Įkraunama...
Įkraunama...

Mozaika. 3dalis

QUOTE(dekor @ 2012 10 19, 21:04)
ar gaut vitražinio stiklo,ir pjaustyti. Taip pat yra technologijų kaip pasigaminti pačiam mozaiką įprastą stiklą tuonuojant ar dengiant metalais.

Idealu, butu pazinoti vitrazininka ir gauti stiklo smile.gif bet deja, kol kas tokiu nera mano rate smile.gif bet ateityje, manau, kad issipletosiu iki tokio lygio smile.gif ir kaip sakote technologijas su plytelemis, kazka primastyti, tik vat tam turi buti salygos smile.gif o is vis noreciau su stiklu ir pai padirbeti smile.gif bet kokia ta technokogija ir kol kas tik mintis apie tai suzinoti smile.gif o siaip realiai dirbusi esu su moliu, mastau ka is jo galima ispesti smile.gif o is esmes, reikia dirbti, dirbti ir dirbti, cia uzburtas ratas, kol maziukas mano visa laika suvalgo, as nepajudu is vietos, tik iedejas registruoju smile.gif nes idejos gimsta ispudingos smile.gif)) na va- pasiguodziaun:)
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2012 10 19, 21:04)
Tai kad pavyktų,Mirabella- mozaikos standartas 10*10mm  plačiai naudojamas, ir ne aplink veidrodį, pvz Rakauskas savo  SPA komleksą nuvarė tokiom plytelėm, dalis plytelių- stiklas dengtas tikru auksu- taip pat ir jau sudelioti mozaikiniai piešiniai. O vainikavo šią apopėją siaubingo dydžio mozaika su žemės atvaizdu ir simboliais XXX 888 SSS.
Keramikinė pytelė na nelabai pakeis mozaiką iš stiklo. Tiesa pirkti mažais kiekiais ir pažaidimui-brangu. bet gali pabandyt rast mozaikininkų ir iš jų isigyt likučius, ar gaut vitražinio stiklo,ir pjaustyti. Taip pat yra technologijų kaip pasigaminti pačiam mozaiką įprastą stiklą tuonuojant ar dengiant metalais.

As planavau uzsisakyti tas 5 mm detalytes, kuriu yra 700 . Neisidemejau gerai, bet detales lyg akrilines o ne stiklines g.gif
Tai vat, kad as pazaidimui ir noriu, Apie mozaika nieko neismanau, tenoriu isbandyti, pasidaryti sau ir brangiem zmonem mielas smulkmenas ax.gif

Turiu toki naivu klausima. Ar tiktu pvz tarpus uzpildyti ne specialiu glaistu o pvz akriline modeliavimo pasta? Ar geriau neissidirbineti? blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(MiretaJ @ 2012 10 19, 22:27)
Idealu, butu pazinoti vitrazininka ir gauti stiklo smile.gif bet deja, kol kas tokiu nera mano rate smile.gif bet ateityje, manau, kad issipletosiu iki tokio lygio smile.gif ir kaip sakote technologijas su plytelemis, kazka primastyti, tik vat tam turi buti salygos smile.gif o is vis noreciau su stiklu ir pai padirbeti smile.gif bet kokia ta technokogija ir kol kas tik mintis apie tai suzinoti smile.gif o siaip realiai dirbusi esu su moliu, mastau ka is jo galima ispesti smile.gif o is esmes, reikia dirbti, dirbti ir dirbti, cia uzburtas ratas, kol maziukas mano visa laika suvalgo, as nepajudu is vietos, tik iedejas registruoju smile.gif nes idejos gimsta ispudingos smile.gif)) na va- pasiguodziaun:)

As,As!! Pazistu ,ta prasme)).jau sutariau su vienu pazistamu kad duos vitrazinio stiklo,tik dar nezinau kokio ir kiek. pranesiu kai gausiu ,tai jei noresi,galima bus duot dovanu.Dar is kitos pazistamos gavau tokiu senoviniu plyteliu- labai idomiu-balto stiklo.
Del technologiu tai as jas tik teoriskai zinau-bet reiks kada pabandyt- dauguma ju paprastos ir nereikalaujancios spec technikos.
Su moliu- gan paprastai galima daryti mozaika,reik tik gipso formos i kuria ispaudi moli, o poto glazuruoji uzpurskiant.
Idėjų-pas visus kas dirba, tiek kad neaišku kur jas kišt..
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 10 21, 14:37)
As planavau uzsisakyti tas 5 mm detalytes, kuriu yra 700 . Neisidemejau gerai, bet detales lyg akrilines o ne stiklines g.gif
Tai vat, kad as pazaidimui ir noriu, Apie mozaika nieko neismanau, tenoriu isbandyti, pasidaryti sau ir brangiem zmonem mielas smulkmenas ax.gif

Turiu toki naivu klausima. Ar tiktu pvz tarpus uzpildyti ne specialiu glaistu o pvz akriline modeliavimo pasta? Ar geriau neissidirbineti?  blush2.gif

Tada ne ta nuoroda. Jei šitos konkrečiai akrilinės , plasmasinė mozaika gausis))

Dėl akrilo reiktų bandyt- kiek sukrenta ir kiek traukiasi medžiaga. Galima ir išsidirbinėti, svarbu kad geras žmogus būtum.
Atsakyti
Sveikos paneles, as jau seniai skaitinejau sita tema ir irgi bandziau mozaikintis daiktus smile.gif pradejau nuo vonios lentynos smile.gif tai pirmiausiai prisirinkau is hansa plyteliu duzenu, ten jas nemokamai dalino, viska suklijavau, uzglaisciau ir jau galvoju deti, bet pakelus ziuriu kad nesvietiskai sunkus daiktas gavosi... o pas mus sienos tai vos ne is zvyro ir niekas nesilaiko, tai sugaisau savaite ir nieko gero nesigavo sad.gif bet kazkaip netycia senukuose aptikau tas vadinamas mozaikines plyteles ir kaip tik db joms akcija, kvadratas apie 20lt tainuoja, tai nusipirkau dvi tokias plyteles ir pasidariau kita lentyna ir jis gavosi lengva ir uztrukau tik 2 d. kol viska padariau, jei nepamirsiu tai vakare galesiu ikelti foto smile.gif
Senukai vat tokias plyteles pirkau, uz viena mokejau 2,60lt ir toje plyteleje yra 225 kvadratukai, tai visai pigiau gaunasi nei pirkti rankdarbiu parduotuveje tuos kvadratukus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasaa123: 31 spalio 2012 - 15:16
QUOTE(Rasaa123 @ 2012 10 31, 15:15)

butinai pasirodyk savo darbeli 4u.gif
Atsakyti
Rasaa123- pasirodyk būtinai, labai įdomu 4u.gif
Man ir pasirodė ,kad gan brangu iš tų rankdarbių parduotuvių tie kvadračiukai g.gif o kaip iš plytelės skyla lengvai ? bigsmile.gif domina labai iš tokių kvadračiukų dar nesu bandžiusi rolleyes.gif
Atsakyti
Cia tas mano pirmas darbas:
http://www.pics.lt/v...=54IMG_7386.jpg
http://www.pics.lt/v...=55IMG_7387.jpg

O cia jau is tu pluteliu lentyna padaryta ir pakabinta smile.gif :
http://www.pics.lt/v...otrauka0163.jpg

pirma karta foto keliu, tikuosi iseis biggrin.gif:D
Papildyta:
na as tas plyteles pirmam darbui tai su paprastu plaktuku dauziau, tai norm skilo biggrin.gif:D o tuos kvadratulus tai lengva dirbti buvo, nes jie ant tokio tinklo ir tik su zirklem sukarpiau ir vsio smile.gif na su paprastom plytelem, tai man sunkoka buvo ir gavosi pavirsius nelygus, siaip gaila tiek darbo sad.gif bet sakiau vesiu pas tevus gal name kur pritaikys, lauko avesinej kur pades biggrin.gif
Atsakyti
ta iš kvadračiukų laaabai daili, aš galvoju iš tokių daryti aplink duris apdailą rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
na joa, is tu kvadratuku tikrai graziai gaunasi smile.gif ten senukuose yra ir kitokiu spalvu, bet pigiu tai ne daug, yra tokiu mozaikiniu plyteliu kur kvadratas 100lt kainuoja, tai cia jau man per brangu.
Atsakyti
Nežinau ar buvo, bet štai kokį grožį užtikau wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Koxamte @ 2012 12 02, 19:14)
Nežinau ar buvo, bet štai kokį grožį užtikau  wub.gif
user posted image

labai grazu
Atsakyti