Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(Kristinakristina @ 2008 04 07, 22:50)
Viena jau islindo  mirksiukas.gif tikiuosi pritapti  biggrin.gif o kai yra su kuom pasisneketi visom bendra tema, tai ir noras kazka daryti gal dazniau ateina...  rolleyes.gif

Biškį ne į tema pavarysiu: kai skaitau tavo niką, tai vis norisi dainuoti kaip Povilaitis: Kristina Kristinaaaaa tongue.gif

QUOTE(justess22 @ 2008 04 07, 23:00)
o aš kažkaip pirmenybę matiniui teikiu - man tie blizgus tokie per daug spindintys rolleyes.gif Tai blizgus lakas kaip ir išimtis mano darbeliuose ax.gif

Na jo, aš irgi paskutiniu metu blizgio praktiškai nenaudoju, bet... ant juodų fonų daug sluoksnių blizgaus - fantastika..... rolleyes.gif

QUOTE(Rhealife @ 2008 04 07, 23:23)
O jėi, pažiūrejau tavo puslapy kokių grožių, tai man po lapais slėptis. O ką reiškia tinginių  g.gif Kurie retai ką padaro, ar kaip čia?

Nu ačiū blush2.gif ax.gif 4u.gif
O tinginiais aš laikau tuos/tas, kurios tingi ne tik kas kelias temas perskaityti, bet net tame pačiame puslapyje nemato... Man ne rodiklis, kad "aš su mažu vaiku, neturiu laiko, padėkit man ant lėkštutės čia ir dabar" ir pan. Visos čia mes ne laiko karalienės. O tai kaip tada darbelius darys, jei net paskaityt laiko neturi? Neprikišu, bet kai aš susidomėjau dekupažu, tai gerą mėnesį vyko tokia intensyvi teorijos paieška (o tikrai nebuvo tiek daug informacijos kaip dabar ir taip gerai pateiktos), netingėjau ne tik lietuviškus forumus perknist, bet ir užsienietiškuose klaidžiojau, nors ne visas kalbas supratau, bet juk yra paveiksliukai, daug pamokėlių - tikrai galima išmokt, nors minimaliai.
Bet čia mano subjektyvi nuomonė.

QUOTE(Cactus_ @ 2008 04 08, 00:25)
labu dienu dar karteli!
bandau prisisaukti pagalbos, bet man ne kaip sekasi  unsure.gif klausiau,  kokia slifavimo masinele geriau naudoti baldu "nugenejimui"? ne jau taip niekas ir negali atsakyti  blink.gif

Tai gal niekas nebandė, tai ir neatsako... gali šaukt užsišaukt... gal kokiose statybinėse temose paklaidžiok ar ką... ax.gif
Pati šveičiau ne tokius didelius darbelius, bet viską rankom, o tokiam dideliam... nežinau, gal nuo mažesnio pradėk, pažiūrėk, kaip gausis, gal neverta vargo... Nors kaip žmonės sako: akys baisininkės, rankos darbininkės. Tai jei labai nori to stalo, tai kasdien po plotelį rankutėm rankutėm ir nušveisi mirksiukas.gif
Atsakyti
Cactus yra gi pirkti elektriniai šlifuokliai ne diskiniai o juostiniai, štai jų tau ir reikia. Rankom irgi galima, bet su tuo daikčiuku žymiai greičiau. Tik jau nei firmos nei modelio neprašyk, kad čia tau kas patartų, eik į parduotuvę ir ten su pardavėjais galutinai ir išsiaiškinsi (pirk kokį nebrangų kinietišką, jei tau daug dirbti nereikės- tai laikys)
Kristinakristina labai mielas vazonėlis ir kas labai patiko , kaip buvo pateikta. Viskas atsiskleidžia su padažu ax.gif būtum jį tik šiaip parodžius- gražu, tvarkingai padaryta, o kai štaip taip interjere, tai thumbup.gif thumbup.gif ir sužiba visais savo privalumais.
Dėl lako, neatsimenu kas klausė g.gif Aš tai turiu ir blizgų ir matinį. Kiekvienas darbas reikalauja skirtingo sprendimo. Kaip agentė009 ir minėjo ant juodo tai fantastika blizgus lakas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cactus_ @ 2008 04 07, 23:25)
labu dienu dar karteli!
bandau prisisaukti pagalbos, bet man ne kaip sekasi  unsure.gif klausiau,  kokia slifavimo masinele geriau naudoti baldu "nugenejimui"? ne jau taip niekas ir negali atsakyti  blink.gif siandien parsitempiau stala, kuri noreciau "apdirbineti", bet nezinau tiksliai nuo ko pradeti...kokia ta slifavimo masinele turi buti geriausiai? kiek kalbejau su viena mergaite, tai sake, kad ta "bugnine", kur dedasi apvalus svitrinis, nera gerai, nes nelygiai nusvitinsiu. tai kuris geriausiai ir koki naudojat jus?  book.gif

na čia klausimas profams nebent, kurie daug išbandę biggrin.gif aš naudoju vibracinį (pigiausias variantas turbūt), esu dirbus baldų gamybos įmonėse, tai kiek teko matyt, visur šlifuoja su tokiu aparačiuku (vibraciniu ta prasme)
na, kaip pavyzdis TOKS savo negaliu firmos pažiūrėt, nes jis garaže, o lyja pas mus, nesinori bėgt biggrin.gif

Kristinakristina, vazonas wub.gif wub.gif thumbup.gif
Papildyta:
dėl lako, tai aš dažniausiai pusiau blizgų naudoju (ar pusiau matinį ? laugh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mijaka: 08 balandžio 2008 - 09:23
Aha vat toks Catus tau ir reikalingas, kaip Mjaka parodė. Tik ši firma iš brangesnių , galima ir pigesnį rasti (kartais ir tie kinietiški nemažai atlaiko)
Atsakyti
Kristinakristina,o kur pirkai vazonelio laikikli? rolleyes.gif labai grazu viskas
Atsakyti
QUOTE(agente009 @ 2008 04 08, 06:44)
O tinginiais aš laikau tuos/tas, kurios tingi ne tik kas kelias temas perskaityti, bet net tame pačiame puslapyje nemato... Man ne rodiklis, kad "aš su mažu vaiku, neturiu laiko, padėkit man ant lėkštutės čia ir dabar" ir pan. Visos čia mes ne laiko karalienės. O tai kaip tada darbelius darys, jei net paskaityt laiko neturi? Neprikišu, bet kai aš susidomėjau dekupažu, tai gerą mėnesį vyko tokia intensyvi teorijos paieška (o tikrai nebuvo tiek daug informacijos kaip dabar ir taip gerai pateiktos), netingėjau ne tik lietuviškus forumus perknist, bet ir užsienietiškuose klaidžiojau, nors ne visas kalbas supratau, bet juk yra paveiksliukai, daug pamokėlių - tikrai galima išmokt, nors minimaliai.
Bet čia mano subjektyvi nuomonė.

aaa.. tada drinks_cheers.gif as irgi uz tai kad pats bandytum viska issiaikinti, tuo labiau kad cia viskas apkalbeta, tik susirasti reikia. nebent kokiais specifinaiis kalusimais, kuriu jau nerandu ar neuzkliuvo jau klausiu. kaip kad klausiau del gruntavimo, bet nieks neatsake. nu tiek to, susirasiu gal kur nors doh.gif

bet padaryti taip profishkai kaip jau jus darot reikia daug darbeliu preis tai padaryti, o tam laiko sunku surasti. va kai jau susikaupia ikvepimas ir vaikas ilgiau nakti pamiega, tada ir padarau ax.gif

beje, kaip ziauru yra lakuoti, kaip smirda doh.gif man MB sako uznuodysi tu mumis cia visus blink.gif
Atsakyti
Aš dabar kaip tik užsidegusi būtent pakeisti senutėlį stalą, tai kaip čia ir sakė - rankutėm rankutėm su švitrinio popieriaus gabalu prieš TV švytruoju. Nieko baisaus, nors iš pradžių atrodė - metų darbas biggrin.gif

Labai gražus Kristinakristina interjero akcentas thumbup.gif Vazonas tikrai dera ir labai tvarkingai atrodo padarytas smile.gif
Atsakyti
Bet tai yra laku kurie nesmirda, as pirkau senamnaujam, aisku kaina didesne ir kiekis mazas. Manau ir statybiniu prekiu parduotuvese gal galima rasti tokio kuris nesmirda.
O del to, kad aiskintis turi tik pati, tai...... tai kam tas forumas, tik tam, kad pasirodyti ir komentaru sulaukti? Ar cia galima ir patirtim pasidalinti? Aisku, kai klausia kazko visai elementaraus, tai jums gal ir pikta, kad negali pasiskaityti. Na bet paklausti manau tikrai galima, o jei nieks nenori atsakyti, tai jau kitas reikalas. Nors as tai cia jau kazkaip bijociau ko ir klausti tiesa sakant.
Atsakyti
QUOTE(Rhealife @ 2008 04 08, 13:17)
kaip kad klausiau del gruntavimo, bet nieks neatsake.
beje, kaip ziauru yra lakuoti, kaip smirda  doh.gif man MB sako uznuodysi tu mumis cia visus  blink.gif

Aš tai nelabai kur mačiau specialaus grunto dekupažo darbeliams, nebent gal kokie 3 in 1 produktai yra, kurie atlieka ir grunto, ir klijų, ir lako paskirtį blush2.gif
Šiaip galvoju, kad jei daryti kokį darbą, kai naudojamas medis neapdirbtas, natūralus ir labai sugeriantis, tai tiesiog įprastą statybinį gruntą mediniams paviršiams imti ax.gif
Matyt poliuretano laku lakuojat, kad labai smirda... Naudokit akrilinį laką (t.y. vandens pagrindu), tikrai niekas nesinuodys cool.gif Darbeliams patvarumo užteks.. Nebent jei tai būtų dažnai naudojami baldai (pvz. kėdė ant kurios nuolat sėdima) ar daiktai laikomi lauke, tai tada jau poliuretaninis pranašesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 04 08, 12:33)
Aš tai nelabai kur mačiau specialaus grunto dekupažo darbeliams, nebent gal kokie 3 in 1 produktai yra, kurie atlieka ir grunto, ir klijų, ir lako paskirtį blush2.gif
Šiaip galvoju, kad jei daryti kokį darbą, kai naudojamas medis neapdirbtas, natūralus ir labai sugeriantis, tai tiesiog įprastą statybinį gruntą mediniams paviršiams imti ax.gif
Matyt poliuretano laku lakuojat, kad labai smirda... Naudokit  akrilinį laką (t.y. vandens pagrindu), tikrai niekas nesinuodys cool.gif Darbeliams patvarumo užteks.. Nebent jei tai būtų dažnai naudojami baldai (pvz. kėdė ant kurios nuolat sėdima) ar daiktai laikomi lauke, tai tada jau poliuretaninis pranašesnis smile.gif

aciu uz atsakyma 4u.gif Bet laka as butent akrilini ir nusipirkus, specializuotoj rankdarbiu parduotuvej. Bet man jis vistiek labai smirda.. Gal kad kudikis namie, tai uosle pajautrejus ar ka. nezinau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rhealife @ 2008 04 08, 13:17)
beje, kaip ziauru yra lakuoti, kaip smirda  doh.gif man MB sako uznuodysi tu mumis cia visus  blink.gif

keisk laką g.gif yra nesmirdančių pilna thumbup.gif
QUOTE(laimikas @ 2008 04 08, 13:29)
...... tai kam tas forumas, tik tam, kad pasirodyti ir komentaru sulaukti? Ar cia galima ir patirtim pasidalinti? Aisku, kai klausia kazko visai elementaraus, tai jums gal ir pikta, kad negali pasiskaityti. Na bet paklausti manau tikrai galima, o jei nieks nenori atsakyti, tai jau kitas reikalas. Nors as tai cia jau kazkaip bijociau ko ir klausti tiesa sakant.

tai va pati ir atsakei biggrin.gif apie tuos elementarius klausimus, kuriems atsakymų pilna yra pirmoje žinutėje biggrin.gif į visus kitus yra atsakoma drinks_cheers.gif nebijok cool.gif

o grunto aš niekada nenaudojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rhealife @ 2008 04 08, 14:17)
... kaip kad klausiau del gruntavimo, bet nieks neatsake. nu tiek to, susirasiu gal kur nors  doh.gif
...beje, kaip ziauru yra lakuoti, kaip smirda  doh.gif man MB sako uznuodysi tu mumis cia visus  blink.gif

Žinok, kai neturėjau grunto, tiesiog dažiau baltu akrilu - viskas čiki smile.gif O šiaip grunto būna statybinėse pardėse, ir balto, ir kitokio, tik reikia žiūrėt, kam skirtas - medžiui, betonui ar metalui - jie skirtingi.
Nesmirda akriliniai lakai ir visi kiti vandens pagrindu. Netrūcink tu šeimos doh.gif soske.gif bash.gif

QUOTE(laimikas @ 2008 04 08, 14:29)
...O del to, kad aiskintis turi tik pati, tai...... tai kam tas forumas, tik tam, kad pasirodyti ir komentaru sulaukti? Ar cia galima ir patirtim pasidalinti? Aisku, kai klausia kazko visai elementaraus, tai jums gal ir pikta, kad negali pasiskaityti. Na bet paklausti manau tikrai galima, o jei nieks nenori atsakyti, tai jau kitas reikalas. Nors as tai cia jau kazkaip bijociau ko ir klausti tiesa sakant.

Nėra čia ko bijoti, per monitorių rankos nepasieks smile.gif Bet patupėsi čia metelius, tai kai išgirsi per savaitę 5 kartus tą patį klausimą, tada ir pakalbėsim toliau tongue.gif g.gif lotuliukas.gif
Beje, čia nekaltos nei seniokės, nei naujokės - tokiam bardake tikrai sunku susigaudyt. Užtat yra puikus kaimyninis forumas su temom pagal temas, o ne pagal puslapių skaičių ax.gif
Atsakyti