Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

QUOTE(adrijana87 @ 2008 06 15, 20:51)
as tuose istatymuose irgi zalia,bet mano sunelis ir turi sunkia negalia,bet mes visumoj gaunam 1454lt,kaip cia yra tai nzn...

Jusu pinigeliai susideda is:
sunkus neigalumas+spec. nuolatine slauga+transporto islaidos=316*2+316*2.5+32(0.25MGL)=1454Lt 4u.gif

Vir81, jum turbut vietoj spec.nuolatines slaugos paskirta prieziura(uz ja berods tik 316Lt) unsure.gif Zinant jusu mergytes istorija(as ja seku nuo pat pradzios, kadangi musu mergytei taip pat buvo itariamas sis sindromas blush2.gif ), keista, kodel paskirta butent taip g.gif Patarciau susirinkt visus dokumentus ir issiaiskinti, kodel nepaskirta spec. nuolatine slauga mirksiukas.gif Jei prireiks, nepatingekit kreiptis net i Sveikatos Apsaugos Ministerija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jjurgite: 16 birželio 2008 - 09:34
QUOTE(adrijana87 @ 2008 06 15, 22:51)
as tuose istatymuose irgi zalia,bet mano sunelis ir turi sunkia negalia,bet mes visumoj gaunam 1454lt,kaip cia yra tai nzn...

Mano vaikiuko irgi sunki negalia,irgi gauname 1454lt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2008 06 16, 11:33)
Jusu pinigeliai susideda is:
sunkus neigalumas+spec. nuolatine slauga+transporto islaidos=316*2+316*2.5+32(0.25MGL)=1454Lt  4u.gif

Vir81, jum turbut vietoj spec.nuolatines slaugos paskirta prieziura(uz ja berods tik 316Lt)  unsure.gif Zinant jusu mergytes istorija(as ja seku nuo pat pradzios, kadangi musu mergytei taip pat buvo itariamas sis sindromas  blush2.gif ), keista, kodel paskirta butent taip  g.gif Patarciau susirinkt visus dokumentus ir issiaiskinti, kodel nepaskirta spec. nuolatine slauga  mirksiukas.gif Jei prireiks, nepatingekit kreiptis net i Sveikatos Apsaugos Ministerija  4u.gif

jjurgite viska labai teisingai surase.O jums tikrai paskirta spec.nuolatine prieziura.Mes ir beveik 13 metu gaudavom spec.nuolatine slauga,o dabar gavom spec.nuolatine prieziura.Bet mes vel pakartotinai praejom gydytojus,beliko visus popierius vel nunest i komisija.Ir tikiuos,kad gausim mes ta slauga.Jus pacios galit pasiziuret pagal kokius kriterijus yra skiriama slauga ar prieziura-Lietuvos Respublikos socialines apsaugos ir darbo ministro ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005m.geguzes 4 d.isakymu Nr.Al-120/V-346
Atsakyti
Na viskas aisku tada. Mums vel reikes prasitesti negalia spalio menesi,tai kazin ar verta cia viska dabar pradet g.gif
jjurgite,o kaip jusu mergytei ji itarinejo? Dar nepadare genetinio tyrimo ar kaip? Ir idomu ar galejo suklysti darant ta genetini tyrima(as cia nelabai i tema,bet labai idomu).
Atsakyti
O kaip mažiems vaikams IQ nustato? Čia atitinka DISC?
Atsakyti
Na va su vyru apkalbejom ir nutarem kad nera cia ko laukti to spalio menesio,reikia judinti vandenis dabar. Tai patarkit kur man dabar reiketu kreiptis?
Atsakyti
sveikos, mamos,

as vel pasimetus... berods tema jau lyg ir isnagrineta, bet gal kazkam irgi siuo metu aktualu: kur rasti konkrecius kriterijus/salygas, kuriais vadovaujantis nustatomas neigalumo lygis? gal galite mesteleti link'a? mums nustatyta vidutine, bet ligoninej teko stebet vaikus maziau priklausomus nuo savo mamu, turincius sunkia... g.gif o pinigai, zinot, tikrai nepamaisytu, juolab jokiu sansu iseit i darba, t.y palikt vaika... beje, berods buvo zadami pakeitimai del neigaliuku motinu soc.draudimo, nieks nieko negirdejot?
Atsakyti
QUOTE(amcia @ 2008 06 16, 23:59)
as vel pasimetus... berods tema jau lyg ir isnagrineta, bet gal kazkam irgi siuo metu aktualu: kur rasti konkrecius kriterijus/salygas, kuriais vadovaujantis nustatomas neigalumo lygis?

POREIKIŲ NUSTATYMO KRITERIJŲ SĄRAŠAS
Papildyta:
QUOTE(amcia @ 2008 06 16, 23:59)
berods buvo zadami pakeitimai del neigaliuku motinu soc.draudimo, nieks nieko negirdejot?

negirdejau, dabar valstybe draudzia tik tuos, kurie atsisako salpos ismokos uz neigaliojo slauga. Labai nepasimoka finansisikai schmoll.gif Verciau draustis savanorisku draudimu - pigiau atsieina doh.gif
Stai cia galit paskaityti DĖL asmens, slaugančio neįgalų asmenį, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, arba visiškos negalios invalidą, valstybinio socialinio pensijų draudimo
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 06 16, 21:16)
O kaip mažiems vaikams IQ nustato? Čia atitinka DISC?

Aš neseniai šito dalyko teiravausi pas speciaistę. Tai mažiukams atlikus DISC yra žiūrima taip: jei visos pozicijos daugmaž vienodai atsilikę nuo turimo amžiaus, galima daryti prielaidą, kad bus problemų su intelektu. Jeigu yra sričių, kur vaikas atitinka savo amžių, o kitur atsilieka smarkiai, dėl IQ spręsti sudėtinga.
Atsakyti
cute, o tai kaip įvertina tą IQ kam jis lygus? Jei pagal DISC įvertinta 52 proc.-stambioji motorika, o kitos sritys po 30 proc. Tai kas išeina?
Atsakyti
Nuo 2008 m. liepos 1 d. šeimoms, auginančioms neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, vieną kartą per 6 metus suteikta teisę gauti iki 32 MGL dydžio (4160 Lt) lengvųjų automobilių įsigijimo ir jų techninio pritaikymo išlaidų kompensaciją.
Pagaliau sulaukem thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 06 17, 21:40)
cute, o tai kaip įvertina tą IQ kam jis lygus? Jei pagal DISC įvertinta 52 proc.-stambioji motorika, o kitos sritys po 30 proc. Tai kas išeina?

Tiesą sakant neįsivaizduoju. Aš kai teiravausi, tai mano klausimas skambėjo taip: kokiu būdu ir pagal ką mažam vaikui nustato protinę negalią.
Kadangi iki 6 m. raidai tirti atlieka tik DISC (nors jis ir nėra skirtas nustatyti IQ), tai daugmaž iš lempos ir piešia. Beje, argi DISC procentais vertinamas, juk rašo mėnesiais išsivystymą g.gif
Sakė, kad visose srityse raida turėtų lygiai vienodai būti atsilikusi bent 1,5 metų, kad kiltų klaustukas dėl protinių gebėjimų. Ir vistik reikia laukti 6 m., kada jau galima nustatyti IQ. Aš taip supratau.
Atsakyti