Įkraunama...
Įkraunama...

Mozaika. 3dalis

Kaip ir minejau pas mane balkono grindis isklijuotos visokiom, kadangi pirkdavau duzenas, o ju daug nebudavo tai imdavau visokes ,ta prasme ir sienu ir grindu. balkonas nestiklintas tai salcio ziema ten sociai. niekas nesikilnoja ir neatsoksta jau 3 ziemas atlaike. ir beto viskas uzglaistyta kaip ir turetu buti. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2009 07 21, 20:30)
Kaip ir minejau pas mane balkono grindis isklijuotos visokiom, kadangi pirkdavau duzenas,  o ju daug nebudavo tai imdavau visokes ,ta prasme ir sienu ir grindu. balkonas nestiklintas tai salcio ziema ten sociai. niekas nesikilnoja ir neatsoksta jau 3 ziemas atlaike. ir beto viskas uzglaistyta kaip ir turetu buti.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Mmm balkone kas kita smile.gif o cia zemes po apacia jos slankioja ir kelia pati betona o kartu ir su pytelem.Ziurek kaip pamatus daro -ikasa giliai,kad neiskilnotu.Na sakau cia su vyrais reik tartis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanty @ 2009 07 20, 23:29)
O man dar kilo vienas klausimas, iš kokių plytelių daryti tą kelią. Ar galima imti paprastas sienos plyteles, kurios yra pakankamai smulkiai sumustos? Ar tikrai būtina imti akmens masės plytelių duženas. Šiaip pastarosios yra patvarios smūgiui, svoriui ir šalčiui. Bet kai pagalvoju, kad tos šukės bus pakankamai smulkos, tai vargu ar bus kur toliau joms skilti  g.gif

Gailiuosi dabar, kad mano medžiagų atsparumo žinios menkos unsure.gif . Savo nuomonę, kokias plyteles rinktis, išdėsčiau jau anksčiau. Suprantate, man kyla abejonių, dėl pačios plytelės sudėties. Kai ji yra vientisa, tai jos kraštai apdirbti, gal net sutankinti, o kai ją sudaužius jos vidinė medžiaga tiesiogiai kontaktuoja su glaistu... Lyginau sudaužytos akmens masės ir sieninės plytelės nuskilusį kraštą, tai pastarosios, toks lyg porėtas, kai kurios netgi lengvai trupantis... Na nežinau, kaip suprantamai išreikšti savo pamąstymus... Jei yra galimybė, pasikonsultuokit su protingu žmogumi, kuris išmano medžiagų savybes ir atsparumą.
Antravertus, neklysta, kas nebando cool.gif.
O kokio smulkumo šukėmis planuojate kloti takelį?

QUOTE(Adatėlė @ 2009 07 21, 18:09)
manau,kad daugiau jos tikrai neskilines,bet yzvelgiu kita problemele g.gif Jei bus vientisas pagrindas-saltis gali iskilnoti ir sulauzyti visa pagrinda g.gif reiktu daryti tarpus kuriuos  neuzglaistyti reiktu  g.gif kur gales slinkti ir judeti visas pagrindas g.gif Niu cia su vyrais reiktu pasikonsultuoti tongue.gif

Kilnoja ne šaltis, o šąlantis ir šylantis vanduo. Šąlant, prie 4 laipsnių C temp., jis plečiasi, o paskui staiga traukiasi. Tad palikę tarpus tik pagreitintume plytelių atšokimą nuo pagrindo. Vandeniui neliktų kliūčių patekti į tarpus. O tam kad vanduo nepatektų iš apačios, kaip jau minėjau, reikia pagrindo. BŪTINAI. Ir kad jo lygis būtų aukščiau už pievelę pavyzdžiui. Ir kad tas pagrindas būtų lygus, dar geriau truputį, porą laipsnių nuožulnus į vieną kurią pusę, kad einant nesijaustų, o lyjant vanduo tendencingai nubėgtų ir nesusidarytų balos. Kad būtų drenažas. Na bet čia manau, Jolanty vyras tą suprasti turėtų rolleyes.gif . Ir mano aiškinimas gal visai bergždžias. unsure.gif

QUOTE(Adatėlė @ 2009 07 23, 07:03)
Mmm balkone kas kita smile.gif o cia zemes po apacia jos slankioja ir kelia pati betona  o kartu ir su pytelem.Ziurek kaip pamatus daro -ikasa giliai,kad neiskilnotu.Na sakau cia su vyrais reik tartis tongue.gif

Pamatus giliai kasa namui ir pamatų gylis priklauso nuo to, kokie žemės sluoksniai ir sudėtis ir kaip aukštai vandens lygis. Tokio gylio pamato takeliui nereiktų, bet velgi kartojuos, reikia nukasti viršutinį žemės sluoksnį pilti žvyro, sutankinti gruntą - tinkamai paruošti pagrindo betonavimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 23 liepos 2009 - 09:56
GAPO-- drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

ISDESTIAI LABAI AISKIAI MANO MINTIS drinks_cheers.gif Spece thumbup.gif
Atsakyti
Išbandžiau ir aš šitą veiklą savaitgalį sodyboje. Užsikabliavau taip, kad per dieną išdėliojau (tiesa, giminaičių padedama) ir suklijavau visą 81 cm skersmens staliuką. Kitam savaitgaliui liko tik glaistymas. Super užsiėmimas vasaros laisvalaikiui. Čia prisiskaičiusi ir senukuose pasitarusi, iš vakaro stalą nušveičiau ir padengiau betonkontaktu. Tikiuosi kitą savaitgalį nerasiu atšokinėjusių plytelių smile.gif Nežinau kiek lygus bus tas mano stalas, nes vienos plytelės buvo truputį storesnės, o išstorint likusias su klijais - čia jau man aukštasis pilotažas... Na, duosis matyt, kai išglaistysiu.
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2009 07 27, 11:35)
Išbandžiau ir aš šitą veiklą savaitgalį sodyboje. Užsikabliavau taip, kad per dieną išdėliojau (tiesa, giminaičių padedama) ir suklijavau visą 81 cm skersmens staliuką. Kitam savaitgaliui liko tik glaistymas. Super užsiėmimas vasaros laisvalaikiui. Čia prisiskaičiusi ir senukuose pasitarusi, iš vakaro stalą nušveičiau ir padengiau betonkontaktu. Tikiuosi kitą savaitgalį nerasiu atšokinėjusių plytelių smile.gif Nežinau kiek lygus bus tas mano stalas, nes vienos plytelės buvo truputį storesnės, o išstorint likusias su klijais - čia jau man aukštasis pilotažas... Na, duosis matyt, kai išglaistysiu.

myte, parodyk fotoreportažą blush2.gif mirksiukas.gif ir dar parašyk koks tas tavo staliukas buvo prieš naują gimimą
Atsakyti
foto bus...kai baigsiu. Procese MB nufotkino su telefonu. O staliukas... apvalus, su 4 kojom, stovejo kazkada mamos salone, berods dar tarybiniu laiku, bet lietuviskas. Apziurinejom, tai atrodo medzio plokste, bet kitokia nei dabartines, dengta ne blizgiu laku.
Atsakyti
Sveikos, naujokė aš čia biggrin.gif . Tikiuosi priimsit ax.gif
Parodysiu savo prieš 7 metus darytą mozaiką- dukros pradinėj mokykloj, jų klasės tualete lotuliukas.gif
Vaikai sunešė visokias atlikusias po remontų plyteles, dar kažkiek teko pirkti duženų, nes neužteko biggrin.gif
Nuotraukos nelabai vykusios, bet kažkas matosi blush2.gif . Pradžioj pasidariau eskizą
user posted image
O po to dirbau. Rezultatas
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Super. labai gražus darbelis. Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
Vilm@--jau kad entuzijazmo kiek bigsmile.gif vau-nugis saunuoliu saunuole clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adatėlė: 28 liepos 2009 - 16:41
Mil@na, Adatėle, ačiū 4u.gif , smagu, kad patiko. Darbo buvo daug doh.gif , dar dabar prisimenu, kaip ilgai kelius nuklūpėtus skaudėjo blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilm@ @ 2009 07 28, 09:00)
Sveikos, naujokė aš čia biggrin.gif . Tikiuosi priimsit ax.gif
Parodysiu savo prieš 7 metus darytą mozaiką- dukros pradinėj mokykloj, jų klasės tualete  lotuliukas.gif

Sveika. Gražu, tik gaila, kad toks darbas WC unsure.gif
Atsakyti