aš irgi architektė,jau seniai prisipažinus esu,kad dekoravimas man yra maloniau už braižymą,atsimenu,rašiau,noriu dekoruoti,o ne braižyti,bet vda ir be braižymo daug ko man davė
gal išduosi tą paslaptį apie didelį plotą ? ant plytelių ir ant visų kitų neįgeriančių paviršių aš pirma su vandeniu pakloju servetėlę ir išlyginu ,išsilygina tobulai,o ant natūralių medinių daiktų reikia gruntuoti,kad neliktų atvirų porų,beje kiti servetėles pirma supurškia laku ,tada irgi ne taip raukšlėjasi,bet jos pasidaro man nelabai gražios ,tokios lyg plastmasinės ....
kažkiap neparašiau dėl žvakių tikrai gražios ,mažai kas žvakes dekoruoja ,bet skaičiau tokį dalykiuką,apie žvakes,kad nereikėtų jokių mediumų tai servetėlę reikia įlyginti į žvakę,su karštu lygintuvu tiesiog pereiti ir ji įsilydo,bet tam reikia turėti atskirą lygintuviuką,nes jis susigadina.
Kiek lyginus ant žvakės, tikrai nesigadina lygintuvas, net nesimato, kad lyginta būna
aš taip skaičiau,tai žinok ir rašau taip ,o jeigu nesigadina,tai gal ir aš pamėginsiu,nes savo vienintelį bijojau lyginti
QUOTE(Lachesė @ 2008 04 04, 23:35)
gal išduosi tą paslaptį apie didelį plotą ? ant plytelių ir ant visų kitų neįgeriančių paviršių aš pirma su vandeniu pakloju servetėlę ir išlyginu ,išsilygina tobulai,o ant natūralių medinių daiktų reikia gruntuoti,kad neliktų atvirų porų,beje kiti servetėles pirma supurškia laku ,tada irgi ne taip raukšlėjasi,bet jos pasidaro man nelabai gražios ,tokios lyg plastmasinės ....
cia kuria prasme islyginu neteko dideliu plotu daryti, bet vistiek idomu
aga po supurskimu laku (niu akriliniu, ne plauku) tai tokia kaip kad plevele gaunasi ta servetele
Dar vienas būdas kas bijo lygintuvą sugadint arba nepatogu naudot, tai pakaitint šaukštą ir jo pagalba "įlituot" sevetėlę. Tinka mažiem paveiksliukam, mažom žvakėm.
net nežinau,kaip čia žodžiais pasakius,tiesiog imu ir lyginu su teptuku taip stumdau
QUOTE(Marzde @ 2008 04 05, 00:04)
Dar vienas būdas kas bijo lygintuvą sugadint arba nepatogu naudot, tai pakaitint šaukštą ir jo pagalba "įlituot" sevetėlę. Tinka mažiem paveiksliukam, mažom žvakėm.
ir dar juk zvakes tai pagrinde ne tokios jau ir dideles, niu bet aisku kaip kas ta diduma supranta
Papildyta:
QUOTE(Lachesė @ 2008 04 05, 00:05)
net nežinau,kaip čia žodžiais pasakius,tiesiog imu ir lyginu su teptuku taip stumdau
aaaa, teip ir pagalvojau, bet cia kalba apie lygintuvus apie zvakes, tai kvaila mintis sove, o gal cia irgi liginu, reiskia tiesiogine prasme
Sveikos profes! Uzsikreciau ir as ta liga, jau pora darbeliu savo rodziau, tai dabar trecia gaminu-dezute. tai man klausimas toks iskilo - ar ten kur nera servetele klijuota tiek pat lako sluoksiu dedate? nes pagalvojau gal laka pataupyti dugno tiek daug kartu nelakuoti ir dezutes vidaus..
beje ka tik is Lacheses suzinojau kad medini pavirsiu gruntuoti reik, preis tai kazkaip nebuvo man uzstrige. bet jau po laiko.. sekmadieni parodysiu rezultata
beje ka tik is Lacheses suzinojau kad medini pavirsiu gruntuoti reik, preis tai kazkaip nebuvo man uzstrige. bet jau po laiko.. sekmadieni parodysiu rezultata
čia labai sąlyginis dalykas tas gruntavimas ,dideliam paviršiui,kuris yra porėtas ,tai labaisunku lygiai priklijuoti servecėlę,tai galima pasilengvinti sau darbą ir jį nugruntuoti ,o lakavimas irgi asmenins sprendimas,aš lakuoju viską.
QUOTE(Lachesė @ 2008 04 04, 23:35)
kažkiap neparašiau dėl žvakių tikrai gražios ,mažai kas žvakes dekoruoja ,bet skaičiau tokį dalykiuką,apie žvakes,kad nereikėtų jokių mediumų tai servetėlę reikia įlyginti į žvakę,su karštu lygintuvu tiesiog pereiti ir ji įsilydo,bet tam reikia turėti atskirą lygintuviuką,nes jis susigadina.
Gerai, kad senuko lygintuvo neišmečiau, reiks pabandyt ir taip
QUOTE(Aga @ 2008 04 04, 23:41)
Kiek lyginus ant žvakės, tikrai nesigadina lygintuvas, net nesimato, kad lyginta būna
O kaip su pačia žvake, ar nepalieka tokia lyg gumbuota? Juk vienoj vietoj lygini, tai pasilydo truputį, o kitoj vietoj nelygini?
QUOTE(b_i_k @ 2008 04 04, 21:27)
Kaip aš baltai pavydžiu Lachesei...
Tik dabar gailiuosi, juk nesirinkau studijų Dailės akademijoje. Labiau linkus į meninę pusę, nei į techninę. Projekto nubraižymas kartais į neviltį varo. Dabar pasižiūriu į savo akvarelę, pasteles... Trūksta žinių piešimo srityje. Gal turėsiu dar progos pastudijuot dizainą. Dar išdrįstu pasvajoti.
Tik dabar gailiuosi, juk nesirinkau studijų Dailės akademijoje. Labiau linkus į meninę pusę, nei į techninę. Projekto nubraižymas kartais į neviltį varo. Dabar pasižiūriu į savo akvarelę, pasteles... Trūksta žinių piešimo srityje. Gal turėsiu dar progos pastudijuot dizainą. Dar išdrįstu pasvajoti.
Aš baltai pavydžiu visoms mergikėms, kurios turi tą meno "gyslelę"
Mano veikla, pomėgiai niekuomet nebuvo susiję su menu. Nors šeimoje yra žmonių, kurie gyvena menu, iš to uždirba ir net turi pripažinimą...bet nuo to man nepalengvėja, atvirkščiai kažkaip net jaučiu gėdą, kad neturėdama jokio suvokimo kažką bandau daryti
Aš neturiu nei tos "gyslelės" menui, nei normalių žinių, sunkiai suvokiu meno dalykus ir nesu užtikrinta, kad tai ką darau yra tinkama, neperkrauta, ne "kičas" Viską ką darau tai tik remdamasi intuicija ir taip, kaip man gražu
Bet svarbiausia, man gera, smagu Aš savotiškai "atsijungiu" nuo visko pirma spręsdama kaip ką darysiu, o po to bandydama padaryti tai, kas kilo vaizduotėje..gaunasi sunkiai, nes įsivaizduoju "tobulai", o gaunasi "žmogiškai"
O jūs šaunuolės visos, kurios kuriat tokius grožius ir svajojate! Linkiu, kad tie svajonių sparnai išties toli ir svaiginamai neštų
Ir dabar noriu paklausti Ar siunčiatės kuri priemones dekupažui pvz. iš Lenkijos?
Lachese,o kokiu gruntu gruntuoti? Nes noriu stala perdaryti O ta laka sveisti su rankom reikia?Nes prazilsiu kol nusveisiu visa stala,gal koks aparatas yra?