labas visoms.norejau parasyt del langeciu.mes is kauno tai mums kas metus keicia batukus,siemet dar gavom langetes naujas ir antkelius.po metu sake galesim pasikeist.nes as norejau didesniu batuku tai sake nedarykit nes po metu vel galesit ateit,priklauso.
QUOTE(rumba @ 2009 02 04, 14:21)
Grizom is psichologes Man tai buvo labai juokinga Duoda vaikui dvi kaladeles, parodo kaip tauksi, duoda jam ir sako, dabar tu. Jis pasieme tas kaladeles ir i burna paeme piramide, sako uzdek ziedus, jis pasieme ta zieda ir svyst i siuksliu kibira
Zodziu man linksma buvo
Zodziu man linksma buvo
Tegu duoda vaikui samoningus daigtus, tada ir parodys kaip juos panaudoti .Kiša kažkokius žiedus, kaladėles, daryk taip, anaip.......
QUOTE(agutis @ 2009 01 30, 13:50)
Kvieskit žiniaskalida-tuoj viskas susitvarkys,mano vaikiukas stipresnis ir tai turim nuolatinę slaugą ir sunkią negalią,ir tikrai jau niekam "netepiau"(kur čia pas mus tokie pinigai,kai viskas neįgaliukui atiduodama...)
nebezinau net ka ir bedaryti,nes atrodau kaip ieskanti kazko to kas mums nepriklauso,bet man nesuprantama,kad as metus gavau,o db nebepriklauso,nors vaikutis likes po metu lyginai tokios pat bukles.musu DISK ivertinimas yra be proto lb prastas,net keturiose srityse nesiekia 30 procentu,tai jie taip ir parae,kad jums priklauso sunki negalai,nes keturiose srityse toks vertinimas,bet norint gaut slauga atseit turi buti vaikas kateterizuojamas,zonduojamas....Tai man susidare toks vaizdas,kad visos mamos tepa eidamos per komisija,nu zodziu zymiai lengvesni vaikai gauna slauga,o kuriam priklauso tas negauna....Net neisivaizduoju i kokia televizija galima but kreiptis....Kazin ar apsims parodyti ....Mano kaimyne serga kepenu ciroze,tai jos sunus gauna slauga,nors moteriske ir vaiksto ir kalba ir gyvena net atskirai sunus,bet jie gauna,o cia vaikas visiskai priklausomas nuo manes,tai jam neduoda,nu as zodziu be zodziu esu....
QUOTE(adrijana87 @ 2009 02 05, 20:03)
nebezinau net ka ir bedaryti,nes atrodau kaip ieskanti kazko to kas mums nepriklauso,bet man nesuprantama,kad as metus gavau,o db nebepriklauso,nors vaikutis likes po metu lyginai tokios pat bukles.musu DISK ivertinimas yra be proto lb prastas,net keturiose srityse nesiekia 30 procentu,tai jie taip ir parae,kad jums priklauso sunki negalai,nes keturiose srityse toks vertinimas,bet norint gaut slauga atseit turi buti vaikas kateterizuojamas,zonduojamas....Tai man susidare toks vaizdas,kad visos mamos tepa eidamos per komisija,nu zodziu zymiai lengvesni vaikai gauna slauga,o kuriam priklauso tas negauna....Net neisivaizduoju i kokia televizija galima but kreiptis....Kazin ar apsims parodyti ....Mano kaimyne serga kepenu ciroze,tai jos sunus gauna slauga,nors moteriske ir vaiksto ir kalba ir gyvena net atskirai sunus,bet jie gauna,o cia vaikas visiskai priklausomas nuo manes,tai jam neduoda,nu as zodziu be zodziu esu....
Cia zinok ju nesuprasi,mano vaikas nuo pirmu savo gyvenimo dienu iki siol zonduojamas,bet slauga gavau tik nuo dvieju metuku
QUOTE(adrijana87 @ 2009 02 05, 19:03)
tikrai tau reiketu aprasyti savo istorija ir kreiptis i tarkim sroves. Nes tavo situacija jau daugiau negu absurdiska kelk veja auksciau, vistiek nieko neprarasi, o gal atrasi
NU vsio mamos galutinai susinervinau Yra čia kalbėję mamos, kad jų vaikučiai turi sunkią negalią su nuolatine priežiūra (kaip ir mano vaikas) ir gauna tuos trisdešimt kelis litus (transporto išlaidos). Šiandien nuėjau į socialinį ir paklausiau ar mums priklauso pasakė kategorišką Ne. Va jai būtų pas mus nuolatinė slauga tada gautumėm
QUOTE(vaidra @ 2009 02 06, 10:21)
NU vsio mamos galutinai susinervinau Yra čia kalbėję mamos, kad jų vaikučiai turi sunkią negalią su nuolatine priežiūra (kaip ir mano vaikas) ir gauna tuos trisdešimt kelis litus (transporto išlaidos). Šiandien nuėjau į socialinį ir paklausiau ar mums priklauso pasakė kategorišką Ne. Va jai būtų pas mus nuolatinė slauga tada gautumėm
NESAMONĖ. Mes turim sunkia negalia su prieziura ir TIKRAI gaunam transporto islaidas. Reik papurti gerai ta socialini........patikrinti darbuotoju kompetencija.....
O del tu transporto islaidu: ar nereikia gydytojams nurodyti, kad prasoma skirti kompensacija del transporto islaidu, pries pateikiant dokumentus i NDNT?
Nes musu gyd kazkaip panasiai rase. tai va, todel ir prase NDNT komisija Disc tyrimo papildomai
ai as apskritai nesuprantu pagal ka jie ten vertina ir nusprendzia kam ka skirti
Nes musu gyd kazkaip panasiai rase. tai va, todel ir prase NDNT komisija Disc tyrimo papildomai
ai as apskritai nesuprantu pagal ka jie ten vertina ir nusprendzia kam ka skirti
Mūsų sunki su priežiūra, bet už transprtą negavm niekada ir negaunam. Aš suprantu ad tai srandžia NDT, nes toka eilutė ten yra. Ir gauna kieno su judėjimu problemu turi.
O dėl slaugos anekdotas gaunasi toks dėl to kad Bartelio reikia, jį daro tik nuo 5 metų. Iki 5 metų jie neturi kuo vadovautis-įsatymų, tai jei pataikote ant žmoniškų NDT specialstų kurie supranta kad 3 metų nesivartantis vaikas (kaip adrijanos)reikalingas slaugos tai ir duoda, o jei ne tai -duoda priežiūra. Aš tai taip suprantu. Nes mums darė Bartelį- ir priklausytų slauga, bet vaikas buvo mažiau nei 5 -tai ir nedavė, net nežiūrėo kad Barteliu įvertintas.
O dėl slaugos anekdotas gaunasi toks dėl to kad Bartelio reikia, jį daro tik nuo 5 metų. Iki 5 metų jie neturi kuo vadovautis-įsatymų, tai jei pataikote ant žmoniškų NDT specialstų kurie supranta kad 3 metų nesivartantis vaikas (kaip adrijanos)reikalingas slaugos tai ir duoda, o jei ne tai -duoda priežiūra. Aš tai taip suprantu. Nes mums darė Bartelį- ir priklausytų slauga, bet vaikas buvo mažiau nei 5 -tai ir nedavė, net nežiūrėo kad Barteliu įvertintas.
QUOTE(siaubute @ 2009 02 06, 16:58)
Iki 5 metų jie neturi kuo vadovautis-įsatymų,
tai tokias 'atmazkes', kaip, kad turi buti kateterizuojamas, jie tiesiog issigalvoja???
atleiskit, uz zargona, bet sunervino
QUOTE(siaubute @ 2009 02 06, 17:58)
Mūsų sunki su priežiūra, bet už transprtą negavm niekada ir negaunam. Aš suprantu ad tai srandžia NDT, nes toka eilutė ten yra. Ir gauna kieno su judėjimu problemu turi.
Butent,kad tikra nesamone.Kai mano vaikui vel teks testi grupe jam bus tik 4.5metuku,tai taip iseina vel negausim,nes nebus 5 metuku,nes jie man tada taip ir pasakem,vadinasi man apsimoka netesti grupes pusmeti,o po pusmecio tada eiti per komisija,nes bus 5 metai...nu ju logika tai kieta....as be zodziu....nu aisku as noriu tiketi,kad mes sustipresim,bet jei ne....tai vadinasi taip apsimoka daryti,nes grupe db pratesi tai 2 metams ,o kai dave tada slauga,tai dave grupe tik metams...nu zodziu....
QUOTE(vaidra @ 2009 02 06, 11:21)
Mamos patarkit, ką man daryt, kur eit dar aiškintis