Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(_Magnolija_ @ 2008 04 13, 18:30)
*galit man kas paaiskint kodel lakuojant daikta pvz.pirmi sluoksniai galimi ir akriliniu laku,bet jau virsutinius reikia lakuoti normaliu ne vandens pagrindu?kuo skirsis daiktas nulakuotas tik akriliniu laku ir nulakuotas galiausiai normaliu laku? ax.gif

**o kai klausima sukonkretini tai ir atsakymas greitai ateina mirksiukas.gif  bnt jau man.. 4u.gif

* Darbelius, kurie yra daugiau dekoratyvios paskirties, galima lakuoti tik akriliniu laku. Akrilinio lako privalumas tas, kad galima dirbti namuose ir nesmirda bei džiūsta daug greičiau mirksiukas.gif Bet kai kurios merginos skundžiasi, kad nulakavus tik akriliniu laku darbelis lieka šiek tiek lipnus, nors lakas jau ir būna nudžiūvęs. Tokiu atveju galima paskutinį sluoksnį padengti aerozoliniu laku ne vandens pagrindu -lako sluoksnis labai plonas, o lipnumas dingsta 4u.gif

Jei darbeliai daugiau naudojami (tokie kaip stalo paviršius ir pan.), tai patartina gale nulakuoti patvaresniu laku, skirtu baldams, jachtoms ir pan. O su akrilu pirmus sluoksnius galima dengti, nes taip greičiau vyksta darbas - akrilinis lakas daug greičiau džiūsta ir neturi kvapo. Jei visus sluoksnius dažyti neakriliniu laku, tai vien lakavimas užtrunka keletą dienų 4u.gif

Tikiuosi, kad aiškiai atsakiau mirksiukas.gif

**Į konkrečius klausimus visuomet daug lengviau atsakyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 13 balandžio 2008 - 18:49
As ir uz konkrecius klausimus, bet ne visada zinai ka konkretinti kai zinios tik kaupiamos o patirties nera blush2.gif O va is tavo klausimo suzinojau kad lakuot reiktu virsutini sl noramiu laku nes galvojau kad visi tinka akriliniu. Ta va zmogau ir konkretink jei nori .... g.gif Reik kursu ieskot greiciau unsure.gif
Atsakyti
Ingusia, gal tu eik servetėles pakarpyt. Padaryk porą darbelių, daug kas paaiškės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo white tea: 13 balandžio 2008 - 18:48
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 04 13, 19:46)
As ir uz konkrecius klausimus, bet ne visada zinai ka konkretinti kai zinios tik kaupiamos o patirties nera blush2.gif O va is tavo klausimo suzinojau kad lakuot reiktu virsutini sl noramiu laku nes galvojau kad visi tinka akriliniu. Ta va zmogau ir konkretink jei nori .... g.gif Reik kursu ieskot greiciau  unsure.gif

ir be kursu viska galima skaitant susizinoti tik tai gal ilgiau trunka...o kursai aiskiau gal viska parodo kaip ir kas daroma..cia nuo zmogaus priklauso... mirksiukas.gif

beje aciu justess22 mirksiukas.gif viskas labai aisku. man irgi lipnus budavo... doh.gif dabar jau zianu kaip issprest sita beda thumbup.gif o siaip praktikos reik praktikos.. bigsmile.gif
Atsakyti
Kai ilgiau forume pasėdi, tai pasidaro labai aišku, kurie žmonės klausia dar net nebandę nieko daryti, o kurie jau kažką darė ir susidūrė su konkrečiais neaiškumais. Dažniausiai iš klausimo galima tai pamatyti... Todėl atsakyt lengviau į jau konkrečius klausimus 4u.gif

Magnolija, gali nusipirkti šį laką. Senukuose tikrai yra, kaina apie 10-11Lt. Aš šitą naudoju, tai man viskas normaliai. Beje, šis lakas matinis, bet būna ir blizgaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 13 balandžio 2008 - 19:01
QUOTE(white tea @ 2008 04 13, 19:47)
Ingusia, gal tu eik servetėles pakarpyt. Padaryk porą darbelių, daug kas paaiškės.

aciu uz patarima. Kaip tik dabar ir karpau, bet va kad darbeli padaryti tai bent priemoniu reik tureti , o kad priemoniu tureti reik zinot kokiu ju reik. As labai i gilius vandenis tikrai kol kas nebrendu, bet ir pirmi zingsniai turi buti logiski... Nu kam begalo sunku- nesikankinkit, yra zmoniu kurie tikrai mielai atsako ir aisku viskas paaiskes su laiku ir patirtis ateis....
IR TIKRAI AS DAR NIEKO NEPADARIAU BET DEL TO IR KLAUSIU NES LABAI NORIU PADARYTI
Atsakyti
o kaina tikrai viliojanti thumbup.gif reiks nusipirkt.aciu uz "reklama" lotuliukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 04 13, 20:08)
aciu uz patarima. Kaip tik dabar ir karpau, bet va kad darbeli padaryti tai bent priemoniu reik tureti , o kad priemoniu tureti reik zinot kokiu ju reik. As labai i gilius vandenis tikrai kol kas nebrendu, bet ir pirmi zingsniai turi buti logiski... Nu kam begalo sunku- nesikankinkit, yra zmoniu kurie tikrai mielai atsako ir aisku viskas paaiskes su laiku ir patirtis ateis....
IR TIKRAI AS DAR NIEKO NEPADARIAU BET DEL TO IR KLAUSIU NES LABAI NORIU PADARYTI

temos pradzioje buna parasyta kokios priemones reikalingos darbui pradeti.is mano puses tai pagrindines: servetele, teptukas.lipalas,svitrinis popierius ir lakas...man uztenka tiek pradziai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 04 13, 20:08)

Ingusia, bandykit ant mazu daiktu- lenteliu, dezuciu, matysit kaip servetele sukimba su pavirsiumi, ar laikosi, ar patogu klijuot. Kai tik pradedat dirbt dekupazo technika, o klausimai iskart apie stala blink.gif tai pagalvokit- kas nors patars, o jums neiseis- kas liks kaltas?

Ir klausimai nekonkretus tik todel, kad per mazai bandyta, visada pradzioje buna neaisku nei kaip, nei ko klaust. Sekmes darbeliuose 4u.gif
Atsakyti
Stala? blink.gif blink.gif koki stala? cia ne apie mane su tuo stalu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 04 13, 18:53)
Teiravausi del dekupazo anr baldiniu ploksciu (ar reikalingas kazkoks pavirsiaus paruosimas kaip nusveitimas svirtiniu popierium ar gruntas koks kad laikytus), ar pakanka paprastu priemoniu kaip lipalas ir lakas? Kitas klausimas del dekupazo vonios plyteliu, kiek zinau naudojama mediumas ir klausiau ar kaitinti butina ar jei be kaitinimo laikysis dregnoje patalpoje.

Atsiprasau del stalo, susipainiojau blush2.gif

Na, man pasirode is sito klausimo, kad dideli/rimti darbai planuojami, todel ir manau, kad daugiau praktikos su mazais reiketu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 04 13, 14:45)
Šioje temoje iš manęs nei vienos reklaminės žinutės nebuvo

kas yra reklama zinau super duper gerai, tad esi tikrai neteisi, jei manai, kad tu nieko nereklamavai. Asmeniskai man yra naudinga, kai kas nors ateina ir paraso, kad atsidare kazkokia nauja parduotuve-tada as turiu galimybe susipazinti su asortimentu, nes kaip kitaip apie tai suzinosiu? Taciau, vienas dalykas yra pranesti apie kokios nors parduotuves atsidaryma ir nuolatinis, prie kievienos prekes, pateikiamas parduotuves pavadinimas. Gal permesk akim savo postus apie priemones, po kiekvienos seka-kas? Ogi, senasnaujas. Taigi- pupa, tai ir yra reklama ir gincytis neverta, nes tikrai nepavyktu irodyti kitaip.
Mano pasiulymas, kad nustotu visos cia perstis del savo prekiu reklamos, tiesiog pirmame psl. surasyti, kur yra perkamos priemones (t.y. legalias parduotuves) ir jei savo poste norite pamineti kokia nors priemone -tiesiog pasakote jos pilna pavadinima, ir kas nores -tikrai ras ta preke viename is nurodytu adresu, arba per az.
Kitas dalykas, kuris man tikrai yra ne prie sirdies -tai siulymas savo prekiu per az, neturint ir neplanuojant tureti savo parduotuves (internetines ar ne), ypac, kai zmogus realiai nemokantis greiciausiai jokiu mokesciu uz nieka -uzsimeta kainas lygias parduotuviu kainoms. Is tokiu tikrai nepirkciau, nes tai jau vos ne lupikavimas, bet kiekvienas turim savo supratima apie mokesciu reiksme.
Tad is anksto prasyciau, tokiu az man nesiusti.
Atsakyti
Kas aš tau tokia,kad čia pupa vadintum ? ar ne per daug familiarumo ?
Be to aš nedirbu nei senamnaujui,nei niekam kitam,savo darbuose naudoju tas priemones,kurios man patinka,tad tai jau nusikaltimas,kad man amerikanskos priemonės patinka ?jeigu naudočiau artmanijos priemones tai jau gerai būtų,čia atsakymas į White Tea postą,kad nekalbam apie priemones,taigi kalbam,bet kad tos priemonės,apie kurias kalbama tau ne priemonės..... nes jos ne iš ten kur reikia.Tai kur jūs reklamą matot? gal veltinio temose DOSETH irgi ignoruokite,gal pasidairykite ten prie veltinio ir kursai telpa ir niekas nepurkštauja,iš kur ta nesveika konkurencija ir pagieža ?

Jūs gal įsivaizduojate,kad man kažkoks procentas eina nuo senonaujo prekių ?tai labai klystate ,nieko bendro neturiu su jų prekyba ,tiesiog esu rankdarbių mokytoja,perku iš jų jau seniai,negi privažinėsi iš Vilniaus į Klaipėdą ,o dabar perku visur,kur man reikalingos priemonės.

ir gerai, nesakysiu daugiau,kur įsigijau priemonę, vat įsigijau nerealiu specialius decupažui skirtus teptukus,tikrai nebrangūs ir labai labai geri,jau išmėginau. o jūs ardykitės ieškodamos tongue.gif

Tiesa netingėjau ir perverčiau visus savo postus šioje temoje (15 dekupažo serijoje) ir tikrai niekur nepaminėjau jokios priemonės su nuoroda pas juos,tačiau buvo tokių postų,kur buvo nurodytos priemonės iš jų. Tad kur čia reklama ? jeigu man nuo to jokios naudos ?aaa?
Atsakyti