QUOTE(_Magnolija_ @ 2008 04 13, 18:30)
*galit man kas paaiskint kodel lakuojant daikta pvz.pirmi sluoksniai galimi ir akriliniu laku,bet jau virsutinius reikia lakuoti normaliu ne vandens pagrindu?kuo skirsis daiktas nulakuotas tik akriliniu laku ir nulakuotas galiausiai normaliu laku?
**o kai klausima sukonkretini tai ir atsakymas greitai ateina bnt jau man..
**o kai klausima sukonkretini tai ir atsakymas greitai ateina bnt jau man..
* Darbelius, kurie yra daugiau dekoratyvios paskirties, galima lakuoti tik akriliniu laku. Akrilinio lako privalumas tas, kad galima dirbti namuose ir nesmirda bei džiūsta daug greičiau Bet kai kurios merginos skundžiasi, kad nulakavus tik akriliniu laku darbelis lieka šiek tiek lipnus, nors lakas jau ir būna nudžiūvęs. Tokiu atveju galima paskutinį sluoksnį padengti aerozoliniu laku ne vandens pagrindu -lako sluoksnis labai plonas, o lipnumas dingsta
Jei darbeliai daugiau naudojami (tokie kaip stalo paviršius ir pan.), tai patartina gale nulakuoti patvaresniu laku, skirtu baldams, jachtoms ir pan. O su akrilu pirmus sluoksnius galima dengti, nes taip greičiau vyksta darbas - akrilinis lakas daug greičiau džiūsta ir neturi kvapo. Jei visus sluoksnius dažyti neakriliniu laku, tai vien lakavimas užtrunka keletą dienų
Tikiuosi, kad aiškiai atsakiau
**Į konkrečius klausimus visuomet daug lengviau atsakyt