
as nevalgau zuvies schmoll.gif jis skani, bet del kaulu atsisakiau (matyt vaikystei paspringau), tik file kapta kokia, desra valgau slapke, ten kaulu nebuna biggrin.gif

labas rytelis. kaip laikotes?mes gerai katik is lovytes tik ::: siandiena ikopeme i 38sav ui kaip laikelis bega, ir pilvukas vis maudzia ir maudzia ir nugaryte, kazin kada mazius jau pasibels g.gif

su savaitelem! 4u.gif oi laukiame bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Eglynius,2008 04 07, 10:33]
Tuomet dar pasikonsultuok su A ir manau kitą kartelį su vaistukais jau tikrai pavyks, juk šiaip ar taip šitie vaistukai nepatenka vaikučiui pro placentą, todėl tikrai manau gydymą tau dabar jau su vaistukais paskirs - žinau vieną forumietę - kuriai AFS nenustatė bet kadangi jau kelintas kartas kaip leliukas nesivysto - sekantį kartą jai skiria tiek aspiriną tiek leidžiamus ax.gif
Dideliausios sėkmės ir dažniau apsilankyk net planuodama - tikiu kad su mūsų palaikymu greičiau viskas pavyks mirksiukas.gif

Šį mėnesiuką vyksiu pas A.,tikriausiai iš karto ir paskirs leidžiamus vaistukus,nes praeitą kartą buvo parašyta,pastojimo metu naudoti aspiriną,na o jei ir vėl nepavyktų,tai tada naudoti ir leidžiamus vaistukus,tokia tikrovė.Na tiek to pasikonsultuosiu ir viskas bus aišku.
Iš kitos pusės,galiu pasakyti,kad mūsų visų patirtis yra net geriau už visas gyd.konsultacijas g.gif .Man atrodo,tai jau dauguma supratote rolleyes.gif
Papildyta:
[quote=Mintė,2008 04 07, 10:51]
Labas rytas,

Užjaučiu, dėl to ką tau teko išgyventi. Bet didžiuojuosi tavim, kad vėl rimtai ėmeisi planuoti 4u.gif Stiprybės tau dabar ir linkiu, kuo greičiau vėl pastoti

Dėkui už palaikymą 4u.gif Mes visos čia stiprios mirksiukas.gif Ir manęs taip lengvai čia neatsikratysite rolleyes.gif
Atsakyti