Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas ir nėštumas

QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 28, 14:33)
1.Mano mama toli,130km,be to intensyviai dirba.O vyro tevams tik sunus rupi,ir tai retai,o ir sutinka visada su priekaistais  doh.gif ,pyksta,kad jiems per mazai demesio skiria(bet,kad jis ir mums mazai skiria).Retai su jais susitinkam,o ir gyvena toli,uz 220km.
2.O tai toksaplazmoze suaktyvejusi gali pakenkti leliukui?As taip anksciau maniau,nes pati gyv.gyd.baigusi  blush2.gif ,tai atrodo truputi nuraukiu.Bet infektologe tvirtai uztikrino,kad negali pakenkti  blink.gif
3.Na dar paklausiu  smile.gif -o jums kraujo gr.tyr.reikia kartoti?Nes as tai jau 5sykius dariausi,ir vis liepia is naujo.Turiu ir tyr.lapuka su rezultatais,bet ginius sako-ne,netinka,nes visokiu ciudu buna,sako buna,kad netaip uzraso.Bet gi tiek kartu dariausi.Poliklinikoj tai ir ligos istorijoj iklijuota  smile.gif .

1. aišku būna momentų, kai tikrai tūksta artimųjų pagalbos. Bet iš kitos pusės tai ramu, niekas į tavo gyvenimą nesikiša. Pagalvok ar labai norėtum, kad kasdien tai reguliuotų gyveminą. Manau tikrai ne. O dėl pagalbos kritiniu atveju, tai gal kokia drauge turi, kuri vaikutį pažiūrėtų.
2. Jei toksoplazmonzė persigta, tai daugiau ji rizikos nekelia, o jei ne, tai bet kada gali susirgti ir pakenkti. O del citomegalo, tai tikrai nežinau, nes man jo neskyrė pasidaryti nei karto.
3. Mano kraujo gr. daryta gal kai man buvo 16 m. ir niekas neliepė dar kartelį darytis, Čia kažkaip pinigų lupimas gaunasi g.gif
QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 28, 15:12)
Is manes uz kraujo gr.tyrima Panevezio poliklinikoj dar ir pinigus nulupo  doh.gif ,sake dabar tokia tvarka.Uztat tasyk ir pykau,kad istisai daro ta pati tyrima  smile.gif .Na cia gal nereiks moket  smile.gif ,nors kiek pastebejau-is manes sugeba nulupt ir ten kur kitiems nemokamai  lotuliukas.gif .Tai dabar bandau viska issiklausinet ir nebuti naivuole  blush2.gif

Žinai kaip yra su tais tyrimais. Jei tu prisirašiusi Vilniuje poliklinikoje ir nuvažiavai į Panevėžį ir ten dareisi tyrimus tai žinoma jie už viską liepė mokėti. Bet jei daraisi tyrimus ten kur prisirašius, tai dauguma tyrimų nemokami (na bent jau pagrindiniai).

Papildyta:
O aš šiandien pas endokrinologę buvau. Tai pagal tyrimukus davė Tiroksino pagerti. Na vienu žodžiu, ligų maišas doh.gif Na bet reik gerti dėl vaikučio, nes priešingu atveju, tiroksino trūkumas gali pakenkti vystymuisi. Kažkaip gerai ji man čia pasitaikė susitikti, nes per kitų gyd. nežinojimą gali ir bėdos prisidaryti.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 04 28, 16:03)
1. aišku būna momentų, kai tikrai tūksta artimųjų pagalbos. Bet iš kitos pusės tai ramu, niekas į tavo gyvenimą nesikiša. Pagalvok ar labai norėtum, kad kasdien tai reguliuotų gyveminą. Manau tikrai ne. O dėl pagalbos kritiniu atveju, tai gal kokia drauge turi, kuri vaikutį pažiūrėtų.
2. Jei toksoplazmonzė persigta, tai daugiau ji rizikos nekelia, o jei ne, tai bet kada gali susirgti ir pakenkti. O del citomegalo, tai tikrai nežinau, nes man jo neskyrė pasidaryti nei karto.
3. Mano kraujo gr. daryta gal kai man buvo 16 m. ir niekas neliepė dar kartelį darytis, Čia kažkaip pinigų lupimas gaunasi  g.gif

Žinai kaip yra su tais tyrimais. Jei tu prisirašiusi Vilniuje poliklinikoje ir nuvažiavai į Panevėžį ir ten dareisi tyrimus tai žinoma jie už viską liepė mokėti. Bet jei daraisi tyrimus ten kur prisirašius, tai dauguma tyrimų nemokami (na bent jau pagrindiniai).
Papildyta:
O aš šiandien pas endokrinologę buvau. Tai pagal tyrimukus davė Tiroksino pagerti. Na vienu žodžiu, ligų maišas  doh.gif  Na bet reik gerti dėl vaikučio, nes priešingu atveju, tiroksino trūkumas gali pakenkti vystymuisi. Kažkaip gerai ji man čia pasitaikė susitikti, nes per kitų gyd. nežinojimą gali ir bėdos prisidaryti.

Man kraujo grupę nustatinėjop dabar iš naujo, nors pasakiau kokia yra, bet nemokamai ligoninei, kuriojn lankausi..
O tiroksina as jau 2 metai kaip geriu, pati nusprendžiau po pirmo nėštumo, kad reikia apsilankyti pas endokrinologą, ir ten TTH tyrimas biški nuokrypį parodė, dabar kas pusmetį tenka apsilankyti, ir kartoti šį tyrimą.
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 04 28, 15:48)
gaila kad nera  g.gif daugiau ten nepazystu neko. bet konsultacija ir geresniuju vilniuje. tada siulau per visas pereit (seniu neskaiciuojam), kuri nors normalesne atsiras.

lotuliukas.gif .Nu ziuresiu kaip tas daktariukas bus.Man jis echo dare,tai nieko pasirode smile.gif

QUOTE(Mintė @ 2008 04 28, 16:03)
3. Mano kraujo gr. daryta gal kai man buvo 16 m. ir niekas neliepė dar kartelį darytis, Čia kažkaip pinigų lupimas gaunasi  g.gif

1.Tai as ipratus gyvent be artimuju,mes gi vos ne 10m.ne Lietuvoj gyvenom,bet va tik del to nestuke.gif bijau(jei kas nutiktu),kad nebus kur vaiko palikt.Neseniai mes Vilniuj gyvenam-tai ir tu draugiu nera,tik pazistamos smile.gif
2.Tai tada ir nebedarysiu toksoplazmozes tyr.,uzteks citomegalo 4u.gif
3.Oi ne,tada buvau Panevezy,toje poliklinikoje registruota blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 28 balandžio 2008 - 15:27
Sveikutes!Kaip sekasi?As pagaliau nusipirkau svarstykles (o tai ,kurias turejau-sugedo,eme staiga virsvori rodyti-visais 8kg lotuliukas.gif ,bandem reguliuot,bet nieko nepadarem,elektronika- per gudri musu rankoms)thumbup.gif ,tai galesiu svertis ir ziuret,kad perdaug nepriaugciau lotuliukas.gif ,mat kai pasakiau giniui,kad praeita nestuma 25kg priaugau-tai liepe sisyk kazka daryti,patare vakarais nuo 18val.nevalgyti.Nu stengiuosi smile.gif .Nors ka as zinau-praeita nestuma maziau valgiau nei siaip,bet kg paciame gale po 2kg savaitei augdavo,gal,kad ziema buvo,mazai judedavau.
Idomu kaip spicy ir raasulai sekasi g.gif wub.gif
Atsakyti
Labas rytas,

QUOTE(Rola @ 2008 04 28, 16:07)
O tiroksina as jau 2 metai kaip geriu, pati nusprendžiau po pirmo nėštumo, kad reikia apsilankyti pas endokrinologą, ir ten TTH tyrimas biški nuokrypį parodė, dabar kas pusmetį tenka apsilankyti, ir kartoti šį tyrimą.

Aš iki nėštumo irgi vis tyrimus dariausi, bet normoje būdavo, o nėštumo metu, tai ginė vis kartojo, kad nereikia nieko tirtis gun_bandana.gif Gerai, kad neplanuotai gavosi pasitikrinti ir pareguliuoti hormonus. Nuo šiandien pradėjau jau gerti ax.gif Dabar kontrolė po 2 mėn.

QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 28, 16:25)
Oi ne,tada buvau Panevezy,toje poliklinikoje registruota  blink.gif

Tada parazitai pinigus nulupo be reikalo. Nors pastebėjau, kad labai nuo gyd. priklauso, ar duos mokamą ar nemokamą tyrimą. Skirtumas tame kai apiformina dokumentus, jei gyd. geranoriškas parašys kad nemokamai būtų, o kitas specialiai duos mokamai pasidaryti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 29, 10:49)
Sveikutes!Kaip sekasi?As pagaliau nusipirkau svarstykles (o tai ,kurias turejau-sugedo,eme staiga virsvori rodyti-visais 8kg  lotuliukas.gif ,bandem reguliuot,bet nieko nepadarem,elektronika- per gudri musu rankoms)thumbup.gif ,tai galesiu svertis ir ziuret,kad perdaug nepriaugciau  lotuliukas.gif ,mat kai pasakiau giniui,kad praeita nestuma 25kg priaugau-tai liepe sisyk kazka daryti,patare vakarais nuo 18val.nevalgyti.Nu stengiuosi  smile.gif .Nors ka as zinau-praeita nestuma maziau valgiau nei siaip,bet kg paciame gale po 2kg savaitei augdavo,gal,kad ziema buvo,mazai judedavau.
Idomu kaip spicy ir raasulai sekasi  g.gif  wub.gif

Ir aš kas rytą ant svarstyklių lipu ax.gif
Rassula nepasirodo, gal jau leliuką turi wub.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės, sorry, kad taip ilgai dingusi, namie kompą gaunu tik kai vyras vakarais parneša, o tada dažniausiai jau tingiu prisėsti. Aš vis dar biuletenyje, šiandien uždarys, bet paimsiu kasmetinių pora savaičių, o tada jau iš karto išsvajotosios dekretinės thumbup.gif

Spicy
- dideliausi nuoširdžiausi sveikinimai. Aukit didučiai 4u.gif

QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 26, 10:41)
Artemide,o tu kur daraisi kraujo,slapimo tyrimus?Gal Grybo g.?Gal pameni ir gali pasufleruot kiek pirmi tyrimai kainavo?Na tie visi -kraujo grupes,ZIV ir t.t.Jei nepameni-tai nieko tokio  mirksiukas.gif .Bet as kai atsiverciau ju tinklapi ir paskaiciau kainytes-tai daugoka pasirode,keli simtai litu iseina  doh.gif

Sorry, tik šiandien prisėdusi radau tavo žinutę. O tu pas gydytoją lankaisi Grybo gatvėje, ar kaip? Nes aš pas jį lankausi tai ne Grybe, o jo privačioje klinikoje, tai jis pats kai išrašo siuntimą, sako kad bet kur galiu su juo eiti - noriu į Grybo g., noriu - kur nors kitur. Bet aš darausi tyrimus Grybe - man taip patogiau, bet to man nereikėjo dalies tyrimų daryti pradžioje, nes pvz. toksiplasmoze esu persirgusi, citomegalą irgi po ano nutrūkusio nėštumo dariau, tai jis man surašė ne visus tyrimus, todėl pigiau gavosi.

Penktadienį buvome 3D echoskopą daryti, labai smagu buvo į leliuką pažiūrėti, vyras tai sako, kad leliukas - mano kopija, į jį tik ta vieta, kur tarp kojyčių panaši lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 04 29, 10:55)
Tada parazitai pinigus nulupo be reikalo. Nors pastebėjau, kad labai nuo gyd. priklauso, ar duos mokamą ar nemokamą tyrimą. Skirtumas tame kai apiformina dokumentus, jei gyd. geranoriškas parašys kad nemokamai būtų, o kitas specialiai duos mokamai pasidaryti  doh.gif

Rassula nepasirodo, gal jau leliuką turi  wub.gif

Tai turbut gydytojas toki siuntima israse,tik slapimo nemokami buvo.Ot bjaurybe!Saudyt tokius!Jis man tiek zlastes pridare,nesinori prisimint.Tai va dar ir siuntimus mokamus duodavo,as tada klausinejau kitu mamyciu,nei vienai nereikejo moket,bet pamanem gal taisykles pasikeite blink.gif

Na as kazkaip irgi manau,kad Raasula jau pagimde wub.gif ,gaila niekas jos tel.nr.neturi.O gal turi? blink.gif .Vat kai ateis kitu nestuke.gif eile gimdyti-reik tel.nr.pasikeist,kad ir mes suzinotume dziugias naujinas wub.gif

QUOTE(Artemidė @ 2008 04 29, 12:12)
Sveikos, mergaitės, sorry, kad taip ilgai dingusi, namie kompą gaunu tik kai vyras vakarais parneša, o tada dažniausiai jau tingiu prisėsti. Aš vis dar biuletenyje, šiandien uždarys, bet paimsiu kasmetinių pora savaičių, o tada jau iš karto išsvajotosios dekretinės  thumbup.gif

Spicy

Sorry, tik šiandien prisėdusi radau tavo žinutę. O tu pas gydytoją lankaisi Grybo gatvėje, ar kaip? Nes aš pas jį lankausi tai ne Grybe, o jo privačioje klinikoje, tai jis pats kai išrašo siuntimą, sako kad bet kur galiu su juo eiti - noriu į Grybo g., noriu - kur nors kitur. Bet aš darausi tyrimus Grybe - man taip patogiau, bet to man nereikėjo dalies tyrimų daryti pradžioje, nes pvz. toksiplasmoze esu persirgusi, citomegalą irgi po ano nutrūkusio nėštumo dariau, tai jis man surašė ne visus tyrimus, todėl pigiau gavosi.

Penktadienį buvome 3D echoskopą daryti, labai smagu buvo į leliuką pažiūrėti, vyras tai sako, kad leliukas - mano kopija, į jį tik ta vieta, kur tarp kojyčių panaši  lotuliukas.gif   lotuliukas.gif   lotuliukas.gif

Kaip greit wub.gif ,jau i dekretines tuoj eisi wub.gif
As einu pas ji klinikon,bet pasiule tyr.darytis Grybo g,nes jis juos i rankas gaus-tai ir pasakiau,kad gerai blush2.gifd,nepagalvojau,kad galiu pasisiulyt kitur darytis doh.gif .Bet tada reiskia nieko tokio jei kitur darysiuosi?Turbut nepameni kiek tie pirmi tyr.atsiejo.Man ir nieko nesake apie toksoplazmoze(cia poliklinikos gyd.liepe issitirt,nors as ja ir persirgus).

Tai ar irgi sako,kad berniukas?Kur daretes 3D echoskopija,kokia kainyte?Jauciu labai miela pamatyt leliuka wub.gif .O ka daugiau gavot-nuotraukyciu tik?Ten nespalvotai ar spalvotai matosi?Diska gal tik prie 4D echoskopijos gauni?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 29 balandžio 2008 - 12:08
QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 29, 12:07)
Kaip greit  wub.gif ,jau i dekretines tuoj eisi  wub.gif
As einu pas ji klinikon,bet pasiule tyr.darytis Grybo g,nes jis juos i rankas gaus-tai ir pasakiau,kad gerai  blush2.gifd,nepagalvojau,kad galiu pasisiulyt kitur darytis  doh.gif  .Bet tada reiskia nieko tokio jei kitur darysiuosi?Turbut nepameni kiek tie pirmi tyr.atsiejo.Man ir nieko nesake apie toksoplazmoze(cia poliklinikos gyd.liepe issitirt,nors as ja ir persirgus).

Tai ar irgi sako,kad berniukas?Kur daretes 3D echoskopija,kokia kainyte?Jauciu labai miela pamatyt leliuka  wub.gif .O ka daugiau gavot-nuotraukyciu tik?Ten nespalvotai ar spalvotai matosi?Diska gal tik prie 4D echoskopijos gauni?

Žinau,kad nemažai tie tyrimai kainavo, kainos tokios ir yra kaip internete rašo, bet tuo metu neturėjau laiko važinėti ir ir ieškoti, kur tuos tyrimus pigiau pasidaryti, o Grybo. g. man prie darbo labai patogiai buvo, tai ir pasidariau. Kai išrašė siuntimą gydytojas man pasakė, kad galiu darytis kur noriu, jei esu kažkuž prisirašiusi - galiu nemokamai pasidaryti, o Grybo g. kainuos. Taip kad aš pati rinkausi, kaip man patogiau.
Man darė 3D ir 4 D (čia tas pats tyrimas, tik judantį vaizdą jie vadina 4D, o užfiksuotą 3D), kitaip ir nedaro. Atrodo, kad irgi berniukas, nors šį kartą kojeles labai sukryžiavęs buvo, bet vis tiek ten kažkas matėsi, kad makaluojasi tarp kojų, echoskopuojantis gydytojas irgi patvirtino, kad jo nuomone berniukas. Padarė ir CD ir atspausdintas nuotraukėles dar davė. Viskas kainavo 170 Lt, čia žvėryne, adresas www.echoskopas.lt
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 04 29, 13:30)
Žinau,kad nemažai tie tyrimai kainavo, kainos tokios ir yra kaip internete rašo, bet tuo metu neturėjau laiko važinėti ir ir ieškoti, kur tuos tyrimus pigiau pasidaryti, o Grybo. g. man prie darbo labai patogiai buvo, tai ir pasidariau. Kai išrašė siuntimą gydytojas man pasakė, kad galiu darytis kur noriu, jei esu kažkuž prisirašiusi - galiu nemokamai pasidaryti, o Grybo g. kainuos. Taip kad aš pati rinkausi, kaip man patogiau.
Man darė 3D ir 4 D (čia tas pats tyrimas, tik judantį vaizdą jie vadina 4D, o užfiksuotą 3D), kitaip ir nedaro. Atrodo, kad irgi berniukas, nors šį kartą kojeles labai sukryžiavęs buvo, bet vis tiek ten kažkas matėsi, kad makaluojasi tarp kojų, echoskopuojantis gydytojas irgi patvirtino, kad jo nuomone berniukas. Padarė ir CD ir atspausdintas nuotraukėles dar davė. Viskas kainavo 170 Lt, čia žvėryne, adresas www.echoskopas.lt

Tai labai mane nuraminai thumbup.gif ,aciu! 4u.gif Nes as noriu pasidaryti poliklinikoj nemokamai.Tik jau visa savaite suku galva kaip jam tai pasakyt,nes man tai nesiule darytis poliklinikoj unsure.gif .O taip tai man dar ir toli i Grybo g.vaziuoti,o i Kairenus tai visai doh.gif ,bet noriu nors echoskopijoms pas ji vazineti ax.gif

Kaip faina! wub.gif pasimatyt su mazuleliu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 04 29, 12:12)
Penktadienį buvome 3D echoskopą daryti, labai smagu buvo į leliuką pažiūrėti, vyras tai sako, kad leliukas - mano kopija, į jį tik ta vieta, kur tarp kojyčių panaši  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif dar vienas bachuriukas thumbup.gif Eglyniau, tavo mergytė (jei mergytė.....) kaip karalienė bus tarp tiek vyrų biggrin.gif

Man irgi kažkaip tokia nuojauta kad mūsų raasula jau išsilukšteno biggrin.gif nieko nelieka, tik laukti žinių .....
Papildyta:
P.S. pašniukštinėjau balandinukių temoj, ten irgi nėra jokios info kad raasula pagimdė..... g.gif na ką gi - laukiam..... smile.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
pasniukstinejau ir radau naujienu apie raasula. bigsmile.gif

Turiu dziugia naujiena Raasula pagimde maziuka 4140 g. ir 55 cm ugio didziausi sveikinimai

labai sveikinu Raasula clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif wub.gif user posted image

p.s as pastebejau kad antifosfolipidinukiu leliukai nemazi gimsta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamituke: 29 balandžio 2008 - 18:54
Laba 4u.gif ,

sveikinimai Rasulai ir jos kleckiukui wub.gif

O as va ka tik susileidau fraxiparina, kaip niekad pilvo labiau apatinei daly, ir ismete, kaip kad dilgele g.gif
Atsakyti