Čia gera nuoroda pradedančiosioms http://tavonamai.lt/...u...&pageId=195
QUOTE(Glamour @ 2008 04 08, 23:07)
Aš naudoju pusiau matinį laką kol kas, bet labai noriu matinio. Mačiau Sadolin firmos matinį laką pirkti. Gal kuri jį naudojat? Ar jis tikrai neblizga? Dar kažkokį purškiamą turiu, o ten net nerašo ar jis blizgus , ar ne. O aš jo dar net neišbandžiau
Aš naudoju būtent Sadolin akrilinį matinį laką - man tai jis labai patinka. Tikrai visiškai neblizga. Tik priklausomai nuo kambario temperatūros kartaiis darbeliai atrodo šiek tiek lipnūs - tokiu atveju apipurškiu viršutinį sluoksnį matiniu laku ne vandens pagrindu Vis mąstau, kad reikia ir blizgų nusipirkti, todėl ir paklausiau čia - norėjau daugiau nuomonių išgirsti
Nors neužsiimu dekupažu, bet iš ties dažnai užsuku į šią temą , tad pastaruoju metu pasigedau justess22 komentarų - nepradink - tavo patirtis merginoms iš ties labai naudinga
Paskutiniuoju metu ši tema labai pakvipo reklama
QUOTE(irmulia @ 2008 04 09, 11:36)
Paskutiniuoju metu ši tema labai pakvipo reklama
Sakyčiau, savireklama...
Te nesupyksta sios
pacios graziausios mano kada matytos dezutes autore...bet pasivogiau jos idejas, paveikslelius ir pasidekoravau sasiuvinio virseli...
Tiek daug ir ivairiai fotografavau...bet labai jau sunku buvo nes atsispindi kadangi blizgus lakas... tai tik toki geriausia kadra pavyko isspausti... ten kur "vardas pavarde..." - blicas...be blico isvis nieko doro nesigavo...
pacios graziausios mano kada matytos dezutes autore...bet pasivogiau jos idejas, paveikslelius ir pasidekoravau sasiuvinio virseli...
Tiek daug ir ivairiai fotografavau...bet labai jau sunku buvo nes atsispindi kadangi blizgus lakas... tai tik toki geriausia kadra pavyko isspausti... ten kur "vardas pavarde..." - blicas...be blico isvis nieko doro nesigavo...
na gi grazu o cia tas siusivinis tokiu kietu virseliu??ir uzdejus viska tiesiog galiausiai nulakavai???normaliai laikosi???as irgi noreciau kada pasidaryti koki panasu daikta:)
Cia toks ne visiskai kaip visi sasiuviniai kad buna... Matai sone ten dar tokia kaip medziagine juostele yra...
pati paveiksleli sasiuvinio isejo graziai nuimti nuo pacio kartono, tai liko tik toks pilkas storas kartonas...o ant jo jau viska ir dariau
nezinau, dar nesinesiau jo niekur, nerasiau...idomu kaip laikys...gal nenusidrengs labai greitai...
pati paveiksleli sasiuvinio isejo graziai nuimti nuo pacio kartono, tai liko tik toks pilkas storas kartonas...o ant jo jau viska ir dariau
nezinau, dar nesinesiau jo niekur, nerasiau...idomu kaip laikys...gal nenusidrengs labai greitai...
Ačiū visoms, nemaniau, kad lėkštė sulauks tiek dėmesio. Jau senokai ją dariau, bet bandysiu atkurt procesą. Fotografuota su blicu, nes be jo blogai matos spalvų ir auksinio krakliaus žaismas.
Lėkštė keramikinė, buvo baltos spalvos. Idėja padaryt seną, antikvarinę lėkštę. Pasirinkta akmens imitacijos technika, kaip kad seni akmenys būna tokie apsamanoję. Kadangi lėkštė nestiklinė, tai dekupažas tiesioginis, visiems įprastas
Pirma visą paviršių nudažiau juoda spalva, kai išdžiūvo tapšnodama kempinėlė dažiau raudona+ruda sumaišytom spalvom. Kai išdžiūvo kai kur patapšnojau žalia (tamsesnė, panaši į dumblo spalvą). Po išdžiūvimo vėl kai kur patapšnojau raudona, ruda. Žodžiu, žaidimas su spalvom Sendinimas įdomus,senų seniausiai atrastas. Tai pirmas sluoksnis Sadolin antique, apdžiūvo ir tepiau antrą sluoksnį paprasto akrilinio lako priešinga kryptim. Padžiovinau fenu. Fenas duoda aiškesnius įtrūkimus. Džiovint fenu taip pat menas, reik mokėt Ir kai viskas išdžiuvo, įtrūkimus įtryniau akriliniu auksu. Paveiksliukas taip pat sendintas. Priklausomai nuo apšvietimo, išryškėja tai vienos, tai kitos spalvos, man tai patinka
O laistytuvėlis irgi jau anksčiau darytas, paprastas, "lengvas". O visas jo įdomumas, kad paveiksliukas su pakalnutėm priklijuotas lygintuvo pagalba.
Nesenai apie tai buvo kalbama
Lėkštė keramikinė, buvo baltos spalvos. Idėja padaryt seną, antikvarinę lėkštę. Pasirinkta akmens imitacijos technika, kaip kad seni akmenys būna tokie apsamanoję. Kadangi lėkštė nestiklinė, tai dekupažas tiesioginis, visiems įprastas
Pirma visą paviršių nudažiau juoda spalva, kai išdžiūvo tapšnodama kempinėlė dažiau raudona+ruda sumaišytom spalvom. Kai išdžiūvo kai kur patapšnojau žalia (tamsesnė, panaši į dumblo spalvą). Po išdžiūvimo vėl kai kur patapšnojau raudona, ruda. Žodžiu, žaidimas su spalvom Sendinimas įdomus,senų seniausiai atrastas. Tai pirmas sluoksnis Sadolin antique, apdžiūvo ir tepiau antrą sluoksnį paprasto akrilinio lako priešinga kryptim. Padžiovinau fenu. Fenas duoda aiškesnius įtrūkimus. Džiovint fenu taip pat menas, reik mokėt Ir kai viskas išdžiuvo, įtrūkimus įtryniau akriliniu auksu. Paveiksliukas taip pat sendintas. Priklausomai nuo apšvietimo, išryškėja tai vienos, tai kitos spalvos, man tai patinka
O laistytuvėlis irgi jau anksčiau darytas, paprastas, "lengvas". O visas jo įdomumas, kad paveiksliukas su pakalnutėm priklijuotas lygintuvo pagalba.
Nesenai apie tai buvo kalbama
pasirodysiu ir as su savo siokiais tokiais rankdarbiais nusipirkau nauja lempa,nurengiau ja,gaubta nuneriau nauja,o pada nudaziau vario spalva,ir virsuj balta. o laka naudojau pirma karta Sadolin Antique. nepabandziau pradzioj ant kokio pavirsiaus,tai kur tepiau kelis kartus balta daza,tai ir nesutrukinejo kita karta jau zinosiu
pakritikuokit mano darbeli,jei netingesit
tiesa,turiu tutele Potch 3D effekt. neisivaizduoju ka man su juom daryti reikes pasiskaitineti jusu temoj,gal rasiu kokiu patarimu
ir dar vienas menkniekis.kazkada kai tik gavau prekes is senas naujas,tai pirmaja sage pasidariau.gofra kartonas,ant kurio klijavau kamejos paveiksliuka,susibangavo.ir vaizdelis ne koks
o cia batu sepeti papuosiau
pakritikuokit mano darbeli,jei netingesit
tiesa,turiu tutele Potch 3D effekt. neisivaizduoju ka man su juom daryti reikes pasiskaitineti jusu temoj,gal rasiu kokiu patarimu
ir dar vienas menkniekis.kazkada kai tik gavau prekes is senas naujas,tai pirmaja sage pasidariau.gofra kartonas,ant kurio klijavau kamejos paveiksliuka,susibangavo.ir vaizdelis ne koks
o cia batu sepeti papuosiau
Kristina, labai dailus tavo vazonėlis ir sąsiuvinys. Beje man sąsiuvinys visai neatrodo kaip kopija, jis visai kitoks nei dėžutė
Marzde, tai išeina taip, kad su Sadolin laku išgavai dvikomponenčio lako efektą. Šauni idėja.
Man neaišku dėl laistytuvėlio. Juk su lygintuvu buvo kalbama, kad tvirtinami paveikslėliai prie žvakių, o tai tas laistytuvėlis vaškinis, nesuprantu, kad lyg ir ne? Ar gal prieš tai patrynei vašku paviršių?
Dar klausimėlis: jei noriu, kad lengviau būtų pašveisti, kada reikia vašku patrinti: prieš dažant pirmą tamsųjį sluoksnį dažų, ar prieš antrąjį - šviesųjį?
Beje ar Sadolin antigue galima tepti ant aliejinio dažo? Ar bandėt kuri? Aš bandžiau ant akrilinio- dispersinio ir viskas gavosi gerai, tik apatinis tamsus dažas blizgesnis nei viršutinis ( šį dėjau akrilinį), bet sakau, kai užsilakuos laku, nesimatys to skirtumo.
Olaiva, man ypač gražiai atrodo, kai tavo šviestuvas įjungtas. O gaubte norėtųsi daugiau rašto, ornamento. Gal visai neblogai žiūrėtųsi, jei kokią barchatinę ar atlasinę juostelę, baltą ar bordo ( jei akys nemeluoja tokia šviestuvo pagrindo pirma tamsioji spalva buvo)perkaišytum kas antrą langelį ir paskui dar kaspinėlį surištum. Galima būtų vieną juostelę horizontaliai virš išnertų trikampėlių perkaišyti arba galima kelias ( kas antrą baltą/bordo) kas kažkokį atstumą vertikaliai perkaišyti.
Marzde, tai išeina taip, kad su Sadolin laku išgavai dvikomponenčio lako efektą. Šauni idėja.
Man neaišku dėl laistytuvėlio. Juk su lygintuvu buvo kalbama, kad tvirtinami paveikslėliai prie žvakių, o tai tas laistytuvėlis vaškinis, nesuprantu, kad lyg ir ne? Ar gal prieš tai patrynei vašku paviršių?
Dar klausimėlis: jei noriu, kad lengviau būtų pašveisti, kada reikia vašku patrinti: prieš dažant pirmą tamsųjį sluoksnį dažų, ar prieš antrąjį - šviesųjį?
Beje ar Sadolin antigue galima tepti ant aliejinio dažo? Ar bandėt kuri? Aš bandžiau ant akrilinio- dispersinio ir viskas gavosi gerai, tik apatinis tamsus dažas blizgesnis nei viršutinis ( šį dėjau akrilinį), bet sakau, kai užsilakuos laku, nesimatys to skirtumo.
Olaiva, man ypač gražiai atrodo, kai tavo šviestuvas įjungtas. O gaubte norėtųsi daugiau rašto, ornamento. Gal visai neblogai žiūrėtųsi, jei kokią barchatinę ar atlasinę juostelę, baltą ar bordo ( jei akys nemeluoja tokia šviestuvo pagrindo pirma tamsioji spalva buvo)perkaišytum kas antrą langelį ir paskui dar kaspinėlį surištum. Galima būtų vieną juostelę horizontaliai virš išnertų trikampėlių perkaišyti arba galima kelias ( kas antrą baltą/bordo) kas kažkokį atstumą vertikaliai perkaišyti.
QUOTE(Glamour @ 2008 04 09, 21:46)
Olaiva, man ypač gražiai atrodo, kai tavo šviestuvas įjungtas. O gabte norėtųsi daugiau rašto, ornamento. Gal visai neblogai žiūręėtųsi, jei kokią barchatinę ar atlasinę juostelę, baltą ar bordo ( jei akys nemeluoja tokia šviestuvo pagrindo pirma tamsioji spalva buvo)perkaišytum kas antrą langelį ir paskui dar kaspinėlį surištum. Galima būtų vieną juostelę horizontaliai virš išnertų trikampėlių perkaišyti arba galima kelias ( kas antrą baltą/bordo) kas kažkokį atstumą vertikaliai perkaišyti.
na del rasto tankumo,tai gal ir retokas.tik kai neijungta,tai nekaip atrodo.bet ijungus visai nieko,kai kvadraciukai ant siunu,labai jaukiai sviecia.galvojau tokios spalvos,kaip apatinis dazas ir ant nerinuko atsikisimo dar koki karoliuka prisiuti.viena gaubta ne neriau,bet mezgiau virbalais,labai graziai rankiai atrodo,o apacioje buvo tokia juostele prisiuta,truputi barchato,labai siauro ir tokios kvarbatkes o geriausiai atrode tai juodas lempos nerinys ir juodas su vario spalva padas.tik neturiu foto iskeliavo jos dar iki galo neisdziuve
norejosi dar ant pado kazkoki motyva is serveteles paklijuoti,bet gal butu sviestas sviestuotas?