Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas ir nėštumas

QUOTE(violita @ 2008 04 10, 12:31)
Labukas 4u.gif  Aš irgi nelabai, nes dirbu ir dar gyvenu 150km nuo Kauno doh.gif  bet labai dėkui už pakvietimą  4u.gif
mergaitės, aš vis nerimstu.(Jaučiu jums jau nusibodau). Patarkit ką man daryt su tuo aspirinu. Ar gert mėnesį ar jau planuot nuo šio ciklo( gausis apie 0,5 mėnesio) g.gif

As pries pastojima visai negeriau,pradejau,kai suzinojau,kad laukiuosi.Kiekvienai skirtingai,bet manau,kad gali planuot,juk pradejus gert kraujukas is kart skysteja.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
As meete tikrai nedalyvausiu, nes gyvenu Vilniuje ir tokiu atstumu automobiliu jau vengiu, kazkaip paskutiniu metu labai gimda tvirteja ir parengiamieji saremiai dazneja, tai po miesta dar vazineju, bet 100 km jau nedrisciau vaziuoti...
Rola, gerk dar daugiau skysciu, per mazas koeficientas tarp puslytes dydzio ir embriono dydzio reiskia, kad mazoka vandenu. Beje puslytes augimui (nes tai susije su geltonkunio gamyba) padeda ir diuphastonas. Ar geri ji? O siaip super naujienos, aukite 4u.gif
Liutuke, sveikinu ir tave labai 4u.gif Gal ir tu pradek vaistukus anksciau leistis, kaip tai dare Rola?
Violita, del aspirino gerimo kitoms mergaitems gal pakako ir men, man - ne. As pries si nestuke.gif turejau 4 nesivystancius. Nors mano AFS tik kardiolipinu nuokrypis vos vos didesnis uz norma, ir pries 4 nestuma aspirina buvau gerusi apie 1,5 men - visgi sirdutes veiklos nesulaukiau, 4 sav puslyte gimdoje, 6 sav - nei sirdies veiklos nei leliaus, prasidejo persileidimas kaip ir visus iki tol buvusius kartus. O va po to pastojau 2 cikla, tai gavos, kad aspirina geriau jau 3,5 men - ir viskas si karta einasi sekmingai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(spicy @ 2008 04 10, 12:52)
Sveikutes 4u.gif
As meete tikrai nedalyvausiu, nes gyvenu Vilniuje ir tokiu atstumu automobiliu jau vengiu, kazkaip paskutiniu metu labai gimda tvirteja ir parengiamieji saremiai dazneja, tai po miesta dar vazineju, bet 100 km jau nedrisciau vaziuoti...
Rola, gerk dar daugiau skysciu, per mazas koeficientas tarp puslytes dydzio ir embriono dydzio reiskia, kad mazoka vandenu. Beje puslytes augimui (nes tai susije su geltonkunio gamyba) padeda ir diuphastonas. Ar geri ji? O siaip super naujienos, aukite 4u.gif
Liutuke, sveikinu ir tave labai  4u.gif  Gal ir tu pradek vaistukus anksciau leistis, kaip tai dare Rola?
Violita, del aspirino gerimo kitoms mergaitems gal pakako ir men, man - ne. As pries si  nestuke.gif turejau 4 nesivystancius. Nors mano AFS tik kardiolipinu nuokrypis vos vos didesnis uz norma, ir pries 4 nestuma aspirina buvau gerusi apie 1,5 men - visgi sirdutes veiklos nesulaukiau, 4 sav puslyte gimdoje, 6 sav - nei sirdies veiklos nei leliaus, prasidejo persileidimas kaip ir visus iki tol buvusius kartus. O va po to pastojau 2 cikla, tai gavos, kad aspirina geriau jau 3,5 men - ir viskas si karta einasi sekmingai thumbup.gif

O cia labai blogai, kad puslyte mazesne? Dufastona geriu po viena, gal padidinti? ar gerimas tiesiogiai padidins ten vandenu??? Negaliu uzsiregistruoti pas genetikus, tik liepai ar rugpjuciui siulo, balandzio 30 d, uzsiregistravau pas A,, bet ar jis gales kazka padaryti, turbt visai kitam kabinete, tuos tyrimus daro, ar jam reikia paskambinti ir susitarti? doh.gif
Atsakyti
Sveikutės,
apsireiškiu, kad meeto nepražiopsočiau, ačiū Eglyniui drinks_cheers.gif
QUOTE(Diija @ 2008 04 10, 12:15)
Tai matau daugumai tinka 17h, man tinka tuo atveju, jei tai nėra trečiadienis ar antradienis.... tai dabar derinames diena ir vieta... Gal kitą savaitę ketvirtadienį?

Man kitas ketvirtadienis, akropolis, 17 val. labai tinka thumbup.gif Dar tinka ir pirmadienis, ir penktadienis ax.gif

QUOTE(violita @ 2008 04 10, 12:31)
mergaitės, aš vis nerimstu.(Jaučiu jums jau nusibodau). Patarkit ką man daryt su tuo aspirinu. Ar gert mėnesį ar jau planuot nuo šio ciklo( gausis apie 0,5 mėnesio) g.gif

mano nuomone tai gali planuoti, juk nėra garantijos, kad iš pirmo mėn. pavyks. O, kad būtų ramiau, gali pradžioje po 150 mg pagerti, kad didesnė koncentracija kraujyje pasidarytų

QUOTE(sauda @ 2008 04 10, 12:33)
Mergaitės matau dauguma susirinkusios,tai gal pasakysit,man A vakar paskyrė sekančio pastojimo metu leistis Clexaną 40 mg,ar jis receptinis ir kiek maždaug kainuoja.Be to dufastoną jūs perkate su receptais,nes aš anksčiau tai pirkdavau be recepto,bet vieną kartą paprašė recepto ir dar pasakė,kad jo be recepto niekas negali parduoti  g.gif ,o nuvykus į kitą vaistinę gavau be jokio recepto  doh.gif

Clexane parduoda be recepto, tik vaistinės šiaip jo neturi, reikia iš anksto užsisakyti. Aš perku 20 mg, tai 10 dozių kainuoja apie 112Lt, o pažiūrėjau internete Clexane 40 mg, tai 10 dozių apie 219 Lt.

QUOTE(Rola @ 2008 04 10, 14:41)
Negaliu uzsiregistruoti pas genetikus, tik liepai ar rugpjuciui siulo, balandzio 30 d, uzsiregistravau pas A,, bet ar jis gales kazka padaryti, turbt visai kitam kabinete, tuos tyrimus daro, ar jam reikia paskambinti ir susitarti?  doh.gif

Jei pas A užsiregistravai, tai viskas gerai, jis tau ir pažiūrės sprando raukšlę ir kraują paskirs paimti. Nesvarbu, kad jis kabinete echo neturi, nuveda ten kur reikia drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintė: 10 balandžio 2008 - 14:08
Ačiū, mergaites už atslkymus. dar pasitarsiu su savo gine ir nuspęsiu. Iš vienos pusės norėtųs kuo anksčiau pradėt, bet kai pagalvoji kas tas mėnuo, palyginus su dar vienu nesivystančiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 04 10, 13:33)
Mergaitės matau dauguma susirinkusios,tai gal pasakysit,man A vakar paskyrė sekančio pastojimo metu leistis Clexaną 40 mg,ar jis receptinis ir kiek maždaug kainuoja.Be to dufastoną jūs perkate su receptais,nes aš anksčiau tai pirkdavau be recepto,bet vieną kartą paprašė recepto ir dar pasakė,kad jo be recepto niekas negali parduoti  g.gif ,o nuvykus į kitą vaistinę gavau be jokio recepto  doh.gif

as nelabai suprantu kodel tau paskyre Clexane 40mg g.gif juk jis stipresnis nei 20mg
nes pvz pas mane rastas lupu antigoliantas tai kai ir stipriausias sindromas bet man A paskyre Cleaxane 20 mg uz kuri moku 106 lt uz 10 ampuoliu. parduodamas be recepto.

Del meeto man gerai visur as sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamituke: 10 balandžio 2008 - 14:44
QUOTE(Karvute @ 2008 04 10, 10:11)
o tu nenori anksciau pradeti vaistukus leistis? g.gif kaip Rola.
tavo dideli nukripimai buvo? sakei 3 kartus virsijo, ar as maisau? Dufastonas didina kresejima, nors aspirina po 200 pagerk sia sav. Ka galvojat, merginos?  sorry, jeigu balamutinu tave.

schmoll.gif ,nenoriu anksciau smile.gif ,net nezinau kokius tiksliai leistis .
Taip,virsijo 3kartus.
Net nebezinau su tais vaistais.Geriu po 100mg aspirino.

QUOTE(Diija @ 2008 04 10, 10:37)
kaip suprast neveiksmingas? Jis parodo ar yra užtektinai nėštumą palaikančio hotmono - Progesterono... jei jo trūksta - reikia gerti papildomai, jei norma, kam gerti?  g.gif Pas mane šį nėštumą nors ir buvo tepliojimai, bet Prg buvo idealus, dėl to negėriau jokio Duphastono... Jei jau geri, tai nenutrauk bent iki 12sav. nes negerai jį nutraukti staiga.... Pakenkt tai nepakenks tikrai, tik ir taip tų vaistų mes gaunam į valias, tai bereikalingai dar kažką vartot, gi čia tik skrandžiui apkrova papildoma....

Nezinau,taip pasake labai isgirtas Vilniaus ginius,net nebezinau kuo tiket doh.gif .Pasimetus as visai.Viskas man taip kvailai nuskambejo.Kaip be rysio kai pasako gerk,o po keliu dienu-gali ir negert doh.gif
Pasikliausiu savo nuojauta-gersiu po 100mg aspirino,po 10mg dufastono ir lauksiu vaikelio sirdies veiklos.Dar stengiuosi gerti daug skysciu,nuo kuriu net bloga,bet vistiek 2l neisgeriu doh.gif

QUOTE(sauda @ 2008 04 10, 11:08)
Na dėl dufastono vakar man A kaip tik pasakė,kad reikės gerti net nuo menamos pastojimo dienos,tai man atrodo tikrai nėra blogai,kad pradėjai gerti  4u.gif
Kantrybės laukiant širdutės plakimo  wub.gif

Tai ir gersiu,iki 16sav.Negaliu nutraukt jei pradejau.

QUOTE(spicy @ 2008 04 10, 12:52)
Liutuke, sveikinu ir tave labai  4u.gif  Gal ir tu pradek vaistukus anksciau leistis, kaip tai dare Rola?
Violita, del aspirino gerimo kitoms mergaitems gal pakako ir men, man - ne. As pries si  nestuke.gif turejau 4 nesivystancius. Nors mano AFS tik kardiolipinu nuokrypis vos vos didesnis uz norma, ir pries 4 nestuma aspirina buvau gerusi apie 1,5 men - visgi sirdutes veiklos nesulaukiau, 4 sav puslyte gimdoje, 6 sav - nei sirdies veiklos nei leliaus, prasidejo persileidimas kaip ir visus iki tol buvusius kartus. O va po to pastojau 2 cikla, tai gavos, kad aspirina geriau jau 3,5 men - ir viskas si karta einasi sekmingai thumbup.gif

4u.gif
O tu kada pradejai leistis fraksiparina?
Papildyta:
Rola,viskas Tau gerai bus!Tik nesijaudink!O tau kada sirdies veikla uzfiksavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 10 balandžio 2008 - 15:05
QUOTE(Liutukeee @ 2008 04 10, 16:04)
schmoll.gif ,nenoriu anksciau smile.gif ,net nezinau kokius tiksliai leistis .
Taip,virsijo 3kartus.
Net nebezinau su tais vaistais.Geriu po 100mg  aspirino.
Nezinau,taip pasake labai isgirtas Vilniaus ginius,net nebezinau kuo tiket  doh.gif .Pasimetus as visai.Viskas man taip kvailai nuskambejo.Kaip be rysio kai pasako gerk,o po keliu dienu-gali ir negert  doh.gif
Pasikliausiu savo nuojauta-gersiu po 100mg aspirino,po 10mg dufastono ir lauksiu vaikelio sirdies veiklos.Dar stengiuosi gerti daug skysciu,nuo kuriu net bloga,bet vistiek 2l neisgeriu  doh.gif
Tai ir gersiu,iki 16sav.Negaliu nutraukt jei pradejau.
4u.gif
O tu kada pradejai leistis fraksiparina?
Papildyta:
Rola,viskas Tau gerai bus!Tik nesijaudink!O tau kada sirdies veikla uzfiksavo?

man kazkur 6 sav. 2d, o leidziuos vaistus kazkur nuo 3,5 savaiciu.
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 04 10, 16:10)
man kazkur 6 sav. 2d, o leidziuos vaistus kazkur nuo 3,5 savaiciu.

Na tai man irgi jau turetu matyti po savaite,nes pagal mano paskaiciavimus bus 6sav.4d.,o pagl echoskopa 6sav.1d.,o gal visgi daugiau nes gyd.sake,kad vakar apie 5sav.
Matavau BT,nustatinejau O,po jos net nebebandem gaudyt zirniuka smile.gif ,tai labiau savais paskaiciavimais ir pasitikiu smile.gif
O tada kaip daznai ejai daryt echoskopija?Na iki tu 6sav.2d.?Nes as tai labai norejau,kad mane ir anksciau nei po savaites echoskopuotu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamituke @ 2008 04 10, 11:45)
jai is uzsienio parvaziavus tai esu as, nu bet gal dar daugiau yra  biggrin.gif

Na ten buvo mamytė su 1 metų ir kažkur 7 mėnesių dukryte mirksiukas.gif
QUOTE(Rola @ 2008 04 10, 12:02)
Imu akademines univere, nes jau nebegaliu, ka galvojat?

Jamk, jei negali kitaip, geriau ramia širdimi pailsėk, arba nusiteik taip kad dėl tokių dalykų visiškai nesijaudinsi - aš tai įjungusi ignorą ax.gif

Violita - mano manymu irgi galėtum jau planuoti, tik pagerk padidintą dozę aspirino, ir dar anksčiau pradėčiau leistis vaistukus 4u.gif

Liutukee - pas mane Leideno faktorius ir Lupus anti... vienas sunkiausių iš jūsų diagnozių - o prieš nėštumą gėriau aspiriną 2,5 mėn, tiesa paskutinį gėriau dvigubą dozę beveik, taigi 6 sav. ir 1 d. sulaukiau širdelės, o prieš tai darė echo 5 sav. ir 4d. - veiklos dar nematė 4u.gif

ir dar - aš už clexane moku 116, leidžiuosi 20 mg dozę.... ai ir susirūpinau dėl to aspirino - jei svoris auga ir pasieks 70 kg - tai didinti dozę g.gif

p.s. man ketvirtadienis, 17 val, akropolis tinka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglynius: 10 balandžio 2008 - 15:31
QUOTE(Eglynius @ 2008 04 10, 16:30)
Liutukee - pas mane Leideno faktorius ir Lupus anti... vienas sunkiausių iš jūsų diagnozių - o prieš nėštumą gėriau aspiriną 2,5 mėn, tiesa paskutinį gėriau dvigubą dozę beveik, taigi 6 sav. ir 1 d. sulaukiau širdelės, o prieš tai darė echo 5 sav. ir 4d. - veiklos dar nematė  4u.gif

Aha,tavo sudetingiausi.Man A.kai pirmasyk buvau sake,kad antikunai pries kardiolipinus isvis neturi itakos nestumui,net jei 2kartus virsija norma(pagal Santariskes).Bet kitakart jau kitaip kalbejo,tai bandysiu save apgaut ir mintyse sakyt,kad neturi jokios itakos lotuliukas.gif ,ir stengsiuosi ramiai laukt kito ketvirtadienio lotuliukas.gif .Na as cia save bandau pralinksmint,nes kazkokia slogi nuotaika uzvalde.Eisiu pagulet,nes labai pilvo apacia tempia,kaip pries mmm,bet,kad beveik kasdien tai uzeina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 04 10, 14:53)

Clexane parduoda be recepto, tik vaistinės šiaip jo neturi, reikia iš anksto užsisakyti. Aš perku 20 mg, tai 10 dozių kainuoja apie 112Lt, o pažiūrėjau internete Clexane 40 mg, tai 10 dozių apie 219 Lt.

Na ir kainelė doh.gif Dėkui smile.gif
Atsakyti