Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

QUOTE(zuza @ 2008 06 18, 12:43)

thumbup.gif clap.gif clap_1.gif thumb_yello.gif tease.gif yahoo.gif yess.gif ok.gif good.gif yu.gif victory.gif ploja.gif sokiai.gif assa.gif didis.gif
Atsakyti
Na pagaliau clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif lithuania.gif sokiai.gif sokiai.gif sokiai.gif
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2008 06 18, 14:07)
Tiesą sakant neįsivaizduoju. Aš kai teiravausi, tai mano klausimas skambėjo taip: kokiu būdu ir pagal ką mažam vaikui nustato protinę negalią.
Kadangi iki 6 m. raidai tirti atlieka tik DISC (nors jis ir nėra skirtas nustatyti IQ), tai daugmaž iš lempos ir piešia. Beje, argi DISC procentais vertinamas, juk rašo mėnesiais išsivystymą  g.gif
Sakė, kad visose srityse raida turėtų lygiai vienodai būti atsilikusi bent 1,5 metų, kad kiltų klaustukas dėl protinių gebėjimų. Ir vistik reikia laukti 6 m., kada jau galima nustatyti IQ. Aš taip supratau.

tas IQ yra atliekamas testu pagalba.vaikui yra uzduodamos visokios uzduotys,testai ir pagal juos nustato ta intelekta.
Atsakyti
Pagaliau pagaliau pagaliau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif būsim ratuoti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2008 06 18, 10:43)

yahoo.gif yahoo.gif yu.gif ploja.gif ploja.gif assa.gif
Atsakyti
tikrai pagaliau ir mums bent gera viena naujiena thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif biggrin.gif .Tiesa kazkas rase,kad DISK vertinamas meneseis,bet pas mus tai paraso menesi koki atitinka ir paraso procentus,nes po to kai einam komisija butent tie procentai lemia kokia mes grupe gausim... wub.gif
Atsakyti
O man kazkaip nesitiki, kad LT yra tik 1.5tukst. neigaliuku su spec. nuolatine slauga unsure.gif Tai is kiek teveliu ir vaikuciu "atimta" ji, nes tikrai daug vaiku labai serganciu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2008 06 19, 10:26)
O man kazkaip nesitiki, kad LT yra tik 1.5tukst. neigaliuku su spec. nuolatine slauga  unsure.gif

man irgi sis skaicius visai nerealus atrodo schmoll.gif turbut cia suklysta.....
Atsakyti
pasiskaicius kriterijus spec slaugai (labai aciu uz nuoroda), na lyg ir viskas labai konkretu, taciau tas bartelio indeksas... kiek supratau, jie reiskia tai, kiek zmogus pajegus save apsitarnauti: tarkim, jei pavalgyti pats negali-0, gali padedamas-5, gali-10. musu indeksas buvo 20, o pernai-30- manau, kad del to, jog vaikas kontroliuoja 'tualeto reikalus'(isskyrus lengva-nakti g.gif ). mes turim vidutine negalia ir transporta. slauga, kiek supratau, mums nepriklauso, bet ir tos 'prieziuros' nieks nesiule? gal kas galit pakomentuot, ar as kazka netaip cia suprantu? galima az 4u.gif
Atsakyti
as irgi nezinau, kadip Bartelio indeksa nustato g.gif
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2008 06 18, 12:07)
Tiesą sakant neįsivaizduoju. Aš kai teiravausi, tai mano klausimas skambėjo taip: kokiu būdu ir pagal ką mažam vaikui nustato protinę negalią.
Kadangi iki 6 m. raidai tirti atlieka tik DISC (nors jis ir nėra skirtas nustatyti IQ), tai daugmaž iš lempos ir piešia. Beje, argi DISC procentais vertinamas, juk rašo mėnesiais išsivystymą  g.gif
Sakė, kad visose srityse raida turėtų lygiai vienodai būti atsilikusi bent 1,5 metų, kad kiltų klaustukas dėl protinių gebėjimų. Ir vistik reikia laukti 6 m., kada jau galima nustatyti IQ. Aš taip supratau.

DISC vertina mėnesiais ir paskui procentus išveda pagal vaiko amžių. Ir tie proc. ir nusako visą esmę P.avyzdžiui maniškis: Kalbos supratimas 12 mėn. Ar jam buvo 24 mėn, dabar 36 jo supartimas vistiek 12 mėn. tas supratimas, o pagal proc. paskaičiavus matosi, kad dabar atsilieka stipriau -33 proc.
Pgal tai ier negalė (iš neįgalumo kriterijų nustatytmo):
"VIII. NERVŲ SISTEMOS LIGOS IR BŪKLĖS
22. Sunkaus neįgalumo lygis:
22.1.1. vaikams, vyresniems kaip 5 m. amžiaus, kai Barthelio indeksas - iki 40 balų;
22.1.2. vaikams iki 5 m. amžiaus, kai vaiko raidos koeficientas, nustatant DISC metodika, bent trijose raidos srityse ne didesnis kaip 30%;
23. Vidutinio neįgalumo lygis:
23.1.1. vyresniems kaip 5 m. amžiaus vaikams, kai Barthelio indeksas - 40-80 balų;
23.1.2. vaikams iki 5 m. amžiaus, kai vaiko raidos koeficientas, nustatant DISC metodika,bent trijose raidos srityse 31-50%;
24. Lengvo neįgalumo lygis:
24.1.1. vaikams, vyresniems kaip 5 m. amžiaus, kai Barthelio indeksas - daugiau kaip 80 balų;
24.1.2. vaikams iki 5 m. amžiaus, kai vaiko raidos koeficientas, nustatant DISC metodika,bent dviejose raidos srityse 51-80%;"
Tai va pačios negalios kriterijuose yra Bartelis ir DISC, o jau įstatyme dėl nuolatinės slaugos ar priežiūros- skiria pagal IQ.
Tai kaip DISC (Bertelį) perverčia į IQ? g.gif

Atsakyti
sveikos mamytes,norejau paklausti,ar yra dar kokiu apribojimu gauti kompensacija transporto priemonei isigyti,na pvz.mes turime transporto priemone,ar tai nebus kliutis,ir dar ar butent tik uz tokia suma bus galima ja pirkti,ar ji gales buti ir brangesne g.gif
Atsakyti