Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(agente009 @ 2008 04 16, 07:47)
O kam emaliniais? Jei turi akrilinius, tepk akrilu ir viskas  mirksiukas.gif Gruntuojama tam, kad pasidengtų medžio poros, kad būtų geresnis sukibimas su dažais, na ir išvis lygesnis paviršius.
Ir dar dauguma daro klaidą - nugruntuoja ar nudažo ir viskas, klijuoja paveiksliukus. Negerai - nudžiūvus reikia dar ir švitriniu smulkiu pereiti - taip nusitrins visi nelygumai, medžio pašiaušimai, smulkios dulkės. Nes pabaigus darbelį ir nulakavus labai matosi visos šerpetos. Tai va, eiliškumas toks:
1. gruntavimas
2. šveitimas
3. jei reikia, dar kartą gruntuojam
4. toliau jau meninė dalis
5. lakavimas
6. nudžiūvus vėl šveičiam pačia švelniausia kempinėle
7. vėl lakavimas ir t.t.
Tikrai yra skirtumas tarp šveistų ir nešveistų paviršių - vat pabandykit nors vieną taip apdirbti - pamatysit akivaizdų skirtumą. Šlifuotus net į ranką paimti maloniau smile.gif
Būna, kad gruntuoti - šveisti reikia kelis kartus, priklausomai nuo medžio.
Norint palikti natūralią medžio spalvą-faktūrą, reikėtų nors vandeniu pertepti - taip jis pasišiauš, tada šlifuojam ir toliau ramiai dekoruojam. Nes visi akriliniai lakai - jie gi vandens pagrindu - irgi pašiaušia medį. Tada mažiau šveisti reikės tarp lakavimų.
Ypač taip apdirbti reikia tas vadinamas fanerines dėžutes, iš tos lengvos kinietiškos medienos - net briaunas nušlifuoti, kad nebūtų aštrios ir nelygios.
Ačiū 4u.gif . Labai nuosekliai, išsamiai ir aiškiai.
Jeigu galima, klausimas - kiek kartų reikia lakuoti? Ir ar lako sluoksnių skaičius priklauso nuo pasirinkto lako?
Atsakyti
na reiks padaryti bandyma..siandien jauciu uzsiimsiu....tada papaskosiu kas gero gavos...smile.gif
Atsakyti
FasolkosMama na ir smagiai darbas pas tave verda thumbup.gif , o gal ir savo darbus parodysi mirksiukas.gif Ką ten dukrytė dekoruoja (ar tik šiaip treniruojasi bigsmile.gif )
Atsakyti
O kaip jus darote uzrasus ant darbu, neskaitant deginimo? Rasyti ranka kazkaip nelabai graziai iseina, o raidziu trafaretu tokiu mazu lyg ir nemaciau...
Atsakyti
Aš tai ranka rašau ax.gif jei nesiseka, galima bandyt spausdinti ant kokio nors labai plono popieriaus ryžinio ar sumuštinių ir po to klijuoti derinant ir taikant, kad tas gabaliukas su užrašu įsilietų į visumą. Manau viskas įmanoma thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas žinot, kur tie kursai dekupažo vyksta? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2008 04 16, 15:02)
Ačiū  4u.gif . Labai nuosekliai, išsamiai ir aiškiai.
Jeigu galima, klausimas - kiek kartų reikia lakuoti? Ir ar lako sluoksnių skaičius priklauso nuo pasirinkto lako?

Nėra už ką ax.gif
Lakuojam tiek, kiek kantrybės užtenka tongue.gif O rimtai - paprastai kuo daugiau, tuo gražiau. Bet ne visada g.gif Akriliniais reikia lakuoti daugiau sluoksnių, kol bus gražus rezultatas, bet jie greitai džiūsta, tai vargo nėra - praputi per porą minučių su fenu ir vėl bėgi lakuot. biggrin.gif
Na o visi "smirdaliai" jau po kelių sluoksnių duoda puikų efektą. O jei nepatingėsi ir nulakuosi kokius 10 sluoksnių - atrodys kaip stiklu užlieta. Visas vargas tas, kad šitie smirdžiai ilgai džiūsta, praktiškai per dieną vos vieną sluoksnį galima užtepti, o jei šalta - ir didesnius tarpus darau. Na ir kvapas, žinoma doh.gif
Tiesa, matiniams tiek sluoksnių nereikia - jau po 2-4 tepimų būna gana.
Ir dar viena sąlyga - tepti kuo plonesniu sluoksniu (na čia visiems lakams ir dažams galioja, kad nebūtų nubėgimų ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(~ella~ @ 2008 04 15, 22:30)
Kristinakristina neblogas darbelis gaila tik, kad nuotrauka telefoninė tai sunku geriau apžiūrėti. Spalvytės gražiai suderintos ir man rodos tvarkingai gražiai padaryta  thumbup.gif . Ką ant viršaus klijavai servetėlę ar spausdintą paveiksliuką  g.gif  Kritikuoti nematau reikalo, šitas darbelis tikrai geras (nebent jau iš arti koks nors labai jau didelis brokas išlystų  tongue.gif  biggrin.gif  bigsmile.gif )

Aciu happy.gif Cia spausdintas paveikslelis...is interneto platybiu, susimontavau, kad remelis dar zalias butu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~ella~ @ 2008 04 16, 14:36)
FasolkosMama na ir smagiai darbas pas tave  verda  thumbup.gif , o gal ir savo darbus parodysi  mirksiukas.gif Ką ten dukrytė dekoruoja (ar tik šiaip treniruojasi  bigsmile.gif )

blush2.gif kad gal truputi gėda man čia su savo teplionėm rodytis, aš daugiau mezgėja, su dekupažu tik eksperimentuoju taip kad viešumui mano darbai dar netinkami ax.gif
O dukriukas tai lentą rado remontuojamame kambaryje ir aktyviai ėmėsi mamai padėti lotuliukas.gif gražinti namus... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(FasolkosMama @ 2008 04 16, 18:33)
blush2.gif  kad gal truputi gėda man čia su savo teplionėm rodytis, aš daugiau mezgėja, su dekupažu tik eksperimentuoju taip kad viešumui mano darbai dar netinkami  ax.gif
O dukriukas tai lentą rado remontuojamame kambaryje ir aktyviai ėmėsi mamai padėti  lotuliukas.gif gražinti namus... bigsmile.gif

nagi nebukim tokie drovus... biggrin.gif visi turejo pirmus bandymus ir darbus...nagi rodomes mirksiukas.gif
Atsakyti
norėjau pasiteirauti, kur jūs perkate dėžutes? Ar jų galima daug kur rasti ar tik tam skirtose parduotuvėse pavyzdžiui kaip Artmanija
Atsakyti
[quote=Gabii__,2008 04 16, 13:57]

Na žiūrint koks tas krepšys bus, kokio stambumo pinimas. Vistiek manau, akd pirmą sluoksnį reiktų nupurkšt, o poto galėsi teptuku pažaist. Nes vien teptuku lakuojant, kol visur prasieisi doh.gif
O jachtinis, tai taip, geriau, nei akrilinis. Na ir visi kiti nitro ir pan. tinka..
Atsakyti